Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

ČERVCI JAK SE JICH ZBAVIT

OBSAH

Likvidace a vyhubení octomilky

Octomilky mají rády přezrálé a hnijící ovoce a jiné potraviny. Pokud se chcete těchto nevítaných vetřelců zbavit, je na čase odstranit z jejich dosahu veškeré jídlo. Pro octomilky je totiž velkým lákadlem vše, co kvasí.

Nejdůležitější je prevence. V žádném případě nenechávejte v místnostech volně přístupné ovoce ani jiné jídlo. Veškeré potraviny zabalte a skladujte tak, aby se k nim mušky nedostaly. Kuchyni pečlivě ukliďte, zejména místa, kde skladujete ovoce a sladké šťávy. Udržujte pořádek v okolí odpadkového koše. Nezapomeňte vyčistit výlevky, ve kterých se octomilky mohou schovávat. I po velkém úklidu se však doporučuje dodržovat několik pravidel. Nikde nesmíte nechat kousek odkrojeného jablka, slupku z banánu, ovocný koláč, sklenici s vínem ani jinou potravu, která by mohla octomilky nalákat. Zároveň je nutné pravidelně vynášet odpadkový koš a dbát na jeho čistotu.

Pokud je již máte doma, je možné se jich zbavit lapači (mucholapkou, lepící slunečnicí), elektrickým lapačem (lapač svítí a přitahuje hmyz), kořením (nesnáší vůni hřebíčku, česneku), pastmi. Kdo se nechce zabývat jejich hubením, tak může využít služeb specialisty na této adrese: http://www.dezinsekce-praha.cz/jak-se-zbavit-octomilek-octovych-musek/.

Zdroj: Jak zabít octomilky

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT MUCHNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jak je možno zbavit se muchniček na zahradě ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Materna Ondřej.

Mám doma velké množství muchniček. Poraďte mi prosím jak se jich mám zbavit, co na ně účinkuje. Předem moc děkuji.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit muchniček

Jak se jich zbavit

Lipomy nepředstavují výrazné nebezpečí, proto se jejich odstranění provádí hlavně z kosmetických důvodů a pochopitelně ve chvíli, kdy tuková bulka vadí například v pohybu nebo utlačuje okolní nervy. Odstranění lipomu probíhá chirurgicky, většinou ambulantně, při místním znecitlivění. Někdy se bohužel tuková bulka objevuje opakovaně. Některým lidem zůstanou po zákroku malé jizvy. Proto je vhodné po zákroku použít bylinky, které mají blahodárný vliv na odbourání lipomů, jako je kurkuma nebo šalvěj. Pomoci může také mast z krušiny.

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem ROUPY U DOSPĚLÝCH LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel If.

Dobrý den dostala jsem roupy asi od psa a nemůžu se jich zbavit ale kojím co můžu užít abych tím neohrozíla dítě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řešením by bylo použít Vermox. Vermox je léčivo na lékařský předpis a obsahuje mebendazol, který spolehlivě zničí všechny roupy a jejich zárodky. U mebendazolu je výhoda, že může být použit i v průběhu kojení, protože se do mateřského mléka absorbuje pouze asi 2% až 10% perorální dávky a díky tomu je množství léčiva vylučovaného do mléka pod úrovní detekce a zdá se, že je klinicky nevýznamné. Dohodněte se se svým gynekologem, jak nejlépe tuto situaci řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Roupy u dospělých lidí

Jak se zbavit roupů

Infekce bez příznaků nebo mírná forma nevyžadují terapii ve formě léků, potřebná jsou však režimová opatření.

Zbavit se jich je možné po předepsání léků od lékaře. Ten předepíše antiparazitární léky - mebendazol, albendazol. Bohužel častým nežádoucím účinkem těchto léků jsou trávicí potíže.

Vedle dodržování hygienických zásad zmíněných v léčbě je známo několik lidových rad. Patří sem konzumace česneku či mrkve. Hodně lidí doporučuje také kyselé zelí, poupata pelyňku. Rozhodně prospět může snížená spotřeba bílého rafinovaného cukru a naopak velká konzumace celozrnných obilnin a zelené listové zeleniny. Obojí má pozitivní vliv jak na léčení parazitů, tak v prevenci před nimi. K úlevě od úporného svrbění je doporučována teplá koupel s půl hrnkem stolní soli nebo aplikace masti s oxidem zinku do okolí konečníku.

Zdroj: Roupy u dospělých lidí

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kubová.

Mám na oleandrech puklice. Jak se jich jde zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Puklice na oleandru můžete zahubit pomocí chemického postřiku. Jde o přípravek Actara. Ředění je 2 gramy Actary na 5 litrů vody. Co nespotřebujete na postřik, tak vylijte ke kořenům rostliny. Rostlina do sebe nasaje smrtící látky, které se pak puklice nasosají a přirozeně odumřou. Pokud je na rostlině a nebo v jejích kořenech další živý parazit, tak bude zahuben také. Actaru je možné běžně koupit, zde jsou vidět možnosti pro nákup přes internet: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Dotaz

Jak se zbavit blech v posteli

To, že samotné spreje typu BioKill nepomáhají, se všeobecně ví, ale budete-li je kombinovat s vydatným luxováním minimálně 2x denně, můžete nad blechami vyhrát. Sáček je nutno po luxování vyhodit nebo dát do mrazáku. Do mrazáku se dá dát vše, co není možné prát, poté ještě zabalit do pytlů, vystříkat BioKillem a hermeticky uzavřít. Poslední nutností je dát zvířatům obojky, které odpudí blechy a znemožní jim rozmnožování. Věřte, že tato kombinace je po 2měsíční aplikaci velmi úspěšná.

Zdroj: Jak se zbavit blech

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT MOLICE Z BAZALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Mám na bazalce molice a bazalka chřadne.NEVÍM JAK SE JICH ZBAVIT,ABY MOHLA BÝT NADÁĹE K POUŽITÍ V KUCHYNI.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejlepší zbraň na molice je chemický insekticid Mospilan. Bohužel pro bazalku se moc nehodí, jelikož její listy jsou hlavním produktem a Mospilan v nich zůstává moc dlouho aktivní. Abyste udržela bazalku stále jedlou a bez molic, tak zkuste použít žluté lepové desky, které jsou běžně k dostání, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…
Molice na ně přelezou, přilepí se a uhynou.

Zdroj: diskuze Jak odstranit molice z bazalky

Blechy v posteli

Pokud se v domácnosti vyskytnou blechy, tak mohou být opravdu všude, tedy i v posteli. Stejně jako v případě zvířecích pelechů mohou blechy a klíšťata dlouhou dobu přežívat v posteli i v kobercích. Blechy nakladou vajíčka na vaše zvíře a tato vajíčka potom spadnou na postel a na další tkaniny v domě. Pokud se chcete blech zbavit jednou provždy, musíte se zbavit všech vajíček, která máte na koberci či v posteli a důkladně vysát celý dům. Nezapomeňte vyluxovat také všechen čalouněný nábytek, záhyby v nábytku, rohy všech místností a všechna ostatní místa, kde se zablešená zvířata pohybovala.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi VINNA REVA A LIKVIDACE PLOSTIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka albrechtova.

Dobrý den,prosím o radu,jak zlikvidovat ploštice na vinné révě, a zda je na ne nějaký postřik,,,děkuji za odpověď..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

prosím poradte mam cerneho broucka asi 2 milimetry velkéhona květech vinne revy proto se nemohou udělat plody co to je a jak se jich zbavit děkuji

Zdroj: diskuze Vinna reva a likvidace plostic

Jak se zbavit blech ve sklepě

Blecha lidská se množí velice rychle, zvláště v letních měsících, a tak záhy dochází přímo k invazi blech. Na domácnost a sklep je samozřejmě nejúčinnější pozvat si specializovanou firmu, která provádí dezinfekci, dezinsekci a deratizaci, je ale také možné zkusit vyřešit situaci „svépomocí“. Jako nejlepší se jeví přípravek BioKill (je k dispozici velké pětilitrové balení), viz výše. Je vyzkoušený, neničí tkaniny ani barvy, takže není problém postříkat koberce, sedačku a prostory ve sklepě. V domácnosti může ublížit pouze rybičkám v akváriu, tam tedy nestříkat. Napoprvé je vhodné postřik opakovat po týdnu, pak několikrát po čtrnácti dnech. Věci ze sklepa je dobré spálit.

Zdroj: Jak se zbavit blech

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana Uhliarova.

Dobrý den,mám pořád problém z oleandrem,každou zimu mi trochu osychání listy a hl.jsou na nich takovy hrbolky nažloukli a lepí,tentokrát sem si všimla pozdě a všechny listy jsou skoro suchy,mužů ho ostříhat teď v lednu?...děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Váš oleandr má nejspíše puklice. Ty mu odsávají mízu. Puklice jsou na listech i na kůře kmenu. Zbavit se jich dá jediným postřikem a zálivkou přípravkem Actara. Actara se dá objednat jen v zahraničí s odesláním do ČR zde: www.ebay.com/sch/i.h…
Alternativně lze použít přípravek Careo, který se dá koupit v ČR, objednat můžete zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Jak vypadají puklice můžete vidět zde: www.google.cz/images…
Oleandr můžete ostříhat kdy chcete a jak chcete - je mu to jedno.

Zdroj: diskuze Velmi lepkavé listy

Blechy na člověku

Blechy psí na člověka jdou a umí ho pořádně pokousat. Svého mazlíčka jich tedy rychle zbavte pomocí šamponu nebo léčebných pipet proti parazitům. Když se přemnoží, tak už jim nebude stačit zvíře a vrhnou se na vás. Byt pak mohou rázem zamořit tisíce skákajících potvůrek.

Na těle hostitele pobývá blecha ve svém dospělém stavu, kdy také kouše a saje krev. Vajíčka, která zde pak naklade, volně vypadávají do okolního prostředí. Proto pak další vývojové fáze probíhají ve zvířecím pelíšku, v kobercích, sedačkách. Jakmile se blechy vylíhnou, hledají si nového hostitele a mohou k vám připutovat klidně od sousedů.

Bleší dospělci viditelní na psovi tvoří cca 5 % celkové populace, 95 % se nachází v okolí. Průměrně trvá doba od nakladení vajíčka do vylíhnutí dospělé blechy 4 až 5 týdnů. Nepříjemnou vlastností blech je jejich schopnost vydržet i roky bez potravy. Blechy přenášejí rovněž některá závažná onemocnění, jako je mor a tularémie. Mohou přenášet i tasemnice z myší a potkanů. Po kousnutí blechou se může na kůži objevit alergická reakce. Známá je i „nemoc z kočičího škrábnutí“, kterou vyvolává bakterie přenášená trusem blech.

Blechy dokážou kousnout až 400x denně a nasát 15x více krve, než jaká je jejich vlastní hmotnost!

Blechy svá vejce nekladou v blízkosti hostitele. Blechy se tak mohou vylíhnout na zemi, v koberci, ložním prádle, čalounění nebo v prasklinách v podlaze. Většina bleších vajec se vylíhne do 15 dnů.

Zde můžete vidět obrázek kousnutí od blechy.

Zdroj: Jak se zbavit blech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP