Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

CO NA SUCHÝ DRÁŽDIVÝ KAŠEL BABSKÉ RADY

OBSAH

Cibule má všestranné léčebné použití a její hlavní význam spočívá v prevenci nemocí. Už naše babičky vařily cibulový čaj na kašel a dobře dělaly. Šťáva z cibule působí preventivně proti infekcím dýchacích cest a léčí mimo jiné nemoci, jako jsou kašel, zahlenění, špatné dýchání, chrapot, rýma, angína, chřipka, bolesti v krku. Dezinfikuje ústní dutinu, dýchací cesty a nosní sliznici.

Zdroj: Jak vymačkat šťávu z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÝ BETON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlík.

cena suchého betonu na obrubníky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zde naleznete aktuální ceny různých druhů suchých betonů: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Suchý beton

Co znamená dávivý kašel u dětí v noci

Suchý (dráždivý, neproduktivní, plechový, laryngeální, tracheální, štěkavý, kokrhavý, atd.) – vyčerpávající, bolestivý typ kašle, kde nejsou slyšet hleny (malé děti neumí hleny vykašlávat, proto poslouchejte, zda dítě při kašli vydává vlhké zvuky nebo ne). Obvykle bývá na začátku infekce nebo tehdy, je-li zánět v hrtanu nebo průdušnici.

Zdroj: Babské rady na dávivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem MUŠKATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RENATA.

dobry den jak zalivat muškaty v zimě
děkuji renca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zálivka muškátů v zimě závisí na prostředí, ve kterém jsou uskladněny. Čím nižší teplota, tím méně zálivky. Substrát by měl být spíše suchý a neměl by stát ve vodě. Obvykle stačí zalít jednou za týden.

Zdroj: diskuze Muškaty

Babské rady na suchý kašel

Na většinu onemocnění způsobujících suchý kašel postačí domácí léčba. Dodržujte klidový režim a často a krátce v pokoji větrejte, chladný a vlhký vzduch má příznivý vliv na sliznici, naopak teplý a suchý ji dráždí. Při otevření okna dejte ale pozor na průvan, ten má naopak tendenci onemocnění zhoršovat.

Vzduch zvlhčujte zvlhčovačem nebo po pokoji rozvěšenými mokrými prostěradly. Inhalace vodní páry s vonnými olejíčky vám může pomoci urychlit léčbu, vhodné jsou například levandulové a eukalyptové oleje.

Doporučuje se i podložení hlavy. Nezapomínejte na dostatek tekutin, ideálně teplých bylinkových čajů. Pomáhá bylinkový nálev z islandského lišejníku a levandule, louhujte jej 10 minut a pijte dvakrát denně. Mezi účinné bylinky patří také heřmánek, šalvěj nebo lipový květ, všechny tyto rostliny jsou vhodné v podobě čaje.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana Uhliarova.

Dobrý den,mám pořád problém z oleandrem,každou zimu mi trochu osychání listy a hl.jsou na nich takovy hrbolky nažloukli a lepí,tentokrát sem si všimla pozdě a všechny listy jsou skoro suchy,mužů ho ostříhat teď v lednu?...děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Váš oleandr má nejspíše puklice. Ty mu odsávají mízu. Puklice jsou na listech i na kůře kmenu. Zbavit se jich dá jediným postřikem a zálivkou přípravkem Actara. Actara se dá objednat jen v zahraničí s odesláním do ČR zde: www.ebay.com/sch/i.h…
Alternativně lze použít přípravek Careo, který se dá koupit v ČR, objednat můžete zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Jak vypadají puklice můžete vidět zde: www.google.cz/images…
Oleandr můžete ostříhat kdy chcete a jak chcete - je mu to jedno.

Zdroj: diskuze Velmi lepkavé listy

Proč mě trápí dráždivý kašel

Náhle vzniklý suchý kašel je nejčastěji způsoben zánětem horních cest dýchacích a přilehlých uzlin. Může tedy upozorňovat na onemocnění, jako je rýma, bolest v krku, chřipka, viróza, zánět vedlejších dutin nosních, zánět nosohltanu či hrtanu. Suchý dráždivý kašel se léčí přípravky tlumícími kašlací reflex (antitusika). Může však být vyvolán také působením alergenu, může ho způsobit cigaretový kouř, nadměrné množství prachu, suchý vzduch kvůli klimatizaci nebo přechod ze studeného prostředí do teplého. Závažnější příčinou je pak vdechnutí cizího tělesa, které může vést k dušení a v nejhorším případě k udušení. Mezi závažnější příčiny dále patří bronchiální astma.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem PRVNÍ POMOC FIKUSU BENJAMÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Pokud jsem napsal z venčí do místnosti nebylo to tak přesné,přes léto byl pod prosklenou verandou (prosklená stěna na jih)
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tak v tom případě můžete rostlinu zkrátit řezem. Přestat hnojit, zalévat až když je substrát úplně suchý, občas orosit listy a přemístit do místnosti, kde je nejvíce světla i toho umělého. Počkat než se vzpamatuje, obrazí, a začne znovu růst s novými výhony.

Zdroj: diskuze První pomoc fikusu benjamín

Zábal na suchý kašel pro děti

Olejový zábal (zábal na kašel) na průdušky pomůže na suchý dráždivý kašel nejen u dětí (pro dítě). Jak tedy postupovat a co k němu budete potřebovat?

Ingredience: rostlinný olej

Postup: Olej zahřejte na teplotu těla a namočte do něj starou plenu. Tu přiložte na hrudník, případně i na záda, obvažte další plenou a překryjte ručníkem.

Jak dlouho nechat olejový zábal

Olejový zábal se nechává působit půl hodiny až hodinu.

Zdroj: Obklad na suchý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR PŘESAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kalakajová.

Dobrý den, prosím o sdělení, zda mohu nyní přesazovat oleandr, trochu ořezat kořeny a dát do nového substrátu, hlíny.Oleandr mi dřevnatí od spodu, má dlouhé pruty bez listů, pouze u koruny. Je možno zkrátit? Děkuji. Kalakajová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Oleandr je velmi odolný a snese řez i přesazení v kteroukoliv dobu. Po přesazení oleandr umístěte ve slunné místnosti s teplotou 15 až 20 °C, aby se mohl dobře vyrovnat se změnou podmínek. Roste ho na list a zalévejte jen když je substrát suchý.

Zdroj: diskuze Oleandr přesazení

Babské rady na dávivý kašel

Na dávivý kašel je vhodné toto:

  • Pravidelně větrejte.
  • Zvlhčujte vzduch v pokoji.
  • Inhalujte vodní páry.
  • Podložte si hlavu polštáři.
  • Popíjejte dostatečné množství tekutin.
  • Pijte bylinkové nálevy – uvařte si čaje z bylin divizny velkokvěté, tymiánu, bezu černého, dobromysli, jitrocele, řebříčku anebo máty. Podporují odkašlávání a mají upokojující dezinfekční účinky.
  • Připravte si zelnou šťávu s medem – upevníte si imunitu a uleví se vám.
  • Udělejte si Priessnitzův zábal.
  • Dejte si cibulový čaj či cibuli s medem – nakrájenou cibuli smíchejte s medem a vložte do sklenky, počkejte, až pustí šťávu plnou vitamínů. Čaj je vhodný pro děti i dospělé. Konzumujte ho několikrát denně.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi ZAHRADNÍ BUXUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Přerovská.

Dotaz, přezimoval buxus k politování. Byly velké mrazy, ale je to už víc než čtyři roky, nic se mu nestalo až teď. Náhle vypadá ze spodu jako suchý, stříhala jsem ve výšce asi 60 cm, byl pěkný, také je blízko menší, asi 40 cm, také na obou vypadají jako nemocné.
Není to dlouho co jsem zaslechla že se k nám dostala nějaká housenka z Číny, ani jsem to neposlouchala, teď nevím, jestli to není něco podobného. Pokud máte radu, napište co se asi stalo, myslím, že už bude jenom na vykopání. Fotku nemám, děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Jedná se o zavíječe zimostrázového a dá se na to koupit postřik. Dva roky zpátky jsem si takto zachránila tři keře. Nejdříve jsem housenky sbírala a ničila, ale bylo jich moooooc. Nejsou vidět nahoře na listech, hledejte uvnitř keře a dobře se dívejte, jsou zelené.

Zdroj: diskuze Zahradní buxus

Suchý dávivý kašel u dospělého

Kašel je obranný reflex těla, který čistí dýchací cesty. Proto kašlou kuřáci, lidé pracující s chemikáliemi nebo v prašném prostředí a samozřejmě nemocní. Kašel mívá dvě podoby: suchou a vlhkou. Suchý kašel má dráždivou podobu a vlhký se označuje jako produktivní, neboť nemocný produkuje hlen. Obzvláště suchý dráždivý kašel je velice nepříjemný, neboť je doprovázen škrábáním v krku a mnohdy bývá až dávivý.

Nástup suchého kašle je jedním z prvních příznaků onemocnění dýchacích cest. Bývá projevem astmatu, alergií a zánětů dýchacích cest. Nejčastěji se objevuje při infekci hrtanu, tedy laryngitidě. Při ní totiž vzniká zánět horních cest dýchacích a dochází k prokrvení sliznice, které následně dráždí k suchému kašli. Dráždivý kašel, na rozdíl od kašle vlhkého, nevytváří hleny a nemocný nic nevykašlává, přesto do vlhkého kašle většinou přechází.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Dávivý kašel v těhotenství

Kašel dráždivý a dlouhotrvající je značně vyčerpávající pro organismus matky. Nepředstavuje sice pro ženu ani dítě extrémně vysoké riziko, naopak právě skutečnost, že se ženy léčí samy, může představovat určité riziko. Antitusika i mukoaktivní látky pro těhotné a kojící matky je vhodné vždy vybírat po poradě s lékařem nebo lékárníkem. Lze použít i různé bylinné čajové směsi, ale i ty je dobré konzultovat s lékárníkem či lékařem.

Zdroj: Dávivý kašel babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem BOBKOVÝ LIST V KVĚTINÁČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
prosím o radu ohledně bobkového listu.
Rostli nu už mám doma asi 3 roky,ale je starší. Donedávna byla krásná rostlina, ale najednou začala schnout a listy byly černé, ale šly umýt. Také jsem si všimla fleků na listech a dole na hlíně spoustu broučku. Myslím, že se jedná o mšice.
Dočetla jsem se, že bobkový list na mšice trpí a že to může být přemokřeno, což by na mě asi sedělo. Tím že je takový suchý jsem myslela, že nemá vodu. Chci se zeptat, jde to nějak zachránit? Třeba přesazením, ostřiháním? a můžu použit klasický hubič na mšice?
Děkuji moc Lenka

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ostříhejte co jde až k zemině. Nechte vyschnout a pak aplikujte zálivku připravkem Actara. Zase nechte vyschnout a začněte zalévat až se objeví nové pupeny. Rostlinu pravidelně vystavujte na slunce přes celý den. A nebo to vzdejte, ušetřete čas a kupte si novou rostlinu. Bobkový list je suchomilná rostlina, která přijímá vláhu přes listy a až pak ze zeminy, když je nahodou vlhká. To, abyste pochopila, jak správně zalévat.

Zdroj: diskuze Bobkový list v květináči

Co na suchý dráždivý kašel

Dle moderní medicíny na suchý kašel pomáhají (pomůže):

  • Centrální antitusika – ovlivňují dechové centrum v prodloužené míše a tím výrazně tlumí kašel. Mohou však utlumit dýchací centrum příliš, na což jsou citlivé zejména děti; navíc sekundárně zvyšují viskozitu hlenu a tím zhoršují vykašlávání. Mezi volně prodejné přípravky této skupiny se řadí léky s obsahem dextrometorfanu, který je řazen mezi takzvaná neopioidní antitusika a v terapeutických dávkách nemá sedativní účinky a nevyvolává dechovou tíseň. Lze jej podávat i dětem.
  • Periferní antitusika – tyto léky tlumí zóny kašle v dýchacích cestách, čímž zabraňují vzniku kašlacího reflexu, netlumí však dýchací centrum a nevedou k lékové závislosti.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi CIBULE JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Plačková.

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cibule jako lék

Jak na dávivý kašel u dospělých

Zpočátku probíhá jako běžné nachlazení – katarální stadium (rýma, slzení, mírný suchý dráždivý kašel se subfebriliemi), toto období trvá jeden až dva týdny, kašel se v průběhu nemoci zhoršuje a přechází v záchvatovitý kašel.

Záchvatovitý kašel se projevuje sérií po sobě jdoucích zakašlání a zajíkavým nádechem, obvykle končí vykašláním hlenu a zvracením – příznaky trvají jeden až dva měsíce i déle.

Rekonvalescentní stadium se vyznačuje snížením počtu záchvatů a zmírněním kašle, trvá několik týdnů.

Kašel se léčí antibiotiky, jako preventivní opatření je hygieniky doporučováno očkování.

Na většinu onemocnění způsobující suchý kašel stačí i domácí léčba. Mějte klidový režim a často a krátce větrejte v pokoji, chladný a vlhký vzduch má příznivý vliv na sliznici, naopak teplý a suchý ji dráždí. Při otevření okna dejte ale pozor na průvan, ten má naopak tendence onemocnění zhoršovat.

Vzduch zvlhčujte zvlhčovačem, nebo rozvěšenými mokrými prostěradly po pokoji. Inhalace vodní páry s vonnými olejíčky může pomoci urychlit léčbu, vhodné jsou levandulové a eukalyptové oleje.

Lékaři doporučují podložení hlavy, především u dětí. Udržujte dostatek tekutin, ideálně teplých bylinkových čajů. Pomáhá bylinkový nálev z islandského lišejníku a levandule, louhujte jej 10 minut a pijte dvakrát denně. Mezi účinné bylinky patří také heřmánek, šalvěj nebo lipový květ, všechny tyto rostliny jsou vhodné v podobě čaje.

Zdroj: Babské rady na dávivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem DRACÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, potřebuji poradit s pěstováním dracenky. Mám již 1,5 roku! Byla hezká, začaly ji rašit nové listky. Měla sem z toho velkou radost! Pak začaly opadavat staré a hned v zápětí i nové listky a je po radosti! Přesně toto se mi stalo už několikrát! Čím to prosím je? A mužů ten hol jmen ještě nějak vzkřísit k životu? Dekuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Dracena ve své domovině roste opravdu bujaře, skoro jako plevel, proto není problém ji pěstovat i u nás. V našich podmínkách potřebuje především světlo a vhodnou zálivku. Co můžete dělat se svojí dracenkou nyní? Začněte ji zalévat dešťovou vodou, ale vždy až když bude substrát zcela suchý. Přemístěte ji na parapet u jižního okna, aby měla dostatek světla. No a čekejte, jestli se probudí k životu. Na konci jara ji pomalu zvykejte na venkovní podnebí a přes léto ji nechte venku na slunném místě až do konce září. Před zazimováním ji ošetřete postřikem přípravkem Actara, který zahubí případné parazity, kteří by užírali v zimě rostlině kořeny.

Zdroj: diskuze Dracéna

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Jak zvládnout dávivý kašel u dětí

Na dávivý kašel pomáhá majoránkový čaj (majoránkový čaj pro děti). Jednu lžičku bylinky nechte vyluhovat v teplé vodě a po lžičkách podávejte dítěti. Také pomáhá olej z oregana. Dejte jej po jedné kapce na každou stranu jazyka a je nutné polknout. Tato léčivá aromatická bylina totiž pomáhá odstraňovat bakterie a posiluje imunitní systém.

Zdroj: Dávivý kašel babské rady

Co znamená dávivý kašel bez teploty

Kašel je především reflex k očistě dýchacích cest od vnějších látek. Suchým kašlem můžete trpět po vdechnutí kouře, prachu nebo kousku jídla. Současně je ale kašel součástí většiny respiračních chorob. Nástup suchého kašle je jedním z prvních příznaků onemocnění dýchacích cest. Bývá projevem astmatu, alergií a zánětů dýchacích cest. Nejčastěji se objevuje při infekci hrtanu, tedy laryngitidě. Při té totiž vzniká zánět horních cest dýchacích, kdy se nadměrně prokrvuje sliznice, která dráždí k suchému kašli. Dráždivý kašel na rozdíl od kašle vlhkého nevytváří hleny a nemocný nic nevykašlává, přesto do vlhkého kašle většinou přechází.

Když se kašel zdá být hluboký, bývá způsoben zánětem průdušnice, v takovém případě se podávají antihistaminika. Když zánět přejde až na průdušky a plíce, jedná se o akutní infekci dýchacích cest. Tou je například bronchitida, která je nejčastějším onemocněním dýchací soustavy.

Když kašel přetrvává, nemocný mnohdy vyhledá lékaře a žádá o antibiotika. Ta ale většinou nepomohou, protože se využívají k léčbě bakteriálních onemocnění a kašel bývá způsoben viry. Naopak, při jejich podání může dojít k mutaci nemoci a vy snižujete efektivitu antibiotik ve vašem těle.

Především na noc tlumte kašel léky. Pomoci mohou různé sirupy na suchý kašel, dětem podávejte pouze sirupy bez kodeinu. Stejně jako u většiny nemocí je doporučeno dodržovat pitný režim a mít dostatek tekutin.

Na většinu onemocnění způsobujících suchý kašel postačí domácí léčba. Mějte klidový režim a často a krátce větrejte v pokoji – chladný a vlhký vzduch má příznivý vliv na sliznici, naopak teplý a suchý ji dráždí. Při otevření okna dejte ale pozor na průvan, ten má naopak tendenci onemocnění zhoršovat.

Vzduch zvlhčujte zvlhčovačem nebo mokrými prostěradly rozvěšenými po pokoji. Inhalace vodní páry s vonnými olejíčky může pomoci urychlit léčbu, vhodné jsou levandulové a eukalyptové oleje.

Doporučuje se podložení hlavy, především u dětí. Udržujte dostatek tekutin, ideálně teplých bylinkových čajů.

Zdroj: Dávivý kašel babské rady

Proč mám suchý dráždivý kašel

Suchý kašel je velkým nepřítelem jak nás dospělých, tak především dětí. Jeho záchvaty jsou neskutečně nepříjemné a je třeba začít je nějakým efektivním způsobem co možná nejrychleji řešit. I proto, že tyto záchvaty provázejí další příznaky, jako je pálení žáhy, hrudníku anebo horečka či jiné infekcí podložené stavy. Kašel je fakticky pouze jakýmsi obranným reflexem lidského těla.

Problémem mohou být i u suchého dráždivého kašle hleny, které se dostávají do míst, kde dokážou velmi nepříjemně potrápit. Dráždění může být velmi silné. Často dochází k tomu, že se hleny usazují přímo v krku a pak způsobují zmiňované obtíže. Eliminace tohoto stavu není jednoduchá.

U dlouhého dráždivého kašle je zapotřebí zcela eliminovat riziko případného bronchiálního astmatu. Toto riziko ale vyloučí pouze odborník, a tak se vyplatí navštívit buď alergologa, anebo pneumologa. Jestliže o tomto nebezpečí nevíte a stále podáváte pouze kapky na tlumení kašle, s největší pravděpodobností vaše léčba k ničemu nepovede.

Léčba je různorodá a často se odvíjí od příčin nemoci, které kašel vyvolávají. U infekcí se volí antibiotika. Ta postupně eliminují zánětlivá ložiska. Jinak ale může dráždivý kašel provázet i alergické reakce. Ty se často řeší kortikoidy. Některý kašel lze eliminovat za pomocí antitusik, z nichž se často prosazuje především kodein. Podpořit léčbu je možné také bromhexinem. Někdy může být kašel projevem mnohem závažnějšího onemocnění, které může být i fatální. Na myslí máme rakovinu, popřípadě plicní fibrózy a jiné problémy.

Zdroj: Co na suchý dráždivý kašel

Jak zastavit kašel v noci

Pokud se objeví kašel v noci u dospělých, tak na takový kašel se dávají antitusika a antihistaminika, která zmírňují otok sliznice.

Klasika, která nezklame, jsou bylinky. Do většího hrnce nasypte hrst květů lípy, hrst listů jitrocele, hrst květů černého bezu a hrst sušených šípků. Směs zalijte litrem vroucí vody a nechte alespoň 15 minut louhovat. Po vychladnutí sceďte a oslaďte medem.

Na suchý dráždivý kašel je skvělý také odvar z vlašských ořechů. Vyzkoušejte následující recept našich babiček: Vyloupejte asi 12 vlašských ořechů, zalijte je půllitrem studené vody a nechte louhovat asi 4 hodiny. Následně 30 minut povařte a dolévejte vodou. Výsledný odvar můžete osladit medem. Zhruba po dvou dnech byste měli pozorovat první výsledky.

Do hrnce nasypte jednu čajovou lžičku sušené majoránky, kterou přelijte 250 ml vody, a přiveďte k varu. Povařte zhruba 10 minut a po odstavení nechte ještě asi dalších 15 minut louhovat. Po přecezení můžete osladit medem. Účinky medicíny byste měli pozorovat během následujících dvou dnů.

Čaj z cibule patří mezi nejúčinnější bojovníky s dráždivým kašlem. Do hrnce nakrájejte dvě větší cibule, na mírném ohni je povařte zhruba 15 minut a ke konci dochuťte medem. Cibulový vývar můžete zjemnit lžičkou másla nebo mlékem. Aby byl výsledek konzumovatelný, přidejte skořici, hřebíček, zázvor, citron nebo pomeranč.

Vsaďte na osvědčenou lžičku medu, která by měla záchvat během chvilky zastavit. A když ani to nepomůže, namíchejte si speciální koktejl z mléka, másla a medu, který by vám měl taktéž okamžitě ulevit.

Zdroj: Dávivý kašel babské rady


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP