Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

DOMÁCÍ PIZZA ZE SUŠENÉHO DROŽDÍ

OBSAH

Cena sušeného droždí

Zde můžete vidět cenu sušeného droždí.

Zdroj: Sušené droždí

Diskuze

V diskuzi PIZZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza

Domácí pizza

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky (část mouky můžete nahradit celozrnnou moukou, pizza je pak vláčnější)
  • 8 polévkových lžic oleje
  • ¼ l teplé vody
  • ½ kostky droždí
  • sůl

Postup:

Do mouky přidejte všechny ingredience a řádně uhněťte. Vláčné těsto hned rozprostřete na plech. Rozprostřené těsto potřete kečupem, přidejte například sterilované lečo, poklaďte sýrem, salámem, žampiony (prostě podle chuti nebo co dům dá), nakonec posypte strouhaným sýrem a okořeňte oreganem nebo kořením na pizzu. Pečte při 200  C cca 45 min.

Zdroj: Pizza recept

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Pizza ze sušeného droždí

Suroviny:

  • 1 sáček sušeného droždí
  • 120 ml vody
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • sůl

Postup:

Těsto můžete zpracovat ručně nebo v mixéru. Do mixéru nasypte mouku, droždí a krátce společně promixujete. Poté vlijte vodu a olej, jemně osolte. Vše pořádně promixujte a těsto přendejte do mísy. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu. Vykynuté těsto si položte na vál posypaný polohrubou moukou a ještě jednou ručně prohněťte tak, aby se vám těsto nelepilo. Pokud se lepí, přidávejte po troškách polohrubou mouku. Poté zdobte dle své chuti a fantazie, například promíchejte kečup s nastrouhaným česnekem a trochou oleje a touto směsí těsto potřete. Ozdobit můžete salámem, rajčaty, jarní cibulkou, cibulí a nastrouhaným sýrem. Pečte v horkovzdušné troubě na 200 stupňů přibližně 15–20 minut.

S tímto těstem se skvěle pracuje a dá se z něj vytvořit velmi tenká pizza. Z uvedeného množství ingrediencí vytvoříte asi 3–4 pizzy.

Zdroj: Pizza recept

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zachařová.

Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Nejčastěji se u těchto vodáren rozbíjí náhon tlakového spínače. Je to taková tenká kovová trubička, která když se zanese usazeninou, tak přestane zprostředkovávat tlak v zásobní nádobě a spínač pak nevypne motor. Vzhledem k tomu, že tato trubička je součástí elektrického stykače, který je pod napětím 380 voltů, je nezbytné, aby opravu provedl elektrikář s certifikací vyhláškou č. 50.

Zdroj: diskuze Domácí vodárna návod

Video jak připravit domácí droždí

Zde jsme pro vás připravili výběr mnoha různých postupů pro výrobu domácího droždí. Videa můžete vidět zde: domácí výroba droždí video.

Zdroj: Domácí výroba droždí

Diskuze

V diskuzi DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.

Zdroj: diskuze Domaci vodarna

Pizza doma

Pokud pizza patří také mezi vaše milovaná jídla, nemusíte se kvůli ní nutně trmácet do restaurace, bez problémů si ji můžete upéct doma v běžné troubě! Nabízíme vám dnes několik různých receptur na pizzové těsto, takže si vyzkoušejte, které vám bude nejvíce chutnat. Náplň si zvolte dle vlastní chuti a fantazie, nebo se nechte inspirovat našimi návrhy.

Zdroj: Pizza recept

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Rozdíl mezi normálním a sušeným

Čerstvé droždí je na omak jemné, má růžovohnědou barvu, voní příjemně a při lámání lístkuje. Vyschlé droždí je tvrdé, má trhliny a tmavou i nazelenalou barvu. S takovým droždím těsto nevykyne. Na vyzkoušení droždí je jednoduchý recept: Když dáte malý kousek droždí do horké vody, vystoupí ihned na povrch, pokud má ještě schopnost kynout.

Sušené droždí je lepší v tom, že se dá koupit do zásoby a nemusí se hlídat datum spotřeby, těsto vykyne stejně jako u čerstvého droždí.

Čerstvé droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě drobných krystalků. Tento typ droždí se prodává například v sáčcích o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo v 7 gramových od Dr. Oetkera a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců, což je jeho velká výhoda. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí neboli 1/4 kostky čerstvého droždí (10–12 g) se rovná jedné čajové lžičce sušeného droždí.

Zdroj: Sušené droždí

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Pizza recept bez droždí

Suroviny:

  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 1,5 dl vody
  • 250 g hladké mouky

Postup:

Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smíchejte a vypracujte vláčné těsto. S vodou dávejte pozor, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřete olejem a těsto pomalu vymačkejte po celém plechu. Těsto se trošku smršťuje, musí se proto tlačit a zároveň s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pak pokládejte ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!

Zdroj: Pizza recept

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Těsto na pizzu ze sušeného droždí

Ingredience: 1 sáček sušeného droždí, 120 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl

Technologický postup: Do mixéru vsypeme mouku, droždí a krátce zamícháme. Poté vlijeme vodu a olej, jemně osolíme. Pořádně promixujeme a přendáme do mísy. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný polohrubou moukou a ještě jednou ručně prohněteme tak, aby se nám těsto nelepilo. Pokud se lepí, přidáváme po troškách polohrubou mouku. Poté zdobíme dle své chuti a fantazie. Pečeme horkovzduchem na 200 °C zhruba 15–20 minut.

Zdroj: Těsto na pizzu

Diskuze

V diskuzi ZA JAK DLOUHO LZE KONZUMOVAT DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Použití sušeného droždí na kvásek

Kvasinky v droždí jsou živé mikroorganismy, které se ve styku s vodou a cukrem při vhodné teplotě rozmnožují pučením. Přitom vzniká oxid uhličitý, který způsobuje kypření těsta a zvětšování jeho objemu. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 (zhruba 1 g droždí) v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk droždí.

Sušené droždí je v podstatě ve dvojí verzi. Zaprvé jde o sušené droždí, které se musí nechat vzejít na kvásek. Druhým typem je instantní sušené droždí značky Dr. Oetker: v jednom balíčku je 7 g droždí (vhodné na 500 g mouky), které se zamíchá do suchých ingrediencí před přidáním tekutých, tím pádem je použití okamžité, na nic se nečeká. Na sáčku se sušeným droždím by měl být napsán návod, jak je použít a na jaké množství mouky.

Zdroj: Sušené droždí

Margarita na plech

Ingredience: 400 ml vody, špetka cukru, špetka soli, 700 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí, 6 polévkových lžic rajčatové omáčky – 1 šálek oloupaných rajčat, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 nasekaný velký stroužek česneku, 1/4 čajové lžičky chilli papriček, 1/2 čajové lžičky oregana, 1/4 čajové lžičky cukru, 1/4 čajové lžičky soli, pepř na dochucení

Postup na omáčku: Všechny přísady smícháme a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Necháme vychladit a dáme na předpečený korpus na plechu.

Postup: Z vykynutého těsta uděláme placku, kterou dáme na plech s pečicím papírem a dotvarujeme podle tvaru plechu. Přidáme rajčatovou omáčku. Na to dáme 1 šálek nahrubo nastrouhané mozzarelly, čtvrt šálku ricotty. Pečeme na horkovzduch při 250 °C cca 10 minut. Prvních 5 minut pečeme jenom korpus potřený olejem, vyndáme, dáme náplň a dalších 5 minut dopečeme. Okraje musí být zlatavé. A máme Margaritu hotovou.

Množství omáčky je na tři 200 g pizzy. Takže si každý upraví podle své chuti. Na plech stačí poloviční dávka.

Zdroj: Ajťácká pizza

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA MRAŽENÉ MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frodl.

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šunka mražené maso

Recepty se sušeným droždím

Česnekový chléb

Ingredience: 500 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí, 300 ml vody, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička cukru, 3 stroužky česneku

Postup: Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, česnek, olej a vodu. Pekárnu nastavíme na základní program. Tento chléb výborně chutná s bylinkovou pomazánkou. Kdo má rád hodně česneku, může do ní ještě nějaký utřít.

Pizza

Ingredience: 200 g hladké mouky, 120 ml vlažné vody, 1 sáček sušeného droždí, 4 g soli, špetička cukru

Postup: V míse promícháme mouku, sůl, kvasnice, postupně přiléváme vodu a propracováváme. Poté těsto přemístíme na vál a důkladně propracujeme, musí být teplé a krásně měkké. Uděláme bochánek, přikryjeme a necháme kynout až do zdvojnásobení objemu. Z bochánku postupně vytáhneme na pomoučeném vále rukama tenkou placku. Na placku naneseme rajskou omáčku, potom suroviny podle libosti: šunku, žampióny, černé a zelené olivy, krevety, feferonky, ančovičky, artyčoky, kvalitní suchý salám. Na závěr posypeme mozzarellou určenou na pizzu. Pečeme v troubě, při 235–250 °C 10 až 15 minut.

Borůvkový koláč

Ingredience: 40 dkg polohrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 1,5 dl mléka, 1 dl vody, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 4 lžíce oleje, máslo na vymazání plechu o velikosti 30 x 40 cm, borůvky podle chuti, drobenka na posypání

Postup: Mouku smícháme s droždím, přidáme vejce, sůl, cukr, olej, vodu a mléko. Napřed smícháme vařečkou a potom pořádně zpracujeme hnětačem. Malinko posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyndáme na vymazaný plech a mokrou rukou namačkáme po celém plechu. Posypeme borůvkami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30–35 minut. Záleží na tom, jak chcete mít koláč tmavý a hlavně jak chcete mít upečenou drobenku.

Zdroj: Sušené droždí

Video s receptem

Zde najdete praktické videonávody na to, jak správně připravit pizzu.

Zdroj: Pizza recept

Pizza z jogurtu

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 jogurtové kelímky polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • ¼ lžičky prášku do pečiva

Postup:

Nejprve ušlehejte jogurt s vejci, olejem a trochu osolte. Poté zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč (formu). Potřete kečupem, posypte kroužky nakrájené cibule, poklaďte kolečka salámu a hustě posypte strouhaným sýrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Pizza recept

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Zdroj: Sušené droždí

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Ingredience: 200 ml vody, 50 ml světlého piva, 5 lžic olivového oleje, 500 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí, špetka cukru

Technologický postup: Všechny ingredience dáme do pekárny, navolíme program Těsto. Po vykynutí můžeme rozdělit na díly a dělat kulaté bochánky, nebo nechat v celku a vyválet na plech. Plech by měl být předehřátý. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zhruba 7–10 minut v dolní části trouby.

Zdroj: Těsto na pizzu

Jaké suroviny lze na pizzu použít

Sami Italové tvrdí, že pizzu lze udělat asi na 20 tisíc způsobů, takže lze jen těžko říct, co vše se dá na pizzu použít. Pizza je jeden z nejvšestrannějších pokrmů, protože si na ni může každý dát to, co mu chutná. Pravé italské pizzerie dokonce nabízejí pizzu dle vlastního výběru surovin. Mezi nejčastěji používané suroviny na pizzu patří různé druhy tvrdých, měkkých či plísňových sýrů (mozzarella, parmezán, pecorino, sbrinz, brie, hermelín, camembert, čedar, gouda, ementál, raclette, cantal a další).

Zdroj: Pizza recept


Autoři obsahu

Mgr. Jana Válková

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP