Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

DOMÁCÍ TATARKA PODLE POLREICHA

Domácí tatarka II.

Suroviny:

  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička octa
  • 200 ml oleje
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička soli
  • podle chuti zelená petrželka

Postup:

Okurku a cibuli nakrájejte najemno a nasypte do vysoké nádoby. Přidejte sůl, pepř, ocet a hořčici a nakonec do mísy vyklepněte vajíčko a zalijte olejem. Tyčovým mixérem vyšlehejte do potřebné konzistence. Pokud je tatarka příliš hustá, můžete přidat trochu oleje.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: domácí vodárna návod

Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?

Zdroj: diskuze Domácí vodárna návod
Počet odpovědí: 1

Domácí tatarka III.

Suroviny:

  • majonéza (vyrobte si vlastní dle níže uvedených receptů)
  • 1 cibule
  • 2–3 kyselé okurky
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Cibuli a okurky nakrájejte na kostičky. Přidejte trochu majonézy, osolte a opepřete dle chuti. Množství surovin je závislé na množství strávníků. Pokud bude tatarka příliš hustá, můžete přidat trošku vody.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: Domaci vodarna

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Domaci vodarna
Počet odpovědí: 1

Tatarka z majonézy II.

Suroviny:

  • 1 lžíce hořčice
  • 1–2 kyselé okurky
  • 100 g majonézy
  • pepř
  • sůl

Postup:

Majonézu smíchejte s hořčicí a nastrouhanou nakládanou okurkou, osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat i česnek. Nechte asi 10 minut odležet a můžete podávat ke svému oblíbenému pokrmu.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Počet odpovědí: 0

Tatarka z jogurtu II.

Suroviny:

  • 150 g bílého jogurtu
  • sůl, pepř
  • hořčice dle chuti
  • trochu hnědého cukru
  • 2 nakládané okurky
  • lák z okurek (dle chuti)

Postup:

Kyselé okurky nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do jogurtu. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a dobře promíchejte.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: domácí šunka

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Počet odpovědí: 2

Tatarka z jogurtu I.

Suroviny:

  • 1 kelímek jogurtu
  • 1/2 kelímku oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1–2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • bylinky (bazalka, tymián, pažitka – dle chuti)
  • citronová šťáva (dle chuti)

Postup:

Jogurt, olej, hořčici, cukr a sůl smíchejte, nejlépe pomocí mixéru nebo šlehače. Přidejte nasekané bylinky a dochuťte citronovou šťávou.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: aloe lihový extrakt

Prosím poradíte s domácí výrobou lihového extraktu z aloe. Děkuju

Zdroj: diskuze Aloe lihový extrakt
Počet odpovědí: 0

Domácí tatarka I.

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 2 sterilované kyselé okurky
  • trochu nálevu z okurek
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • špetka soli
  • trochu pepře
  • olej
  • 1 lžička nakrájené cibule

Postup:

Ponorným mixérem vyšlehejte ve vyšší nádobě vejce, postupně vmíchejte také ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidávejte po větších kapkách do té doby, dokud nebude směs rozmixovaná a dokud vše nezhoustne tak, jak máte tatarku rádi. Nakonec můžete vmíchat i jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: domácí šunka mražené maso

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka mražené maso
Počet odpovědí: 0

Tatarka z majonézy I.

Suroviny:

  • 150 ml majonézy
  • 1 malá cibule
  • 1 kyselá okurka
  • trochu láku z okurek
  • trochu mléka
  • sůl

Postup:

Úplně nadrobno nakrájejte malou cibulku. Přidejte strouhanou sterilovanou okurku a trošku láku (dle chuti). Dosolte a můžete zjemnit troškou mléka (1 až 2 lžíce dle požadované konzistence). Pokud chcete, můžete dochutit svými oblíbenými bylinkami.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: Re: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Mnohokrát Vám děkuji !!! S pozdravem Ludmila

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Tatarka podle Pohlreicha

Suroviny:

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 25 g najemno nakrájených kyselých okurek
  • 25 g najemno nakrájených kapary
  • 2 lžíce najemno nakrájených lístků hladkolisté petrželky

Postup:

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, pepře a metličkou pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání jej přidávejte ke žloutkům. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvou citronovou šťávu, dle chuti přidejte pepř a sůl. Do takto připravené majonézy nasypte nakrájenou šalotku, okurky, kapary a petrželku. Nakonec vše důkladně promíchejte.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Počet odpovědí: 0

Návod k domácí vodárně

Při zapojení domácí vodárny je nutné vždy postupovat podle schématu přiloženého u vodárny. Schéma zapojení domácí vodárny by u přístroje nemělo chybět. Schéma zapojení domácí vodárny celý proces velmi zjednoduší. Abyste domácí vodárnu zapojili správně, musíte myslet na několik faktorů. V balení domácí vodárny (nebo její součástí) by mělo být čerpadlo na vodu, ovladač regulace tlaku vody (ten ovládá elektromotor), zpětná klapka a tlaková expanzní nádoba.

Při zapojení domácí vodárny, ať už ho budete dělat sami nebo s pomocí, vždy dbejte na pokyny v návodu.

Zdroj: Domácí vodárna

Diskuze: pieris japonica

Dobrý den ,
chtěla jsem se zeptat jestli je rostlina pieris japonica ( mountain fire )
jedovatý pro domácí zvířata a v jakém množství .Je možné že způsobí uhynutí malých koziček ?

Děkuji za odpověď , Balašová

Zdroj: diskuze Pieris japonica
Počet odpovědí: 1

Domácí vodárna s ponorným čerpadlem

Domácí vodárny s ponorným čerpadlem se hodí zejména pro čerpání z kopaných studní hlubších více než 8 m a vrtů, odkud už běžné čerpadlo na povrchu není schopno nasát vodu. Tlaková nádoba může být umístěna v domě nebo také v odvětrané šachtě nad vrtem, podle prostorových možností. Tlakový spínač a manometr by měly být instalovány blízko tlakové nádoby.

Zdroj: Domácí vodárna

Diskuze: octan domaci

Dobrý den!Bolí mně pravý oteklý kotník.nikde jsem si ho nenarazil.stalo se to,asi při cvičení,když jsem prováděl cvičení kroužení kotníku.Poradíte mi?Děkuji za odpověd´.

Zdroj: diskuze Octan domaci
Počet odpovědí: 1

Video jak připravit domácí droždí

Zde jsme pro vás připravili výběr mnoha různých postupů pro výrobu domácího droždí. Videa můžete vidět zde: domácí výroba droždí video.

Zdroj: Domácí výroba droždí

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Napište nám

Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.

Zdroj: Domácí výroba vonné silice

Domácí chleba bez pekárny

Pak zapojíme vlastní svaly. Je třeba míchat- nechat kynout, míchat- nechat kynout. Udělat tvar, podsypat moukou. A do trouby vložit hrnek s vodou, aby v troubě bylo vlhčí prostředí.

Zdroj: Domácí chleba z kvásku

Domácí vodárna DAB Aquajetinox 102 M/50l

Jde o jednofázovou domácí vodárnu se samonasávacím čerpadlem JETINOX 102 M s nádrží s pryžovým vakem, tlakovým spínačem a manometrem. Dodává se s vertikální nádrží (50 litrů) nebo s horizontálními nádržemi (20, 50 a 80 litrů). Propojení čerpadla s nádrží je flexibilní, s horizontální nádrží je čerpadlo pevně spojeno. Jedná se o automatickou domácí vodárnu.

Vodárna je vybavena jednofázovým uzavřeným asynchronním motorem, který je chlazený vnější ventilací.

Maximální ponorná hloubka čerpadla je 50 m. Maximální dopravní množství je 4,3 m3/h. Hmotnost zařízení je 23,8 kg.

Zdroj: Domácí vodárna

Domácí majonéza I.

Suroviny:

  • 2–2,5 dl oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Výroba jablečných povidel v domácí pekárně

Ingredience: 500 g oloupaných a pokrájených jablek, 250 g želírovacího cukru 2:1, 1 lžíce citronové šťávy

Postup: Do nádoby od pekárny vložíme pokrájená oloupaná jablka, přidáme zbylé ingredience a promícháme. Zapneme pekárnu a bez míchání vše necháme na přístroji. Hotová povidla plníme do čistých skleniček.

Zdroj: Jablečná povidla v domácí pekárně

Domácí paprikové klobásy

Suroviny:

  • 8 kg vykostěného bůčku
  • 1,5 kg zadního hovězího
  • 20 dkg soli
  • 1,5 hlavičky česneku
  • pepř
  • kmín
  • sladká paprika
  • pálivá paprika podle chuti
  • voda

Postup:

Bůček umeleme v mlýnku na maso, přidáme sůl (zhruba 2 dkg soli na 1 kg masa) a dobře promícháme. Maso umačkáme tak, aby v něm nezůstaly žádné vzduchové bubliny, a uložíme do lednice na 3–4 dny. Do uleželého masa přidáme česnek, ostatní koření a dostatek červené papriky dle chuti (můžeme přidat i pálivou). Nameleme hovězí maso, které přidáme k uleželému bůčku, přidáme 1–2 litry studené vody a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směs plníme do střev a motáme klobásky. Uložíme přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo. Druhý den udíme v předem vyhřáté udírně při 70–80 °C asi 6 hodin. Klobásky necháme vychladnout a můžeme začít konzumovat.

Zdroj: Domácí klobásy

Těsto

Těsto nejdřív zadělám v zakrývací míse (dvě hodiny až noc) a nechám na teple kynout.

Pak těsto zkontroluji, podle konzistence případně dodám semínka. (Semínka lnu, slunečnic, sezamu - možno přidat semínka celá i mletá, nejlépe obojí. Chléb učiní chutnějším, hodnotnějším, ale také vstřebají vodu, pokud je těsto řidší.)

Přendám těsto do pekárny, zapnu program buď „celozrnný“ nebo „polotmavý“ a asi za dvě hodiny je hotovo.

Někomu by mohl vadit obdélníkový tvar. Mým vnukům nevadí - chleba snědí do posledního drobečku, a to nenamazaný.

Zdroj: Domácí chleba z kvásku

Autoři obsahu

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Hanka Synková

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU

Beurer FB 12

Beurer FB 12

Cena: 999 Kč