FORMIL COLOR OCEAN je jedno z témat, o kterém se můžete dočíst v našem článku. Každý ví, jak rychle se dokáže znečistit oděv od tuku, ovoce nebo kávy. Zvláště dětské oblečení není dlouho čisté. Ale nebojte se, i pro odolné skvrny existuje řešení. Naleznete zde vše, co potřebujete pro velké praní, bez ohledu na to, co máte ve svém koši na prádlo. Ne všechny oděvy vyžadují stejnou péči, proto jsou prací prostředky Formil pro černé, bílé, barevné nebo jemné oblečení. Barvy budou chráněny, vyčištěny a bude udržována intenzivní barva textilie.
Prací
prostředek Formil můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl po celé České
republice. Aktuální
cena je vždy uvedena na cenovce nad daným produktem v obchodě. Pro okamžité zjištění ceny prášku Formil můžete navštívit stránky prodejce Lidl a spojit se s prodejcem prostřednictvím bezplatné telefonní linky. Aktuální ceny pracího prostředku Formil jsou vidět také tady Formil cena.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
Příběh
Ve svém příspěvku AKTUÁLNÍ CENY FORMILU V LÍDLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.
Ahoj. Tak mame formily prasky 4,9 na bile a s mars mydlem za 199. Prasek na barevne 5,2 kg za 199. Pak tekuty na bile i barevne 2l za 89,90, tekuty s mars mydlem 3l za 99,90 a pak formil na vlnu a jemne pradlo 1,5 l za 99,90 a na prani jemneho pradla1,5 l za 99,90.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Aktuální ceny Formilu v Lídlu
Bílý Formil:
- ochrana proti předčasnému blednutí;
- optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
- přípravek vhodný pro 41 praní.
Černý Formil:
- jemná péče a ochrana černého oblečení;
- optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
- přípravek vhodný pro 41 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
- nejvyšší čistota a péče;
- ochrana a zářivě barevné prádlo;
- prášek vhodný pro 30 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
- aktivně chrání barvu proti šedivění a snižuje přilnavost znečištění;
- vysoká čisticí síla i při nízkých teplotách pro dokonalou čistotu a péči světlého oblečení;
- v uzavíratelném balení;
- prášek vhodný pro 80 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
Jemné oblečení:
- jemná péče o vlnu, hedvábí a viskózu;
- jemně pečuje o vlákna;
- přípravek vhodný pro 41 praní.
Mírný detergent:
- pečuje o vlákna a barvy;
- jemná péče o jemné tkaniny;
- chrání oblečení před vyblednutím;
- přípravek vhodný pro 41 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
- aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
- účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
- prášek vhodný pro 20 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
- brilantně bílé prádlo;
- s bělícím efektem;
- účinný již při 20°C;
- prášek vhodný pro 30 praní.
Zdroj: článek Prací prostředky Formil
Italské srnčí ragú s těstovinami
S tímto receptem připravíte výborné srnčí ragú. Mohou být použity tužší kusy masa, jako je krk, kýta, plec nebo jakákoli z tužších svalových skupin ze zadní nohy. Maso z krku je asi moje nejoblíbenější, protože mi přijde nejchutnější a většinou se nevyužívá dostatečně. Miluji toto jídlo podávané s těstovinami cavatelli, ale nahradit ho můžete jakýmikoli těstovinami, které máte rádi. Tajemství spočívá v tom, že těstoviny po uvaření promícháte s ragú a vaříte minutu nebo dvě, aby těstoviny absorbovaly omáčku.
Ingredience
- 1,5 kg srnčího bez kosti (krk, plec nebo kýta);
- 1 velká cibule;
- 1 mrkev;
- 2 stonky celeru;
- 6 rajčat Roma;
- 150 g lesních hub;
- 4 stroužky česneku;
- 200 ml červeného vína;
- 1,5 litru tmavého zvěřinového vývaru (nebo hovězího vývaru);
- 100 ml řepkového oleje;
- 650 g těstovin Cavatelli (lze nahradit gnocchi);
- 200 g máslové dýně – nakrájené na kostičky;
- 200 g tuřínu – nakrájeného na kostičky;
- 200 g pastináku – nakrájeného na kostičky;
- 1 svazek kadeřávku;
- 200 g strouhaného parmazánu;
- 50 g (3 lžíce) nesoleného másla;
- 1 kytice garni (tymián, petržel a bobkový list) převázaná provázkem;
- špetka chilli vloček dle chuti;
- sůl a pepř dle chuti.
Postup
Předehřejte velkou litinovou pánev nebo hrnec na středním plameni.
Zeleninu nakrájejte na střední kostky, houby na velké kousky, česnek rozdrťte a nasekejte. Bylinky svažte provázkem.
Zvěřinu důkladně osolte a opepřete.
Do rozpálené pánve přidejte olej a přidejte zvěřinu; nemíchejte ani neotáčejte, dokud maso nezkaramelizuje, 3–4 minuty z každé strany.
Přendejte do pekáče, poté přidejte zeleninu a orestujte ji, aby zkaramelizovala.
Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte, deglazujte červeným vínem.
Víno a zeleninu přendejte do pekáče, přidejte vývar, bylinky a houby a přikryjte alobalem.
Pečte při 160 °C po dobu 2 1/2 hodiny nebo dokud maso nezměkne a nebude možné ho vidličkou natrhat na větší kousky, poté ho nechte v tekutině vychladnout.
Naplňte hrnec osolenou vodou a přiveďte k varu (voda na těstoviny by měla být ochucená, aby chutnala jemně jako oceán).
Kořenovou zeleninu nakrájejte na malé kostičky, kapustu otrhejte od stonku a nahrubo nasekejte.
Rozehřejte druhý hrnec a orestujte zeleninu do změknutí na másle a extra panenském olivovém oleji.
Přidejte vývar z dušení, natrhané srnčí a zredukujte.
Čerstvé cavatelli vařte 5 minut ve vroucí vodě.
Přendejte nedovařené těstoviny do dušeného masa, míchejte dřevěnou vařečkou, přidejte sýr a vařte další 2 minuty.
Nalijte do servírovacích misek a ozdobte strouhaným parmazánem.
Zdroj: článek Srnčí ragú