Téma: 

hamburger podle pohlreicha recept


Facebook Twitter Pinterest email tisk

HAMBURGER

Recept na domácí hamburger jako z McDonald's

Ingredience: 200 g hovězího mletého masa, majonéza, plátek čedaru, sůl, kečup, plátek rajčete, kyselá okurka, hamburgerová houska

Technologický postup: Mleté maso nesolíme ani nepepříme, jen z masa uděláme kuličky, které v dlani rozplácáme na placky o tloušťce asi 5 mm a velikosti housky. Pánev nasucho rozpálíme a placky osmahneme 1–2 minuty z každé strany, ke konci opékání vložíme na maso plátek čedaru a necháme ho tam přibližně 10 vteřin a maso vyjmeme. Rozkrojenou housku na chvíli vložíme na pánev, aby byla křupavá. Maso osolíme a opepříme, až bude hotové a položené na housce. Teď už nás čeká jen skládání na housku. Housku potřeme majonézou, přidáme maso, kyselou okurku, rajče, druhou polovinu housky potřeme kečupem a vše přiklopíme.

Detail odstavce: Recept na domácí hamburger jako z McDonald's
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA

Tatarský biftek podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g pravé svíčkové nebo očištěné hovězí kýty, 4 křepelčí vejce, 4 kusy bílého toustového chleba, 1–2 stroužky česneku, 2–3 lžíce kapary ve slaném nálevu, 3–4 lžičky dijonské hořčice, extra panenský olivový olej, čerstvě namletý černý pepř, mořská sůl

Postup: Maso naškrábeme nebo nasekáme najemno, ochutíme solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice. Tousty překrojíme na trojúhelníčky a zlehka opečeme na troše olivového oleje.

Křepelčí vejce opatrně vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem, usmažíme volská oka. Křepelčí vejce jdou hůře rozklepnout, mají tvrdou skořápku.

Na talíře navršíme kopečky masa, na vrch každého poklademe volské oko, přidáme plátky toustového chleba potřeného česnekem a ihned podáváme.

Tip: V přímém přenosu pan Pohlreich maso ještě zakápl citronovou šťávou a olivovým olejem. Recept je určen pro 4 osoby.

Detail odstavce: Tatarský biftek podle Pohlreicha
Zdroj: Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Zveřejněno: 27.4.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RECEPTY NA RIZOTO

Rizoto podle Zdeňka Pohlreicha

Zde se můžete podívat, jakým způsobem připravuje rizoto Zdeněk Pohlreich.

Detail odstavce: Rizoto podle Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Recepty na rizoto
Zveřejněno: 11.8.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: recept utopenci se zelím a křenem

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem
Odesláno: 4.7.2016 uživatelem Inka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KUCHAŘKA NA BYLINKOVÉ MÁSLO

Bylinkové máslo podle Pohlreicha

Chcete-li si připravit bylinkové máslo podle Pohlreicha, bude vám stačit jen pár surovin.

Ingredience:

  • 200 g másla
  • kopr
  • lístky estragonu
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • tymián

Postup:

Nejprve na drobno nasekejte rozmarýn, pak postupně přidejte zbytek bylinek a dobře je promíchejte. Smíchejte s povoleným máslem. Vzniklé bylinkové máslo upravte do tvaru válečku, zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a dejte vychladit do ledničky. Takto připravené máslo je vhodné použít na steaky, hamburgery, brambory, těstoviny, ale i jen tak namazat na obložený chleba.

Detail odstavce: Bylinkové máslo podle Pohlreicha
Zdroj: Kuchařka na bylinkové máslo
Zveřejněno: 4.11.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: detralex cena doplatek 180

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180
Odesláno: 6.4.2018 uživatelem Jiřina
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HAMBURGER

Hamburger na grilu

Ingredience: 100 g předního hovězího masa, sůl, mletý pepř, plátek tvrdého sýra, 1 žemle, 1 lžíce majonézy, plátek cibule, plátek rajčete, list salátu, plátek slaniny

Technologický postup: Maso umeleme a vytvarujeme tím způsobem, že jej přehazujeme z ruky do ruky jako balónek, tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2,5 cm silný. Dáme na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu posypeme pepřem a solí. Vyčkáme dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypeme solí a pepřem a hamburger dogrilujeme. Rozkrojenou žemli položíme na gril a slabě (opravdu jen slabě) ji ogrilujeme. Před dokončením položíme na hamburger plátek sýra, zavřeme víko grilu a počítáme asi do deseti – sýr má být napůl roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřeme majonézou smíchanou s kečupem, na druhou půlku hamburgeru dáme cibuli, rajče a plátek zeleného salátu a přiklopíme. Ihned podáváme.

Detail odstavce: Hamburger na grilu
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

HAMBURGER

Jak dělají hamburger Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa (15 % tuku), 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Technologický postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Detail odstavce: Jak dělají hamburger Kluci v akci
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Marmeláda

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Zdroj: diskuze Marmeláda
Odesláno: 28.8.2018 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0

HAMBURGER

Hamburger na pánvi

Ingredience: 1 kg mletého hovězího masa, 8 housek, 1 ledový salát, 8 plátků čedaru, 2 cibule, 2 rajčata, 250 g majonézy, 200 g kečupu, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Nejprve vezmeme mleté maso a promícháme je. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťku přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek). Připravte si čedar. Pokud máme tavený plátkový sýr (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky masa dáme na těžší pánev, osolíme a opepříme, opékáme nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, poté placičky obrátíme a znovu osolíme a opepříme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty, než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger. Spodní housku potřeme kečupem a majonézou, poté vložíme maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče a horní housku opět potřeme kečupem a majonézou (nebo jiným dressingem dle chuti) a přiklopíme. Samozřejmě něco můžete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti.

Detail odstavce: Hamburger na pánvi
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: zavařování kapusty

Milá Kamčo,moc díky za super recept ...i když je dost složitý,kvašení je nej zpusob .Zrovna nakládáme zelí . až vyzkouším kapustu napíšu .....zelí je zajeté už desítky let. Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 9.10.2017 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HAMBURGER

Historie

Když se v 19. století rozmohl obchod po moři, přístav Hamburk obchodoval s ruskými městy a na lodích se mleté maso a „tartartský steak“ dostaly do Hamburku.

Na přelomu 19. a 20. století už naplno fungoval obchod po moři mezi New Yorkem a Hamburkem jako největším evropským přístavem a dalšími městy. V Hamburku byl „Hamburg steak“ oblíbený zejména mezi námořníky. Jednalo se o mleté hovězí maso se solí, strouhankou a cibulí. Důraz byl kladen spíše na trvanlivost než na chuť, což bylo vhodné na dlouhé cesty přes moře.

V Německu se mu dnes říká spíš „Frikadelle“ nebo „Bulette“, což je něco jako náš karbanátek. V Americe zas tvrdí, že hamburger vymyslel jeden z obchodníků během prodejní všeobecné výstavy v St. Louis v roce 1904 – když mu došly klobásky, osmahl mleté maso. Ze začátku se hamburger podával jako sendvič mezi toastovým chlebem. Postupem času se vynalezla měkká bulka, která maso krásně doplňuje a dobře se drží v ruce.

Pro hamburger je typické hovězí mleté maso a bulka.

Detail odstavce: Historie
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno: 27.12.2016 uživatelem jaroslav.kotink
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HAMBURGER

Jak hamburger dělá Pohlreich

Ingredience: 750 g mletého hovězího masa, 6 ml worcesterové omáčky, 15 g francouzské hořčice, mořská sůl, 100 g rukoly, 1 cibule, 3 rajčata, 20 g tymiánu, 20 g zeleného mletého pepře, 6 housek

Technologický postup: Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 3 až 5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Detail odstavce: Jak hamburger dělá Pohlreich
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno: 12.8.2017 uživatelem hana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA

Tatarský biftek v zahraničí

Ve Francii, Itálii a také v Belgii se přísady používají v menším množství a chuť masa spíš podpoří. Tyto zahraniční tatarské bifteky jsou velmi jemné, šťavnaté a pouze mírně pikantní, vždy v nich vyniká především chuť použitého masa.

Při přípravě se používá dijonská hořčice, kapary, malé okurčičky a olivový olej. Vaječný žloutek zcela chybí, místo něj se přidává nastrouhaný parmazán. V některých případech se k dochucení používá pikantní majonéza, servírovaná ve skořápce vajíčka. Topinky často nahrazuje opečená bageta, někdy také bramborové hranolky a salát.

Porovnejte zahraniční recept:

Jemně naškrábané hovězí maso, které by mělo být ideálně ze svíčkové (může být i tzv. falešná svíčková), se v základu míchá s jemně nasekanou šalotkou, malými okurkami a kapary.

Podle chuti zákazníka se přidává: worcesterová omáčka, dijonská hořčice, majonéza a kečup (v opravdu malém množství), tabasco (pouze několik kapek), nastrouhaný parmazán.

Směs se nakonec zjemní olivovým olejem a dochutí pepřem a solí. Pro fajnšmekry se může přidat žloutek z křepelčího vajíčka servírovaný v originální skořápce na kopečku masa.

A jaké originální recepty máte vy?

Detail odstavce: Tatarský biftek v zahraničí
Zdroj: Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Zveřejněno: 27.4.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka podle Pohlreicha

Ingredience: 1 lžička dijonské hořčice, 100 ml 30% smetany, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce zeleného pepře

Technologický postup: Na pánev do výpeku z masa nalijeme smetanu a víno, provaříme 2 minuty, až se obsah zredukuje. Poté přidáme kuličky pepře a hořčici, zamícháme a část kuliček vařečkou nebo lžící rozdrtíme. Povaříme ještě 1 minutu. Pepřová omáčka je vhodná pro přelití masa i přílohy.

Detail odstavce: Pepřová omáčka podle Pohlreicha
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA PODLE POHLREICHA

Postup

Pohlreich doporučuje předehřát troubu na 180 °C. Řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nepůjde řepa nožem lehce rozkrojit. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

Jednotlivé bulvy řepy poté rozkrojte na poloviny (záleží na vás, jestli je oloupete nebo necháte se slupkou) a každou pokapejte olivovým olejem a lžící červeného vinného octa.

Zálivku na salát připravíte jednoduše, uvádí Pohlreich. V misce, nebo ještě lépe v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny suroviny.

Radicchio salát natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Naservírujte salát na talíře, na něj rozložte plátky upečené řepy a navrch dejte vlašské ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte, upozorňuje Zdeněk Pohlreich.

A jako bonus přikládáme ještě jeden recept z červené řepy.

Detail odstavce: Postup
Zdroj: Pečená červená řepa podle Pohlreicha
Zveřejněno: 22.11.2017

ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA

Tatarák po česku

Do českého tataráku se přidává ostrá cibule, syrový vaječný žloutek, kečup, sůl, pepř, paprika i jiné koření a servíruje se s topinkami s česnekem. Pokud se tyto ingredience použijí nepřiměřeně, chuť masa je potlačená.

V zahraničí se tatarák připravuje například s ančovičkami, kapary, tabaskem, nakládanými okurkami, nebo dokonce i koňakem. Českou topinku většinou nahrazuje světlý toastový chléb.

Tatarský biftek by se měl servírovat na velkém oválném talíři nebo dřevěném prkénku. Maso by mělo být uprostřed a okolo něj se v malých miskách rozmístí ingredience k dochucení. Topinky by měly být čerstvě usmažené, křupavé a minimálně nasáklé olejem. Někdy se servíruje připravený „a la chef“ podle chuti kuchaře, správně by si ho ale měl míchat každý konzument sám. Míchání s ostatními ingrediencemi by měl vždy obstarat muž, žena potírá česnekem topinky. To platí i v případě, že si dvojice objedná dvě samostatné porce, muž nejdřív připraví porci ženě a pak sobě. Tolik k servírování.

Doporučení: Jelikož se jedná o konzumaci tepelně neupraveného masa a vajec, existuje určité riziko přenosu některých (nejen) parazitárních onemocnění. Pokud se ale použije opravdu kvalitní a čerstvé maso i vajíčko, je toto riziko skutečně minimální. Částečnou ochranu zajišťuje i použité koření a česnek na topinkách, a když si dáte ještě skleničku nějakého tvrdého alkoholu, pak už se nemusíte komplikací tolik obávat.

Receptů na český tatarák na internetu naleznete nepřeberné množství a každý je bezesporu originálem. Což takhle zkusit tatarák podle svérázného kuchaře Pohlreicha?

Detail odstavce: Tatarák po česku
Zdroj: Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Zveřejněno: 27.4.2017

HAMBURGER

Maso na hamburger

Pořádný hamburger by měl mít ideální tvar a velikost. Vedle kvalitního masa do něj přidáváme hovězí lůj, aby byl po upečení krásně šťavnatý a chuťově výrazný.

Maso na hamburger ve 106 g obsahuje: 720,8 kJ, 172,27 kcal, 10,6 g bílkovin, 4,558 g sacharidů, 14,84 g tuků.

Základem burgeru je hovězí maso. Mělo by být spíše tučnější, přibližně okolo 20 % tuku, ideální je přední hovězí. Nekupujte mleté maso, o kterém nevíte, co v něm je. Kvalita masa je pro hamburger naprosto zásadní. Kvalita masa se projeví nejen v chuti, ale i při přípravě.

Maso melte pokud možno těsně před grilováním. Je vhodné ho mlít těsně po vyndání z lednice, a to za co nejnižší teploty. Tím zabráníte oddělování tuku při mletí. Nepoužívejte rozmrazované nebo dlouho uskladňované maso. Kromě toho, že nebude hamburger dobrý, může se stát, že vám vůbec nebude držet pohromadě, že se bude vysušovat, že z něj jednoduše bude „podrážka“.

Podle kvality a vyzrálosti masa volte hrubost mletí. Měkká, vyzrálá masa stačí mlít jednou na hrubším mlýnku, čerstvé, obzvláště průmyslově chované hovězí je většinou třeba mlít dvakrát, ideálně jednou na hrubším a jednou na jemnějším mlýnku.

Cílem mletí ale není udělat z masa paštiku, takže s mletím opatrně, maso by mělo mít hrubší strukturu a jakoby se kouskovat.

Maso na burger předem neochucujte. Vytvarujte z masa placku o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolte a opepřete těsně před položením na gril. Nic víc.

Masovou placku položte na gril, mírně ji přitlačte a nechte do poloviny propéct bez otáčení. Díky přitlačení na začátku se vám maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. Stačí se držet velikosti housky a masové kolečko udělat o něco větší (na grilu se trochu smrskne). V polovině grilování maso otočte. Nikdy burger neotáčejte více než jednou, můžete ho zbytečně poškodit, a navíc dáte zbytečný šok šťávám uvnitř masa. Doba grilování se liší podle typu a zralosti masa a stáří zvířete, zpravidla se pohybuje mezi dvěma a osmi minutami na každou stranu, takže nezbývá, než to na prvním burgeru prostě vyzkoušet. Po grilování nechte maso chvíli na talíři odpočinout, aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily.

Detail odstavce: Maso na hamburger
Zdroj: Hamburger
Zveřejněno: 13.10.2016

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA PODLE POHLREICHA

Suroviny

Na přípravu pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 16 bulv řepy, každá o velikosti golfového míčku
  • extra panenský olivový olej
  • malou hrst vlašských ořechů
  • červený vinný ocet
  • 6 polévkových lžic čerstvého kozího sýra
  • 1 hlávku salátu radicchio
  • několik snítek hladkolisté petrželky
  • sůl a čerstvě namletý barevný pepř
Na zálivku:
  • 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce vinného octa nebo šťávu z 1/2 citronu
  • špetku soli
  • lžičku cukru

Detail odstavce: Suroviny
Zdroj: Pečená červená řepa podle Pohlreicha
Zveřejněno: 22.11.2017

RECEPTY NA KRÁLÍKA

Recept na králíka podle Pohlreicha

Suroviny:

  • 4 ks králičích stehen
  • 50 g slaniny
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks citronu (kůra i šťáva)
  • 150 ml bílého vína
  • 20 ml dijonské hořčice
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Na marinádu:

  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 80 ml olivového oleje

Postup:

Králičí stehna omyjte pod studenou vodou, poté je osušte papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku. Tymián a rozmarýn smíchejte v misce s olejem a dijonskou hořčicí a vzniklou marinádou přelijte králíka. Maso přikryjte mikrotenovou fólií a nechte ho odležet v lednici, nejlépe přes noc.

Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve pečte maso ve střední části grilu, poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud nebude dobře propečené, což bude trvat asi tak 20 minut. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5–10 minut stát. Grilovaného králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Detail odstavce: Recept na králíka podle Pohlreicha
Zdroj: Recepty na králíka
Zveřejněno: 2.10.2014

TATARSKÝ BIFTEK

Tatarský biftek podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g svíčkové nebo očištěné hovězí kýty, kapary ve slaném nálevu, extra panenský olivový olej, dijonská hořčice, 1 stroužek česneku (utřený), 4 toasty z bílého chleba, 4 křepelčí vejce (můžete použít i klasické slepičí vejce), mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř

Postup: Maso důkladně naškrábejte a ochuťte solí, pepřem, kapary a troškou hořčice. Toasty z bílého chleba potřete zlehka olejem a opečte je na pánvi dozlatova. Namíchané maso naservírujte na talíř. Vejce usmažte na trošce oleje a položte na jednotlivé porce masa. Na každý talíř přidejte plátek opečeného toastového chleba a ihned servírujte.

Detail odstavce: Tatarský biftek podle Pohlreicha
Zdroj: Tatarský biftek
Zveřejněno: 6.9.2015

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Grilovaná vepřová panenka podle Pohlreicha

Suroviny (na 4 až 6 porcí):

  • 2–3 kusy vepřové panenky cca po 400 g
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce extra panenského oleje
  • 80 g medu
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžičky čerstvě nasekané šalvěje
  • 2 lžičky čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • sůl
  • čerstvě namletý barevný pepř

Postup:

V míse smíchejte prolisovaný česnek s medem a šťávou z pomeranče. Poté panenku vložte do mísy s marinádou a několikrát ji otočte, aby se marináda dostala všude. Pak ji osolte a opepřete. Přikryjte mikroténovou fólií a nechte uležet minimálně dvě hodiny v lednici, nejlépe však celou noc.

Před samotným grilováním v misce smíchejte pomerančovou kůru, rozmarýn, tymián, šalvěj a olivový olej. Přikryjte misku fólií a uložte ji stranou. Gril si rozpalte na vysokou teplotu. Maso vyndejte z lednice, nechte chvíli odpočinout a pak jej vyndejte z marinády.

Poté, co grilovací rošt potřete olejem, můžete na něj klást maso. Grilujte přibližně 15 minut a pravidelně otáčejte. Maso po sejmutí z grilu nechte tak pět minut odpočinout. Pak jej nakrájejte na plátky, dochuťte připravenou směsí bylinek a ihned podávejte.

Detail odstavce: Grilovaná vepřová panenka podle Pohlreicha
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

BANÁNOVÉ LÍVANCE - RECEPT

Jak dělá banánové lívance Pohlreich

To, že pan Pohlreich před televizními kamerami ještě nepřipravoval banánové lívance, neznamená, že je nedělá. Níže tedy další zajímavý recept na banánové lívance.

Recept

Ingredience: 1 vejce, 1 banán, podle chuti cukr, podle potřeby olej

Postup: Banán střední velikosti nakrájíme na kolečka (asi 5mm). K banánu přidáme rozklepnutá vejce a dobře rozmixujeme. Můžeme mixovat ručním mixérem nebo klasickým elektrickým. Pokud bychom chtěli lívance sladší, přidáme cukr podle chuti (lépe již nesladit).

Těsto rozlijeme na pánev. Pokud nemáme lepší pánev, tak raději přidáme kapku oleje, aby se nám těsto nepřilepovalo. Lívance smažíme do té doby, než usoudíme, že už nejsou syrové, tedy když už jsou trochu nazlátlé. Během smažení trochu snižujeme teplotu z nejvyšší dolů, abychom lívance nespálili.

Banánové lívance můžeme podávat s marmeládou nebo šlehačkou, ale i samotné.

Detail odstavce: Jak dělá banánové lívance Pohlreich
Zdroj: Banánové lívance - recept
Zveřejněno: 27.2.2018

RECEPTY NA LOSOSA

Losos s estragonovou omáčkou podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g lososa, máslo, jarní cibulka, 2 dl bílého vína, bílý vinný ocet, 4 žloutky, citronová šťáva, rajče, sůl, pepř, estragon, tymián, máta

Technologický postup: Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku. V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme. Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky zapéct dozlatova. Ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty.

Detail odstavce: Losos s estragonovou omáčkou podle Pohlreicha
Zdroj: Recepty na lososa
Zveřejněno: 22.1.2016

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Tatarka podle Pohlreicha

Suroviny:

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 25 g najemno nakrájených kyselých okurek
  • 25 g najemno nakrájených kapary
  • 2 lžíce najemno nakrájených lístků hladkolisté petrželky

Postup:

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, pepře a metličkou pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání jej přidávejte ke žloutkům. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvou citronovou šťávu, dle chuti přidejte pepř a sůl. Do takto připravené majonézy nasypte nakrájenou šalotku, okurky, kapary a petrželku. Nakonec vše důkladně promíchejte.

Detail odstavce: Tatarka podle Pohlreicha
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015