Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

HODINY


Jemný karlovarský knedlík

Ingredience: 70g másla, sůl, 6 žloutků, ½ l mléka, 560 g polohrubé mouky, 200 g housky, 20 g másla na osmažení housky, 6 bílků na sníh, 20 g másla na ubrousek

Postup: Máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžících mléko a mouku. Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostky nakrájené housky a z bílků tuhý sníh. Těsto vlijeme do čistého, namočeného a vyždímaného, máslem potřeného ubrousku (nejlépe se připraví, když dáme ubrousek do cedníku), zavážeme dvakrát nití (jednou těsně nad těstem a jednou volně nad těstem) a vaříme jej ve slané vodě po ¼ hodiny. Pak rozvážeme první zavázání a vaříme dál cca ¾ hodiny. Celkem 1 hodinu. Uvařený vyjmeme z ubrousku a nakrájíme nití.

Zdroj: článek Recepty na karlovarský houskový knedlík

Příběh

Ve svém příspěvku NEUSTÁLÝ HLAD, KTERÝ SE NEDÁ ZASTAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA.

Pribirani na vaze viditelne otekani nohou a obliceje neustaly hlad ktery se neda zastavit hrozny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Beru Medrol roky...mam neustaly hlad,zveda se mi hlady zaludek pul hodiny po jidle.

Zdroj: příběh Medrol a dieta

Recept na domácí vařenou šunku

  • 1,20 kg masa, může být drůbeží nebo vepřové, které je nejlepší z plece;
  • 20 g soli;
  • 1 lžička medu nebo hnědého cukru;
  • ½ lžičky dusitanové soli (rychlosůl) kvůli barvě, protože je pak šunka bez ní bledá nebo šedá;
  • 1 lžíce čiré kuchyňské želatiny;
  • 100 ml vody.

Postup výroby domácí šunky

Maso se nakrájí na kostky a promíchá se se solemi a s medem a dá se na dva dny do lednice uležet. Želatina se namočí do vody, nechá se 3 hodiny nabobtnat a poté se promíchá do uleželého masa. Šunkovar se vyloží mikrotenovým sáčkem a maso se do formy pěkně napěchuje. Poté se šunkovar uzavře. Vaří se 2 hodiny na 80 stupňů ve větším hrnci s vodou tak, aby se dovnitř nedostala voda. Po uvaření se dá šunka v šunkovaru zchladnout do lednice a pak se z něho teprve vytáhne.

Zdroj: článek Recept na domácí vařenou šunku

Příběh

Ve svém příspěvku POSTŘIK NA VLNOVNÍK OSTRUŽINOVÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kovalová Věra.

Docela dobře zabírá postřik Lepinoxem - navíc má nulovou ochranou lhůtu.
Kontrolu provádím tak,že pár zralých ostružin uzavřu do malé skleničky a na cca 2 hodiny uložím do ledničky.Chladem se objeví na vnitřní straně skla - pak stříkám.
Jinak všechny napadené odstraňuji - včas.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Postřik na vlnovník ostružinový

Zavařování zabijačkové polévky

Tuto silnou polévku procedíme a horkou plníme do plechovek nebo předehřátých sklenic. Ve sklenicích necháváme 2 cm volné. Litrové sklenice sterilujeme 1 a 3/4 hodiny, 2 litrovky 2 a 3/4 hodiny. Spotřebováváme do 2 až 3 měsíců. Polévku můžeme zavařit rovnou i s kroupami, potom necedíme.

Zdroj: článek Zavařování vývaru

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCERINOVÉ ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se nasnídat, ale změňte jídlo. K snídani použijte tekutý výživný nápoj, který můžete koupit v lékárně. Jedno balení nahradí jedno jídlo. Kupte si jich víc, ať si můžete dát ještě jeden do 4 hodin před vyšetřením a pak hned po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Glycerinové čípky

Pečený bůček s kostí

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kmín
  • sůl

Postup:

Bůček omyjte, osušte, pokrájejte na plátky podél žeber, potřete prolisovaným česnekem, osolte a okmínujte. Cibuli nakrájejte na plátky a posypte jimi připravené plátky bůčku. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte asi 1 a půl hodiny. Průběžně otáčejte a podlévejte výpekem. Podávejte například se dvěma druhy knedlíků a zelím.

Zdroj: článek Pečený bůček

Příběh

Ve svém příspěvku STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: příběh Sterilizace šťávy z červené řepy

Domácí šunka z králíka

Ingredience: 1 kg mletého králíka, 1 kg vepřové krkovičky, sůl nebo 40 g rychlosoli, 1 dcl mléka, 2 dcl vody, umělá střeva na tlačenku

Postup: Králičí maso důkladně odblaníme, nameleme (na sekanou), přimícháme krkovičku, nakrájenou na mini kostičky, přidáme sůl, mléko, vodu a pořádně promícháme, alespoň 20 minut. Necháme 2 dny uležet, poté naplníme do tlačenkových střev. Dáme vařit na 3 hodiny při 70 °C. Vyjmeme z vody, zatížíme a necháme vychladnout.

Zdroj: článek Domácí šunka - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem SKOPOVÉ KLOBÁSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Skopové klobásy, jaká lahoda. Hmmm. Jejich uzení je ale umění. Nejdříve musíte vyhřát udírnu na teplotu 70°C. Pak do udírny rezvěste klobásy a půl hodiny je nechte při otevřených dvířkách vysychat. Poté udírnu zavřete a klobásy uďte po dobu 8 hodin. K uzení použijte suché dřevo ovocných stromů bez kůry nebo dřevo bukové.

Zdroj: příběh Skopové klobásy

Domácí zavařování hotových jídel

Konzervace hotových jídel je vcelku jednoduchá záležitost. Zavařovat můžete téměř všechno, polévky, omáčky, ryby, uzeniny nebo maso. Důležité je nejprve jídlo uvařit a pak můžete začít. Je několik zásad, které je nutné při zavařování dodržet:

  • mít vždy čisté ruce;
  • mít perfektně čisté zavařovací sklenice s víčky, aby se jídlo nekazilo;
  • sklenice plnit vždy jen do 2/3, aby víčka při zavařování dobře chytla;
  • pokud se zavařuje maso, používat vždy víčka s červeným těsněním;
  • maso před zavařováním zbavit kostí;
  • těsnost víčka ověřit otočením sklenice dnem nahoru, nesmí vytékat;
  • pokud i přes toto všechno se stane, že se jídlo zdá zkažené, nikdy ho nekonzumovat.

Uzavřené sklenice naplněné hotovým jídlem postavíme do hrnce s vodou a zavařujeme při teplotě 100 °C zhruba 1,5 hodiny. Druhý den postup zopakujeme a zavařujeme ještě jednou po dobu 1 hodiny.

Zdroj: článek Zavařování hotových jídel do sklenic

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Já jsem taky četl, že ivermektin zabíjí koronavirus. Tady je o tom vědecký článek. https://www.sciencedirect.c…
Uvádí se tam, že Ivermektin, který je FDA schválený jako antiparazitikum, má také širokospektrální antivirovou aktivitu in vitro. Nyní bylo prokázáno, že je inhibitorem kauzativního viru (SARS-CoV-2), s jediným přírůstkem do Vero-hSLAM buňky 2 hodiny po infekci SARS-CoV-2, které jsou schopné dosáhnout až 5 000-násobné redukce virové RNA po 48 hodinách. Ivermektin proto vyžaduje další zkoumání možných přínosů pro člověka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesně to jste vy, co se chytáte každé fámy! V celém tom vědeckém článku je mnohokrát napsáno, že výzkum byl IN VITRO! To znamená, že vše bylo zkoumáno jen v laboratoři. Navíc z toho není jasné jaká dávka je účinná a jaký má být interval v dávkování. Ivermektin je především jed! A jeho jedovatosti se využívá při léčbě parazitů ve střevním traktu, kůži a očích. Ivermektin je relativně bezpečný, ale má i své nežádoucí účinky, zejména může způsobit vážnou alergickou reakci a interagovat s jinými léky. Brát ho jen tak, jako prevenci před onemocněním covid 19, je hazardování se svým zdravím. Nyní se teprve zkoumá účinnost Ivermektinu na lidech proti covid 19 a teprve se bude upřesňovat způsob bezpečného použití. Přesné vyjádření k tomuto je zde https://www.fda.gov/animal-…

Zdroj: příběh Soolantra koronavirus diskuze

Autoři obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Nina Vinšová

 Gabriela Štummerová


marinovaná krkovice na grilu
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Behem
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Jak na červotoče

paolo

Mám menší skříňku, napadenou červotočem. Vzal jsem ji na dvě hodiny do sauny a vypádá to, že bude od těch potvor klid.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Medrol a dieta

Lenka

Beru Medrol roky...mam neustaly hlad,zveda se mi hlady zaludek pul hodiny po jidle.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Postřik na vlnovník ostružinový

Kovalová Věra

Docela dobře zabírá postřik Lepinoxem - navíc má nulovou ochranou lhůtu.
Kontrolu provádím tak,že pár zralých ostružin uzavřu do malé skleničky a na cca 2 hodiny uložím do ledničky.Chladem se objeví na vnitřní straně skla - pak stříkám.
Jinak všechny napadené odstraňuji - včas.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Glycerinové čípky

Ladislav

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sterilizace šťávy z červené řepy

MARIE KLÁRA

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové klobásy

Milda

Skopové klobásy, jaká lahoda. Hmmm. Jejich uzení je ale umění. Nejdříve musíte vyhřát udírnu na teplotu 70°C. Pak do udírny rezvěste klobásy a půl hodiny je nechte při otevřených dvířkách vysychat. Poté udírnu zavřete a klobásy uďte po dobu 8 hodin. K uzení použijte suché dřevo ovocných stromů bez kůry nebo dřevo bukové.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.