Téma: 

hovězí guláš z kližky v papiňáku


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HOVĚZÍ GULÁŠ Z KLIŽKY

Recept na hovězí guláš z kližky v papiňáku

Ingredience: 4 cibule, 1 kg hovězí kližky, 1 stroužek česneku, 1–1,5 l hovězího vývaru, podle chuti mletá paprika, sůl, mletý pepř, podle potřeby hladká mouka, sádlo

Postup: Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle. Jakmile se maso zatáhne, přendáme je do tlakového hrnce. Přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, polévkovou lžíci mleté papriky a přilijeme tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Vaříme 1 hodinu. Mezitím si připravíme tmavou jíšku z hladké mouky a sádla. Dále oloupeme a nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, které necháme na sádle zesklovatět. Přisypeme k nim mletou papriku a dobře rozmícháme. Hotové maso přemístíme z tlakového hrnce do menšího kastrolu, a aby nevychladlo, přikryjeme pokličkou. Šťávu z tlakového hrnce přelijeme k cibuli a promícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Guláš chvíli povaříme, vmícháme jíšku a ještě chvíli vaříme. Nakonec do šťávy přidáme maso. Gulášhovězí kližky podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a při servírování ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.

Detail odstavce: Recept na hovězí guláš z kližky v papiňáku
Zdroj: Hovězí guláš z kližky
Zveřejněno: 8.6.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: www.hovězí polevka-čistit

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ GULÁŠ Z KLIŽKY

Hovězí guláš z kližky s houbami

Ingredience: 800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 6 stroužků česneku, 4 brambory, 5 ks bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 100 g rajčatového protlaku, 1 hrst sušených hub, 500 ml hovězího vývaru, 500 ml červeného vína, 100 ml oleje, 2 špetky soli

Postup: Sušené houby namočte do vody. Kližku nakrájejte na kostky. V hrnci na části oleje maso zprudka krátce opečte, poté jej osolte a opepřete. V pánvi orestujte očištěnou nakrájenou zeleninu, nakrájený česnek, přidejte koření, protlak, scezené houby a vše orestujte. Takto připravenou zeleninu přidejte k masu, zalijte hovězím vývarem, vínem a duste přibližně hodinu, nakonec přidejte oloupané nakrájené brambory a duste, dokud brambory nezměknou.

Detail odstavce: Hovězí guláš z kližky s houbami
Zdroj: Hovězí guláš z kližky
Zveřejněno: 8.6.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: www.hovězí polevka-čistit

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Trvalová Dagmar
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ GULÁŠ Z KLIŽKY

Jak dělají hovězí guláš z kližky Kluci v akci

Ingredience: 800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku, 5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru, 0,5 l kvalitního červeného vína, 100 ml oleje, sůl

Postup: Kluci namočí sušené houby do vody. Kližku očistí a nakrájí na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečou, poté jej osolí a opepří. V pánvi orestují nakrájenou zeleninu, přidají koření a zarestují, vloží protlak, zarestují, přidají houby a opět zarestují. Takto připravenou zeleninu přidají k masu, zalijí hovězím vývarem, vínem a dusí hodinu, poté přidají oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusí doměkka. Vydatný farmářský guláš podle Kluků v akci podlitý vínem, vonící po houbách, zelenině a koření si nežádá víc než domácí křupavý chléb.

Detail odstavce: Jak dělají hovězí guláš z kližky Kluci v akci
Zdroj: Hovězí guláš z kližky
Zveřejněno: 8.6.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak dlouho vaříme václavky

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem tonda
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Cena kližky

  • Hovězí kližka z farmy: 1 000 g stojí 155 Kč.
  • Čerstvá hovězí kližka bez kosti – výsekové maso: 1 000 g stojí 149 Kč.
  • Bio hovězí kližka: 1 000 g stojí 221 Kč.
  • Hovězí kližka z býka: 1 000 g stojí 219 Kč.

Tyto ceny jsou pouze orientační.

Detail odstavce: Cena kližky
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Paprika zhořkne

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Zdroj: diskuze Paprika zhořkne
Odesláno: 11.2.2019 uživatelem František
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí guláš

Suroviny:

  • 750 g hovězího předního
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup:

Hovězí maso si nakrájíme na kostky. V hrnci nebo papiňáku rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme sladkou papriku a asi půl minutky restujeme. Přihodíme nakrájené maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne. Když už pustí šťávu, osolíme, přidáme pálivou papriku, drcený kmín a promícháme. Takto promíchané podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut do měkka. Poté znova přidáme vodu, masox a necháme provařit. Zahustíme předem připravenou jíškou, dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Ozdobit můžeme pokrájenou cibulí na kolečka.

Detail odstavce: Hovězí guláš
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

GULÁŠ

Historie guláše

Náš výborný guláš má svůj původ v Maďarku, kde byly jeho hlavními ingrediencemi hovězí maso, cibule a mletá paprika. Samotný název vznikl od slova „gulya“, znamenající stádo hovězího dobytka. Abych byla úplně přesná, maďarsky „gulyás“ neznamenal omáčku, ale hovězí polévku. K nám už ale guláš doputoval jako omáčka, ke které se hodí jak krajíc chleba, tak další nejrůznější přílohy.

Detail odstavce: Historie guláše
Zdroj: Guláš
Zveřejněno: 30.1.2016

HOVĚZÍ GULÁŠ Z KLIŽKY

Guláš z kližky v troubě

Ingredience: 800–1 000 g hovězí kližky, gulášové koření, mletá sladká paprika, 4 střední cibule, 1 malý rajčatový protlak, 2–3 kostky masoxu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, olej, alobal

Postup: Pekáč vymažeme olejem, klidně ho může být trošku víc. Nakrájenou cibulku dáme do pekáče, na ni naskládáme nakrájené maso a okořeníme gulášovým kořením. Dáme do rozpálené trouby (200–250 °C) na pár minut osmahnout a necháme zatáhnout maso. Pekáč vytáhneme a postupně přidáváme nasekaný česnek, zbytek gulášového koření, papriku, sójovou omáčku, masox, protlak. Poté zalijeme vodou tak, aby bylo maso dostatečně potopené. Promícháme a přikryjeme alobalem. Minimálně hodinu pečeme v troubě, troubu neotvíráme, guláše si vůbec nevšímáme. Po hodině jej jen zkontrolujeme, promícháme, popřípadě dokořeníme či přilijeme vodu, a pečeme klidně další půlhodinu, může být i víc. Nejlépe dokud se maso pěkně nerozpadá. Pro jemnější konzistenci můžete maso vytáhnout ven a omáčku rozmixovat, nejsou v ní pak kousky cibulky či jiných ingrediencí. Pokud je potřeba, lehce zahustíme moukou. Podáváme s chlebem, houskovým knedlíkem, jsou i tací, co rádi s těstovinami a s hromadou čerstvé cibule.

Detail odstavce: Guláš z kližky v troubě
Zdroj: Hovězí guláš z kližky
Zveřejněno: 8.6.2018

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí přední

Přední hovězí maso lze použít na steaky, omáčku nebo jako mleté maso, ale i do polévky.

Hovězí přední s pórkem a kysanou smetanou

Suroviny:

  • 400 g předního hovězího na polévku
  • kořenová zelenina (jako na polévku)
  • 4–6 pórků (spodní části)
  • 1 cibule
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl

Postup:

Hovězí maso dáme vařit do osolené vody společně s kořenovou zeleninou a vaříme do měkka. Můžeme vařit v papiňáku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek, malinko osolíme a smažíme společně s cibulí do té doby, než je pórek měkký. Z uvařeného masa si vezmeme 2–3 lžíce vývaru, podlijeme pórek, zahustíme hladkou moukou s kysanou smetanou a krátce povaříme. Dosolíme dle chuti, můžeme zředit vývarem nebo smetanou. Na talíř servírujeme maso nakrájené na plátky nebo kousky, přidáme pórkovou pochoutku a vařený brambor. Dobrou chuť.

Detail odstavce: Hovězí přední
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí kližka

Hovězí kližka je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Není to úplně libové maso, ale dlouhým vařením je velice chutné. Nejvíce se používá na vaření guláše.

Hovězí guláš z kližky

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa z kližky
  • 600 g cibule
  • 100 g sádla nebo olej
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžičku mleté pálivé papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 500 ml hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem)
  • 3 krajíce staršího chleba
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Maso si nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme nakrájené maso a necháme orestovat ze všech stran. Až potom přidáme sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, rajský protlak, necháme minutku opéct a zalijeme hovězím vývarem. Pokud ho nemáme po ruce, přilijeme vodu a přidáme masox. Takto připravené dusíme do měkka. Nakonec zahustíme nadrobeným chlebem, dochutíme majoránkou a česnekem. Povaříme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Hovězí kližka
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci

Ingredience: 1 kg hovězí kližky, 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 cibule, divoké koření vcelku (nové koření, pepř, bobkový list), tymián, voda nebo hovězí vývar na zalití, 0,75 l červeného vína, olej, mletý pepř, sůl

Postup: Očištěnou hovězí kližku prošpikujeme částí kořenové zeleniny – silnějšími proužky mrkve, celeru a petržele. Takto připravené maso svážeme motouzem, osolíme a na oleji jej opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme zbytek nahrubo nakrájené zeleniny včetně cibule, přidáme koření a tymián. Zeleninu restujeme tak dlouho, dokud nezíská zlatohnědou barvu, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vínem, zaklopíme a dusíme doměkka. Z kližky odstraníme provázek, nakrájíme ji na porce a podáváme lehce přelité redukovaným vývarem. Doplníme tatarskou omáčkou a vařenými brambory s máslem a pažitkou.

Detail odstavce: Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH

Hovězí na houbách v papiňáku

Suroviny:

  • 4 plátky zadního hovězího
  • sůl, pepř
  • plnotučná hořčice
  • hladká mouka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sušené houby
  • olej nebo sádlo
  • případně smetana na šlehání nebo zakysaná smetana

Postup:

Maso trochu naklepte, nařízněte na okrajích, osolte, opepřete, na jedné straně potřete hořčicí a obalte v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejte trochu tuku a osmahněte cibulku, ale jen do sklovata, a dejte maso opéct z obou stran. Potom podlijte a uvolněte přichycenou mouku. Přidejte namočené houby a nasekaný česnek. Zavřete hrnec a duste. Nezapomeňte kontrolovat, jestli se nepřipaluje mouka. Když je maso měkké, ještě zahustěte a můžete přidat smetanu. Chvilku provařte a servírujte například s rýží nebo knedlíky.

Detail odstavce: Hovězí na houbách v papiňáku
Zdroj: Hovězí na houbách
Zveřejněno: 20.10.2014

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Detail odstavce: Hovězí na houbách Kluci v akci
Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Hovězí kližka se sójovou omáčkou

Ingredience: ¾ kg hovězí kližky, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky solamylu, ¼ čínského zelí, 5 jarních cibulek, hrst mungo výhonků, 3 stroužky česneku, 1 dcl bílého vína, 3 lžíce cukru, olej, rýžové nudle

Postup: Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme olej, česnek, jarní cibulku, cukr, bílé víno, sójovou omáčku, vývar a nakrájené maso. Po pěti minutách maso vyjmeme, přidáme čínské zelí a bambusové výhonky. Zahustíme solamylem. Jako přílohu podáváme rýžové nudle.

Detail odstavce: Hovězí kližka se sójovou omáčkou
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Hovězí kližka podle Pohlreicha

Ingredience: 90 dkg hovězí kližky nakrájené na kostky, 90 dkg cibule, pokrájené 2 velké papriky, banana peppers (tak zvané Bell peppers nemají moc chuti, ale v nouzi je lze také použít), zbavené semínek a nakrájené na proužky, 3 rajčata, oloupaná a bez semínek, nebo 3 polévkové lžíce rajského protlaku, nebo 1 hrnek rajské šťávy, nebo 2 hrnky salsy, 3 lžíce sádla, 3 lžíce maďarské papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 10 stroužků česneku, jemně nasekaných, po 1 lžičce soli a pepře (později dle chuti), 3 hrnky vývaru nebo vody

Postup: Kližku osolíme, opepříme a opečeme na sádle na prudkém ohni. Maso vyjmeme a na témže tuku na mírném ohni osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou, lehce osmahneme, podlijeme vývarem či vodou, dáme zpět maso a vše ostatní. Dusíme asi hodinu za občasného zamíchání a eventuálního dolití vody, a až je maso měkké, odstavíme z plotny. Guláš je nejlepší druhý den, kdy jej ohřejeme v kastrolku, ve kterém jsme napřed přivedli do varu trochu vody. Omáčka z rozvařených paprik a cibule je dostatečně hustá. Na správný guláš nepoužíváme k zahuštění žádnou mouku nebo zápražku. Podáváme se spaetzlemi nebo s nudlemi. Guláš pak s knedlíkem nebo s krajícem žitného chleba. Povrch porce guláše posypeme na plátky pokrájenou čerstvou cibulí.

Detail odstavce: Hovězí kližka podle Pohlreicha
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš v papiňáku

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g cibule
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 250 g zakysané smetany
  • 100 g sádla
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • bobkový list
  • kmín celý
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha a nakrájejte na kostky. Očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky a orestujte ji dozlatova na sádle. Poté cibulku zaprašte sladkou paprikou, promíchejte a přidejte připravené pokrájené maso, které osolte a opečte se všech stran. Přidejte kmín a bobkový list a podlijte vodou. Zavřete tlakový hrnec a vařte cca 15 minut. Poté hrnec odstavte, nechte vyjít páru a opatrně otevřete. Přidejte pokrájené zelí, vodu dle potřeby a zpět uzavřete, vařte přibližně dalších 20 minut. Odstavte a nechte dojít. Než znovu vyjde pára a vy budete moci hrnec otevřít, tak si z másla a mouky připravte jíšku, kterou guláš zahustíte, a ještě 10 minut povařte. Na závěr přidejte zakysanou smetanu, guláš promíchejte a podávejte s houskovým knedlíkem.

Detail odstavce: Segedínský guláš v papiňáku
Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno: 16.2.2016

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Guláš z kližky

Ingredience: cca 700 g hovězí kližky, 8 cibulí, 1 dcl oleje, mletý kmín, 1 lžička česneku se solí (nebo rozetřený česnek se solí), 1 lžíce protlaku nebo kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička feferonkového krému nebo chilli pasty, 1 lžička majoránky, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička uzené papriky, pepř, sůl, kůra z půlky citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tenčí krajíc staršího chleba

Postup: Maso pokrájíme na velké kostky. Odkrojky z masa dáme vařit do osolené vody spolu s pokrájenou kůrou citronu a kořením: bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Na oleji v hrnci s nepřilnavým dnem osmažíme cibuli do tmavě zlatavé barvy. V poslední fázi smažení cibule přidáme česnek a kmín. Po chvilce míchání přidáme i osolené a opepřené maso a zprudka je osmažíme tak, aby kousky na všech stranách zesvětlaly. Ztlumíme tepelný zdroj na minimum, vmícháme hořčici, feferonkový krém a protlak, nasypeme na maso papriky a majoránku, hrnec přikryjeme dobře přiléhající pokličkou a necháme pomalinku na mírném ohni dusit. V této fázi nepodléváme, maso samo pustí šťávu, občas promícháme. To trvá i hodinu. Teprve až se na dně začne oddělovat tuk a maso je víceméně měkké, podlijeme přes cedník vývarem z kastrůlku (ten se celou dobu pomalu vařil), rozdrobíme na kousky chleba a guláš zahustíme a pomalu dusíme dál do úplného změknutí masa. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s tmavým chlebem.

Detail odstavce: Guláš z kližky
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Cena hovězí roštěné

  • Hovězí roštěná z býka chlazená 1 kg: 400 Kč
  • Hovězí roštěná krájená 1 kg: 289 Kč
  • BIO Hovězí roštěná krájená 1 kg: 399 Kč
  • Hovězí roštěná výseková 1 kg: 266 Kč
  • Hovězí roštěná výseková kravská 1 kg: 190 Kč

Detail odstavce: Cena hovězí roštěné
Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno: 16.5.2015

GULÁŠ

Guláš podle Pohlreicha

Ingredience:

  • 1 000 g hovězí kližky
  • 200 g cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 400 ml suchého červeného vína
  • 1 čerstvá feferonka
  • 50 ml oleje
  • 25 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • paprika mletá sladká
  • paprika mletá pálivá
  • majoránka
  • pepř mletý
  • sůl

Postup:

Nejprve maso omyjte a očistěte, nakrájejte na větší kostky a osolte. Oloupejte cibule a česnek, cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na tenké plátky, obojí orestujte na oleji dozlatova. Přidejte maso, nechte zprudka opéct, poté mleté papriky a ještě krátce restujte, pak můžete podlít vínem, nechte dusit cca 5 minut a přidejte asi 1 litr vody nebo vývaru, ochuťte pepřem a trochou majoránky a nechte vařit alespoň 30 minut. Přidejte celou feferonku a vařte úplně doměkka. Před samotným závěrem si připravte jíšku z mouky a másla. Vyjměte feferonku z guláše, zahustěte ho připravenou jíškou a důkladně rozmíchejte, povařte ještě 10 až 15 minut a můžete podávat.

Detail odstavce: Guláš podle Pohlreicha
Zdroj: Guláš
Zveřejněno: 30.1.2016

HOVĚZÍ STEAK

Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Ingredience: 500 g hovězí svíčkové, 1 Knorr Bohatý bujón na guláš, 10 lžic červeného suchého vína, 3 šalotky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce 30% smetany, 1 lžíce drceného pepře, 80 g celého pepře, 1 špetka soli, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Postup: Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte. Na stejném oleji nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky společně s máslem. Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří. Přidejte Knorr Bohatý bujón na guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.

Detail odstavce: Hovězí steak s pepřovou omáčkou
Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Ingredience: 600 g hovězí kližky, 1 plná lžíce majoránky, 1 palička česneku, 1/2 kostky masoxu, 1 lžíce másla, olej, 1/2 lžičky pepře, sůl

Postup: Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákny. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C doměkka. Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění přidáme plátek másla. Necháme 5 minut přikryté provonět a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.

Detail odstavce: Hovězí kližka na česneku a majoránce
Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015