Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTA RECEPT


Hovězí zadní kýta

Hovězí zadní kýtu můžete použít na mnoho způsobů. Hodí se na dušení, pečení v celku, rolády, ale i k omáčkám.

Dušená hovězí zadní kýta se zeleninou

Suroviny:

  • 500 g hovězí zadní kýty
  • 250 g kořenové zeleniny – celer, petržel
  • 150 g mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hovězí vývar
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • olej
  • sůl, pepř
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky pepře

Postup:

Nakrájíme cibuli na drobno, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a osmahneme dozlatova. Poté přidáme rajský protlak, červené víno, hovězí vývar a zamícháme. Přihodíme hovězí maso pokrájené na větší kousky, přidáme koření, prolisovaný česnek a osolíme. Přiklopené dusíme do měkka. Ve volné chvíli si očistíme celer, petržel a mrkev. Pokrájíme na kousky, tak jak máme rádi, a přihodíme ke změklému masu. Dusíme ještě chvilku, než zelenina změkne. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží, bramborem nebo čerstvou bagetou.

Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.HOVĚZÍ POLEVKA-ČISTIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Trvalová Dagmar.

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: Příběh Www.hovězí polevka-čistit

Hovězí kýta na houbách

Ingredience: 500 g hovězí kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, hrst hub, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 500 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, podlijeme vývarem, přidáme houby a dva stroužky česneku a dusíme doměkka, podle potřeby přidáváme vývar. Před dokončením dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat pár lžic smetany, zahustíme jíškou (z másla a mouky), povaříme 10 minut a můžeme servírovat. Servírujeme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Hovězí kýta na cibuli

Ingredience: 1 kg hovězí kýty, 3 cibule, slunečnicový olej, 750 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml červeného vína

Technologický postup: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme). Cibuli nakrájíme na kostičky. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny. Po upečení podáváme kýtu přelitou omáčkou s libovolnou přílohou.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Příběh

V příběhu VEPROVA KYTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

moc pěkné zpracované

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Zdroj: Příběh Veprova kyta

Hovězí kýta se zeleninou

Ingredience: 800 g hovězí kýty, 100 g celeru, 100 g petržele, 50 g řapíkatého celeru, 120 g mrkve, 1 cibule, 2,5 dl hovězího vývaru, 1 dl červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, bobkový list, špetka tymiánu, 10 kuliček černého pepře, pár kousků hřebíčku, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Cibuli oloupeme, nahrubo nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a opečeme dozlatova. Přidáme protlak, víno, zalijeme vývarem a rozmícháme. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, koření a prolisovaný česnek, osolíme, přiklopíme a dusíme, dokud maso nezměkne. Mezitím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky. Přidáme ji k měkkému masu a ještě podusíme, dokud zelenina nezměkne. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme s čerstvou bagetou.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Příběh

V příběhu MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Muchovník marmeláda recept

Hovězí kýta na pivě

Ingredience: 1,5 kg hovězí kýty, 1 lžíce olivového oleje, 100 g slaniny (nadrobno nakrájené), 2 cibule, sůl, mletý pepř, 1 červená chilli paprička, 2 stroužky česneku, 500 ml černého piva, 250 ml passaty, 4 snítky rozmarýnu, 2 bobkové listy, 2 lžičky třtinového cukru, svazek karotky, voda

Technologický postup: Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v hrnci se silným dnem a pak na něm ze všech stran maso opečte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Vyjměte ho z pánve a na oleji opečte slaninu. V momentě, kdy začne prskat, přidejte cibuli a česnek a opékejte 3 minuty. Do hrnce vraťte maso, vlijte pivo, přimíchejte passatu, 125 ml vody, rozmarýn, bobkové listy a cukr. Přiveďte k varu, sejměte z ohně a přiklopené dejte do trouby. Pečte 3 hodiny. Maso dvakrát otočte. Pak do hrnce přidejte i mrkve a hodinu dopečte, aby bylo maso měkké. Před servírováním nechte 15 minut odpočinout, nakrájejte na plátky.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Zdroj: Příběh Www.hovězí polevka-čistit

Hovězí kýta na smetaně

Ingredience: 600 g hovězí kýty, 100 g petržele, 100 g mrkve, 100 g celeru, 250 ml smetany (12%), 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce brusinkového kompotu, 5 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 cibule, 1 citron, mletý pepř, sůl, ocet, cukr, hovězí vývar

Technologický postup: Část vychlazené slaniny nakrájíme na dlouhé špalíčky a zbytek na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Maso očistíme, po vláknech do něho uděláme nožem hluboké otvory, prošpikujeme špalíčky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrolu lehce vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, orestujeme, vložíme maso, ze všech stran opečeme, přilijeme asi 500 ml vývaru, přidáme koření, sůl a přiklopené dusíme zvolna doměkka (asi 2 hodiny), za občasného obracení masa a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme a udržujeme ho v teple, z vývaru vyndáme koření, vmícháme hladkou mouku rozmíchanou ve 150 ml vody, provaříme asi 20 minut a potom zeleninu v omáčce rozmixujeme tyčkovým mixérem, nakonec omáčku zjemníme smetanou, ochutíme cukrem, octem i solí a necháme přejít varem. Maso nakrájíme, rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou, ozdobíme plátkem citronu, brusinkovým kompotem, vyšlehanou smetanou a servírujeme s karlovarským houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Co je to ossobuco

Ossobuco je milánská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost a dušených se zeleninou, bílým vínem a vývarem. Často bývá doplněno omáčkou zvanou gremolata a tradičně se podává s risotto alla milanese, rizotem po milánsku.

Existují dva typy ossobuka:

  • moderní a mnohem populárnější kuchařský recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli;
  • starší verze, tzv. ossobuco in bianco, je ochucena skořicí, bobkovým listem a gremolatou a rajčata neobsahuje.

Telecí ossobuco – prodává se obvykle mražené cca 1 kg. 1 plátek by měl mít hmotnost cca 150 až 250 g. Pokrm se připravuje je výhradně z telecího masa nařezaného na plátky (hovězí kližka zadní s kostí).

Cena: 305 Kč za 1 kg (265 Kč bez DPH)

Zdroj: Ossobuco a osobuko, jídlo s dírou v kosti

Příběh

V příběhu ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MM.

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Venas.

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Zdroj: Příběh Zavařování hotových jídel do sklenic

Kližka s kostí, co s ní?

Kližce s kostí se říká osso bucco (čteno jako osobuko) a patří k největším pochoutkám. Tradičně jde ale o telecí zadní nožičku. Osso bucco je milánská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost a dušených se zeleninou, bílým vínem a vývarem. Často bývá doplněno omáčkou zvanou gremolata a podává se tradičně s rizotem po milánsku. Existují dva typy osso bucca: moderní verze, v níž jsou rajčata, a původní verze, která je neobsahuje. Starší verze osso bucca je ochucena skořicí, bobkovým listem a gremolatou. Moderní a mnohem populárnější kuchařský recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli. Gremolata je volitelným doplňkem.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku

Poradna

V naší poradně s názvem PEČENÍ CHLEBA V ELEKTR.PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimir Kalina.

Mám problém.Když mě chléb v pekárně krásně vykyne a zahájím pečení,vždy po vypnutí pekárny se chléb ve středu propadne a je z toho neforemný kus upečeného chleba.Dík azdraví Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: https://www.ceskenapady.cz/…

Zdroj: Příběh Pečení v pekárně

Cena kližky

  • Hovězí kližka z farmy: 1 000 g stojí 155 Kč.
  • Čerstvá hovězí kližka bez kosti – výsekové maso: 1 000 g stojí 149 Kč.
  • Bio hovězí kližka: 1 000 g stojí 221 Kč.
  • Hovězí kližka z býka: 1 000 g stojí 219 Kč.

Tyto ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: https://www.ceskenapady.cz/…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: Příběh Cibulová šťáva

Cena hovězí roštěné

  • Hovězí roštěná z býka chlazená 1 kg: 400 Kč
  • Hovězí roštěná krájená 1 kg: 289 Kč
  • BIO Hovězí roštěná krájená 1 kg: 399 Kč
  • Hovězí roštěná výseková 1 kg: 266 Kč
  • Hovězí roštěná výseková kravská 1 kg: 190 Kč

Zdroj: Hovězí roštěná

Jelení maso

Jelení maso se řadí mezi zvěřinu, která jistě nepatří v našich domácnostech k denně připravovaným pokrmům, avšak jednou za čas ji ocení asi každý. Nejlepší maso mají zvířata do stáří jednoho roku a potom zvěř samičí. Zvěřina je maso volně lovených zvířat žijících v přírodě nebo chovaných pro lov. Jde o maso poměrně aromatické, jeho chuť při tepelné úpravě podtrhujeme přidáním slaniny a koření, například jalovce. Chuť masa však výrazně ovlivňují takové faktory, jako jsou roční období, část masa, věk zvířete a množství krmiva. Zvěřinu je nutno nechat před úpravou odležet, případně se nakládá do mořidel.

Jelení maso rozdělujeme na přední a zadní. K přednímu masu řadíme krk, plece, hrudí. Do zadního masa patří hřbet a kýta. Na přípravu guláše se nejlépe hodí krk, plec či kýta.

Zdroj: Jelení guláš

Hovězí steak na pánvi

Ingredience: 4 plátky květové špičky (rump steak), olivový olej, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Steaky opepříme z obou stran a potřeme je olejem. Maso necháme odležet v pokojové teplotě minimálně hodinu před samotnou přípravou. Na rozpálené grilovací pánvi opečeme steaky z každé strany cca 3 minuty (medium rare), poté je vložíme do vyhřátého kastrolu (můžeme poklást plátkem másla), přiklopíme poklicí, necháme 3 minutky odležet, osolíme a podáváme s různými omáčkami.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Hovězí steak v troubě

Ingredience: 4 plátky válečku (eye round steak), olivový olej, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Maso poklepeme klouby, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme hodinu při pokojové teplotě odležet. Rozpálíme troubu na 190 °C a vložíme na pekáček plátky masa, které pečeme při stejné teplotě podle požadovaného stupně propečení. Rare (krvavý steak) kolem 23 až 26 minut cca na 58 °C. Medium rare (středně krvavý steak) 26 až 32 minut cca na 67 °C. Well done (propečený steak) pak 32 až 36 minut cca na 72 °C. V polovině pečení steaky otočíme. Po upečení, je osolíme a necháme pár minutek odpočinout pod pokličkou a následně podáváme.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Hovězí líčka

Hovězí líčka jsou recept na nedělní oběd, který je nejen chutný, ale má i punc něčeho výjimečného. Většina lidí možná zná tento pokrm jen z televizních pořadů. Nyní si můžete pochutnat na tomto výborném jídle i v domácím prostředí a nemusíte vyrážet do drahých restaurací. Doba přípravy je zhruba 2–3 hodiny. Čas strávený chystáním tohoto lahodného pokrmu vám dostatečně vynahradí následný kulinářský zážitek. Zkuste to a uvidíte sami. Nebojte se, že to nezvládnete. Důležité je dodržet pracovní postup a použít ty správné suroviny. Vyberte si dobrého řezníka, u nějž maso koupíte. Na podlévání pak použijte kvalitní stolní víno, které vám nezkazí chuť. Tak pojďme na to, zde je super recept!

Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Hovězí roládky z kýty

Ingredience: 600 g hovězí kýty (na plátky), 100 g sušené šunky, 150 g sušených rajčat naložených v oleji, čerstvá šalvěj, 500 ml hovězího vývaru, 100 ml červeného vína, 1 lžíce smetany, kousek másla, olej, pepř, sůl

Technologický postup: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem. Na oleji roládky opečeme ze všech stran, přidáme zbytek rajčat a pokrájené šunky, snítku šalvěje, podlijeme vínem a necháme skoro odpařit. Poté přilijeme vývar, pouze maximálně do výše masa, a dusíme doměkka. Nakonec zjemníme kouskem másla a smetanou, případně podle potřeby zahustíme dle zvyklostí a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Hovězí pečeně po cikánsku

Ingredience: 600 g zadního hovězího masa, 50 g uzené slaniny (nakrájené na nudličky), sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce sádla, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 2 lžičky sladké papriky, 3 velká rajčata (spařená, sloupnutá a nakrájená na kostičky), 4 bílé papriky (nakrájené na kostičky), 3 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany

Technologický postup: Maso osolte, opepřete a prošpikujte slaninou (viz recept na hovězí pečeni na víně). Předehřejte troubu na 200 °C. V litinovém hrnci s kovovými uchy opékejte na sádle asi 8 minut zvolna cibuli. Vložte maso (v celku) a osmahněte ho 3 minuty z každé strany, aby se zatáhlo. Přisypte sladkou papriku, rozmíchejte, přidejte rajčata, pokrájenou papriku, přiklopte a vložte do trouby. Po 20 minutách podlijte 400 ml vody a pečte hodinu a čtvrt doměkka; občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu. Měkké maso vyjměte. Hrnec se šťávou postavte na sporák a přes sítko a za stálého míchání přilijte mouku prošlehanou se 100 ml vody. Dolijte vodou na objem 700 ml. Míchejte a zvolna vařte půl hodiny. Osolte a opepřete, přidejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte. Plátky masa přelévejte omáčkou, podávejte s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Autoři obsahu

 Nina Vinšová

 Mgr. Světluše Vinšová

 Gabriela Štummerová

 Mgr. Michal Vinš

příběhy k tématu

Veprova kyta

Jan Fort

moc pěkné zpracované

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Kamča

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Trvalová Dagmar

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Veprova kyta

Dagmar

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Muchovník marmeláda recept

Anežka Kuchařová

recept na povidla z muchovníku

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Kamča

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Www.hovězí polevka-čistit

Tereza

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

Venas

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pečení v pekárně

Kamča

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: https://www.ceskenapady.cz/…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibulová šťáva

Kamča

Recept na cibulovou šťávu je tady: https://www.ceskenapady.cz/…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Chronická zadní rýma

Elena

Dobrý deň,
mala som takmer rovnaký problém. Nakoniec mi zistili alergiu na roztoče. Možno by ste sa mohli vyskúšat dat vypísať na alergológiu, aspoň vylúčite možnú príčinu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Ludmila

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Výroba medoviny za studena recept

Kutina Jindrich

Muzete mi poslat recept na Medovinu za studena dekuji .

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept utopenci se zelím a křenem

Inka

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept na buřtguláš

Vilém Černík

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.