Téma: 

hrnickovy recept na vetrniky


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup:

Bílky se špetkou soli ušlehejte dotuha. Žloutky s cukrem ušlehejte do husté, světlé pěny. Poté do ní vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto. Urovnejte, případně tenkým koncem vařečky trochu promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova (180 °C, cca 15 minut).

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto hrníčkový recept

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vlažné vody

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s oběma cukry, postupně přidávejte olej, mouku, tuhý sníh z bílků, vodu a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Také tento korpus lze dotvořit libovolným způsobem.

Detail odstavce: Piškotové těsto hrníčkový recept
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA VÝBORNÉ PALAČINKY

Hrníčkový recept

Těsto na palačinky recept bez vážení.

Suroviny:

  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • trochu krupicového cukru
  • tuk na smažení
  • oblíbená náplň

Postup:

Vejce důkladně rozkvedlejte v mléce a poté postupně přidávejte hladkou mouku se špetkou soli. Pokud chcete palačinky na sladko, přisypte ještě podle chuti cukr. Když je těsto hotové a odležené, můžete na předem rozehřátou pánev nalít rostlinný olej nebo máslo. Naběračkou pak nalévejte těsto na pánev a po osmažení palačinky do zlatavé barvy z jedné strany ji otočte a smažte i z druhé strany. Palačinky servírujte například potřené marmeládou nebo sladkým tvarohem, zabalené do rolky a posypané moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrníčkový recept
Zdroj: Recepty na výborné palačinky
Zveřejněno: 21.9.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: recept utopenci se zelím a křenem

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem
Odesláno: 4.7.2016 uživatelem Inka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ODPALOVANÉ TĚSTO

Odpalované těsto větrníky

Suroviny na těsto:

  • 260 ml mléka
  • 160 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g Hery nebo másla

Suroviny na krém:

  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g másla

Suroviny na karamelovou šlehačku:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 150 g cukru krupice

Suroviny na polevu:

  • 50 g cukru moučka

Postup:

Den předem si svaříme šlehačku, a to tak, že do kastrolku dáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání necháme rozpustit (zkaramelizovat). Raději mícháme, aby se cukr nepřipálil. Jakmile je rozpuštěno, přilijeme šlehačku (raději trvanlivou s vyšším obsahem tuku) a necháme projít varem. Stáhneme z plotny a necháme přes noc v lednici. Poté smetanu ušleháme mixérem a máme připraveno na zdobení. A nyní si připravíme těsto. Do kastrolu si dáme mléko, máslo, špetku soli a začneme vařit. Když je máslo rozpuštěné, přidáme mouku, promícháme a necháme chvilku provařit. Stáhneme z plotny a necháme vystydnout. Do vychladlého těsta postupně všleháme vejce. Těsto si dáme do sáčku se zdobičkou a děláme na plech s pečicím papírem větrníčky o velikosti asi 5 cm. Než vložíme do trouby, můžeme pečicí papír malinko pokapat vodou, aby těsto dobře nabylo. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 10 minut a poté stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme dozlatova. Troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo. Studené větrníky si rozřízneme. Začneme vařit krém. Uvaříme klasický pudink a necháme vychladnout. Našleháme máslo a vmícháme do něj vychladlý puding. Dosladíme dle potřeby. Rozřízlé větrníky začneme zdobit. Na dno dáme vanilkový krém, na něj přidáme karamelovou šlehačku (z té si oddělíme zhruba tři lžíce na polevu) a přiklopíme vrchním dílem. Tři lžíce karamelové šlehačky smícháme s moučkovým cukrem, dokud se hmota netáhne jako med. Kdyby byla řídká, přidejte ještě cukr, a pokud by byla hustá, zřeďte ji lžičkou horké vody. Polevu natírejte mašlovačkou, nechte ztuhnout a můžete podávat.

Detail odstavce: Odpalované těsto větrníky
Zdroj: Odpalované těsto
Zveřejněno: 19.10.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: detralex cena doplatek 180

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180
Odesláno: 6.4.2018 uživatelem Jiřina
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½ hrnku cukru moučka
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem krásně do pěny, přidejte olej, vodu, promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do těsta postupně přidávejte mouku, do níž jste již rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort a pečte ve vyhřáté troubě při 170–180 °C dozlatova. Po vytáhnutí z trouby otočte formu dnem nahoru, při postupném chladnutí by měl korpus zůstat nadýchaný.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • kompotované nebo čerstvé ovoce
  • vanilkový cukr
  • pečicí papír
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce

Postup:

V míse míchejte elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce cca 10 minut. Potom po troškách přidávejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přilijte mléko. Promíchejte a nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta trochu uhlaďte a posypte nakrájeným kompotovaným ovocem (předem jej obalte ve vanilkovém cukru). Ovoce můžete použít i čerstvé – omyté a nadrobno nakrájené. Buchtu pečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Marmeláda

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Zdroj: diskuze Marmeláda
Odesláno: 28.8.2018 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • třešně nebo višně (kompotované či čerstvé)

Postup:

Do misky rozklepněte celá vejce, přidejte cukr (krupicový i vanilkový) a dobře rozmíchejte. Přilijte smetanu a znovu zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poklaďte ovocem (je dobré ho trochu obalit v mouce, aby se nepropadlo moc do těsta; kompotované samozřejmě předtím nechat okapat) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Ztlumte na 180 °C a pečte cca 20–25 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujte.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: zavařování kapusty

Milá Kamčo,moc díky za super recept ...i když je dost složitý,kvašení je nej zpusob .Zrovna nakládáme zelí . až vyzkouším kapustu napíšu .....zelí je zajeté už desítky let. Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 9.10.2017 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Hrníčkový recept

Ingredience: 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1,5 hrnku oleje, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle vlastní chuti (přibližně 3–4 hrnky), olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu, pekáč o velikosti 35 x 30 cm

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme ve větší míse ručním šlehačem do husté světlé pěny. Přidáme mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašleháme. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Drobné ovoce, případně ovoce nakrájené na menší kousky, rovnoměrně rozprostřeme po celém povrchu. Množství se nebojte. Těsto hodně vystoupne a ovoce se v bublanině ztratí. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova. Pokud použijete rybíz, tak vznikne ta nejlepší rybízová bublanina.

Detail odstavce: Hrníčkový recept
Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno: 27.12.2016 uživatelem jaroslav.kotink
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA VÁNOČNÍ CUKROVÍ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Hrníčkový recept na vanilkové rohlíčky

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mletých vlašských ořechů, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžičky citronové kůry, 1 lžička skořice, 380 g másla, moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení.

Postup: Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto (máslo by mělo mít pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo). Hotové těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Z odleželého těsta pak vyválíme válečky o průměru 1 cm, které následně rozkrájíme na dílky dlouhé 4–5 cm. Ty přendáme na plech s pečicím papírem a upravíme je do tvaru rohlíčků. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené rohlíčky ještě zatepla obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na vanilkové rohlíčky
Zdroj: Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky
Zveřejněno: 17.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno: 12.8.2017 uživatelem hana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ODPALOVANÉ TĚSTO

Odpalované těsto recept

  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 4 ks vajec
  • špetka soli

Detail odstavce: Odpalované těsto recept
Zdroj: Odpalované těsto
Zveřejněno: 19.10.2014

PIZZA RECEPT

Pizza recept bez droždí

Suroviny:

  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 1,5 dl vody
  • 250 g hladké mouky

Postup:

Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smíchejte a vypracujte vláčné těsto. S vodou dávejte pozor, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřete olejem a těsto pomalu vymačkejte po celém plechu. Těsto se trošku smršťuje, musí se proto tlačit a zároveň s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pak pokládejte ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!

Detail odstavce: Pizza recept bez droždí
Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno: 6.10.2014

RECEPT NA LEČO

Recept na klasické lečo

Ingredience: 1 cibule, 500 g červené papriky, 2 vejce, 800 g rajčat, 200 g měkkého salámu, 2 lžíce sádla, sůl, pepř mletý, špetka drceného kmínu

Technologický postup: Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, dokud paprika nezměkne. Pak přidáme rajčata, sůl, drcený kmín a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Jakmile bude zelenina měkká, vsypeme do leča nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jimi lečo. Nakonec pokrm ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.

Detail odstavce: Recept na klasické lečo
Zdroj: Recept na lečo
Zveřejněno: 15.2.2016

PIZZA RECEPT

Pizza z jogurtu

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 jogurtové kelímky polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • ¼ lžičky prášku do pečiva

Postup:

Nejprve ušlehejte jogurt s vejci, olejem a trochu osolte. Poté zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč (formu). Potřete kečupem, posypte kroužky nakrájené cibule, poklaďte kolečka salámu a hustě posypte strouhaným sýrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.

Detail odstavce: Pizza z jogurtu
Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno: 6.10.2014

PIZZA RECEPT

Pizza doma

Pokud pizza patří také mezi vaše milovaná jídla, nemusíte se kvůli ní nutně trmácet do restaurace, bez problémů si ji můžete upéct doma v běžné troubě! Nabízíme vám dnes několik různých receptur na pizzové těsto, takže si vyzkoušejte, které vám bude nejvíce chutnat. Náplň si zvolte dle vlastní chuti a fantazie, nebo se nechte inspirovat našimi návrhy.

Detail odstavce: Pizza doma
Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno: 6.10.2014

PUNČ KRÁSNĚ ZPŘÍJEMNÍ VÁNOČNÍ ATMOSFÉRU

Recept na dětský punč

Suroviny:

  • 3 lžíce malinového sirupu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 700 ml bílé hroznové šťávy
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 ks skořicové tyčinky
  • 3 ks hřebíčku

Postup: Do hrnce dáme malinový sirup, citronovou šťávu, hroznovou šťávu, přidáme rozinky, skořicovou tyčinku a hřebíčky. Vše promícháme, ohřejeme, ale nevaříme. Necháme asi 5 minut odpočinout, poté rozdělíme do 4 skleniček a můžeme podávat. Dle chuti můžeme přisladit medem nebo cukrem.

Detail odstavce: Recept na dětský punč
Zdroj: Punč krásně zpříjemní vánoční atmosféru
Zveřejněno: 19.10.2014

PUNČ KRÁSNĚ ZPŘÍJEMNÍ VÁNOČNÍ ATMOSFÉRU

Recept na domácí punč

Suroviny:

  • 1 l džusu z černého rybízu
  • 1 l ananasového džusu
  • 1 l červeného vína
  • 200 g cukru
  • 200 g rozinek
  • 3 dl rumu
  • 2 celé skořice
  • 1 celý badyán
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 1 vanilkový cukr

Postup: Džusy a víno nalijeme do velké nádoby, přidáme cukr, vanilku, skořici, badyán a umytý, na kolečka nakrájený citron a pomeranč. Vše dáme na plotnu a přivedeme k varu. Poté přidáme rum, ale již nevaříme. Punč podáváme horký.

Detail odstavce: Recept na domácí punč
Zdroj: Punč krásně zpříjemní vánoční atmosféru
Zveřejněno: 19.10.2014

RECEPTY NA VÝBORNÉ PALAČINKY

Recept na galetky II.

Suroviny:

  • 250 g pohankové mouky
  • 3 ks vejce
  • 50 ml mléka
  • 25 g Ramy
  • 1 lžička soli (nejlépe mořské)

Postup:

K mouce přidejte mléko, sůl, celá vejce a rozpuštěnou Ramu. Vše dobře promíchejte. Těsto nechte asi hodinu odstát. Na pánev dejte kousek Ramy, jakmile se rozehřeje, nalijte jednu naběračku těsta a pečte dozlatova z obou stran. Galety můžete servírovat teplé i studené s libovolnou náplní.

Detail odstavce: Recept na galetky II.
Zdroj: Recepty na výborné palačinky
Zveřejněno: 21.9.2014

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s jogurtem

Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, ovoce

Postup: Utřeme vejce s cukrem. Až se směs spojí, přidáme bílý jogurt a opět dobře promícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme do těsta. Na tento recept je možné použít i šlehač, který těsto vypracuje dohladka. Na vymazaný a vysypaný plech si rozprostřeme těsto a položíme na něj ovoce. Pečeme na 180 stupňů asi 25–30 minut.

Detail odstavce: Hrnková bublanina s jogurtem
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RECEPTY NA VÝBORNÉ PALAČINKY

Recept na galetky III.

Suroviny:

  • 300 g pšeničné, pohankové, nebo žitné mouky
  • 750 ml vody
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup:

Nejprve smíchejte mouku se solí. Postupně přidávejte vodu a nakonec vajíčko. Těsto nechte 1 hodinu odležet. Poté z těsta na mírně rozpálené pánvi potřené olejem opečte jednotlivé placky. Galety můžete podávat na slano, například se šunkou, vejci, sýrem, špenátem, nebo na sladko, například s tvarohem, ovocem, zmrzlinou a podobně.

Detail odstavce: Recept na galetky III.
Zdroj: Recepty na výborné palačinky
Zveřejněno: 21.9.2014

PIZZA RECEPT

Domácí pizza

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky (část mouky můžete nahradit celozrnnou moukou, pizza je pak vláčnější)
  • 8 polévkových lžic oleje
  • ¼ l teplé vody
  • ½ kostky droždí
  • sůl

Postup:

Do mouky přidejte všechny ingredience a řádně uhněťte. Vláčné těsto hned rozprostřete na plech. Rozprostřené těsto potřete kečupem, přidejte například sterilované lečo, poklaďte sýrem, salámem, žampiony (prostě podle chuti nebo co dům dá), nakonec posypte strouhaným sýrem a okořeňte oreganem nebo kořením na pizzu. Pečte při 200  C cca 45 min.

Detail odstavce: Domácí pizza
Zdroj: Pizza recept
Zveřejněno: 6.10.2014