Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

IDEÁLNÍ TEPLOTA TOPNÉ VODY U KONDENZAČNÍCH PLYNOVÝCH KOTLŮ

OBSAH

Viadrus Lignator 7 čl.

Viadrus Lignator 7 čl. (22,5 kW) splňuje 5. emisní třídu dle ČSN EN 303-5 (energetická třída A +; kotlíková dotace SVT 2977). Jde o moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Je možné jej použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je zabezpečovací zařízení proti přetopení. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalace litinových radiátorů kvůli příznivým hydraulickým ztrátám a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá Viadrus Lignator 7 čl..

Zdroj: Viadrus Lignator

Diskuze

V diskuzi KVASEK NA CHLEBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jenda Benda.

ideální teplota kvásku 28 až 31 stupňů proze okolo 35 stupňů začíná tzv- máselné kvaseni. Hlavně kvaskovi chleba je nejlepsi. viděl jsem a prošel mnoha pekárnami to co se tam dává je hnus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kvasek na chleba

Pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator

Lignator je moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Kotel lze použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je pak zabezpečovací zařízení proti přetopení. Kotel se vyrábí ve výkonu 23 a 26 kW. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalovat litinové radiátory z důvodu jejich příznivých hydraulických ztrát a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám tak umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator.

Zdroj: Viadrus Lignator

Diskuze

V diskuzi MÍZNÍ UZLINY V BŘIŠE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vondrakova.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám zvětšené uzliny v malé pánve ,a vodu na plicích.Vykonana operace a odebrány ty zvětšené 2 uzliny, a odsátí vody z plic ,před operací tyto uzliny hrozně boleli a držela se zvýšená teplota,a ukazovalo to na velký zánět.Po hystologii mi řekli metastáza špatně diferencovaného karcinomu , takže nevím z čeho to pramení, v hrudi cítím skubave pohyby a špatně se mi dýchá .Děkuji moc za radu s pozdravem Vondrakova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mízní uzliny v břiše

Viadrus Lignator 7 

Lignator je moderní a velice účinný kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel Lignator splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikajících výsledků. Kotle je možno použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je zabezpečovací zařízení proti přetopení. Kotel je vyráběn ve výkonu od 13,5 do 34 kW.

Palivo: kusové dřevo

Přednosti:

  • splňuje emisní třídu 5 dle ČSN EN 303-5;
  • účinnost až 89,6 %;
  • ekologický provoz;
  • vysoká životnost českého litinového výměníku;
  • výkon podle počtu článků;
  • jednoduchá obsluha a údržba;
  • závitové příruby pro snadnou montáž;
  • vodou chlazené pevné rošty;
  • kotlíková dotace.

Typ kotle: kotle s ručním přikládáním

Požadovaný výkon v kW: 21–30

Požadované palivo: dřevo

Materiál kotle: litina

Emisní třída kotle: 3

Výrobce: Viadrus

Zde můžete vidět, jak vypadá Viadrus Lignator 7.

Zdroj: Viadrus Lignator

Poradna

V naší poradně s názvem ANTURIE PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,mám dotaz.Před 3 lety jsem dostala anturii,která od té doby stále kvete.Starý květ odejde a hned raší nové.Potřebovala by přesadit,mám ale strach,abych rostlině neublížila.V květinářství mi řekli,přesadit po odkvětu.Má někdo prosím zkušenost s přesazováním?Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Anturie nepotřebuje moc často přesazovat. Stačí jednou za pět let přesadit do o 3 cm většího květináče s velkým otvorem na odtok vody a se substrátem založeným na rašelině s trochou písku. Přesazování se provádí na jaře, bez ohledu na stav květů. Když budete při přesazování opatrná, tak anturie bude kvést stále dál i po přesazení. Květinu po přesazení osprchujte a oroste vodní mlhou každý den 1 měsíc. Pak zahajte přihnojování každé dva týdny hnojivem s vysokým obsahem fosforu, které ale zřeďte dvojnásobným množstvím vody, než je uvedeno na obalu. Hnojí se od jara do podzimu. Substrát udržujte stále vlhký, ale rostlinu nenechte stát ve vodě. Úplně ideální je široká miska naplněná štěrkem a na štěrku postavený květináč s antůrií. Rostlina má ráda rozptýlené světlo. V zimě ocení, když ji umístíte někam k lampě nebo na ní namíříte halogenovou bodovku, abyste jí prodloužili denní světlo.

Zdroj: diskuze Anturie pěstování

Sálavé panely

Sálavé teplo lze využít klasicky, to znamená jako sálavé panely, které jsou hygienické, snadno udržovatelné a přitom atraktivní, například z přírodního kamene. Vzhledem ke svému výkonu jsou používány jako doplňkové vytápění, mohou vyhřát interiéry až do 180 m3. Vše je ale závislé na materiálu budovy, místnostech a izolaci objektu. Sálavé panely nabízejí vysokou účinnost, snadnou regulaci a tichý provoz. Při jejich provozu nedochází k víření prachu, tím pádem výskytu roztočů a nečistot, jsou ideální tam, kde žijí astmatici a alergici. Sálavé panely lze umístit jak na stěnu, tak i na strop místnosti.

Plynové sálavé topné panely

Princip tohoto vytápění je obdobný jako u kachlových kamen s rovnoměrným sáláním tepla do prostoru místnosti. Umístění plynových panelů je možné na stěny i stropy. Vstupní náklady na plynové sálavé topné panely jsou obecně nižší než u klasického plynového topení. Není totiž nutné pořizovat rozvody, přípojky a jiné další příslušenství.

Sálavé teplovodní panely

Teplovodní sálavé panely využívají sálání tepla, které je zprostředkováno speciálními panely s efektivně tvarovanou sálavou deskou. Teplovodní panely jsou ohřívány horkou vodou nebo párou přiváděnou ocelovými trubkami v teplotě 110 až 130°C. Velikost a délku panelů můžete vybírat přesně dle potřeb vytápěného prostoru. Pro větší efektivitu a nižší tepelné ztráty je vhodná tepelná izolace, kterou obvykle zajišťuje sklolaminátová izolační rohož. Instalace panelů je díky závěsným řetízkům jednoduchá a dovoluje více možností zavěšení. Standardně jsou panely dodávány v barvě holubí šeď RAL 9002 a nebo bílá RAL 9010, jiné barevné provedení lze objednat. Povrchová úprava bývá zakončena komaxitovým lakem.

Zdroj: Co je sálavé teplo?

Poradna

V naší poradně s názvem RHIPSALIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Teika.

prosim,nevim si rady s timto kaktusem,porad mi opadavaji ty tycinky z toho kaktusu aniz bych se ho dotkla.Prosim poradte mi nekdo co stim.Diky Tezka Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejspíše mu je horko. Teplotu rostliny snížíte rosením.
Tato rostlina nepotřebuje složitou péči. K jejich umístění potřebují teplé a hodně světlé místo, ale bez přímého slunce. Kromě vlhkého prostředí mu můžete pomoci tím, že ho v největších vedrech postříkáte vodou. Rostliny by měly být chráněny před průvanem a náhlými změnami teploty. Ideální teplota pro něj je mezi 18-20ºC, a v zimě by neměla klesnout pod 10ºC.
Rhipsalis Cassutha oceňuje bohatou, čerstvou, kyselou a dobře odvodněnou půdu. Toho lze dosáhnout smícháním stejných dílů písku, zahradní zeminy a vřesové zeminy. Ohledně zavlažování se doporučuje pravidelně zalévat, až když je substrát plně vyschlý, nejlépe dešťovou vodou. Pokud nemůžete dešťovou vodu zachycovat, je vhodné vodu z kohoutku upravit, aby změkčila. Je velmi důležité, aby půda začala vysychat před další zálivkou. Když rostlina v zimě odpočívá, je třeba snížit intenzitu a frekvenci zavlažování.

Zdroj: diskuze Rhipsalis

Talíř a forma Crisp

Základní technologií umožňující tuto funkci je 3D systém, gril a pánev na pečení Crisp. Kdybychom chtěli použít pánev Crisp ve výrobku bez dvojité emise, výsledek by se nedostavil.

Pánev Crisp dosáhne teploty 210 °C asi za 2 minuty a tuto teplotu si dále udržuje. Dle provedených výzkumů je teplota 210 °C ideální teplotou pro pečení potravin.

Zdroj: Crisp recepty

Diskuze

V diskuzi ČLÁNEK JE BEZVADNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bukovský Zdeněk.

Včelařím přes padesát let,
ale mrzí mě,že někteří včelaři přirovnávají včely ke zvěři, která chcípá, žere a lenoší.
Přítel Kavan Petr se takto vyjadřuje ve svých webových stránkách o včelách.
A když jsem mu napsal,že s ním nesouhlasím tak na mě zpustil vlnu nadávek a zloby.
Jsem rád,že jako jednatel spolku, který má 85 členů, jsem se zatím nesetkal s podobným
chováním tzv.včelaře.
Další fenomén dnešní doby je hromadné kácení stromů, keřů i centrech obcí, jako těžba
dřeva do kotlů na biomasu. Domnívám se, že kotle na dřevo propagoval p.Bursík, jako
ekologické topení. Děsí mě dředstava, že naši vnuci si budou promítat filmy jak vypadaly u nás
lesy.

Děkuji Vám za nádherný a poučný článek o včelách.

S pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Článek je bezvadný

Náklady sálavého topení

Vyšší náklady jsou na instalaci skrytého, zcela neviditelného potrubí v podlahách nebo stropech. Levnější alternativou jsou pak topné panely. Náklady na provozování sálavého topného systému, který používá centrální kotel a recirkulační čerpadlo, může být minimální dle použití jednotlivých typů. Každý z nich může mít jiný zdroj paliva.

Zdroj: Co je sálavé teplo?

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ VINNÉ RÉVY NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruda.

...prosím potřeboval bych ostříhat vinnou révu je to možné v tuto dobu???..děkuji RV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Současné období (začátek března) je ideální doba na řez vinné révy. Ostříhejte to co nejdříve, protože později již začne proudit míza, která když moc vytéká, tak tvoří na šlahounech prostředí pro přemnožení nebezpečných bakterií.

Zdroj: diskuze Stříhání vinné révy návod

Teplota v místnosti

Obecně platí, že Phalaenopsis jsou považovány za teplé, pokojové rostliny. Během aktivního růstu mají rády teplotu mezi 20 a 25°C, ale jsou schopné se přizpůsobit teplotě 16 až 18°C. Čím vyšší je teplota, tím vyšší je potřeba vlhkosti pro rostlinu. Nicméně, mají také rády kontrast teplot mezi dnem a nocí.

Zdroj: Nejoblíbenější orchidej - Pahaenopsis

Diskuze

V diskuzi 20% = 430 LITRŮ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Nějak si nedokáži představit, že 20% vlhkost zdiva představuje 430 litrů vody/m3 zdiva, z toho by vyplývalo, že při 100% vlhkosti by té vody muselo být 2150 litrů! Zároveň snad stále platí, že 1 m3 vody je 1000 litrů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Vinš.

Dobrý den,
je to sice překvapivé, ale je to tak. Tady je odůvodnění: Správný koeficient pro vlhkost zdiva je následující: 1% vlhkost ve zdivu = až 25 l vody na 1 m3. Odkaz na koeficient je následující: www.hydroizolace-ele…

V mém článku je uvedena vlhkost 20% s převodem vody 430 l vody. Podle výše uvedeného koeficientu by mohlo být uvedeno až 500 l vody.

Zdivo stále přijímá vlhkost a to díky klimatickým podmínkám, proto je tento koeficient, takto nastaven.

Snad Vám bude stačit takovéto odůvodnění.

Zdroj: diskuze 20% = 430 litrů?

Jak inhalovat

Klasická domácí inhalace je popsána výše. Ale můžete inhalovat i pomocí zakoupených inhalátorů. Jejich výběr je poměrně široký. Pokud nepotřebujete inhalovat těžce rozpustná protialergická léčiva, stačí vám jednoduchý ultrazvukový inhalátor. Pro preventivní inhalaci Vincentky jsou tyto přístroje ideální. Pro husté formy protialergických léčiv jsou naopak vhodné inhalátory kompresorové. Díky pravidelné inhalaci bude sliznice dýchacího ústrojí schopna sama se s těmito nečistotami vypořádat.

Zdroj: Inhalace slané vody


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP