Téma: 

jak správně upéct bůček


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček s kostí

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kmín
  • sůl

Postup:

Bůček omyjte, osušte, pokrájejte na plátky podél žeber, potřete prolisovaným česnekem, osolte a okmínujte. Cibuli nakrájejte na plátky a posypte jimi připravené plátky bůčku. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte asi 1 a půl hodiny. Průběžně otáčejte a podlévejte výpekem. Podávejte například se dvěma druhy knedlíků a zelím.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Mačingová ( červená řepa)

Dobrý den, můžu řepu upéct? Moc nemusím vařenou, ale pečená mi nevadí.

Díky za radu

Zdroj: diskuze Mačingová ( červená řepa)
Odesláno dne: 9.5.2018 uživatelem Barbora Vlachova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PEČENÝ BŮČEK

Povařený pečený bůček

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g sádla
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Postup:

Cibuli a česnek očistěte, nakrájejte na plátky a nasypte do pekáče. Maso omyjte a osušte. Do většího hrnce dejte vařit vodu, až začne vařit, tak ji osolte a vložte do ní bůček, který vařte asi 20 minut. Bůček vyjměte z hrnce, kůži pokrájejte na plátky nebo na mřížku, osolte, opepřete, posypte kmínem a položte do pekáče na cibuli a česnek, kam také přidejte asi 50 g vepřového sádla. Troubu si vyhřejte na 180 °C, bůček zakryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi 1 hodinu, poté odstraňte alobal a dopečte ještě asi 20 minut, aby kůrka byla pěkně opečená. Takto upečený bůček podávejte teplý s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelím.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nemoc nadledvinek

Jak mají nadledvinky správně fungovat, aby mi nepřinášeli zdravotní problémy .
Jak poznám, že jsou nemocné?

Zdroj: diskuze Nemoc nadledvinek
Odesláno dne: 1.9.2017 uživatelem Marie Kučerová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček na paprice

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g sádla
  • 1 feferonka
  • paprika sladká mletá
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Postup:

Cibuli a česnek očistěte, nakrájejte na plátky a dejte do pekáče. Maso omyjte a osušte, kůži pokrájejte na plátky nebo na mřížku, osolte, opepřete, posypte sladkou paprikou a kmínem a vetřete pokrájenou feferonku. Zbytek feferonky dejte do pekáče k cibuli a česneku, kam také přidejte asi 50 g vepřového sádla a připravený bůček. Troubu si vyhřejte na 180 °C, bůček zakryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi 80 minut, poté odstraňte alobal a dopečte ještě asi 20 minut, aby kůrka byla pěkně opečená. Takto upečený bůček podávejte buď teplý s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelím, nebo studený s chlebem a hořčicí.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Jak správně lízat vagínu

Znáte tady někdo osvědčený způsob na to, jak provést orální sex ženě? Jakou máte rádi přípravu a techniku lízání vagíny? ;-)

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu
Odesláno dne: 12.10.2014 uživatelem Jaroslav
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

JAK SPRÁVNĚ BĚHAT

Jak správně běhat – video

Zde naleznete video jak správně běhat.

Zdroj: Jak správně běhat
Zveřejněno dne: 1.5.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak se nechat správně ostříhat

dnešní vyučené kadeřnice neumí ani jedna ostříhat bob do podkovy tak jak to stříhají zde na videu.asi se to ve škole neučí.nikdy nejsem spokojena a to jsem jich několik vystřídala.

Zdroj: diskuze Jak se nechat správně ostříhat
Odesláno dne: 24.6.2014 uživatelem hana soucková
Počet odpovědí: 0

JAK SPRÁVNĚ ZVLÁDNOUT ASTIGMATISMUS

Co způsobuje astigmatismus?

Astigmatismus způsobuje rozmazané vidění, bolest hlavy, noční slepotu a závratě, tedy pokud není správně léčen.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus
Zveřejněno dne: 21.3.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Spravne naredeni pro miminko

Jak spravne se redi a pripravuje hypermangan do vody ve vane pro miminko a deti? Jaka priblizne je barva vody spise ruzova nebo spise fialova? Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Spravne naredeni pro miminko
Odesláno dne: 1.6.2014 uživatelem Anonym
Počet odpovědí: 0

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček v remosce

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže
  • 5 stroužků česneku
  • 50 ml oleje
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl

Postup:

Maso očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte na tenčí plátky. Z grilovacího koření, oleje a prolisovaného česneku si připravte marinádu, kterou potřete jednotlivé plátky. Bůček vložte do remosky a opékejte po obou stranách. Průběžně maso polévejte nebo potírejte zbylou marinádou. Pečte na plný výkon asi 1 hodinu. K takto pečenému bůčku se hodí smažené či vařené brambory, dušená zelenina a různé zeleninové saláty.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zazimování převislých jahod ve vaku

Dobrý den
Prosím o radu,jak správně zazimovat převislé jahody ve vaku.
Děkuji za rychlou odpověď.

M.Netrefová

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno dne: 27.10.2017 uživatelem M.Netrefová
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

PEČENÝ BŮČEK

Co je to bůček

Vepřový bůček je pokrm, který nemůžete jíst každý den, ale když už si ho dáte, je potřeba si na něm pořádně pochutnat. Jeho příprava nebývá nikterak složitá. Přílohu si zvolte podle toho, pro jaký recept se konkrétně rozhodnete, ale všeobecně chybu neuděláte, připravíte-li knedlíky v jakémkoliv podání, uvaříte-li brambory, různě upravenou zeleninu anebo jen ukrojíte krajíc chleba. Co vám ale určitě k pečenému bůčku přijde vhod, je pivo, takže až půjdete nakupovat, nezapomeňte na něj, abyste později nelitovali.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: čištění organismu olejem pomalou formou

Taktéž, jako pan Vašek, nerozumím dost dobře, jak pomalé domácí čištění organizmu správně načasovat. Díky za úpravu článku či odpověď na email.

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou
Odesláno dne: 17.8.2013 uživatelem Pavel
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

PEČENÝ BŮČEK

Naložený pečený bůček

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže
  • 10 stroužků česneku
  • pepř celý
  • bobkový list

Postup:

Maso očistěte a omyjte. Připravte si větší hrnec, máte-li tlakový, budete mít rychleji hotovo, pokud se vám maso do hrnce nevejde, rozdělte ho na dva díly. Maso vložte do vody, přidejte celé stroužky česneku a pepř s bobkovým listem asi po 5 kusech. V tlakovém hrnci vařte cca 30 minut, v obyčejném asi 1 a půl hodiny. Povařený bůček vyjměte a nechte vychladnout.

Marináda:

  • 10 stroužků česneku
  • pepř
  • paprika sladká
  • grilovací koření
  • worcesterskou omáčku
  • sůl

Postup:

Česnek prolisujte a smíchejte s kořením, budete-li dávat více grilovacího koření, není už sůl potřeba. Studený bůček potřete připravenou marinádou po celém obvodu, zabalte do alobalu a nechte v lednici 7 až 10 dní rozležet. Krájejte na slabé plátky a konzumujte za studena.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Jak správně lízat vagínu

Tady je detailní video návod na to, jak správně lízat vagínu: www.xvideos.com/vide…
Jinak platí při lízání vagíny nechat klitoris až na konec a spíše nejdříve jazykem dráždit jen okolí poštěváčku. Dobré je přejíždět jazykem přes kundičku cikcak z prava do leva a postupně nahoru až skoro na klitoris. Když pak chcete u ženy dosáhnout orgasmu, tak se teprve pak začněte věnovat klitorisu. Který nejdříve dokola lízejte a pak si ho vemte do rtů a sajte ho.

Zdroj: diskuze Jak správně lízat vagínu
Odesláno dne: 29.10.2014 uživatelem Robert
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček na medu

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku s kůží
  • 5 stroužků česneku
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl

Postup:

Bůček očistěte, omyjte a kůži pokrájejte na plátky či mřížku. Připravte si marinádu z oleje, medu, švestkových povidel, sójové omáčky, prolisovaného česneku a soli. Marinádu naneste na maso ze všech stran a vložte alespoň na 2 hodiny do lednice, nejlepší bude, když necháte maso naložené přes noc. Troubu si předehřejte na 180 °C, maso vložte do pekáčku či zapékací misky a buď ho přiklopte poklicí, nebo ho zakryjte alobalem, necháte-li ho péct volně, brzy se vám bude pálit, aniž by bylo hotové. Asi po 90 minutách by maso mělo být měkké, pak můžete pokličku odstranit a nechat bůček opéct do zlatova. Průběžně maso podlévejte vodou dle potřeby. Jako přílohu si můžete připravit například pečené brambory nebo čerstvé pečivo a zeleninový salát.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Holení

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Zdroj: diskuze Holení
Odesláno dne: 13.4.2016 uživatelem Lukáš
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: vhodné potraviny při odkyselení organismu

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu
Odesláno dne: 8.6.2015 uživatelem Marie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KLYSTÝR

Klystýr video

Videonávody na to, jak správně provést klystýr doma.

Zdroj: Klystýr
Zveřejněno dne: 26.11.2013

JAK SPRÁVNĚ UŽÍVAT ANTIBIOTIKA

Správné dávkování antibiotik

Dávkování je určeno na pokrytí času potřebného k pomoci tělu, aby aktivně bojovalo proti všem bakteriím. Pokud dojde k předčasnému vysazení antibiotik, může dojít k opakování infekce, protože ne všechny bakterie byly inhibovány. Zbylá antibiotika však nikdy nebudou fungovat při následné léčbě. Časté užívání antibiotik vede k rezistenci bakterií, tedy jejich obraně proti lékům. Antibiotika by neměla být užívána zbytečně, tudíž například na virové infekce.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika
Zveřejněno dne: 25.1.2014

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček na zelí

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g vepřového sádla
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Postup:

Bůček očistěte, omyjte a pokrájejte na menší kousky, vložte na rozpálenou pánev, osolte, opepřete a zprudka orestujte. Maso z pánve vyjměte, výpek naopak zanechte a opečte na něm na drobno pokrájenou cibuli do zlatova. Do zlatavé cibulky přidejte kmín a prolisujte česnek, přidejte kysané zelí společně s oloupaným jablkem nastrouhaným na hrubo. Podlijte trochou vody a duste asi 15 minut. Předtím než vložíte k zelí zpět maso, je potřeba zelí zahustit – zaprašte ho hrstkou polohrubé mouky a důkladně promíchejte. Vložte maso a nechte dusit ještě alespoň půl hodiny, v případě potřeby podlévejte vodou. Nevíte-li, co za přílohu, určitě se hodí různě upravené brambory, ať vařené, či například šťouchané, nebo restované.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016

JAK SPRÁVNĚ ZVLÁDNOUT ASTIGMATISMUS

Oční chirurgie a astigmatismus

Zjizvená tkáň vytvořená na oku po operaci vede často k astigmatickému stavu, který způsobuje vadu oka, která následně brání správnému lomu světla.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus
Zveřejněno dne: 21.3.2013

JAK SPRÁVNĚ ZVLÁDNOUT ASTIGMATISMUS

Jak vzniká astigmatismus?

To je velmi dobrá otázka, lékaři a výzkumy se zaobírali touto otázkou po celá desetiletí, ale přišli s jednoduchou odpovědí. Odborníci zjistili, že při narození má téměř polovina lidí nějakou oční vadu. Všichni známe slabozrakost a dalekozrakost, většina z nás však nikdy neslyšela o negativních účincích astigmatismu.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus
Zveřejněno dne: 21.3.2013

JAK SPRÁVNĚ UŽÍVAT ANTIBIOTIKA

Kdy by měla být užívána antibiotika?

Antibiotika jsou předepsána pro onemocnění způsobená bakteriemi, ne viry. Nachlazení a chřipka jsou způsobeny viry, ne bakteriemi. Antibiotika nefungují proti virům. Při použití buďte obezřetní, protože antibiotika jsou mocným lékařským nástrojem, který je účinný pouze na bakteriální onemocnění.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika
Zveřejněno dne: 25.1.2014

PEČENÝ BŮČEK

Pomalu pečený bůček

Ingredience:

  • 1–1,5 kg vepřového bůčku s kostí
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 15 g hladké mouky
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Postup:

Nejprve si připravte cibuli, kterou oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, poté oloupejte česnek a buď ho nastrouhejte, nebo použijte lis. Vepřový bůček omyjte, osušte, kůži jemně pokrájejte na pláty, potřete připraveným česnekem, osolte, opepřete a okmínujte. Nakrájenou cibuli nasypte do pekáče a na ni vložte připravený bůček. Pokud jste začali vařit s dostatečným předstihem, můžete nechat takto připravené maso rozležet při pokojové teplotě v přiklopené nádobě, klidně třeba 2 hodiny. Nemáte-li čas, vložte rovnou nepřiklopený pekáč do trouby předehřáté na 120 °C a pečte asi po dobu přibližně 4 hodin, než bude maso úplně měkké. Masa si během pečení nemusíte téměř všímat, postačí, když ho dvakrát a třikrát během pečení otočíte, aby se vám krásně opeklo. Až bude maso hotové, vyjměte ho z trouby, pekáč přesuňte na zapnutou plotýnku, maso dejte na chvíli stranou, výpek zaprašte moukou, promíchejte, přidejte asi hrnek vody a ještě krátce povařte. Tato šťáva pak bude výborná například na polití knedlíků či zeleniny. Co vám doporučuji, připravte si k této dobrotě domácí bramborový knedlík a dušené zelí a budete se jen olizovat.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016

PEČENÝ BŮČEK

Pečený bůček na pivu

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kůže
  • 1 cibule
  • 250 ml světlého piva
  • 2 hlavičky česneku
  • 50 ml oleje
  • 50 g polohrubé mouky
  • grilovací koření
  • sůl

Postup:

Maso očistěte a omyjte, usušte a nakrájejte na menší kousky. Polohrubou mouku smíchejte asi s 5 g grilovacího koření a maso v ní obalte. Cibuli očistěte a nakrájejte na plátky, česnek jen oloupejte a nechte stroužky v celku. Na pánvi s trochou oleje zprudka osmahněte maso, to potom přendejte do pekáčku či zapékací misky, přidejte cibuli se stroužky česneku, zalijte pivem a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte půl hodiny. Občas promíchejte. Po půlhodině pokličku odklopte a za občasného míchání či podlévání pečte ještě alespoň 15 minut.

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno dne: 8.1.2016

JAK SPRÁVNĚ UŽÍVAT ANTIBIOTIKA

Která antibiotika předepisovat?

Lékaři diagnostikují pacienta a zvažují příznaky, aby zjistili, která antibiotika předepsat. Lékaři zjišťují i kultury způsobené bakteriemi. Pro zjištění některých infekcí se používá antimikrobiální vyšetření. Na některé infekce lékaři předepisují širokospektrální antibiotika, která jsou účinná pro léčbu různých bakteriálních druhů. V závislosti na individuálních okolnostech mohou být přepsána i obecná antibiotika.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika
Zveřejněno dne: 25.1.2014

JAK SPRÁVNĚ HNOJIT TRÁVNÍK

Trávník

Každý trávník je úplně jiný, proto je vždy potřeba přihlédnout k aktuálnímu stavu a podmínkám. Některý trávník může být trvale umístěn ve stínu, jiný je na celodenním slunci. Velice záleží na půdě, na které trávník pěstujeme, protože jinak bude zadržovat vodu a živiny písčitá půda, jinak jílovitá. Potřeby svého trávníku sami brzy rozpoznáte.

Zdroj: Jak správně hnojit trávník
Zveřejněno dne: 27.2.2015