Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JAK VYBRAT VYSAVAČ NA POPEL

OBSAH

Vysavač popela

Vysavač popela slouží k odstraňování popela z kamen, krbu nebo grilu. Na trhu jsou různě výkonné separátory. Vysavač na popel by měl být vybaven nehořlavou sací hadicí, kovovou nádobou na sběr vysávaného odpadu a vnitřním filtrem. Měl by mít dostatečně dlouhou sací hadici a napájecí kabel.

Rozlišují se vysavače popela na horký nebo vychladnutý popel.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Poradna

V naší poradně s názvem KAKI TOMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek Rosa.

Nejprve dekuji za odpoved.Moc tomuto ovoci s moji pani fandime.Tak chci jeste jednu radu.Kde mohu koupit stromek,abych ho mohl pestovat venku na podnozi Tomelu Obecneho nebo podnozi Virzinia.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ovocný stromek kaki koupíte v některých zahradnictvích. Níže přikládám odkaz na jejich seznam, ze kterého si můžete vybrat nejbližší od vás. www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Kaki Tomel

Vysavač na popel z OBI

Vysavač popela AS-18 je velice praktický pomocník k úklidu kotle a kotelny. Má dostatečný sací výkon. Je lehký a přitom výkonný. Vysavač je vybaven 18litrovou plechovou nádobou, motorem o výkonu 1 000 W a sací hadicí vyztuženou kovem. Nevýhodou je hlučnost a nepoddajná sací hadice. Cena vysavače se pohybuje kolem 490 korun.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi VYSAVAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martas.

Tyčové vysavače mají oproti klasickým vysavačům jednu výhodu, a tou je snadná ovladatelnost a jsou vždy po ruce. Na druhou stranu nemají moc výkon a malou kapacitu nádoby na nečistoty. Zdroj: www.covybrat.cz/nejl…

Alfou a omegou je Třída účinnosti vysávání. Štítek ji zvlášť udává pro tvrdé povrchy (dřevěné podlahy, parkety) a pro koberce. Vyberete si tedy podle toho, jestli máte v bytě více koberců nebo tvrdých podlahových krytin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Semfík.

Tay mohu tyčák doporučit, ale je potřeba dývat pozor na předražené šmejdy. Za nás můžu doporučit www.arecenze.cz/tyco… a vítěze Miele, šlapě skvěle za ty peníze :).

Zdroj: diskuze Vysavač

Vysavač horkého popela

Vysavač horkého popela DO232A slouží k čištění krbů, kamen nebo jiných zařízení na spalování tuhých paliv. Vysavač je vybaven velkým kovovým zásobníkem a nehořlavými díly pro vaši bezpečnost. Vysavač si poradí i s horkým popelem o teplotě až 60 °C. Výkon motoru je 1 200 W. Vysavač je vybaven kovovou nádobou na popel o objemu 20 l, sací hadicí s kovovou vložkou, filtrem z nehořlavých skleněných vláken a dvojitým filtračním systémem. Cena vysavače se pohybuje kolem 1 900 korun. Výhodou je snadná údržba filtru.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi TUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marecek.

dobrý den, múžete mě poradit jaké vybrat keře/odrůdu/ tújí, když chci udělat živý plot cca
30m dlouhý plný do výšky cca 150-180cm aby pak rostl už skoro od země či malinko nad zemí, nemáte i foto ,děkuji Marek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tobiata.

dobvry den,
zakladala jsem plot na jeden metr delky jsem dala tri tuje cca 75cm vysoke...po zasazeni jsem je zkratila o dve třetiny a zastrihavala na jare a na podzim...vyrostl mi krasny husty plot temer od zeme zastrihnute vetvicky jsem nechavala pod keri branily rustu plevelu a drzely vlhko..foto je porizenerok a pul po zasazeni...dnes je plot vysoky cca 170 a muze si na nej lehnout dospely clovek...

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Tuje

Online nákup na Heureka.cz

Pro nákup vysavače popela na internetu je možné využít tento ověřený internetový obchod.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Poradna

V naší poradně s názvem JAPONSKÁ MYRTA - DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Polívková.

Sháním sadičku japonské myrty.Mužete mi pomoci§

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Japonskou myrtu můžete objednat přes internet. Dokonce si můžete vybrat, jestli chcete semínka a nebo sazeničku. Tady vám posílám seznam aktuálních nabídek i s cenou www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Japonská myrta - dostupnost

Vysavač popela od Lidlu

Vysavač popela Parkside PAS 500 D3 umožňuje pohodlné odsávání popela z grilu, kachlových kamen nebo krbu prostřednictvím 500wattového motoru. K vysavači není potřeba připojovat domácí či jiný vysavač. Odpad se shromažďuje v kovové nádobě o objemu 15 l. Odpad do ní putuje nehořlavou, kovovou sací hadicí a trubicí. Vysavač je vybaven praktickým úchytem na nošení, velkoplošným filtrem na jemný prach a mechanickou indikací při naplnění nádoby. Cena vysavače se pohybuje kolem 990 korun. Nevýhodou je hlučnost.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Poradna

V naší poradně s názvem OPORA PRO VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendy.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda vinné révě nějak výrazně vadí jako opora kari síť?

Předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kari síť se jako opora vinné révy dá použít, ačkoliv to není optimální. Budou tam překážet ty svislé tyče. Zkuste vybrat síť s velkými oky 20 až 30 cm. Kari síť také opatřete antikorozním nátěrem. Surová kari síť špatně reaguje na postřiky a mohla by rychle prorezivět.

Zdroj: diskuze Opora pro víno

Vysavač na popel od firmy Karcher

Kompaktní, praktický, všestranný vysavač AD 3000 na popel s 1 200wattovým motorem se vyznačuje vysokou a dlouhotrvající sací silou. Díky jedinečnému filtračnímu systému, který se skládá z plochého skládacího filtru a filtru na hrubé nečistoty, může být vysáto velké množství popele. Kovová nádoba a sací hadice z kovu nabízejí maximální bezpečnost při nasávání popele. Zkosená ruční trubka nabízí optimální pracovní komfort a přesvědčí zvláště v rozích a na těžko dostupných místech v krbu. Zůstatky popela se tak dají beze zbytku vysát. Do prostoru na uložení příslušenství lze rychle a úsporně schovat jak kabel, tak i všechno dodávané příslušenství. Výhodou je dlouhá sací hadice i napájecí kabel. Cena vysavače se pohybuje kolem 2 990 korun. Jedná se o velmi kvalitní vysavač.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi TERMOFÓLIE NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janková Svatava.

Dobrý den.
Měla bych dotaz. Je možno na mytí oken používat okenní vysavač, nebo by e sáním folie odlepila.
Děkuji za odpověď.
Janková Svatava

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Termofólie na okna

Vysavač popela Hecht

Vysavač popela HECHT 20 E slouží k čištění krbů, kamen nebo jiných zařízení na spalování tuhých paliv. Při běžném pravidelném čištění se dá jen těžko zabránit šíření prachu a jemného popílku po místnosti. A především pokud je krb součástí obytných prostor, často znamená jeho údržba následný úklid celé místnosti. Avšak při použití vysavače popela nedochází k žádnému víření a úniku nečistot. Veškerý popel je odsáván do 18litrové kovové nádrže a díky velice kvalitním vzduchovým filtrům nehrozí jeho další únik. Hmotnost celého přístroje je pouhých 4,5 kg. K pohonu slouží 1000wattový elektrický motor. Cena vysavače se pohybuje kolem 999 korun. Vysavač je určen k vysávání zchladlého popela.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Vysavač na popel od Mountfieldu

Výkonný vysavač Cenerix slouží k vysávání vychladlého popela a usnadní údržbu krbu a krbových kamen. Má dvě funkce: umí vysát nečistoty a také rozdmýchat oheň (zpětný chod, kdy fouká opačným směrem). Nádoba o objemu 18 l má pohodlné madlo na přenos a vysavač je vybaven účinným výměnným HEPA filtrem. Výkon motoru je 800 W. Cena vysavače se pohybuje kolem 1 500 korun. Nevýhodou tohoto vysavače je nízký sací výkon, krátký elektrický přívodní kabel, hlučnost a náročné čištění.

Výkonný vysavač Ceneplus slouží k vysávání vychladlého popela a usnadní údržbu krbu a krbových kamen. Tento výkonný model, který je vybaven kolečky a nerezovou nádobou, má dvě funkce: umí vysát nečistoty a také rozdmýchat oheň. Výkon motoru je 950 W, objem nádrže je 18 l a vysavač je vybaven účinným výměnným HEPA filtrem. Cena vysavače se pohybuje kolem 2 300 korun. Nevýhodou tohoto vysavače je široká hadice, jinak je velmi chválen.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi KDYŽ NECHCE JÍST GEKONČÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Urbančiková.

Prosím o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča Benešová.

Ahoj, přicházím tu s dotazem ohledně gekončíka nočního, který mi přestal jíst (sameček). Mám ho něco málo přes půl roku a s krmením nikdy problém nebyl, akorát jsem ho musela krmit z pinzety (byl nemotorný a nebyl většinou schopný si cvrčka či švába ulovit sám). Pravidelně mu dávám vitamíny a vodu měním denně či obden. Už nejí cca 7 dní a potřebovala bych poradit jak mám dál jednat (někdo tvrdí, že sedm dní je v pořádku, ale už si všímám tenčího ocásku a o jídlo ani nezavadí pohledem). Včera jsem ho přemístila do "karanténního boxu", abych zabránila rozšíření případné nemoci (mám v teráriu ještě dvě samičky) a mohla vybrat trus, který pošlu na rozbor. Ještě bych chtěla dodat, že jsem v teráriu našla nestráveného moučnýho červa (nevím jestli ho vyloučil přirozenou cestou či vyzvracel a ani nevím jestli to bylo od toho samečka), taky jsem si všimla, že místo nebo někdy s močí vylučuje světle bílou až průhlednou tekutinu s malými kulatými částečkami. (vypadá to jak malinké vajíčka - pro upřesnění) a to jsem doposud v teráriu neviděla, tak nevím jestli to s tím nějak souvisí. Předem děkuji za jakoukoliv odezvu a pomoc. Přikládám fotku terária. Gabča.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Když nechce jíst gekončík

Tyčový vysavač s kabelem

Tyčových vysavačů s kabelem je na našem trhu celá škála, stačí si jen vybrat.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem MY MADAGASCAR TUBIFLORA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Ráda bych věděla, jak o tento druh pečovat a jestli kvete. Má někdo zkušenosti? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Madagascar tubiflira neboli kalanchoe vytváří malý shluk květů, uspořádaný na stopkách. Ke kvetení nedochází pravidelně a někdy nemusí kvést vůbec. V případě, že se rozhodne kvést, tak se tak stane na začátku teplého ročního období. Kakanchoe mají malé šedavé květy podobné levanduli. Po odkvětu, hlavní rostlina umírá a přichází čas ke znovuzrození přes malé rostlinky, které s umřelou rostlinou můžou klesnout k zemi a růst všude tam, kde přistanou. To je důvod, proč je nejlepší, aby se kalanoche pěstovala v samostatných květináčích.
Kalanoche potřebuje teplotu 16° až 24° C. Potřebuje minimálně čtyři hodiny slunečního svitu denně. Dá se pěstovat i venku, ale je třeba ji uklidit před prvními mrazy, a to postupně, protože náhlé změně teploty můžou rostlině způsobit stress. Kalanchoe poroste na přímém slunci, nebo v jasném světle ve stínu. Zalévá se pouze tehdy, když je půda suchá. K zálivce se používá voda o pokojové teplotě. V zimním období je zapotřebí, aby se půda nechala vyschnout mezi jednotlivými zálivkami. Kalanchoe potřebuje zeminu pro kaktusy. Pokud používáte standardní zeminu pro pokojové rostliny, tak přidejte písek nebo perlit pro lepší propustnost. Kalanchoe se přesazuje brzy na jaře, ale pouze tehdy, když rostlina přeroste svůj květináč. Nový květináč vyberte o něco větší než byl ten původní. Přesazování je možné každý měsíc, mezi březnem a zářím. Následně se pak použije tekuté hnojivo naředěné na polovinu, než je doporučováno. Kalanchoe nemá ráda vysokou vzdušnou vlhkost. Průměrná vlhkost v místnosti moderních bytů je ideální pro tuto rostlinu. K rozmnožování je třeba vybrat některé z rostlinek z okrajů listů. Množení se provádí v mělkém hrnci, do kterého se nasype hlína pro kaktusy. Hrnec nemusí být hluboký, protože kořeny zde neporostou moc dlouho. Malé rostlinky se rozmístí na povrch půdy, hrnec se zakryje průhlednou igelitovou fólií a umístí se na slunném místě. Půda se při množení udržuje vlhká, ale ne přemokřená. Když jsou rostliny dostatečně vysoké a lehce se dotýkají plastu, tak se odstraní plastový obal a přesadí se do většího květináče.

Zdroj: diskuze My madagascar tubiflora

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem je dle výrobců určený pro účinnější vysávání podlah. Kartáč můžete jednoduše vyjmout a vyčistit. Zde je nabídka tyčových vysavačů s rotačním kartáčem.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Tyčové vysavače Rowenta

Firma Roventa přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Rowenta RH8758 Air force extreme 18V měl celkové hodnocení uspokojivě (52 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; trojúhelníková odnímatelná hubice; regulace výkonu
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice

Dle dTestu tyčový vysavač typ Rowenta RH8771 Air force extreme 24V měl celkové hodnocení uspokojivě (50 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; trojúhelníková odnímatelná hubice; regulace výkonu
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Semena na pěstování bazalky

Semena bazalky je možné zakoupit v kterémkoli obchodě, kde prodávají semena nebo sadbu. Máte možnost si vybrat si z několika druhů a barev (zelená nebo červená a jiné). Vybrat si můžete třeba zde.

Zdroj: Jak pěstovat bazalku

Tyčové vysavače Hoover

Firma Hoover přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Hoover ATN 20 4 TM Athen měl celkové hodnocení uspokojivě (50 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; HEPA filtr; regulace výkonu; pohodlné vyprazdňování prachové nádoby; lze vypnout kartáč
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Tyčové vysavače Bosch

Firma Bosch přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Bosch BBHMOVE6 Move 2in1 18v měl celkové hodnocení uspokojivě (42 %).

  • Klady: tyč lze sklopit; 2 stupně výkonu; vypínatelný kartáč s ukazatelem; nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; vysavač do ruky
  • Zápory: svisle stojí pouze v nabíjecí stanici, nemá ukazatel naplnění nádoby; bez výfukového filtru

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Tyčové vysavače

Tyčové vysavače Electrolux

Firma Elektrolux přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2935 Ergorapido 12v měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).

  • Klady: nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč
Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2943 Ergorapido Plus lithium 18 V měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).
  • Klady: rychlé nabíjení; nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5011 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5012 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: rychlé nabíjení; stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Gril Weber One-Touch 57

Jedná se o kulatý gril na kolečkách, který má průměr 57 cm. Je opatřen technologií One-Touch, která je zabudovaná spolu s čisticí a větrací funkcí a odnímatelnou hliníkovou miskou na popel. Tento gril na dřevěné uhlí umožňuje přímé a nepřímé grilování, jeho součástí je také teploměr. Výška grilu je 89 cm, gril je vybaven i úchytem k zavěšení poklopu, poklop je vybaven držákem s tepelným štítem pro bezpečnou obsluhu. Gril má kotel z kvalitní, porcelánem smaltované oceli, tři hliníkové nohy, dvě plastová kolečka, dvě madla, niklovaný rošt, palivové přepážky.

Zdroj: Gril Weber


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP