Téma: 

jak zahustit kapustu


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PEČENÝ BŮČEK

Přemýšlíte, co byste uvařili dobrého k obědu. Říkáte si, že už těch zdravých jídel bylo opravdu dost a že byste si jednou mohli dopřát také něco trochu jiného? Co takový pečený bůček? Už se vám sbíhají sliny? Ano, váš lékař by vás asi nepochválil, ale když je to jednou za čas…

Zdroj: Pečený bůček
Zveřejněno: 8.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak zavařit kapustu

Mám prosbu,jak zavařit kapustu,ne zelí,ale kapustu,jestli stačí slaný nálev,nebo ještě nějak dochutit a jak dlouho sterilovat.Gěkuji.

Zdroj: diskuze Jak zavařit kapustu
Odesláno: 3.11.2016 uživatelem Ludmila Morkusová
Počet odpovědí: 0

DUŠENÁ KAPUSTA

Dušená růžičková kapusta

Suroviny (na 1 porci):

  • ½ kg růžičkové kapusty
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • kmín

Postup:

Růžičkovou kapustu očistěte a krátce povařte v osolené vodě. Kapustu sceďte a nechte okapat. Poté v hrnci rozehřejte olivový olej, vložte kapustu, nalijte pár lžic vody a ochuťte trochou drceného kmínu. Přidejte i oloupaný a na plátky nakrájený česnek. Růžičkovou kapustu duste, dokud nebude měkká (stačí chvilku).

Detail odstavce: Dušená růžičková kapusta
Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zavařování kapusty

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 8.10.2017 uživatelem Zuzana Keilová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTIČKY

Vařené kapustičky jako příloha

Ingredience: 400 g růžičkové kapusty, 40 g másla, sůl

Technologický postup: Kapustičky důkladně očistíme a omyjeme. Kapustu vložíme do pařáčku nebo parního hrnce a uvaříme doměkka. Takto připravené kapustičky osolíme a polijeme rozehřátým máslem. Vařenou růžičkovou kapustu podáváme jako přílohu k masu.

Detail odstavce: Vařené kapustičky jako příloha
Zdroj: Kapustičky
Zveřejněno: 3.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: zavařování kapusty

Milá Kamčo,moc díky za super recept ...i když je dost složitý,kvašení je nej zpusob .Zrovna nakládáme zelí . až vyzkouším kapustu napíšu .....zelí je zajeté už desítky let. Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 9.10.2017 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ DUŠENOU KAPUSTU KLUCI V AKCI

Ingredience:

  • 1 hlávka kapusty
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Kmín
  • Mletý pepř
  • Olej
  • Sůl
  • Vinný ocet

Detail odstavce: Ingredience:
Zdroj: Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: zavařování kapusty

Nechte kapustu zkvasit podobně jako zelí. Výsledný produkt je bezlepkový, paleo a je vhodný pro vegany i vegetariány. Tady je recept na dva litry kysané kapusty:

Suroviny:
1 velká hlava kapusty
4-5 šálků organického kadeřávku - velké stonky jsou odstraněny a listy nazřezány na tenké proužky
1 malá organická červená cibule - nakrájená na kostičky
4 čajové lžičky himalájské růžové soli
1 lžíce loupané organické bílé buničiny z kůry citronu
3 stroužky oloupaného česneku
4½ šálků teplé čisté vody (40° C)
1 čajová lžička organického kokosového cukru nebo Rapadury
1 balíček bakteriální kultury pro mléčné kvašení www.amazon.com/gp/aw…
2 čisté skleněné zavařovací sklenice s víčkem

Postup
1. Odstraňte 4 vnější listy z kapusty, opláchněte, osušte a odložte. Odstraňte košťál a nakrájejte zbývající časti kapusty na tenké plátky nebo použijte kuchyňský robot. Umístěte kapustu a nakrájený kadeřávek do velkého sítka a důkladně opláchněte vodou. Možná to budete muset udělat v několika dávkách v závislosti na velikosti sítka.
2. Do velké mísy dejte omytou kapustu s kadeřávkem, přidejte červenou cibuli, posypte dvěma lžičkami růžové soli a promíchejte čistýma rukama, dokud kapusta a kadeřávek nezačne vadnout a neuvolní kapalinu. Pak to nechte stranou a přejděte k přípravě solanky.
3. Do mixéru dejte zbývající 2 lžičky růžové soli, bílou kůru z citronu, rozmačkaný česnek, vodu, cukr a rozmixujte, dokud to nebude hladké. Nakonec ručné přimíchejte mléčné kultury. Nechejte slanou vodu odležet po dobu 10-15 minut, aby se dobrá bakterie probudila a začala se krmít cukrem. Nalejte slanou vodu na nakrájenou zeleninu a dobře promíchejte rukama, dokud nebude veškerá zelenina pokryta solankou.
4. Směs nandejte do čistých skleněných sklenic a důkladně to rukama nebo velkou lžičkou umačkejte, dokud slanina nezakryje všechnu zeleninu. V horní části každé nádoby ponechte nejméně 6 cm místa na zakrytí.
5. Na začátku odložené 4 okrajové listy z kapusty přeložte a umístěte na vrch fermentované zeleniny, zatlačte dolů na listy, aby se zakryly solankou. Opakujte to i pro druhou sklenici. Tímto dalším krokem pomůžete udržet vaši fermentovanou zeleninu pod solankou. Můžete také použít malou čistou sklenici, která se vejde do nádoby a zeleninu přitlačí ke dnu. Ujistěte se, že máte alespoň 3 nebo 6 cm slaného nálevu nad horní částí fermentované zeleniny a složených listů.
6. Sklenice umístěte do lepenkové krabice, abyste je chránili před světlem. Nechte zeleninu kvasit při pokojové teplotě po dobu 5-7 dnů. Ochutnejte malou část po 4 dnech v letních měsících a 5-6 dnech v chladnějších měsících, abyste zjistili, zda se vám líbí chuť. Pokud se vám líbí chuť, odstraňte horní listy zelí a umístěte fermentovanou zeleninu do ledničky. Čím déle zeleninu kvasíte, tím více bude kyselejší. Poté, co dokončíte fermentaci, umístěte zeleninu do chladničky po dobu až 6-8 měsíců.
7. Pokaždé, když ujíte kysanou zeleninu, ujistěte se, že zbylá zelenina je zatlačena pod solanku, abyste si ji ochránili po dlouhou dobu.

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 8.10.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DUŠENÁ KAPUSTA

Dušená kapusta s mletým masem

Suroviny:

  • 1 větší kapusta
  • 400 g mletého masa
  • 150 g cibule
  • 40 g másla
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • strouhanka na zahuštění (dle potřeby)
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rajčat
  • 40 ml oleje
  • tymián

Postup:

Z dobře očištěné kapusty odstraňte povadlé listy a celou ji vložte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Cca 5 minut – nepřikryté pokličkou – povařte. Poté ji z hrnce vyjměte, zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Pak kapustu asi v jedné třetině odspodu vodorovně seřízněte. Z vrchní části vyjměte vnitřní listy, ty nasekejte na drobno a orestujte na másle.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemno. Mleté maso vložte do misky, přidejte polovinu pokrájené cibule, vychladlou podušenou kapustu a smetanu. Vše osolte, opepřete a dobře promíchejte. Je-li směs řídká, můžete ji zahustit strouhankou. Vrchní část kapusty naplňte připravenou směsí. Přiklopte ji spodní polovinou hlávky a převažte provázkem.

Nyní si oloupejte a prolisujte česnek. Rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky. V pánvičce na oleji osmahněte druhou polovinu cibule, česnek a rajčata. Směs osolte, opepřete, dochuťte tymiánem a přesuňte do hlubšího hrnce. Přidejte naplněnou kapustu a pečte v troubě na 180 °C cca 70 minut. Během pečení podlévejte vodou. Kapustu před servírováním posypte na másle osmaženou strouhankou.

Detail odstavce: Dušená kapusta s mletým masem
Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak dlouho vaříme václavky

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem tonda
Počet odpovědí: 0

DUŠENÁ KAPUSTA

Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci

Suroviny:

  • 1 hlávka kapusty
  • olej
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kmín
  • vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahněte na oleji dosklovata, přidejte na kostky pokrájenou kapustu, kmín, znovu zasmahněte a vložte nahrubo nasekaný česnek. Opět krátce opečte, poté zastříkněte octem, osolte, podle potřeby podlijte trochou vody a duste doměkka. Na závěr dochuťte mletým pepřem.

Detail odstavce: Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci
Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak uplest raglánovi rukáv

Jak se plete raglánov svetr ,každý dil zvlášť? Poradi někdo prosim ale začínam s pletenim tak radit jak pro blbe

Zdroj: diskuze Jak uplest raglánovi rukáv
Odesláno: 9.3.2017 uživatelem Ivana
Počet odpovědí: 0

KAPUSTA S BRAMBOREM

Dušená kapusta na slanině s bramborem

Ingredience: 1 hlávka kapusty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 plátek slaniny, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Kapustu rozkrojíme, umyjeme pod studenou vodou a nakrájíme na nudličky. V hrnci kapustu podlijeme vodou a krátce podusíme. Nepřikrýváme pokličkou. Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět. Kapustu přecedíme a přidáme k opražené cibuli. Ochutíme solí, pepřem a česnekem. Měkkou kapustu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a povaříme nejméně 5 minut. Do dušené kapusty můžeme přidat uzenou klobásu nebo plátek uzeného masa. Dušenou kapustu se slaninou podáváme s vařenými brambory. Brambory nakrájené na kostky se mohou dusit společně s kapustou. Tím si ušetříme špinavé nádobí a čas.

Detail odstavce: Dušená kapusta na slanině s bramborem
Zdroj: Kapusta s bramborem
Zveřejněno: 27.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
hledám postup,způsob jak oloupat semena dýně ne jak je pražit..

děkuji
Jiří

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno: 1.11.2016 uživatelem Jiří
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTA S VEPŘOVÝM MASEM

Dušená kapusta s vepřovým masem

Ingredience: 700 g vepřového boku, 1 cibule, 1 hlávka kapusty, kmín, mletá sladká paprika, sůl, mletý černý pepř

Postup: Vepřový bok vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Kapustu rozebereme a důkladně omyjeme. Nakrájíme na proužky. Maso dáme na pánev a při mírné teplotě necháme vyškvařit sádlo. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Poté přidáme kapustu, přisypeme kmín, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dušenou kapustu s vepřovým masem podáváme s vařeným bramborem.

Detail odstavce: Dušená kapusta s vepřovým masem
Zdroj: Kapusta s vepřovým masem
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jak a kdy stříhat ostružiny

Prosí o radu kdy a jak stříhat rakytník .Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Jak a kdy stříhat ostružiny
Odesláno: 17.9.2017 uživatelem lubomír weinhauer
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Kapustová polévka se slaninou

Ingredience: 1 kapusta, 1 vejce, ½ kostky zeleninového bujónu, 200 g brambor, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky, 1,5 l vody, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak do hrnce vložíme nakrájenou kapustu a brambory, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté nakrájíme slaninu na malé kostičky, které na pánvi rozškvaříme. Rozškvařené kostičky slaniny posypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem z kapusty a brambor, přidáme ½ kostky bujónu a povaříme 5 minut. Potom do polévky přidáme vařené brambory, kapustu a rozšlehané vejce, které necháme srazit. Nakonec polévku dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Detail odstavce: Kapustová polévka se slaninou
Zdroj: Kapustová polévka
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JÍŠKA

Jíška do guláše

Do guláše používáme jíšku tmavou. Na pánvi necháme rozpálit olej, poté do něj přidáme hladkou mouku a za stálého míchání nám vznikne jíška. Necháme smažit tak dlouho, dokud nebude mít jíška tmavou barvu. Guláš lze zahustit také rozdrobeným chlebem.

Detail odstavce: Jíška do guláše
Zdroj: Jíška
Zveřejněno: 6.3.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Množení kalanchoe

Četla jsem, že se dá přesadit i ze semen po odkvětu semen z květů z kalanchoe. Nevím, jak se to dělá. Pokud je to pravda, tak za jak dlouho budu mít výsledek. Chci postup, jak se to dělá. Koutná.

Zdroj: diskuze Množení kalanchoe
Odesláno: 4.6.2018 uživatelem Ludmila Koutná
Počet odpovědí: 0

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Kapustová polévka s kroupami

Ingredience: 1 kapusta, 1 l hovězího vývaru, 200 g uvařených krup, 1 cibule, 150 g sušených hub, 5 stroužků česneku, sádlo, hladká mouka, kmín, dobromysl, sůl

Technologický postup: Houby namočíme do trochy vody, kapustu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme s troškou soli. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém dozlatova osmahneme oloupanou a nakrájenou cibulku. Vše zaprášíme hladkou moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem, pečlivě rozmícháme, přidáme uvařené kroupy, kapustu, houby, kmín, dobromysl, česnek a vše patnáct až dvacet minut povaříme.

Detail odstavce: Kapustová polévka s kroupami
Zdroj: Kapustová polévka
Zveřejněno: 29.9.2016

KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky

Ingredience: 1 ks kapusty, 1 ks housky, strouhanka, mléko, sůl, 1 ks vejce, 1 ks cibule, mletý pepř

Technologický postup: Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Cibuli oloupeme a na másle osmažíme. Uvařenou kapustu nadrobno rozsekáme, přidáme vejce, rozkrájenou housku navlhčenou v mléce, osmahnutou cibulku a dochutíme solí, pepřem. Směs důkladně propracujeme. V případě potřeby přidáme strouhanku, aby se daly vytvarovat karbanátky. Kapustové karbanátky obalujeme ve vajíčku, mouce a strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky.

Detail odstavce: Kapustové karbanátky
Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno: 2.2.2016

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Kapustová polévka s brambory

Ingredience: 1,2 l vody, petrželová nať, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový bujón, 3 brambory, 300 g kapusty, drcený kmín, sůl, 2 stroužky česneku

Technologický postup: Cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu rozebereme na listy, ty důkladně omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pokud chceme zkrátit dobu vaření, můžeme kapustu spařit. Na oleji pomalu zpěníme cibuli. Zasypeme ji moukou a lehce zasmahneme. Poté vše zalijeme vodou a přidáme brambory. Asi 5 minut základ povaříme a přidáme kapustu. Polévku okořeníme kmínem, přidáme bujón a vaříme doměkka. Hotovou kapustovou polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a doplníme jemně pokrájenou petrželovou natí. Ihned podáváme.

Detail odstavce: Kapustová polévka s brambory
Zdroj: Kapustová polévka
Zveřejněno: 29.9.2016

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Kapustová polévka s rýží

Ingredience: 150 g kapusty, 3 lžíce rýže, 1 lžíce másla, hovězí bujón, sůl, vegeta, petrželová nať, 4 lžíce strouhaného sýra

Technologický postup: Kapustu omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Rýži přebereme a spaříme horkou vodou. Poté vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Přidáme kapustu, hovězí bujón, podle chuti vegetu a sůl a vaříme dalších 7 minut, dokud kapusta i rýže nezměknou. Nakonec vmícháme máslo. Jemnou kapustovou polévku s rýží podáváme sypanou jemně pokrájenou petrželkou a strouhaným sýrem.

Detail odstavce: Kapustová polévka s rýží
Zdroj: Kapustová polévka
Zveřejněno: 29.9.2016

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky vegetariánské

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 2 vejce
  • 1 balíček sójového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • strouhanka

Postup:

Kapustu uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme okapat. Sójové maso si připravíme podle návodu na obalu. Kapustu společně s vyždímaným sójovým masem umeleme. K mleté směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl a pepř. Strouhanku přisypeme dle potřeby a vše dobře promícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova z obou stran. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Detail odstavce: Kapustové karbanátky vegetariánské
Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno: 2.11.2014

KAPUSTA S BRAMBOREM

Dušená kapusta od babičky

Ingredience: 1 kapusta, 500 g brambor, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sádlo, voda, hladká mouka, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Kapustu nakrájíme nahrubo, cibuli najemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Do většího hrnce dáme na sádlo osmažit nakrájené cibule, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozmícháme mouku ve vodě a přilijeme ke kapustě. Vaříme, dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

Detail odstavce: Dušená kapusta od babičky
Zdroj: Kapusta s bramborem
Zveřejněno: 27.6.2017

DUŠENÁ KAPUSTA

Dušená kapusta na slanině

Suroviny:

  • 600 g kapusty
  • 50 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 30 g sádla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

Očištěnou kapustu nakrájejte na nudličky, podlijte osolenou vodou a bez pokličky krátce povařte. Slaninu nakrájejte na kostičky, přidejte sádlo a osmažte na něm na drobno pokrájenou cibulku. Vložte scezenou kapustu, přidejte sůl, pepř, utřený česnek, podlijte trochou vývaru a poduste. Jakmile bude kapusta měkká, zaprašte ji moukou, osmahněte, podlijte vývarem z kapusty a doduste. Servírujte s bramborovými kroketami nebo se smaženými brambory.

Detail odstavce: Dušená kapusta na slanině
Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015

DUŠENÁ KAPUSTA

Dušená kapusta s hovězím masem

Suroviny:

  • 1 větší hlávka kapusty
  • 400 g vařeného hovězího masa
  • 1–2 stroužky česneku
  • 200 g strouhanky
  • 1/8 kg másla
  • 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • čerstvá petrželka
  • 50 g slaniny
  • sůl
  • mletý muškátový květ
  • tuk na vymazání

Postup:

Hovězí maso z polévky nakrájejte na menší kousky. Kapustu omyjte, zbavte košťálu, rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Vychladlou kapustu pomelte. Žloutky utřete se solí a s půlkou másla, přidejte muškátový květ, posekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek a pomletou kapustu. Tuto směs zahustěte strouhankou navlhčenou mlékem a nakonec vmíchejte ušlehaný tuhý sníh ze tří bílků. Pekáček vymažte tukem, vysypte strouhankou a přidejte půlku kapustové směsi, tu přikryjte masem, které znovu zakryjte druhou částí kapusty. Takto připravené vložte do vyhřáté trouby a nechte cca 30 minut zapékat. Zapečenou kapustu na talíři dle chuti posypte osmaženou slaninou. K tomuto pokrmu se nejvíce hodí vařené brambory.

Detail odstavce: Dušená kapusta s hovězím masem
Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky bez masa

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 100 ml mléka
  • 1 houska
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • strouhanka

Postup:

Kapustu nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě asi 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Do mísy si dáme namočenou housku v mléce, připravenou kapustu, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme strouhanku, aby se nám směs dobře spojila, a zamícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme zvolna na oleji. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.

Detail odstavce: Kapustové karbanátky bez masa
Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno: 2.11.2014

KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s mletým masem

Ingredience: 350 g mletého masa, 500 g kapusty, 120 g strouhanky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 ks vejce, 4 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej

Technologický postup: V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme. V cedníku necháme kapustu okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kapustu umeleme v masovém mlýnku nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby. Předehřejeme troubu. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo kaše.

Detail odstavce: Kapustové karbanátky s mletým masem
Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno: 2.2.2016

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s mletým masem

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 30 dkg mletého masa
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:

Kapustu uvaříme do měkka, poté nadrobno nakrájíme nebo umeleme, dle vlastního uvážení. Do mísy si dáme mleté maso, připravenou kapustu, slaninu, 2 vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, provensálské koření, sůl, pepř a trochu strouhanky. Vše pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme zvolna na oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.

Detail odstavce: Kapustové karbanátky s mletým masem
Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno: 2.11.2014