Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JAK ZAVAŘIT OKURKY V MIKROVLNCE

OBSAH

Vaření vajec v mikrovlnce

Úspěchem vaření vajec v mikrovlnce je nastavení nízkého výkonu mikrovlnné trouby, jinak vám vejce praskne, až bouchne. Vejce můžete rozklepnout, dát do misky nebo talířek a dát vařit do mikrovlnky.

Zdroj: Recepty z vařených vajec

Diskuze

V diskuzi JAK ZAVAŘIT KAPUSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Morkusová.

Mám prosbu,jak zavařit kapustu,ne zelí,ale kapustu,jestli stačí slaný nálev,nebo ještě nějak dochutit a jak dlouho sterilovat.Gěkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zavařit kapustu

Zavařování okurek v myčce

Pokud máte myčku nádobí, můžete okurky zavařit i v ní. Ano opravdu. V tomto případě se okurky ve sklenicích zalijí studeným nálevem, sklenice se důkladně uzavřou a naskládají do myčky dnem vzhůru. Myčku zapnete na nejdelší program a nejvyšší teplotu. Po ukončení mycího – v tomto případě zavařovacího – programu sklenice necháte vychladnout opět postavené na víčku, tedy dnem vzhůru.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě

Diskuze

V diskuzi DESINFEKCE KOŘENŮ OKUREK VE SKLENÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

po vysázení hadovek ve skleníku začnou černat kořeny a okurky vadnou .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kašpar petr.

každoroční kroucení okurek a jakou dezinfekci kořenu okurky

Zdroj: diskuze Desinfekce kořenů okurek ve skleníku

Zavařování hotových jídel do sklenic v mikrovlnce

Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě, klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým jídlem pouze do ¾ a zašroubujte. Mikrovlnku nastavte na nejvyšší výkon a zavařujte velké sklenice alespoň 8 minut a malé 5 minut, tak aby chytlo víčko. Skladujte v lednici klidně 2 měsíce. Pokud chcete mít jistotu, že se jídlo opravdu nezkazí, zavařte ho bez zahuštění moukou a bez smetany. Tyto ingredience přidejte až před samotnou konzumací.

Zdroj: Zavařování hotových jídel do sklenic

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadja.

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Zdroj: diskuze Zavařování masa do sklenic v troubě

Jak na zavařování hotových jídel v mikrovlnce

V mikrovlnné troubě můžete zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým jídlem pouze do ¾ a zašroubujte. Mikrovlnku nastavte na nejvyšší výkon a zavařujte velké sklenice alespoň 8 minut a malé 5 minut, tak aby chytlo víčko. Skladujte v lednici klidně 2 měsíce. Pokud chcete mít jistotu, že se jídlo opravdu nezkazí, zavařte ho bez zahuštění moukou a bez smetany. Tyto ingredience přidejte až před samotnou konzumací.

Základní nastavení: 1 sklenice o objemu 0,7 l se nechá v mikrovlnné troubě 6 minut při výkonu 700 W. Sklenice můžeme v mikrovlnce zavařovat i s víčky (nevadí ani kovová), jen je neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci. Doba zavařování menších sklenic se zkrátí v poměru k jejich velikosti. Například sklenici 0,3 l zavařujeme při výkonu 700 W jen 3 minuty. Pokud je sklenic více, uvedené časy se násobí jejich počtem (4 skleničky při 700 W x 6 minut = 24 minut). Do mikrovlnné trouby je poté stavíme na otočný talíř po jeho obvodu, nikoliv na střed!

Údaje pro jednu 0,7litrovou sklenici:

  • výkon 700 W: čas 6 min
  • výkon 750 W: čas 5,6 min
  • výkon 800 W: čas 5,3 min
  • výkon 850 W: čas 5 min
  • výkon 900 W: čas 4,6 min

Zdroj: Zavařování omáček do sklenic

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘENÉ RIZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Jak zavařit smažený řízek na cesty?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zavařené rizky

Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce

V mikrovlnce lze zavařovat hotový masový pokrm. Základní nastavení: 1 sklenice o objemu 0,7 l se nechá v mikrovlnné troubě 6 minut při výkonu 700 W. Sklenice můžeme v mikrovlnce zavařovat i s víčky (nevadí ani kovová), jen je neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci. Doba zavařování menších sklenic se zkrátí v poměru k jejich velikosti. Například sklenici 0,3 l zavařujeme při výkonu 700 W jen 3 minuty. Pokud je sklenic více, uvedené časy se násobí jejich počtem (4 skleničky při 700 W x 6 minut = 24 minut). Do mikrovlnné trouby je poté stavíme na otočný talíř po jeho obvodu, nikoliv na střed. Rada naší čtenářky, Nadji: Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Údaje pro jednu 0,7litrovou sklenici:

  • výkon 700 W: čas 6 min
  • výkon 750 W: čas 5,6 min
  • výkon 800 W: čas 5,3 min
  • výkon 850 W: čas 5 min
  • výkon 900 W: čas 4,6 min

Zdroj: Zavařování masa do sklenic

Poradna

V naší poradně s názvem OCHRANA PROTI SVILUŠCE SVILUŠKA STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kylsánová.

Kdy můžu začít sklizeň? Po postřiku, Sviluška stop,ve skleníku,okurky a rajčata.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Přípravek Sviluška Stop obsahuje chemický postřik Nissorun 10 WP. Nissorun 10 WP při použití na rajčata a okurky ve skleníku má stanovenou ochrannou lhůtu v trvání tří dnů. To znamená, že můžete sklízet již čtvrtý den po aplikaci postřiku. Sklizené plody je třeba nechat odmočit ve vodě a dobře omýt.

Zdroj: diskuze Sviluška u lidí

Zavařování v mikrovlnné troubě

Sterilovat lze i v mikrovlnné troubě, a to velmi jednoduše. Čisté ovoce, zeleninu či houby naskládejte do sklenic, zalijte je cukerným roztokem nebo lákem, okraje sklenic osušte a uzavřete šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko), ale nedotahujte příliš pevně. Do mikrovlnné trouby vložte zavřené sklenice po obvodu, ne na střed (pouze v případě, že zavařujete jen jednu sklenici, postavte ji doprostřed), a to maximálně 4 sklenice o obsahu do 0,7 l. Sklenici o tomto obsahu nechte v zapnuté mikrovlnce při jejím základním nastavení (výkon 700 wattů) 6 minut. Pozor, tato doba platí pouze pro jednu sklenici, čas sterilace se zvyšuje podle jejich počtu a naopak při vyšším výkonu mikrovlnné trouby se doba zavařování zkracuje. Například sklenice s objemem 0,3 litru se zavařuje při výkonu 700 W pouze 3 minuty.

Pro příklad uvádíme dobu sterilace 1 sklenice (0,7 l) při různých výkonech mikrovlnné trouby:

  • 700 W = 6 minut
  • 750 W = 5 1/2 minuty
  • 800 W = 5 1/4 minuty
  • 850 W = 5 minut
  • 900 W = 4 1/2 minuty

Pokud zavařujete více sklenic, musíte dobu sterilace vynásobit počtem kusů. To znamená, že při výkonu 850 W budete 2 sklenice sterilovat 10 minut (2x 5), 3 sklenice 15 minut a 4 sklenice 20 minut a stejně tak postupujte u jiných výkonů své mikrovlnné trouby.

Po skončení sterilizace vyndejte sklenice z trouby, dotáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Výhodou tohoto způsobu zavařování je jeho rychlost, dále to, že na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh a že lze společně zavařovat například okurky i ovoce, v neposlední řadě také to, že můžete zavařit jen malé množství sklenic.

Zdroj: Zavařování v troubě

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Hanuš.

Dobrý den, chtěl bych sterilovat okurky v myčce, ale program na nejvyšší teplotu má 55 - 65 stupňů. Stačí to ?
Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zavařování okurek v troubě

Zavařené ořechy

Ořechy zavaříte v mikrovlnce velmi rychle. Ořechy se zavařují na sucho, jen je naskládáte do sklenice a zavaříte v mikrovlnné troubě dle výše uvedených pravidel. Ořechy nežluknou, jsou jako čerstvé a výborné do pečiva.

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ SE KROUTÍ PLODY OKUREK HADOVEK VE SKLENÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtěch Kůra.

Proč se kroutí okurky hadovky jsem se nikde nedozvěděl - Kůra.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na vině bývají nejčastěji problémy s opylováním. I když je ve vaší zahradě spousta opylovačů, podmínky nemusí být vhodné pro zajištění úplného opylení. Pokud nejsou květy okurek opyleny, plodí se z nich křivé okurky. Aby byl pyl potentní, vyžaduje polovlhké a teplé podmínky, a když je příliš sucho a horko nebo se během kvetení vyskytnou dlouhodobé deště, nemusí být vaječníky okurek plně opyleny. Chcete-li dosáhnout lepších výsledků opylení, můžete okurky opylovat ručně. Jak na ruční opylování a mnoho dalších odpovědí na to, proč se kroutí okurky hadovky naleznete zde: www.ceskenapady.cz/k…

Zdroj: diskuze Proč se kroutí plody okurek hadovek ve skleníku

Zavařování uzeného masa v mikrovlnce

Uzené maso v celku naskládejte do sklenice, bez vody, zavíčkujte a zapněte cca na 4 minuty na nejvyšší výkon. Nechte vychladnout a uskladněte v temnu a chladu.

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Zdroj: diskuze Zavařování hotových jídel do sklenic

Zavařování pečeného masa v mikrovlnce

Pečené maso dejte do sklenic a zalijte výpekem. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8–10 minut, u menších sklenic na 5–6 minut.

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Diskuze

V diskuzi KROUCENÍ OKUREK SALÁTOVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Vyňuchal.

Okurka má krásné zelené listy,hodně plodů,všechny plody se kroutí do kruhu.Máte nějakou zkušenost,napište.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anka.

Velké horko může okurky kroutit.

Zdroj: diskuze Kroucení okurek salátovek

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Ingredience: 2 salátové okurky, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce olivového oleje, pár kapek jablečného nebo vinného octa, sůl, pepř

Technologický postup: Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou okurku zastříkneme octem, přidáme olej, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Chvíli počkáme, až okurky pustí šťávu. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Okurkový salát se zakysanou smetanou podáváme dobře vychlazený.

Zdroj: Okurkový salát

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVANÍ UZENEHO MASA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krutska anna.

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Určitě nic nezkazíte, když libové uzené maso zalijete vyškvsřeným sádlem a pak vše zavaříte. Experimentovat se dá i se slaninou nebo špekem buď vcelku a nebo umletý špek přidat k uzenému a pak zavařit.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa

Jak zavařit kompot v mikrovlnce

Zavařování v mikrovlnné troubě představuje pravděpodobně nejjednodušší způsob. Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Sklenice o obsahu 0,7 litru se v zapnuté mikrovlnce při základním nastavení výkonu na 700 W nechá 6 minut. Tato doba platí pro jednu sklenici, čas se tedy zvyšuje podle jejich počtu, viz výše. Při vyšším výkonu mikrovlnné trouby se doba zavařování zkracuje. Sklenice se do trouby staví po obvodu, ne na střed. Doba zavařování sklenic s menším objemem se snižuje v poměru k základní velikosti 0,7 litru, například sklenice s objemem 0,3 litru se zavařuje při výkonu 700 W pouze 3 minuty.

Ovoce se v mikrovlnné troubě samozřejmě zavařuje v zavíčkovaných sklenicích, které se ale plní tak, aby pod víčkem byla mezera alespoň 2 centimetry.

Doba zavařování dle výkonu mikrovlnné trouby:

  • výkon 700 W, čas 6 min
  • výkon 750 W, čas 5,6 min
  • výkon 800 W, čas 5,3 min
  • výkon 850 W, čas 5 min
  • výkon: 900 W, čas 4,6 min

Tip: Mikrovlnná trouba se může při přípravě kompotů využít i jinak, ovoce se v ní připraví a pak teprve zavaří klasickým způsobem. Výhodou je, že nemusíte připravovat cukerný nálev. Příkladem takového zavařování mohou být například velmi oblíbené a často zavařované jahody.

Postup: Jahody zbavíme stopek, omyjeme je studenou vodou a dáme do misky. Posypeme ovoce cukrem, přidáme vodu – na 2 hrníčky jahod se přidávají 2 lžíce cukru a 1 lžíce vody. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě vaříme 2 minuty na nejvyšší stupeň. Jahody v misce promícháme a vaříme v mikrovlnce ještě jednu minutu. Ovoce necháme přikryté 5 až 10 minut mírně vychladnout a pak ho dáme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilizujeme klasickým způsobem v hrnci s 85 °C horkou vodou 15 minut. Sklenice se po sterilizaci nechají vychladnout otočené dnem vzhůru.

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Zavařování v mikrovlnce

Do mikrovlnné trouby vložíme maximálně 4 sklenice o obsahu do 0,7 l a sterilujeme 10 minut při teplotě 70 W (rozmrazování) a 10 minut na 100 W. Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic. Lze použít jak klasická zavařovací víčka, tak i uzávěry twist-off. Nemusíte se bát, v mikrovlnné troubě tyto uzávěry nejiskří.

Zdroj: Jak na zavařování

Znojemský nálev na okurky

Ingredience

Suroviny na jednu sklenici s obsahem 0,5 litru:

  • okurky,
  • 5 koleček mrkve,
  • 3 kolečka cibule,
  • 1 dl octa,
  • 2 lžíce cukru krupice,
  • 1 lžička soli,
  • 6 kuliček pepře,
  • 4 kuličky nového koření,
  • 1 bobkový list,
  • snítka čerstvého kopru,
  • voda.

Postup

Důkladně očištěné a omyté okurky naskládáme do poloviny sklenice, přidáme připravenou zeleninu a koření a přilijeme ocet. Sklenici doplníme okurkami, zalijeme vodou a důkladně uzavřeme víčkem. Uzavřené sklenice několikrát otočíme, aby se ocet, voda a koření promíchaly a pak okurky zavařujeme 17 až 20 minut (podle jejich velikosti) při teplotě 80 °C. Sklenice se po sterilování nechají vychladnout položené na víčku.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě

Okurkový salát s jogurtem

Ingredience: 2 salátové okurky, větší špetka soli, špetka mletého pepře, 3 lžičky moučkového cukru, 3 lžíce jablečného octa, 3 stroužky česneku, 200 g bílého jogurtu

Technologický postup: Okurky nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Osolíme, osladíme, opepříme, okyselíme, očesnekujeme, vmícháme jogurt, ochutnáme, dochutíme podle vlastních představ a dáme vychladit.

Zdroj: Okurkový salát

Zavařování jídla v mikrovlnce

O zavařování jídla v mikrovlnce se na internetu vedou dlouhé diskuze ohledně jeho škodlivosti. Mikrovlnná trouba dokáže například vysokou teplotou zničit bílkoviny, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Žádná měření však neprokázala škodlivost mikrovln ani jejich únik mimo ohřívací prostor. Ani tím nejcitlivějším dozimetrem či multidetektorem nenaměříte 2 cm od dvířek nic.

Zavařování v mikrovlnné troubě představuje velmi moderní, rychlou a úspornou možnost, navíc je vhodné, když máte k zavaření jen několik sklenic. Pokud máte strach, že by víčka mohla v mikrovlnce jiskřit, použijte klasická víčka i uzávěry twist off. Nejdůležitější je neplnit sklenice až nahoru, nechat mezeru, ale to je stejné jako při zavařování v hrnci.

Postup sterilace je velmi snadný, naplněné sklenice, maximálně čtyři, postavíte na otočný talíř mikrovlnné trouby tak, aby se vzájemně nedotýkaly, a spustíte ohřívání na 700 W. Jedna sklenice o objemu 0,3 l se steriluje 3 minuty, sklenici s objemem 0,7 l je třeba ohřívat 6 minut. Tyto časy vynásobíte počtem sklenic a vyjde nám výsledná doba potřebná k zavaření. Pokud tedy zavařujete například 3 sklenice s obsahem 0,7 l, bude to trvat 18 minut.

V mikrovlnné troubě je možné sterilovat maso, polévky či jiné polotovary. Také zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8–10 minut, u menších sklenic na 5–6 minut. Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, tu doplníme až před použitím.

Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 kWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství. Na otočný talíř lze naskládat 4 až 5 sklenic dokola, ne na střed, pokud máte jen jednu, dejte ji doprostřed. Nebojte se, nic nejiskří.

Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml

Při zavařování v mikrovlnné troubě platí:

  • výkon 700 W = 6 min/1 ks
  • výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
  • výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
  • výkon 850 W = 5 min/1 ks
  • výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks

Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete více, čas musíte vynásobit počtem kusů. Například při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice ohřívat 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 minut a 4 sklenice 24 minut. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde. Sklenice 370 ml sterilizujte poloviční dobu!

Zdroj: Zavařování v mikrovlnné troubě

Jednoduchý postup

Připravíme si dostatečné množství zavařovacích sklenic, nejlépe stejně velkých a důkladně vymytých. Stejně tak pořádně umyjeme okurky a zeleninu, kterou k nim budeme přidávat, tedy mrkev, cibuli, kořenovou petržel, kopr a třeba i křen, záleží na chuti každého z nás. Do každé sklenice vložíme 5 koleček mrkve, 3 kolečka petržele, kousek cibule, kousek kopru. Do takto nachystaných sklenic vyskládáme okurky a  zalijeme je připraveným nálevem.

Zdroj: Zavařování okurek v horkovzdušné troubě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP