Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JEDNODUCHÉ HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA BÁBOVKY

OBSAH

Hrníčkové vaření je jednoduché

Hrníčkové vaření je opravdu jednoduché, potřebujete pouze hrnek, který používáte jako odměrku na ingredience k pokrmu.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Hrníčkové recepty jsou sladké i slané

Hrnková metoda k přípravě pokrmů není zaměřená pouze na sladké, ale i na slané pokrmy.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem PREVISLE MUSKATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Vodrážkoaá.

jaké polopřevislé převislé muškáty si koupit které vic kvetou,plnokvěté nebo jednoduché?Které vic kvetou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plnokvěté jsou hezčí na pohled z blízka, ale nevytvoří moc dlouhé květopády. Z dálky jsou lepší jednoduché muškáty, protože bujně rostou a množství květů obalí jejich dlouhé šlahouny a to pak vytváří opravdu dlouhé převislé květopády. Skvělé jsou jejich kombinace v jednom květináči. Například jednoduchý bílý s plnokvětým červeným.

Zdroj: diskuze Previsle muskaty

Drobenka

Ingredience: 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce prosáté strouhanky, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce másla

Postup: Vše řádně propracujeme.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

My doma veškeré knedlíky děláme už jen na páře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hary.

Před 49 lety jsem okoukal vaření knedlíků v páře od své nastávající tchýně a od té doby to jinak nedělám. Nemusím mít strach z rozvaření, spolehlivě vytvořím knedlíky, které jsem ještě nikdy nevařil.

Zdroj: diskuze Recepty na karlovarský houskový knedlík

Hrníčkové lívance

Ingredience: 2 hrnky vlažného mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka soli, lžíce cukru, 1–2 vejce

Postup: Všechny ingredience smícháme na těsto a pod utěrkou necháme kynout. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpáleným máslem a namočíme je do skořicového cukru, nebo mažeme marmeládou.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Kokosový moučník na plech

Ingredience: 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, 1 hrnek cukru moučka, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1/2 hrnku cukru moučka

Postup: Celá vajíčka rozšleháme, přidáme moučkový cukr, olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vymaštěný plech, posypeme strouhaným kokosem a cukrem moučka a pečeme na 200 °C asi 20 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jurko.

Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den

Zdroj: diskuze Čevabčiči

Hrníčkové palačinky

Ingredience: 2 hrnky mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, 2 lžičky pudinkového prášku vanilkového, 2 lžíce cukru (není nutné), olej na smažení, na namazání marmeláda, kysaná smetana, pudink, čerstvé ovoce

Postup: Vše smícháme dohromady. Těsto lijeme na rozpálenou mastnou pánev a smažíme po obou stranách. Podle chuti namažeme marmeládou nebo kysanou smetanou s cukrem a ovocem, srolujeme a podáváme.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Diskuze

V diskuzi CUKETOVÁ POLÉVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Čámská.

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cuketová polévka

Hruškový koláč na plech hrníčkový

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 4 hrušky nebo hruškový kompot, drobenka

Postup: Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva. Poklademe na kousky pokrájenými hruškami a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C. Také můžete hrušky nastrouhat, přidat skořicový cukr, ořech či rozinky. V zimě můžete použít kompotované hrušky.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZMÍRNIT OTOK TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den,prosim o radu v patek me zacal bolet zub a otykat tvar v sobotu rano jsem vstala a mam jeste vic mi to oteklo a postupuje to k oku zubare se bojim poradite mi, dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to jednoduché, musíte k zubaři. Kolem zubu se vám vytvořil zánět a ten je potřeba vyléčit. Jinak hrozí bolest a znetvořená tvář otokem. Zubař vám může dát lék na uklidnění, abyste se přestala bát. Zásah zubaře povede k rychlému vyléčení a návratu do normálu - bez bolesti a bez otoku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zmírnit otok tváře

Mramorová bábovka na plech

Ingredience: 2 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru (krupice či krystal), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, kakao, na vymazání tuk a hrubou mouku nebo kokos

Postup: Všechny suroviny smícháme, půlku těsta nalijeme do tukem a moukou vysypané formy (či kokosem). Druhou půlku obarvíme kakaem a vylijeme také do formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C po dobu 45–50 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Poradna

V naší poradně s názvem MNOŽENÍ HABRU ŘÍZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šmíd.

Vážení,
jaká by měly být velké řízky, délka průměr, stáří a pod.
Šmíd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Habr obecný se množí vrcholovými řízky dlouhými přibližně 20 cm. Toto vegetativní množení je jednoduché a lze s ním získat mnoho mladých rostlinek například pro založení živého plotu. Jak přesně tuto techniku zvládnout, se můžete dozvědět v následujícím videu. youtu.be/sqfzX9SZfKc

Zdroj: diskuze Množení habru řízky

Moučník na malý plech

Ingredience na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 nastrouhaná cukrovinka Margot

Ingredience na polevu: čokoládová poleva, kokos, Margot, popřípadě moučkový cukr

Postup: Vše promícháme a pečeme na malém plechu 25 až 30 minut na 180–200 °C. Je možné upéct i jako bábovku. Navrch můžeme dát čokoládovou polevu s druhou nastrouhanou margotkou a posypat kokosem, nebo jen moučkový cukr.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Hrníčkové muffiny

Ingredience: 1 vejce, 1/2 balení kypřicího prášku, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 3/4 hrnku cukru, 1 hrnek borůvek, 2 hrnky polohrubé mouky

Postup: Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté k sypkým surovinám přidáme vejce, mléko a olej. Nakonec přidáme ovoce a zlehka promícháme. Formu na muffiny naplníme do 3/4 těstem a dáme péct. Muffiny by měly vyběhnout a trochu popraskat. Před podáváním trochu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem SPRAVA Z KATASTRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VACLAV PROVAZNIK.

potrebuju zistit parcelu zahradu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistit parcelu nebo zahradu je jednoduché. V katastrální mapě si vyhledejte požadovaný pozemek, tím zjistíte jeho číslo a katastrální území. Tyto údaje pak zadáte při nahlížení do katastru online a vyjede vám list vlastnictví a jméno současného majitele.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména

Rychlá buchta na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek mléka, máslo na vymazání, ovoce dle sezony

Postup: Mouku, cukr a máslo rozmělňujeme prsty tak dlouho, až nám vznikne drobenka. Z celého množství oddělíme 2–3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezonním ovocem, posypeme odloženou drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Kde koupit maso z nutrie

Nutrie má dietní maso podobné králičímu. V 80. letech se v ČR toto maso podávalo v nemocnicích a jeho prodej byl volný. Dnes se nutrie opět objevuje na trhu a lze ji zakoupit v některých řeznictvích, specializovaných prodejnách ryb, drůbeže a zvěřiny i na farmářských trzích nebo u soukromých chovatelů (prodejci nutrie). Cena je podobná jako za 1 kg králíka. Vzhledem k současnému trendu zdravé výživy se zvyšuje i poptávka po tomto mase. Farma, která se zabývá pěstováním nutrií, to však nemá jednoduché. Pokud totiž nemá speciální povolení od ministerstva zemědělství Praha, může za prodej masa z nutrií dostat i pokutu.

Zdroj: Nutrie - recepty

Tradiční těsto na langoše

Suroviny:

  • 500 g hladné mouky
  • 400 ml mléka
  • jedno celé droždí
  • cukr, sůl
  • strouhaný sýr, česnek, kečup
  • další toppingy dle chuti

Postup:

Toto těsto je velice jednoduché a chutné. Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Až začne pracovat, přisypeme mouku, osolíme a vypracujeme těsto na langoše. Těsto necháme cca 30 min kynout v teple (stačí pokojová teplota). Vykynuté těsto zpracujeme, vyválíme a vytvarujeme z něj asi 12 placek, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové langoše podáváme se svým oblíbeným toppingem. Langoše potřeme například prolisovaným česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo šunkou, křenem či marmeládou.

Zdroj: Recepty na langoše

Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup:

Bílky se špetkou soli ušlehejte dotuha. Žloutky s cukrem ušlehejte do husté, světlé pěny. Poté do ní vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto. Urovnejte, případně tenkým koncem vařečky trochu promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova (180 °C, cca 15 minut).

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½ hrnku cukru moučka
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem krásně do pěny, přidejte olej, vodu, promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do těsta postupně přidávejte mouku, do níž jste již rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort a pečte ve vyhřáté troubě při 170–180 °C dozlatova. Po vytáhnutí z trouby otočte formu dnem nahoru, při postupném chladnutí by měl korpus zůstat nadýchaný.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Jednoduché langoše

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • půl lžičky cukru
  • půl lžičky soli
  • 1 kvasnice
  • kečup, česnek podle chuti, nastrouhaný sýr

Postup:

Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s cukrem a necháme pracovat. Kvásek poté přidáme k mouce, zbytku mléka, dosolíme a vypracujeme hladké těsto. Necháme 30 minut v teple kynout. Vezmeme kousek těsta, trochu vyválíme na pomoučeném válu a prsty roztáhneme do stran. Jde to dobře, toto těsto se netrhá. Smažíme dozlatova z obou stran. Během kynutí si můžeme oloupat česnek, který pak prolisujeme do kečupu, jímž hotové langoše potíráme. Navrch sypeme sýrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Recepty na langoše


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP