Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

JEDNODUCHÉ ŠTAFETKY NA PLECH

OBSAH

Nejlepší recept na štafetky

Ingredience na těsto: 4 bílky, 80 g cukr krupice, 40 g hladké mouky, 30 g kokosu

Ingredience na krém: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 80 g lískových oříšků, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 10 g 100% tuku

Technologický postup: Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme hladkou mouku s kokosem. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova, asi 10 minut. Hned po vyndání poprášíme moukou a necháme na pečicím papíře vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instantní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Korpus rozkrojíme na tři díly, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Takto připravený moučník necháme zchladnout a poté z něj krájíme obdélníčky (6 x 2,5 cm), které namáčíme zešikma v čokoládové polevě.

Zdroj: Štafetky

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadja.

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Zdroj: diskuze Zavařování masa do sklenic v troubě

Recept na pravé štafetky z cukrárny

Ingredience na těsto: 90 g cukru krupice, 40 g mletých vlašských ořechů, 4 bílky, 40 g hladké mouky

Ingredience na krém: 80 ml silné kávy, 65 g másla, 45 g moučkového cukru, 30 g hladké mouky

Ingredience na ozdobu: čokoládová poleva

Technologický postup: Troubu si předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Z bílků a cukru krupice vyšleháme pevný sníh. Vmícháme mouku a ořechy a rozetřeme na připravený plech. Pečeme krátce, asi 7 minut, hlavní je, aby se plát těsta nevysušil. Ihned ho překlopíme a sundáme z něj pečicí papír. Necháme vychladnout. První část másla rozpustíme v kastrolu, sundáme z ohně a vmícháme mouku a první část moučkového cukru. Vrátíme na sporák a mícháme, dokud se hmota nespojí. Za stálého prošlehávání hmoty metličkou vlijeme kávu a chvilku, opět za stálého míchání, povaříme. Necháme vychladnout. Druhou část másla utřeme se zbylým cukrem a postupně zapracujeme vychladlou kávovou směs. Šleháme, až krém nabyde na objemu. Vychlazený plát těsta ořízneme a nakrájíme na 3 stejné pláty. První plát namažeme polovinou krému, přiklopíme druhým plátem, namažeme druhou polovinou krému a přiklopíme posledním plátem. Necháme vychladit v lednici. Krájíme na jednotlivé řezy a šikmo je máčíme v čokoládové polevě. Necháme zatuhnout.

Zdroj: Štafetky

Diskuze

V diskuzi RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika semrova.

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem PREVISLE MUSKATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Vodrážkoaá.

jaké polopřevislé převislé muškáty si koupit které vic kvetou,plnokvěté nebo jednoduché?Které vic kvetou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plnokvěté jsou hezčí na pohled z blízka, ale nevytvoří moc dlouhé květopády. Z dálky jsou lepší jednoduché muškáty, protože bujně rostou a množství květů obalí jejich dlouhé šlahouny a to pak vytváří opravdu dlouhé převislé květopády. Skvělé jsou jejich kombinace v jednom květináči. Například jednoduchý bílý s plnokvětým červeným.

Zdroj: diskuze Previsle muskaty

Štafetky roládky

Ingredience na těsto: 8 bílků, 210 g krupicového cukru, 90 g mletých ořechů, 80 g hladké mouky

Ingredience na krém: 40 g hladké mouky, 290 g másla, 1 lžíce mleté kávy, 200 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 30 g tuku 100 %

Technologický postup: Bílky vyšleháme postupně do pěny spolu s krupicovým cukrem. Pak už jen zlehka vmícháme mleté vlašské ořechy a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 200 °C cca 8 minut. Těsto po upečení stáhneme z papíru na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí je překrojíme na tři pruhy. Připravíme krém: mouku osmahneme na másle na pánvi, přidáme 3 lžíce kávy (spařené v 0,5 dl vody) a zalijeme mlékem. Hmotu necháme sevřít a za stálého míchání uvaříme kaši. Necháme vychladnout za občasného promíchání. V misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme kávovou kaši a vyšleháme hladký krém, který ochutíme ještě rumem. Krém naneseme na pláty těsta a rolujeme. Poté nakrájíme asi na 5cm kousky a jejich kraje máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali tuk.

Zdroj: Štafetky

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZMÍRNIT OTOK TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den,prosim o radu v patek me zacal bolet zub a otykat tvar v sobotu rano jsem vstala a mam jeste vic mi to oteklo a postupuje to k oku zubare se bojim poradite mi, dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to jednoduché, musíte k zubaři. Kolem zubu se vám vytvořil zánět a ten je potřeba vyléčit. Jinak hrozí bolest a znetvořená tvář otokem. Zubař vám může dát lék na uklidnění, abyste se přestala bát. Zásah zubaře povede k rychlému vyléčení a návratu do normálu - bez bolesti a bez otoku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zmírnit otok tváře

Recept na štafetky s kokosem

Ingredience na těsto: 5 bílků, 1 vanilkový cukr, 160 g cukru krupice, 70 g hladké mouky, 70 g strouhaného kokosu, moučkový cukr

Ingredience na krém: 350 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce instantní kávy, 100 g cukru krupice, 130 g másla, 1 lžíce moučkového cukru

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 20 g tuku, hnědý rum

Technologický postup: Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a přes jemný cedníček posypeme těsto moučkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova, cca 10 minut. Hned po vyndání opět jemně posypeme moučkovým cukrem a necháme na pečicím papíře vychladnout. Krém připravíme tak, že mléko uvaříme s pudinkem, kávou, cukrem. Hustý pudink dáme do misky a zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se neudělal škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme v míse se lžící moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme pudink. Korpus rozkrojíme na tři díly, pokapeme rumem, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Takto připravený moučník necháme vychladnout a poté z něj krájíme obdélníčky (6 x 2,5 cm), které namáčíme zešikma do čokoládové polevy.

Zdroj: Štafetky

Poradna

V naší poradně s názvem MNOŽENÍ HABRU ŘÍZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šmíd.

Vážení,
jaká by měly být velké řízky, délka průměr, stáří a pod.
Šmíd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Habr obecný se množí vrcholovými řízky dlouhými přibližně 20 cm. Toto vegetativní množení je jednoduché a lze s ním získat mnoho mladých rostlinek například pro založení živého plotu. Jak přesně tuto techniku zvládnout, se můžete dozvědět v následujícím videu. youtu.be/sqfzX9SZfKc

Zdroj: diskuze Množení habru řízky

Hrníčkové vaření je jednoduché

Hrníčkové vaření je opravdu jednoduché, potřebujete pouze hrnek, který používáte jako odměrku na ingredience k pokrmu.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem SPRAVA Z KATASTRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VACLAV PROVAZNIK.

potrebuju zistit parcelu zahradu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistit parcelu nebo zahradu je jednoduché. V katastrální mapě si vyhledejte požadovaný pozemek, tím zjistíte jeho číslo a katastrální území. Tyto údaje pak zadáte při nahlížení do katastru online a vyjede vám list vlastnictví a jméno současného majitele.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména

Kokosový moučník na plech

Ingredience: 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, 1 hrnek cukru moučka, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1/2 hrnku cukru moučka

Postup: Celá vajíčka rozšleháme, přidáme moučkový cukr, olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vymaštěný plech, posypeme strouhaným kokosem a cukrem moučka a pečeme na 200 °C asi 20 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi JAK PĚSTOVAT VINNOU RÉVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumír.

Jak stříkat víno , když je vedeno po stěně domu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Vorobjevova.

Prosím o radu jak a kdy správně ošetřovat postřikem révu proti škůdce padlí a plisni mám 4 hlavy jen tak pro svůj užitek a radost ze bude úroda jednoduché to není to jsem už poznala a bez postřiku to nelze děkuji Vorobjevova Dobre Pole okr.Kolin

Zdroj: diskuze Jak pěstovat vinnou révu

Recept na jednoduché řezy (pařížské)

Ingredience na korpus: 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek vody, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience na krém: 3 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 čokolády na vaření

Dále: rum, marmeláda (pikantní)

Ingredience na posyp: 1 tyčinka Margot

Postup: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.

Zdroj: Pařížské řezy

Pudinková buchta na plech

Na vás je jen vybrat ten správný recept na pudinkovou buchtu, jíž později potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu nebo přátele. Věřím, že se alespoň jeden z níže uvedených receptů stane vaším oblíbeným a vy se k němu budete s chutí vracet.

Zdroj: Pudinková buchta na plech

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dohodněte se se svým ortopedem na jednoduché operaci, při které vám patní ostruhu obrousí a vrátí tak původní funkčnost bez bolesti. Žádné mazání vám patní ostruhu norozpustí. Použít můžete masti na bolest, jako je Voltaren, Aulin, ale ty v tomto případě dlouhodobě nic nevyřeší, jen zmírní bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Harlekýn na plech

Harlekýn na plech je alternativou klasického dortu Harlekýn.

Zdroj: Harlekýn

Diskuze

V diskuzi DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.

Zdroj: diskuze Domaci vodarna

Rychlá buchta na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek mléka, máslo na vymazání, ovoce dle sezony

Postup: Mouku, cukr a máslo rozmělňujeme prsty tak dlouho, až nám vznikne drobenka. Z celého množství oddělíme 2–3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezonním ovocem, posypeme odloženou drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Recept na rychlou buchtu na plech

Ingredience: 3 velká vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml), tuk a hrubá mouka na plech, 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti, moučkový cukr s vanilkou (na poprášení)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Nadýchaný perník

Ingredience: 2 vejce, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/2 balíčku koření Medový perník, 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 hrnek hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do perníku

Postup: Předehřejeme troubu na 170 °C a hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřicího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmícháme kypřicí prášek. Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.

Zdroj: Perník na plech

Recept na mini štafetky

Ingredience na těsto: 260 g krystalového cukru, 11 bílků, 120 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů

Ingredience na krém: 250 g másla, 30 g Hery, 30 g hladké mouky, 2 dl vody, špetka soli, 1 lžička mleté kávy, cukr, rum

Ingredience na polevu: 200 g čokolády na vaření, 30 g tuku

Technologický postup: Bílky s cukrem ušleháme dotuha, přidáme mouku smíchanou s ořechy. Připravíme si 3 plechy vyložené pečicím papírem a těsto na ně rozdělíme. Pečeme prudce (na 200 °C) a krátce – upečené těsto nesmí být vysušené. Ihned po upečení stáhneme pečicí papír z plechů a necháme na mřížce vychládnout. Z Hery a hladké mouky uvaříme jíšku, zalijeme vodu se špetkou soli a umícháme na kaši. Ušleháme máslo a přidáme do něj vychladlou kaši, přišleháme lžičku mleté kávy a dle chuti dosladíme moučkovým cukrem a dochutíme rumem. Na tác položíme 1. plát, pomažeme jej polovinou krému, přitiskneme 2. plát, pomažeme jej zbylým krémem a přitiskneme 3. plát. Necháme ztuhnout, poté krájíme na malé řezy (3 x1,5 cm), které zešikma namáčíme do čokoládové polevy.

Zdroj: Štafetky

Hruškový koláč na plech hrníčkový

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 4 hrušky nebo hruškový kompot, drobenka

Postup: Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva. Poklademe na kousky pokrájenými hruškami a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C. Také můžete hrušky nastrouhat, přidat skořicový cukr, ořech či rozinky. V zimě můžete použít kompotované hrušky.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Mramorová bábovka na plech

Ingredience: 2 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru (krupice či krystal), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, kakao, na vymazání tuk a hrubou mouku nebo kokos

Postup: Všechny suroviny smícháme, půlku těsta nalijeme do tukem a moukou vysypané formy (či kokosem). Druhou půlku obarvíme kakaem a vylijeme také do formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C po dobu 45–50 minut.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP