Téma: 

jednoduché štafetky na plech


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ŠTAFETKY

Nejlepší recept na štafetky

Ingredience na těsto: 4 bílky, 80 g cukr krupice, 40 g hladké mouky, 30 g kokosu

Ingredience na krém: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 80 g lískových oříšků, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 10 g 100% tuku

Technologický postup: Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme hladkou mouku s kokosem. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova, asi 10 minut. Hned po vyndání poprášíme moukou a necháme na pečicím papíře vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instantní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Korpus rozkrojíme na tři díly, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Takto připravený moučník necháme zchladnout a poté z něj krájíme obdélníčky (6 x 2,5 cm), které namáčíme zešikma v čokoládové polevě.

Detail odstavce: Nejlepší recept na štafetky
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: previsle muskaty

jaké polopřevislé převislé muškáty si koupit které vic kvetou,plnokvěté nebo jednoduché?Které vic kvetou?

Zdroj: diskuze Previsle muskaty
Odesláno: 11.5.2017 uživatelem Anna Vodrážkoaá
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŠTAFETKY

Recept na pravé štafetky z cukrárny

Ingredience na těsto: 90 g cukru krupice, 40 g mletých vlašských ořechů, 4 bílky, 40 g hladké mouky

Ingredience na krém: 80 ml silné kávy, 65 g másla, 45 g moučkového cukru, 30 g hladké mouky

Ingredience na ozdobu: čokoládová poleva

Technologický postup: Troubu si předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Z bílků a cukru krupice vyšleháme pevný sníh. Vmícháme mouku a ořechy a rozetřeme na připravený plech. Pečeme krátce, asi 7 minut, hlavní je, aby se plát těsta nevysušil. Ihned ho překlopíme a sundáme z něj pečicí papír. Necháme vychladnout. První část másla rozpustíme v kastrolu, sundáme z ohně a vmícháme mouku a první část moučkového cukru. Vrátíme na sporák a mícháme, dokud se hmota nespojí. Za stálého prošlehávání hmoty metličkou vlijeme kávu a chvilku, opět za stálého míchání, povaříme. Necháme vychladnout. Druhou část másla utřeme se zbylým cukrem a postupně zapracujeme vychladlou kávovou směs. Šleháme, až krém nabyde na objemu. Vychlazený plát těsta ořízneme a nakrájíme na 3 stejné pláty. První plát namažeme polovinou krému, přiklopíme druhým plátem, namažeme druhou polovinou krému a přiklopíme posledním plátem. Necháme vychladit v lednici. Krájíme na jednotlivé řezy a šikmo je máčíme v čokoládové polevě. Necháme zatuhnout.

Detail odstavce: Recept na pravé štafetky z cukrárny
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: sprava z katastru

Zjistit parcelu nebo zahradu je jednoduché. V katastrální mapě si vyhledejte požadovaný pozemek, tím zjistíte jeho číslo a katastrální území. Tyto údaje pak zadáte při nahlížení do katastru online a vyjede vám list vlastnictví a jméno současného majitele.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména
Odesláno: 2.4.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

ŠTAFETKY

Štafetky roládky

Ingredience na těsto: 8 bílků, 210 g krupicového cukru, 90 g mletých ořechů, 80 g hladké mouky

Ingredience na krém: 40 g hladké mouky, 290 g másla, 1 lžíce mleté kávy, 200 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 30 g tuku 100 %

Technologický postup: Bílky vyšleháme postupně do pěny spolu s krupicovým cukrem. Pak už jen zlehka vmícháme mleté vlašské ořechy a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 200 °C cca 8 minut. Těsto po upečení stáhneme z papíru na pečení a necháme vychladnout. Po vychladnutí je překrojíme na tři pruhy. Připravíme krém: mouku osmahneme na másle na pánvi, přidáme 3 lžíce kávy (spařené v 0,5 dl vody) a zalijeme mlékem. Hmotu necháme sevřít a za stálého míchání uvaříme kaši. Necháme vychladnout za občasného promíchání. V misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme kávovou kaši a vyšleháme hladký krém, který ochutíme ještě rumem. Krém naneseme na pláty těsta a rolujeme. Poté nakrájíme asi na 5cm kousky a jejich kraje máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali tuk.

Detail odstavce: Štafetky roládky
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: previsle muskaty

Plnokvěté jsou hezčí na pohled z blízka, ale nevytvoří moc dlouhé květopády. Z dálky jsou lepší jednoduché muškáty, protože bujně rostou a množství květů obalí jejich dlouhé šlahouny a to pak vytváří opravdu dlouhé převislé květopády. Skvělé jsou jejich kombinace v jednom květináči. Například jednoduchý bílý s plnokvětým červeným.

Zdroj: diskuze Previsle muskaty
Odesláno: 11.5.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Detail odstavce: Jednoduché a rychlé moučníky
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Odpovědi

Je to jednoduché. Když chcete zachovat současnou velikost rostliny, tak nepřesazujte. Když chcete mít rostlinu rozlehlejší, tak ji můžete každý rok v době zimy přesadit do většího květináče. Hloubka květináče není důležitá naopak šířka ano. Kala postupně zaplní všechen produktivní prostor. Když ji nebudete přesazovat, tak musíte přihnojovat. Hnojivo volte do zálivky s nízkým obsahem dusíku a občas rostlinu zalijte ve vodě rozmixovanými skořápkami od vajec. Co kala nezbytně potřebuje, je voda. Kala nesmí nikdy vyschnout.

Zdroj: diskuze Pokojová kala pěstování
Odesláno: 17.12.2018 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 8 Zobrazit odpovědi

ŠTAFETKY

Recept na štafetky s kokosem

Ingredience na těsto: 5 bílků, 1 vanilkový cukr, 160 g cukru krupice, 70 g hladké mouky, 70 g strouhaného kokosu, moučkový cukr

Ingredience na krém: 350 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce instantní kávy, 100 g cukru krupice, 130 g másla, 1 lžíce moučkového cukru

Ingredience na polevu: 100 g čokolády na vaření, 20 g tuku, hnědý rum

Technologický postup: Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a přes jemný cedníček posypeme těsto moučkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova, cca 10 minut. Hned po vyndání opět jemně posypeme moučkovým cukrem a necháme na pečicím papíře vychladnout. Krém připravíme tak, že mléko uvaříme s pudinkem, kávou, cukrem. Hustý pudink dáme do misky a zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se neudělal škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme v míse se lžící moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme pudink. Korpus rozkrojíme na tři díly, pokapeme rumem, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Takto připravený moučník necháme vychladnout a poté z něj krájíme obdélníčky (6 x 2,5 cm), které namáčíme zešikma do čokoládové polevy.

Detail odstavce: Recept na štafetky s kokosem
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčkové vaření je jednoduché

Hrníčkové vaření je opravdu jednoduché, potřebujete pouze hrnek, který používáte jako odměrku na ingredience k pokrmu.

Detail odstavce: Hrníčkové vaření je jednoduché
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015

HARLEKÝN

Harlekýn na plech

Harlekýn na plech je alternativou klasického dortu Harlekýn.

Detail odstavce: Harlekýn na plech
Zdroj: Harlekýn
Zveřejněno: 20.7.2016

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinková buchta na plech

Na vás je jen vybrat ten správný recept na pudinkovou buchtu, jíž později potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu nebo přátele. Věřím, že se alespoň jeden z níže uvedených receptů stane vaším oblíbeným a vy se k němu budete s chutí vracet.

Detail odstavce: Pudinková buchta na plech
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 29.4.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Recept na rychlou buchtu na plech

Ingredience: 3 velká vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml), tuk a hrubá mouka na plech, 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti, moučkový cukr s vanilkou (na poprášení)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

Detail odstavce: Recept na rychlou buchtu na plech
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

PERNÍK NA PLECH

Nadýchaný perník

Ingredience: 2 vejce, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/2 balíčku koření Medový perník, 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 hrnek hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do perníku

Postup: Předehřejeme troubu na 170 °C a hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřicího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmícháme kypřicí prášek. Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.

Detail odstavce: Nadýchaný perník
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

PERNÍK NA PLECH

Hrníčkový recept

Ingredience: 2,5 hrnku hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krystal, 2 hrnky mléka, 2 vajíčka, 6 lžic oleje, 3 lžíce marmelády, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička sody nebo kypřicího prášku, 1 prášek do perníku, 1 cukrářská čokoládová poleva

Postup: Vše dohromady zamícháme, nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme. Po upečení nahoru nalijeme rozpuštěnou čokoládovou polevu a necháme ztuhnout. Perník se dá vylepšit podle chuti přidáním rozinek namočených v rumu nebo ořechy.

Detail odstavce: Hrníčkový recept
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

ŠTAFETKY

Recept na mini štafetky

Ingredience na těsto: 260 g krystalového cukru, 11 bílků, 120 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů

Ingredience na krém: 250 g másla, 30 g Hery, 30 g hladké mouky, 2 dl vody, špetka soli, 1 lžička mleté kávy, cukr, rum

Ingredience na polevu: 200 g čokolády na vaření, 30 g tuku

Technologický postup: Bílky s cukrem ušleháme dotuha, přidáme mouku smíchanou s ořechy. Připravíme si 3 plechy vyložené pečicím papírem a těsto na ně rozdělíme. Pečeme prudce (na 200 °C) a krátce – upečené těsto nesmí být vysušené. Ihned po upečení stáhneme pečicí papír z plechů a necháme na mřížce vychládnout. Z Hery a hladké mouky uvaříme jíšku, zalijeme vodu se špetkou soli a umícháme na kaši. Ušleháme máslo a přidáme do něj vychladlou kaši, přišleháme lžičku mleté kávy a dle chuti dosladíme moučkovým cukrem a dochutíme rumem. Na tác položíme 1. plát, pomažeme jej polovinou krému, přitiskneme 2. plát, pomažeme jej zbylým krémem a přitiskneme 3. plát. Necháme ztuhnout, poté krájíme na malé řezy (3 x1,5 cm), které zešikma namáčíme do čokoládové polevy.

Detail odstavce: Recept na mini štafetky
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017

PERNÍK NA PLECH

Perník s jablky

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky moučkového cukru, 2 vejce, 1,5 hrnku mléka, 3/4 šálku oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce rybízového džemu, 8 oloupaných a nastrouhaných jablek

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme olej. Mouku smíchanou s kakaem a perníkovým kypřicím práškem vmícháme spolu s mlékem do vyšlehaných vajec. Přidáme džem, jablka a promícháme. Tuto směs rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pozvolna pečeme v troubě při 190 °C. Vychladlý moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout a podáváme.

Detail odstavce: Perník s jablky
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

RYBÍZOVÁ BUBLANINA

Rybízová bublanina s tvarohem

Ingredience: 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru krystal, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrst rybízu; pokud dáte 1,5 nebo dvojitou dávku těsta na plech, bublanina je pak vyšší

Ingredience na tvarohovou náplň: 1 tvaroh, 1 vejce, cukr moučka

Postup: Těsto umícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe osušeným rybízem. Samozřejmě lze použít i jiný druh ovoce. Mezi ovoce sázíme lžící tvarohovou náplň. Poté vložíme do předehřáté trouby. Po upečení vznikne ta nejlepší rybízová bublanina.

Detail odstavce: Rybízová bublanina s tvarohem
Zdroj: Rybízová bublanina
Zveřejněno: 6.9.2017

PERNÍK NA PLECH

Recept na domácí perník

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 balíček prášku do perníku, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 0,5 l studeného mléka, 1 dl rostlinného oleje, 2 lžíce švestkových povidel, 1 hrst rozinek, 1 hrst ořechů, čokoládová poleva

Postup: Všechny suroviny smícháme, těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme společně s rozdrcenými ořechy. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou. Krájíme po vychladnutí namočeným nožem v horké vodě, aby se nepolámala čokoládová poleva. Moučník je výborný i bez polevy, pouze posypaný moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Recept na domácí perník
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

PUDINKOVÁ BUCHTA NA PLECH

Pudinkové koláče

Nutriční hodnoty těchto výrobků se pohybují ve 100 g takto:

  • Energie: cca 1 620 kJ
  • Bílkoviny: cca 9,9 g
  • Tuky: cca 14 g
  • Sacharidy: cca 52 g

Detail odstavce: Pudinkové koláče
Zdroj: Pudinková buchta na plech
Zveřejněno: 30.9.2018

PERNÍK NA PLECH

Perník z polohrubé mouky

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru, 1 čokoládový pudink, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kvalitního kakaa, 3 lžíce povidel nebo marmelády, 1 lžička skořice, hrst nasekaných vlašských ořechů, 1 čokoládová poleva

Postup: Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin spolu s moukou. Na plech dáme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme cca 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.

TIP! Perník můžeme rozříznout a promazat pikantní marmeládou nebo džemem.

A jaký je ten váš nejlepší recept na domácí perník na plech? Pochlubte se s ním!

Detail odstavce: Perník z polohrubé mouky
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

PERNÍK NA PLECH

Perník na plech s medem

Ingredience: 750 ml polohrubé mouky, 500 g cukru krystal nebo krupice, 500 ml vlažného mléka, 370 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce rumu nebo pár kapek tresti, 1 lžíce perníkového koření, 1 prášek do perníku nebo do pečiva

Postup: V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, med, rum, mléko a zašleháme. Ve vedlejší míse smícháme sypké suroviny, mouku promícháme s práškem do perníku, přisypeme lžíci koření a kakao a vše promícháme. Hotovou směs přisypáváme za stálého šlehání do tekuté směsi. Hlubší plech vyložíme pečicím papírem, vylijeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Zda je perník hotový, poznáme podle suché vytažené špejle. Perník s medem zdobíme moučkovým cukrem nebo čokoládovou, citronovou, případně rumovou polevou.

Detail odstavce: Perník na plech s medem
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

ŠTAFETKY

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Detail odstavce: Kávový krém
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlé řezy na plech

Ingredience: 1 větší kelímek bílého jogurtu (200 g), 1 kelímek polohrubé mouky (i na formu), 1⁄2 kelímku krupicového cukru, 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla (i na formu), 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot (bez šťávy)

Ingredience na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a drobenku poté nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Detail odstavce: Rychlé řezy na plech
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

OŘECHOVÉ ŘEZY

Ořechové řezy na plech

Ingredience: 250 g Hery + na vymazání plechu, 200 g cukru, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 200 g vlašských ořechů (nebo lískových jader), z toho 30 g na ozdobu, 250 g mouky, 3 plné lžičky prášku do pečiva

Ingredience na polevu: 250 g moučkového cukru, 2 lžičky instantní kávy, 2–3 lžíce vody

Postup: Heru našlehejte do pěny, přimíchejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce, přidejte mleté ořechy a postupně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Natřete na pomaštěný, moukou vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě. Elektrická trouba: cca 200 °C. Plynová trouba: stupeň 3. Doba pečení je cca 15–20 minut. Ihned nakrájejte na 30 čtverců, potáhněte polevou a ozdobte vlašským jádrem.

Detail odstavce: Ořechové řezy na plech
Zdroj: Ořechové řezy
Zveřejněno: 28.5.2018