Téma: 

kapustové karbanátky s masem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky vegetariánské

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 2 vejce
  • 1 balíček sójového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • strouhanka

Postup:

Kapustu uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme okapat. Sójové maso si připravíme podle návodu na obalu. Kapustu společně s vyždímaným sójovým masem umeleme. K mleté směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl a pepř. Strouhanku přisypeme dle potřeby a vše dobře promícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova z obou stran. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: h2out diskuze

Na hubnutí bude stačit cvičit, výrazně omezit solení a k večeři si dávat jen zeleninu s libovým masem bez obvyklých příloh. Přebytečnou vodu pak spotřebujete na pocení při cvičení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze H2out diskuze
Odesláno dne: 17.6.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s mletým masem

Ingredience: 350 g mletého masa, 500 g kapusty, 120 g strouhanky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 ks vejce, 4 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej

Technologický postup: V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme. V cedníku necháme kapustu okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kapustu umeleme v masovém mlýnku nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby. Předehřejeme troubu. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo kaše.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: pangamin

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.

Zdroj: diskuze Pangamin
Odesláno dne: 13.1.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 150g uzeného masa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • mléko
  • trochu strouhanky
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželka
  • olej

Postup:

Kapustu uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a umeleme společně s uzeným masem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme hladkou moukou a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, vmícháme žloutky, sůl, pepř, nasekanou petrželku a umleté maso s kapustou. Z takto připravené směsi tvarujeme karbanátky, které před smažením obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Servírujeme s bramborovou kaší nebo bramborem.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno dne: 27.12.2016 uživatelem jaroslav.kotink
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s mletým masem

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 30 dkg mletého masa
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:

Kapustu uvaříme do měkka, poté nadrobno nakrájíme nebo umeleme, dle vlastního uvážení. Do mísy si dáme mleté maso, připravenou kapustu, slaninu, 2 vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, provensálské koření, sůl, pepř a trochu strouhanky. Vše pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme zvolna na oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Co to je

Vypadá to jako chronický zánět pokožky. Ten může byt zapříčiněn například alergií. Zkuste každý den mazat postižená místa kokosovým olejem, nechte vždy 2 hodiny působit a pak omyjte detským šamponem a vysušte. Zároveň změňte stravu, vyřaďte granule a začnete krmit masem z konzervy. Do měsíce by měly být vidět výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto
Odesláno dne: 3.1.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 8 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami

Suroviny:

  • 500 g kapusty
  • 0,5 l vývaru z kapusty
  • 200 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • olej

Postup:

Kapustové listy uvaříme v osolené vodě a pokrájíme na malé kousky. Do půl litru vývaru z kapusty nasypeme ovesné vločky a necháme nabobtnat. Do mísy dáme pokrájenou kapustu, přidáme nabobtnalé vločky, vajíčko, rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, sůl a vše pořádně promícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Vytvarované karbanátky smažíme do zlatova na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Odesláno dne: 12.8.2017 uživatelem hana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky z vepřového masa

Suroviny:

  • 50 dkg kapusty
  • 60 dkg vepřového masa (plec)
  • 10 dkg uzeného libovějšího bůčku
  • 2 housky
  • 2 vejce
  • 7 lžic strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl podle potřeby
  • 3–5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • strouhanku na obalení
  • olej na smažení

Postup:

Z kapusty vyřízneme košťál a bez něj dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka. Scedíme a umeleme společně s masem a bůčkem. Do umleté směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, předem namočenou housku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku a strouhanku. Vše pořádně promícháme a tvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Pečeme na oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Voda

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda
Odesláno dne: 5.8.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky

Ingredience: 1 ks kapusty, 1 ks housky, strouhanka, mléko, sůl, 1 ks vejce, 1 ks cibule, mletý pepř

Technologický postup: Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Cibuli oloupeme a na másle osmažíme. Uvařenou kapustu nadrobno rozsekáme, přidáme vejce, rozkrájenou housku navlhčenou v mléce, osmahnutou cibulku a dochutíme solí, pepřem. Směs důkladně propracujeme. V případě potřeby přidáme strouhanku, aby se daly vytvarovat karbanátky. Kapustové karbanátky obalujeme ve vajíčku, mouce a strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: dětský svrab

Dobrý den, mé dceři se udělali pupínky po těle, navštívily jsme doktorku a ta nam dala mastičku Locoid Crelo. Druhý den se objevili další, tak nás poslala na kožní s tím že je to pravděpodobně dětský svrab. Jenže kožní má všude dovolenou. Pupínky jsou malinkaté a některé zakončené bílou špičkou. Dceři je 6 let. Je možné že to je svrab a mohu já jít v pondělí do práce když dělám se syrovým masem?

Zdroj: diskuze Dětský svrab
Odesláno dne: 13.7.2012 uživatelem petra
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky v troubě

Suroviny:

  • 500 g mletého masa
  • ½ hlávky kapusty do měkka uvařené
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • ½ cibule
  • trochu kuskusu (pokud nemáme, tak strouhanky)
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

Maso si dáme do mísy, přidáme pokrájenou uvařenou kapustu, trochu kuskusu, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, kmín, pepř a sůl. Vše pořádně promícháme a spojíme. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Otáčet můžete i nemusíte, podle libosti. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Kontakt na Mudr. Jana Šulu - kontakt na paní

dobrý den,
ráda bych se spojila s autorkou příspěvku (Re: Kontakt na Mudr. Jana Šulu (Jana 2.5.2018 14:39). Sama mám RS již přes 20 let a pokud bych si mohla pomoci změnou jídelníčku, ráda bych zjistila co mohu a co ne (např. hřešit čokoládou, nebo zásadně nikdy, co s pečivem, přílohymi, masem atd.)
Předejte jí prosím kontakt na mě. Pokud by si na mě udělal čas i pan doktor, ráda bych znala i jeho názor, ale vím, že je velmi zaměstnaný.
kontakt 602808849, nebo sed-ma@seznam.cz
Děkuji Šrámková

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt
Odesláno dne: 7.5.2018 uživatelem Martina
Počet odpovědí: 13 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky bez masa

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 100 ml mléka
  • 1 houska
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • strouhanka

Postup:

Kapustu nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě asi 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Do mísy si dáme namočenou housku v mléce, připravenou kapustu, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme strouhanku, aby se nám směs dobře spojila, a zamícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme zvolna na oleji. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Užívání warfarinu

Dobrý den.chtěla bych se optat .Tchýně užívá asi měsíc lék warfarin.Měla trombozu v očích a tak ji byl naordinován právě tento lék.Vyčetla jsem si nějaké informace o jídelníčku.Chtěla bych se zeptat.jak je to s česnekem.cibulí.masem a pečivem.Sražená krev za očima se stále nelepší.i přesto,že tchýně chodí na laserové ošetření.Při poslední ošetření jí začala téct z nosu krev a tekla jí celých 38 minut.je to normální.Nikdy předtím takové problémy neměla.Tchýni je 73 let a doposud byla skoro bez jakýkoliv léků.Děkuji Lavická Třebíč

Zdroj: diskuze Užívání warfarinu
Odesláno dne: 17.1.2016 uživatelem Ilona Lavická
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Kapustové karbanátky se slaninou

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • strouhanka
  • olej

Postup:

Kapustu povaříme v osolené vodě do měkka. Do mísy dáme mleté vepřové maso, umletou nebo nakrájenou vařenou kapustu, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a vejce. Pokrájenou slaninu si osmahneme na pánvi a poté přidáme do směsi. Přidáme tolik strouhanky, aby se nám daly vytvarovat karbanátky, a vše dobře promícháme. Vytvarované obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: Kapustové karbanátky
Zveřejněno dne: 2.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: co dělat když má váš pejsek horečku

Při horečce je potřeba, aby pejsek hodně pil. Umístěte misku s vodou hned vedle místa, kde pes odpočívá. Když pes nemá snahu pít, tak mu udělejte kuřecí vývar a vychlazený a bez kostí mu ho dejte. Také krmení je v této době důležité a pes by měl každý den přijmout dostatek potravy. Když nemá chuť na pevnou stravu, tak zkuste konzervu a nebo zase masový vývar i s masem bez kostí. Pokud má pes vysokou horečku a vy s ním nemůžete zajít k veterináři, tak nejlepší domácí pomoc na horečku je psa vykoupat ve vlažné vodě po dobu přesně dvou minut. Voda nesmí být studená a čas nesmí překročit uvedenou dobu. Když to nepovede ke snížení teploty, tak psa na několik minut obložte ledem od zadních nohou až k hlavě. Vždy nezapomeňte psa osušit, aby nezůstával dlouho mokrý. Když se takto nepodaří horečku snížit do prvních 24 hodin, tak bude nezbytná návštěva veterináře, který zjistí příčinu a předepíše vhodnou léčbu. Nejčastěji to jsou antibiotika a nebo nesteroidní protizánětlivé léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co dělat když má váš pejsek horečku
Odesláno dne: 8.10.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celerové karbanátky s mletým masem

Ingredience: 400 g míchaného mletého masa, 1 nahrubo nastrouhaný celer, 1 cibule, 1 vejce, sůl, 5 lžic mléka nebo vody, 1 lžička papriky, 1–2 lžičky majoránky, 2–3 stroužky česneku, olej na smažení

Postup: Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme, můžeme použít místo česneku, majoránky, papriky i oblíbenou kořenicí směs (mletá masa, kari). Vše dobře promícháme a pak vytvoříme pomocí mokrých rukou buď karbanátky, nebo šišku sekané.

Karbanátky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Sekanou pečeme ve vymazaném pekáčku v předehřáté troubě cca na 190 °C dozlatova, přibližně 50–60 minut za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem, hořčicí, nebo i po vychladnutí jako studenou chuťovku.

Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno dne: 4.5.2017

DUŠENÁ KAPUSTA

Dušená kapusta s hovězím masem

Suroviny:

  • 1 větší hlávka kapusty
  • 400 g vařeného hovězího masa
  • 1–2 stroužky česneku
  • 200 g strouhanky
  • 1/8 kg másla
  • 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • čerstvá petrželka
  • 50 g slaniny
  • sůl
  • mletý muškátový květ
  • tuk na vymazání

Postup:

Hovězí maso z polévky nakrájejte na menší kousky. Kapustu omyjte, zbavte košťálu, rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Vychladlou kapustu pomelte. Žloutky utřete se solí a s půlkou másla, přidejte muškátový květ, posekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek a pomletou kapustu. Tuto směs zahustěte strouhankou navlhčenou mlékem a nakonec vmíchejte ušlehaný tuhý sníh ze tří bílků. Pekáček vymažte tukem, vysypte strouhankou a přidejte půlku kapustové směsi, tu přikryjte masem, které znovu zakryjte druhou částí kapusty. Takto připravené vložte do vyhřáté trouby a nechte cca 30 minut zapékat. Zapečenou kapustu na talíři dle chuti posypte osmaženou slaninou. K tomuto pokrmu se nejvíce hodí vařené brambory.

Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno dne: 28.6.2015

KARBANÁTKY

Karbanátky z mletého masa

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa, 1 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 ks vejce, 100 ml studené vody, strouhanka, olej, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletý kmín, majoránka, sůl, pažitka

Technologický postup: Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Servírujeme ihned.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016

KARBANÁTKY

Smažené karbanátky

Ingredience: 400 g vepřového masa, 400 g hovězího masa, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 3 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 ks vejce, majoránka, mletý pepř, voda, sůl

Technologický postup: Opláchneme maso, jemně umeleme i s cibulí, osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou. Směs dále smícháme s utřeným česnekem, rozmíchaným vejcem, moukou a strouhankou, vše dobře promícháme (pokud je směs příliš tuhá, zvlhčíme ji vodou). Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných v mléce (mírně osolíme), v prosáté strouhance. Jednotlivé karbanátky pak smažíme ve větším množství oleje do nazlátlé barvy. Podáváme s různě upravenými brambory a sterilovanou okurkou.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016

DUŠENÁ KAPUSTA

Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 300 g mletého vepřového masa

  • 100 g vařených jáhel
  • 100 g vařené červené čočky
  • 2 vejce

  • směs bylinek: tymián, petrželová nať, rozmarýn, oregano
  • mletý pepř
  • sůl

Na omáčku:

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 10 rajčat
  • 1/2 kg zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer)
  • 1 rajský protlak
  • olivový olej
  • svazek bylinek
  • 250 ml bílého vína
  • sůl
  • příloha – chléb

Postup:

Potřebný počet kapustových listů (dle počtu porcí) spařte v osolené vodě, zchlaďte a nechte okapat. Mleté maso dobře promíchejte s jáhly, čočkou, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí. Jednotlivé porce masové směsi zabalte do kapustových listů a poté natěsno naskládejte do kastrolu nebo pekáče. Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahněte na oleji dozlatova, vmíchejte plátky česneku, orestujte rajský protlak, přidejte na větší kusy nakrájená rajčata a bylinky, zalijte vínem, krátce povařte a takto připravenou směsí přelijte kapustové závitky. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi jednu hodinu, omáčku nakonec dochuťte solí, popřípadě pepřem, a podávejte s čerstvým chlebem.

Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno dne: 28.6.2015

KARBANÁTKY

Karbanátky na grilu

Ingredience: 1 kg mletého masa, 100 g uzeného masa, 2 ks cibule, 1 hrst strouhanky, 5 stroužků česneku, 2 ks vajec, 100 g uzeného sýru, grilovací koření, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky Podravky, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Připravíme si veškeré suroviny, česnek oloupeme a prolisujeme, sýr a maso nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience kromě vajec smícháme dohromady a necháme 4 hodiny odležet. Vejce doplníme těsně před grilováním, můžeme přidat ještě i sůl, grilovací koření, dochucovací omáčky a Podravku (všeho podle chuti). Karbanátky děláme menší, aby byly dříve hotové. Lze je připravit i bez česneku a uzeného. Také můžeme použít jiný druh mletého masa. Karbanátky grilujeme ne moc zprudka, nesmějí vytékat. Karbanátky na grilu podáváme s chlebem, hořčicí a kečupem.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

Květákové placičky se sýrem

Suroviny:

  • 1 menší květák
  • šalotka
  • 3 vejce
  • 20 dkg eidamu
  • pepř, sůl
  • muškátový oříšek
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:

Do vroucí osolené vody dáme vařit umytý, rozkrájený květák. Uvařený zcela doměkka rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, sekanou šalotku, sůl, pepř a nastrouhaný eidam, vše dobře promícháme. Poté přisypeme tolik strouhanky, abychom mohli tvořit květákové karbanátky. Květákové karbanátky se sýrem smažíme v předehřátém oleji z obou stran dozlatova a ukládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Květákové karbanátky se sýrem podáváme teplé, vlažné, ale i studené jako chuťovku.

Zdroj: Květákové placičky
Zveřejněno dne: 16.4.2015

KARBANÁTKY

Karbanátky s cuketou

Ingredience: 1 kg mletého masa (míchané hovězí a vepřové), 4 ks vajec, 10 stroužků česneku, 2 ks cukety, majoránka, sůl, mletý pepř, strouhanka, hladká mouka, olej

Technologický postup: Cuketu oloupeme, vydlabeme z ní semínka a pak ji nastrouháme na hrubém struhadle. Z nastrouhané směsi vymačkáme přebytečnou vodu, poté cuketu přidáme do mletého masa. Směs masa a cukety mícháme a dochutíme vejci, trochou mouky, strouhankou, solí, pepřem, česnekem, majoránkou a pořádně zamícháme. Ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které opékáme na rozpáleném oleji dozlatova. Jako přílohu ke karbanátkům s cuketou podáváme vařený brambor nebo bramborovou kaši.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016

DUŠENÁ KAPUSTA

Kapustové zelí

Suroviny:

  • 600 g kapusty
  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • cca 0,4 l vody na podlití
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Na sádle dozlatova orestujte na malé kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na hrubší kusy krájenou kapustu, orestujte, osolte, opepřete, přidejte drcený kmín, zalijte vodou a duste doměkka.

Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno dne: 28.6.2015

KARBANÁTKY

Karbanátky

Suroviny pojíme ve vodě nebo mléce máčenou žemlí, hladkou moukou, vejci a zahušťujeme strouhankou. Mleté maso se velmi dobře doplňuje, k tomu používáme například zeleninu, sýr, houby, sóju. Doplňováním surovin nám v mase vznikne zajímavá mozaika. Při míchání musíme dbát na zachování, „nerozbití“ vložených surovin.

K dochucování můžeme použít většinu druhů koření, snažíme se pouze většinou zachovat původní charakter masa, které jsme na mletí použili. Slaninu používáme hlavně u mas s malým obsahem tuku. Při dochucování je důležité správné promíchání všech surovin, je vhodné si udělat tepelnou zkoušku připraveného masa.

Karbanátky připravujeme v kulatých tvarech, na porci počítáme větší váhu než u normálního masa.

Zdroj: Karbanátky
Zveřejněno dne: 2.2.2016

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Jak dělá celerové karbanátky Mačingová

Ingredience: 200 g kuřecího masa, 1/4 celeru, 1 vejce, 1 lžička kurkumy nebo kari koření, 2 polévkové lžíce oleje, sůl, pepř, mletý kmín

Postup: Kousky kuřete marinujeme nejlépe přes noc v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari koření. Maso před použitím vyndáme a necháme okapat, pomeleme a umeleme i čtvrtku celeru, přidáme žloutek, sůl, pepř, mletý kmín. Vypracujeme směs a tvoříme karbanátky, které opečeme na oleji, v němž jsme maso marinovali. Jako přílohu, si můžeme dát zeleninový salát.

Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno dne: 4.5.2017