Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KARBANÁTKY Z MLETÉHO MASA

Karbanátky s cuketou

Ingredience: 1 kg mletého masa (míchané hovězí a vepřové), 4 ks vajec, 10 stroužků česneku, 2 ks cukety, majoránka, sůl, mletý pepř, strouhanka, hladká mouka, olej

Technologický postup: Cuketu oloupeme, vydlabeme z ní semínka a pak ji nastrouháme na hrubém struhadle. Z nastrouhané směsi vymačkáme přebytečnou vodu, poté cuketu přidáme do mletého masa. Směs masa a cukety mícháme a dochutíme vejci, trochou mouky, strouhankou, solí, pepřem, česnekem, majoránkou a pořádně zamícháme. Ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které opékáme na rozpáleném oleji dozlatova. Jako přílohu ke karbanátkům s cuketou podáváme vařený brambor nebo bramborovou kaši.

Zdroj: Karbanátky

Diskuze: Re: Re: svíčkova z vepřového masa s halali

Doroučuji tu halali z nálevu vymačkat... někdy je hořký... dochucuji raději citronem

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali
Počet odpovědí: 2

Karbanátky na grilu

Ingredience: 1 kg mletého masa, 100 g uzeného masa, 2 ks cibule, 1 hrst strouhanky, 5 stroužků česneku, 2 ks vajec, 100 g uzeného sýru, grilovací koření, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky Podravky, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Připravíme si veškeré suroviny, česnek oloupeme a prolisujeme, sýr a maso nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience kromě vajec smícháme dohromady a necháme 4 hodiny odležet. Vejce doplníme těsně před grilováním, můžeme přidat ještě i sůl, grilovací koření, dochucovací omáčky a Podravku (všeho podle chuti). Karbanátky děláme menší, aby byly dříve hotové. Lze je připravit i bez česneku a uzeného. Také můžeme použít jiný druh mletého masa. Karbanátky grilujeme ne moc zprudka, nesmějí vytékat. Karbanátky na grilu podáváme s chlebem, hořčicí a kečupem.

Zdroj: Karbanátky

Diskuze: Re: svíčkova z vepřového masa s halali

Zřejmě používáte špatnou smetanu. Měla by mí 31 nebo 33 procent tuku.

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali
Počet odpovědí: 2

Karbanátky z mletého masa

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa, 1 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 ks vejce, 100 ml studené vody, strouhanka, olej, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletý kmín, majoránka, sůl, pažitka

Technologický postup: Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Servírujeme ihned.

Zdroj: Karbanátky

Diskuze: zavařovaní uzeneho masa

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa
Počet odpovědí: 1

Kapustové karbanátky v troubě

Suroviny:

  • 500 g mletého masa
  • ½ hlávky kapusty do měkka uvařené
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • ½ cibule
  • trochu kuskusu (pokud nemáme, tak strouhanky)
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

Maso si dáme do mísy, přidáme pokrájenou uvařenou kapustu, trochu kuskusu, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, kmín, pepř a sůl. Vše pořádně promícháme a spojíme. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Otáčet můžete i nemusíte, podle libosti. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Diskuze: domácí šunka

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Počet odpovědí: 0

Kapustové karbanátky s mletým masem

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 30 dkg mletého masa
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:

Kapustu uvaříme do měkka, poté nadrobno nakrájíme nebo umeleme, dle vlastního uvážení. Do mísy si dáme mleté maso, připravenou kapustu, slaninu, 2 vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, provensálské koření, sůl, pepř a trochu strouhanky. Vše pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme zvolna na oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Diskuze: domácí šunka mražené maso

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka mražené maso
Počet odpovědí: 0

Kapustové karbanátky se slaninou

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • strouhanka
  • olej

Postup:

Kapustu povaříme v osolené vodě do měkka. Do mísy dáme mleté vepřové maso, umletou nebo nakrájenou vařenou kapustu, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a vejce. Pokrájenou slaninu si osmahneme na pánvi a poté přidáme do směsi. Přidáme tolik strouhanky, aby se nám daly vytvarovat karbanátky, a vše dobře promícháme. Vytvarované obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Diskuze: Prodej masa z nutrie

Mam zajem koupit maso z nutrie ale bohuzel nevim kde

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Kapustové karbanátky s mletým masem

Ingredience: 350 g mletého masa, 500 g kapusty, 120 g strouhanky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 ks vejce, 4 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej

Technologický postup: V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme. V cedníku necháme kapustu okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kapustu umeleme v masovém mlýnku nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby. Předehřejeme troubu. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo kaše.

Zdroj: Karbanátky

Diskuze: Re: svíčkova z vepřového masa s halali

Smetana nesmí být studená z lednice,před použitím nechte několik hodin v pokojové teplotě,na procentech tuku nezáleží.

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali
Počet odpovědí: 2

Karbanátky se sýrem

Ingredience: 500 g míchaného mletého masa, 2 ks vejce, 120 g tvrdého sýra, 3 lžičky petrželové nati, 2 lžičky koření na mleté maso, pepř mletý, sůl, 3 lžíce strouhanky

Technologický postup: Mleté maso dáme do větší misky. Přidáme celá vejce a řádně promícháme. Poté přidáme veškeré koření a petrželovou nať a opět pěkně zapracujeme. Koření (pepř, sůl, směs na sekanou či mletá masa dáváme podle vlastní chuti a zvyklostí). Nakonec zapracujeme nastrouhaný sýr a podle toho, jak je směs řídká, doplníme strouhankou. Řádně propracovanou směs necháme cca 10 minut odpočinout. Poté vytvarujeme karbanátky (velikost podle vlastního uvážení), které obalíme ve strouhance a smažíme na větším množství sádla. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo šťouchané brambory (nejlépe se sádlem a petrželkou), anebo bramborová kaše.

Zdroj: Karbanátky

Diskuze: Re: zavařovaní uzeneho masa

Určitě nic nezkazíte, když libové uzené maso zalijete vyškvsřeným sádlem a pak vše zavaříte. Experimentovat se dá i se slaninou nebo špekem buď vcelku a nebo umletý špek přidat k uzenému a pak zavařit.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa
Počet odpovědí: 1

Karbanátky na grilu

Ingredience: 1–1,2 kg mletého masa, 1 vejce, troška soli, koření na sekanou, 2–3 lžíce strouhanky

Postup: Vše smícháme, necháme den v chladu odležet. Pak navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které ugrilujeme nad žhavým ohništěm. Během grilování je můžeme potírat marinádou. Buď umíchanou pro tento účel, nebo pokud máte nějakou zbylou od dalšího naloženého masa nachystaného také na gril. Obracet jdou dobře. Jsou rychleji hotové než jiné maso a vmíchaným kořením je vlastně můžeme lépe ochutit. Podáváme se zeleninou a chlebem.

Tip: V jednoduchosti je krása. Pokud budete postupovat dle tohoto receptu, potěšíte chuťové pohárky nejen své, ale i ostatních zúčastněných.

Zdroj: Mleté maso na grilu

Diskuze: Re: nutrie na maso

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: www.goofle.cz/search…

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Celerové karbanátky s mletým masem

Ingredience: 400 g míchaného mletého masa, 1 nahrubo nastrouhaný celer, 1 cibule, 1 vejce, sůl, 5 lžic mléka nebo vody, 1 lžička papriky, 1–2 lžičky majoránky, 2–3 stroužky česneku, olej na smažení

Postup: Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme, můžeme použít místo česneku, majoránky, papriky i oblíbenou kořenicí směs (mletá masa, kari). Vše dobře promícháme a pak vytvoříme pomocí mokrých rukou buď karbanátky, nebo šišku sekané.

Karbanátky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Sekanou pečeme ve vymazaném pekáčku v předehřáté troubě cca na 190 °C dozlatova, přibližně 50–60 minut za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem. Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem, hořčicí, nebo i po vychladnutí jako studenou chuťovku.

Zdroj: Pěstování celeru

Diskuze: plněné papriky bez masa

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Zdroj: diskuze Plněné papriky bez masa
Počet odpovědí: 0

Smažené karbanátky

Ingredience: 400 g vepřového masa, 400 g hovězího masa, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 3 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 ks vejce, majoránka, mletý pepř, voda, sůl

Technologický postup: Opláchneme maso, jemně umeleme i s cibulí, osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou. Směs dále smícháme s utřeným česnekem, rozmíchaným vejcem, moukou a strouhankou, vše dobře promícháme (pokud je směs příliš tuhá, zvlhčíme ji vodou). Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných v mléce (mírně osolíme), v prosáté strouhance. Jednotlivé karbanátky pak smažíme ve větším množství oleje do nazlátlé barvy. Podáváme s různě upravenými brambory a sterilovanou okurkou.

Zdroj: Karbanátky

Karbanátky v troubě

Ingredience: 500 g mletého masa (lépe smíchat hovězí a vepřové), 3 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička dijonské hořčice, 4 stroužky česneku, 3 plátky slaniny, 1 ks cibule, 1 ks vejce, hrst sekané petrželové nati, muškátový oříšek, mletý pepř, olej, sůl

Technologický postup: Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme v pánvi, když pustí šťávu, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zesklovatět. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou petrželku, strouhaný parmazán, strouhanku, vejce, dijonskou hořčici, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl, cibuli se slaninou a vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme karbanátky velké asi jako dlaň, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme z obou stran olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut, v polovině pečení je obrátíme. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Zdroj: Karbanátky

Bitky po kozácku zapečené v troubě

Ingredience: 600 g mleté směsi masa (vepřové, hovězí a telecí), 1 cibule, 2 tvrdé housky, červená sladká paprika, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce másla, hladká mouka, 70 ml mléka, strouhaný tvrdý sýr, 400 g brambor

Technologický postup: Z mletého masa, do zlatova osmažené cibule, papriky, namočené housky v mléce, soli a pepře se udělají malé placičky (bitky), které se opečou na másle. Z másla, mouky a mléka se připraví bešamel do kterého přidáme sýr. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, rozložíme do zapékací misky, poklademe karbanátky a zalijeme bešamelem. Necháme zapéct asi 20 minut.

Zdroj: Bitky po kozácku

Karbanátky

Suroviny pojíme ve vodě nebo mléce máčenou žemlí, hladkou moukou, vejci a zahušťujeme strouhankou. Mleté maso se velmi dobře doplňuje, k tomu používáme například zeleninu, sýr, houby, sóju. Doplňováním surovin nám v mase vznikne zajímavá mozaika. Při míchání musíme dbát na zachování, „nerozbití“ vložených surovin.

K dochucování můžeme použít většinu druhů koření, snažíme se pouze většinou zachovat původní charakter masa, které jsme na mletí použili. Slaninu používáme hlavně u mas s malým obsahem tuku. Při dochucování je důležité správné promíchání všech surovin, je vhodné si udělat tepelnou zkoušku připraveného masa.

Karbanátky připravujeme v kulatých tvarech, na porci počítáme větší váhu než u normálního masa.

Zdroj: Karbanátky

Kapustové karbanátky vegetariánské

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 2 vejce
  • 1 balíček sójového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • strouhanka

Postup:

Kapustu uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme okapat. Sójové maso si připravíme podle návodu na obalu. Kapustu společně s vyždímaným sójovým masem umeleme. K mleté směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl a pepř. Strouhanku přisypeme dle potřeby a vše dobře promícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova z obou stran. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky z vepřového masa

Suroviny:

  • 50 dkg kapusty
  • 60 dkg vepřového masa (plec)
  • 10 dkg uzeného libovějšího bůčku
  • 2 housky
  • 2 vejce
  • 7 lžic strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl podle potřeby
  • 3–5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • strouhanku na obalení
  • olej na smažení

Postup:

Z kapusty vyřízneme košťál a bez něj dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka. Scedíme a umeleme společně s masem a bůčkem. Do umleté směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, předem namočenou housku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku a strouhanku. Vše pořádně promícháme a tvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Pečeme na oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo čerstvým pečivem.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Jak dělají hamburger na grilu Kluci v akci

Ingredience: 800 g mletého hovězího masa s obsahem 15 % tuku, 1 vejce, 4 stroužky česneku, svazek petrželky, mletý pepř, sůl, 4 plátky čedaru, 4 lístky hlávkového salátu, 1 bílá cibule, kečup, plnotučná hořčice

Postup: Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Zdroj: Mleté maso na grilu

Kapustové karbanátky bez masa

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 100 ml mléka
  • 1 houska
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • strouhanka

Postup:

Kapustu nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě asi 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Do mísy si dáme namočenou housku v mléce, připravenou kapustu, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli. Podle chuti okořeníme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme strouhanku, aby se nám směs dobře spojila, a zamícháme. Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a smažíme zvolna na oleji. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Bitky po kozácku z mletého masa

Ingredience: 500 g mletého masa, 100 g cibule, 100 g žemle, ½ dl mléka, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1 dl oleje

Technologický postup: Mleté maso smícháme s namočenou a dobře vyždímanou vekou, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Pak tvarujeme placičky-bitky, které smažíme dozlatova po obou stranách. Při podávání pokládáme na bitky kolečka cibule osmažené na zbylém tuku.

Zdroj: Bitky po kozácku

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 150g uzeného masa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • mléko
  • trochu strouhanky
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželka
  • olej

Postup:

Kapustu uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a umeleme společně s uzeným masem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme hladkou moukou a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, vmícháme žloutky, sůl, pepř, nasekanou petrželku a umleté maso s kapustou. Z takto připravené směsi tvarujeme karbanátky, které před smažením obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Servírujeme s bramborovou kaší nebo bramborem.

Zdroj: Kapustové karbanátky

Holandský řízek z mletého masa

Ingredience: 500 g mletého masa (nebo bůčku), 1 kelímek smetany, 200 g eidamu, sůl, pepř, strouhanka

Postup: Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo zčásti potopené (na 500 g mletého masa 1 kelímek smetany). Z této dávky je 16 bochánků. Druhý den smetanu slijeme (většinou se nám z velké části vsákla do masa), přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky, které obalujeme ve strouhance, nebo je můžeme obalit v trojobalu. Pečeme na rozpáleném oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.

Zdroj: Holandský řízek

Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU