Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KOJENÍ MED

OBSAH

Libeček je nejen silné aromatické koření, ale i léčivá bylina. Jako koření mu mnozí z nás přijdou na chuť často až s přibývajícím věkem, kdy si jeho výrazné aroma můžeme dokonce oblíbit. Jednou z velmi prospěšných vlastností libečku je příznivý vliv na zažívání, zlepšuje totiž trávení a stimuluje produkci trávicích šťáv.

Zdroj: Libeček a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem ROUPY U DOSPĚLÝCH LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel If.

Dobrý den dostala jsem roupy asi od psa a nemůžu se jich zbavit ale kojím co můžu užít abych tím neohrozíla dítě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řešením by bylo použít Vermox. Vermox je léčivo na lékařský předpis a obsahuje mebendazol, který spolehlivě zničí všechny roupy a jejich zárodky. U mebendazolu je výhoda, že může být použit i v průběhu kojení, protože se do mateřského mléka absorbuje pouze asi 2% až 10% perorální dávky a díky tomu je množství léčiva vylučovaného do mléka pod úrovní detekce a zdá se, že je klinicky nevýznamné. Dohodněte se se svým gynekologem, jak nejlépe tuto situaci řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Roupy u dospělých lidí

Nežádoucí účinky Endiaronu

Po polknutí tablety se zřídka vyskytuje nevolnost a zvracení.

Použití v těhotenství a při kojení

Užívání tablet se v těhotenství ani při kojení nedoporučuje.

Interakce s jinými léky

Žádné interakce nebyly popsány.

Zdroj: Endiaron, za jak dlouho zabere?

Co pomáhá na škytavku u novorozenců a kojenců

Přiložení k prsu a následné kojení či podání malého množství umělého mléka, pokud je dítě krmeno z lahve.

Je-li dítě přejedené, nepomůže nic jiného než čas na strávení většího množství potravy.

Aby dítě nepolykalo tolik vzduchu, je nutné zlepšit techniku kojení anebo krmení z lahve.

Koupání, přebalování a převlékání miminka by mělo probíhat v místnosti, kde je teplo a nejsou zde velké teplotní skoky vzhledem k tělesné teplotě dítěte.

Odříhnutí po kojení – i když některé zdroje uvádějí, že říhnutí po každém kojení není vůbec nutné a dítě ho nepotřebuje.

Noste dítě ve svislé poloze.

Zdroj: Škytavka - babské rady

Těhotenství a kojení

Dosud nejsou k dispozici spolehlivé informace o užívání Rozex krému v těhotenství. Metronidazol prochází placentární bariérou a rychle se dostává do cirkulace fétu. U potkanů a myší nebyla po perorálním podání pozorována fetotoxicita. Protože reprodukční studie na zvířatech nejsou vždy prediktivní pro člověka a protože je metronidazol v orálním podání u některých hlodavců kancerogenní, tento lék se v těhotenství smí používat, pouze pokud je to jasně nezbytné.

Po orálním podání je metronidazol secernován do mateřského mléka v podobných koncentracích, jako jsou v plazmě. Ačkoli při kožní aplikaci Rozex krému jsou krevní hladiny signifikantně nižší než při orálním podání, musí být u kojících matek rozhodnuto, zda přerušit kojení či léčbu, přičemž je nutno vzít v úvahu důležitost léčby pro matku.

Zdroj: Rozex

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Nežádoucí účinky

Těhotné a kojící ženy by neměly užívat Mobivenal. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře. Mobivenal není určen dětem do 3 let. Jedná se o doplněk stravy.

MOBIVENAL micro Simple má stejné účinky jako Mobivenal micro, jen neobsahuje aescin (je tedy vhodný pro jedince, u nichž aescin vyvolává nežádoucí účinky).

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Nežádoucí účinky

Neužívejte v těhotenství a během kojení! Nepodávejte dětem do 3 let! Rovněž neužívejte, pokud trpíte srdeční nedostatečností nebo hyperfunkcí štítné žlázy.

Orthosiphon stamineus je rostlina, jejíž listy se používají k výrobě zdravotního čaje. Již tradičně se užívá u zánětlivých a močových poruch. Blahodárné účinky při rovněž při léčbě syfilidy, snižuje výskyt kyseliny močové, léčí alergie, posiluje imunitu, pomáhá při diabetu a snižuje vysoký krevní tlak. V žádném případě se však nesmí zaměnit za jiné mutace této rostliny.

Zdroj: Trubkovec tyčinkový


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP