Téma: 

koláč z listového těsta s tvarohem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA LISTOVÉ TĚSTO S TVAROHEM

Koláč z listového těsta s tvarohem a jablky

Ingredience: 250 g listového těsta, 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, trochu rozinek, trochu mléka, dvě větší jablka, skořicový cukr nebo skořice, cukr krupice

Technologický postup: Budeme potřebovat koláčovou formu, poté rozválíme placku listového těsta dokulata, formu vyložíme pečicím papírem, položíme na něj listové těsto a okraje, které přesahují, zahneme dovnitř. Těsto propícháme vidličkou. Dále si připravíme tvarohovou náplň: tvaroh, vajíčko, vanilkový cukr a pudink promícháme, trochu naředíme mlékem, hmota musí být mazací, ne tekoucí, přisypeme trochu rozinek, jak kdo má rád, a natřeme směs na listové těsto. Tvaroh můžeme přisladit, jak kdo má rád. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, přisypeme skořicový cukr, nebo pokud nemáme doma, tak skořici a třeba vanilkový cukr a promícháme, aby se jablíčka pěkně obalila cukrem. Naskládáme na tvaroh a dáme do trouby. Pečeme v troubě na 180 °C cca 35 minut. Pokud jsou jablka kyselejší, tak v průběhu pečení ještě trochu pokapeme medem. Kdyby měla jablíčka tendenci se přichytávat, tak přikryjeme alobalem a jen na konci pečení necháme přibližně 10 minut odkryté. Je to jednoduché, výborné a příprava je hlavně velmi rychlá.

Detail odstavce: Koláč z listového těsta s tvarohem a jablky
Zdroj: Recepty na listové těsto s tvarohem
Zveřejněno: 25.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pečení v pekárně

Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Odesláno: 16.3.2016 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník z listového těsta a tvarohu

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, ¼ ks citronu, 3 lžíce vanilkového cukru, 2 žloutky, čerstvé ovoce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme na dvě stejně velké části o velikosti plechu. Použijeme spíše menší plech, aby vrstva tvarohu byla vyšší. Tvaroh rozšleháme se žloutky, lžičkou citronové šťávy a vanilkovým cukrem podle chuti. Libovolné ovoce (meruňky, jahody, drobné ovoce a podobně) omyjeme a necháme okapat, větší kousky rozkrájíme. Ovoce vmícháme do tvarohu. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe prvním plátem těsta, ten vložíme do trouby a lehce předpečeme cca 5 minut. Pečeme na 200 °C. Poté vyjmeme, necháme vychladnout, potřeme tvarohem, uhladíme a přikryjeme druhým plátem. Listový koláč vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není povrch zlatavý. Listový koláč s tvarohem krájíme na kostky a podáváme ke kávě.

Detail odstavce: Moučník z listového těsta a tvarohu
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pizza

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 16.2.2017 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Listové těsto s pudinkem a tvarohem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, 2 dl mléka, 1 dl oleje, 3 žloutky, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g vanilkového pudinkového prášku, 3 bílky

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Plech opláchneme studenou vodou a dáme na něj těsto (nemělo by se pak zbytečně lepit). Náplň připravíme z tvarohu, mléka, oleje, žloutků, moučkového cukru, vanilkového cukru a pudinku, vše vymícháme dohladka. Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto a dáme péci. Připravíme si sníh z bílků, do kterého přidáme moučkový cukr a ještě zašleháme. Sněhem potřeme téměř upečený koláč a dopečeme dorůžova.

Detail odstavce: Listové těsto s pudinkem a tvarohem
Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno: 6.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s povidly

Ingredience: 500 g listového těsta, 300 g švestkových povidel, 1 vejce, 2 skořicové cukry

Technologický postup: Pláty těsta nakrájíme na čtverce o hraně 6–7 cm. Doprostřed každého dáme lžičku povidel, přehneme do trojúhelníku a konce stiskněme k sobě. Přendáme na plech, potřeme vejcem, posypeme cukrem a při 180 °C pečeme 10 minut.

Detail odstavce: Šátečky z listového těsta s povidly
Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g šunky, 150 g nivy, kečup, pizza koření, vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením. Poklademe šunkou a zatočíme. Krájíme na kolečka cca 5 mm široká a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka trochu rozmáčkneme do stran, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme nivou. Pečeme v troubě dozlatova.

Detail odstavce: Šneci z listového těsta s nivou
Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta slané

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g eidamu, 200 g šunkového salámu, pizza koření, zakysaná smetana

Technologický postup: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na větší čtverečky, které pomažeme smetanou, poklademe šunkovým salámem, sýrem a posypeme pizza kořením. Čtverečky přeložíme a okraje těsta dobře přimáčkneme k sobě. Slané listové šátečky upečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Upečené slané listové šátečky podáváme jako pikantní chuťovku.

Detail odstavce: Šátečky z listového těsta slané
Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s marmeládou

Ingredience: 500 g listového těsta, hustější marmeláda, moučkový cukr

Technologický postup: Listové těsto vyválíme a formičkou na taštičky z něj vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka dáme lžičku marmelády, kolečko i s marmeládou uzavřeme ve formičce a položíme na plech. Pečeme dorůžova, posypeme podle chuti moučkovým cukrem. Pokud nemáme formičku, můžeme tvarovat čtverce, do jejichž středu dáme marmeládu, popřípadě můžeme vykrajovat vykrajovátkem, skleničkou a podobně a zmáčkneme do středu.

Detail odstavce: Šátečky z listového těsta s marmeládou
Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, 1 vanilkový cukr

Ingredience na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu, 3 vejce, 100 g cukru

Ingredience na jablkovou náplň: 800 g jablek, 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Nejprve si připravíme náplně. Tvarohovou náplň uděláme tak, že smícháme tvaroh, vejce a cukr a vše důkladně promícháme. Jablkovou náplň připravíme tak, že jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme cukr, pudink a vše důkladně promícháme. Listové těsto (polovinu) vyválíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto natřeme tvarohovou náplň a na ni jablkovou náplň. Nakonec vyválíme další listové těsto, které opatrně položíme na jablkovou náplň. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 28 minut. Po upečení necháme vychladnout a krájíme na jednotlivé porce.

Detail odstavce: Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

KOLÁČ S TVAROHEM

Koláč s tvarohem a meruňkami

Ingredience těsto: 40 g másla nebo Hery, 4 žloutky, 250 g cukru, 300 g hladké mouky, 6 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků

Ingredience náplň: 2 tvarohy, 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), trocha mléka, strouhaný kokos, meruňky

Postup: Máslo, žloutky a cukr vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Dále si připravíme tvarohovou náplň. Do velké dortové formy vymazané sádlem a vysypané strouhaným kokosem se rozetře část těsta, na ně se rozetře tvarohová náplň. Na tvaroh se naskládají čtvrtky meruněk a navrch se rozetře zbytek těsta. Po upečení a zchladnutí můžete koláč pocukrovat.

Detail odstavce: Koláč s tvarohem a meruňkami
Zdroj: Koláč s tvarohem
Zveřejněno: 4.10.2016

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Detail odstavce: Moučník z listového těsta s nutellou
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s Nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g Nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu Nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Detail odstavce: Šátečky z listového těsta s Nutellou
Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

RECEPTY NA LISTOVÉ TĚSTO S TVAROHEM

Koláč z listového těsta s tvarohem a ovocem

Ingredience: 1 plát listového těsta, 500 g plnotučného tvarohu, 2 vejce, 150 ml smetany, 1 vanilkový prášek, 80 g cukru krupice, ovoce (maliny, jahody, borůvky)

Technologický postup: Troubu si předehřejeme na 170 °C (s klasickým horním i dolním ohřevem). Rošt umístíme do spodní části trouby. Listové těsto rozbalíme a připravíme do kulaté formy o průměru cca 28 cm. Z odstraněného těsta poté dotvarujeme okraje, které nám ve formě naopak chybí. Přitiskneme k sobě a pěkně celý okraj upravíme. Tvarohy dáme do misky a vyklepneme k nim vejce, přisypeme cukr. Množství cukru uvedené v receptu můžete upravit podle své vlastní chuti, protože někdo má raději sladké dezerty, jiný méně sladké. Směs tvarohu, cukru a vajec pořádně promícháme, až je směs hladká, stejnobarevná a nejsou v ní kousky nepromíchaných vajíček a cukru. Tvarohovou náplň dochutíme špetkou vanilky a přilijeme smetanu, kterou opět důkladně vmícháme do směsi, až je hladká. Nezapomínáme ochutnávat. V této chvíli můžeme přidat ještě cukr, pokud se vám náplň zdá málo sladká. Připravenou tvarohovou náplň nalijeme do formy, na těsto. Uhladíme povrch a do náplně vmáčkneme ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby, ve které koláč zůstane 40–50 minut. Okraje koláče by měly trochu ztmavnout. Po vytažení z trouby necháme asi hodinu vychladnout, aby se koláč dobře krájel.

Detail odstavce: Koláč z listového těsta s tvarohem a ovocem
Zdroj: Recepty na listové těsto s tvarohem
Zveřejněno: 25.4.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Listový závin s tvarohem a broskvemi

Ingredience: 300 g listového těsta, 300 g čerstvých nebo kompotovaných broskví, 250 g měkkého tvarohu, 80 g lučiny, 1 vejce, 2 lžíce cukru, 1 lžíce krupičky, mouka na vál, 1/2 vejce, 1 lžíce 12% smetany na potření

Technologický postup: V míse vyšleháme tvaroh s lučinou, vejcem, cukrem a krupičkou. Broskve nakrájíme na jemné plátky (kompotované necháme nejdříve dobře odkapat). Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník silný asi 2 mm, potřeme ho tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, plát těsta i s náplní zavineme a okraje těsta k sobě přimáčkneme. Závin opatrně přeneseme spojem dolů na plech vyložený papírem na pečení, potřeme ho zbylým vejcem se smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Pokud těsto začne příliš tmavnout, zakryjeme závin plátem alobalu.

Detail odstavce: Listový závin s tvarohem a broskvemi
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RECEPTY NA LISTOVÉ TĚSTO S TVAROHEM

Listové těsto s tvarohem a meruňkami

Ingredience: 500 g listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 6 meruněk

Technologický postup: Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem a cukrem (při dávkování cukru se řídíme vlastní chutí). Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky 8 x 16 cm. Na jednu polovinu obdélníku dáme lžíci tvarohu, přiklopíme druhou polovinou, okraje dobře zmáčkneme k sobě a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na každý čtverec položíme půlku meruňky řeznou stranou dolů a ze zbytku těsta uděláme kolem meruňky ohrádku. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 12 minut dozlatova.

Detail odstavce: Listové těsto s tvarohem a meruňkami
Zdroj: Recepty na listové těsto s tvarohem
Zveřejněno: 25.4.2017

KOLÁČ S TVAROHEM

Koláč s tvarohem a povidly

Ingredience těsto: 125 g másla, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka

Ingredience náplň: ½ kg měkkého tvarohu, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 1 vejce

Ingredience ostatní: malou skleničku povidel (300 ml)

Postup: Nejprve si vyšleháme změklé máslo, vejce, moučkový a vanilkový cukr do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vyšleháme hladké těsto. Vyšší plech si vyložíme pečicím papírem, nalijeme na něj půl těsta a rozetřeme. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, pak zbytek těsta a na těsto malou lžičkou poklademe povidla. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Takto upečený koláč je velmi dekorativní na pohled.

Detail odstavce: Koláč s tvarohem a povidly
Zdroj: Koláč s tvarohem
Zveřejněno: 4.10.2016

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník s pudinkem a jablky

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 balení piškotů, 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr krystal, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky

Ingredience: Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 °C do zlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Detail odstavce: Moučník s pudinkem a jablky
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RECEPTY NA LISTOVÉ TĚSTO S TVAROHEM

Recept na tvarohové šátečky

Ingredience: 500 g listového těsta, 250 g plnotučného tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 4 lžíce moučkového cukru, olej

Technologický postup: Tvaroh smícháme s jedním vejcem, cukrem, změklým máslem a rozinkami namočenými v rumu. Všechny přísady dobře promícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku, rádýlkem vykrajujeme čtverce a do každého dáme lžičku náplně s rozinkami. Protilehlé konce spojujeme přes palec a ukazováček a jemně je přitlačíme k sobě. Šátečky musí být dobře spojeny, aby tvaroh nevytekl. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a šátečky klademe na olejem vymaštěný plech. Šátečky s tvarohem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 minut dozlatova.

Detail odstavce: Recept na tvarohové šátečky
Zdroj: Recepty na listové těsto s tvarohem
Zveřejněno: 25.4.2017

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Listové těsto s pudinkem a jablky

Ingredience: 1 kg listového těsta

Ingredience na jablečnou náplň: 1 vanilkový cukr, 800 g jablek, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek

Ingredience na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Jeden balíček těsta rozválíme na rozměr o něco větší, než je pekáček, aby nám těsto vyšlo i na strany. Dáme pečicí papír a těsto přeneseme do pekáčku. Připravíme si jablečnou náplň – jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr a osladíme podle chuti, záleží na kyselosti jablek. Připravíme si tvarohovou náplň – do mísy dáme tvaroh, vajíčka, oba cukry a přimícháme pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Na těsto natřeme jablečnou náplň a na ni nalijeme tvarohovou náplň. Z druhého těsta vyválíme plát velký, jako je pekáček, a přikryjeme tímto těstem tvarohovou náplň. Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 35–40 minut, po upečení je necháme vychladnout. Potom je můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Detail odstavce: Listové těsto s pudinkem a jablky
Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Rychlý moučník z listového těsta

Ingredience: 500 g listového těsta, 20 g másla

Ingredience na tvarohovou náplň: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 20 g vanilkového cukru, 8 lžic moučkového cukru, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 70 g rozinek

Ingredience na jablkovou náplň: 300 g jablek strouhaných, mletá skořice

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Pomocí válečku těsto přeneseme na plech, který jsme předtím vypláchli vodou. V misce utřeme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový pudink, rozinky, mléko. Směs bude trochu řidší, ale při pečení ztuhne. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na celý povrch těsta. Na povrch rovnoměrně nastrouháme máslo. Nastrouhaná jablka rozvrstvíme na tvarohovou náplň, posypeme je skořicí. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Detail odstavce: Rychlý moučník z listového těsta
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g měkkého tvarohu, 200 g sušeného ovoce, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr

Technologický postup: Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme se dvěma vejci, cukry a pudinkem, vmícháme i pokrájené ovoce. Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučněném stole dva pláty, které potřeme tvarohovou směsí s ovocem, zavineme, okraje přitiskneme a zahneme a záviny přeneseme na plech s pečicím papírem. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na cca 200 °C dozlatova. Upečený závin před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem
Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017

KOLÁČ S TVAROHEM

Strouhaný koláč s tvarohem

Ingredience těsto: 250 g másla nebo Hery, 1 celé vejce, 40 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience náplň: 3 tvarohy, 3 žloutky, 30 dkg cukru, sníh ze 3 bílků, pudink uvařený v ½ litru mléka

Postup: Klasicky všechny suroviny zpracujeme, nejlépe na vále, v tuhé těsto. Dáme do ledničky nebo i mrazáku. Po ztuhnutí ho rozdělíme na dva díly. První nastrouháme nahrubo na pekáč, potřeme náplní, nastrouháme druhou část těsta a pečeme cca 30 minut na 180 °C. Náplň: uvařený zchlazený pudink vmícháme k zamíchaným ostatním surovinám.

Detail odstavce: Strouhaný koláč s tvarohem
Zdroj: Koláč s tvarohem
Zveřejněno: 4.10.2016