Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KRÉM DO CUKROVÍ

Obsah

Pudinkový krém do cukroví

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla

Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

Zdroj: Pudinkový krém

Diskuze

V diskuzi ORIGINÁL KRÉM DO LASKONEK JE S NADRCENÝM KROKANTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

Počet svatebního cukroví

Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Diskuze

V diskuzi TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Kubíčková.

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvarohový krém do dortu

Medové ořechové cukroví

  • 160 g hladké mouky
  • polévková lžíce medu (tekutého)
  • 50 g oříšků
  • 60 g cukru moučka
  • špetka mleté skořice
  • 120 g másla

Zpracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku. Z placky vykrajujeme kolečka, která upečeme ve středně vyhřáté troubě a po vychladnutí slepujeme máslovým krémem. Poleva se připravuje z bílků. Cukroví lze dozdobit půlkou mandle.

Zdroj: Nejlepší recepty na vánoční cukroví

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Vánoční nepečené cukroví

Vosí hnízda

Suroviny na těsto:

  • 23 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg mletých piškotů
  • 14 dkg másla nebo Hery
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce rumu

Suroviny na krém:

  • 10 dkg másla
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek

Postup:

Těsto uděláme tak, že si dáme na vál moučkový cukr, mleté piškoty, máslo, kakao, mléko, rum a ze všech ingrediencí vypracujeme finální hmotu. Formičku na vosí hnízdo vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme do ní těsto, prstem uděláme důlek a plníme předem připraveným krémem z másla, moučkového cukru, rumu a žloutku. Přiklopíme piškotem a vyklepneme. Takto hotové máme připravené k podávání ke kávě nebo čaji.

Zdroj: Nepečené cukroví

Jak uchovat vánoční cukroví

Během vánoc a adventu úplně postačí, když cukroví dáte do papírové krabice na dorty, kterou dáte do pevného igelitu a takto zabalené to dáte do stínu na balkon. Mírný mráz ani déšť tomu nevadí. Domů si vždy naberte jen tolik, kolik sníte za jeden den.

Pokud vám zbyde cukroví po vánocích, tak pro jeho uchování je nejlepší hluboké zmrazení ve vakuové misce. O velikonocích nebo na Valentina pak budete mile překvapeni jeho čerstvostí a skvělou chutí.

Zdroj: Nejlepší recepty na vánoční cukroví

Linecké cukroví s krémem

Ingredience těsto: 500 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 vejce

Ingredience náplň: 50 ml vody, 200 ml mléka, 350 g cukru moučka, 275 g strouhaných vlašských ořechů, 275 g strouhaných piškotů, 50 ml rumu

Ingredience krém: 1 vejce, 70 g cukru krystal, 1 lžička rumu, 70 g rozpuštěné čokolády, 250 g másla

Technologický postup: Připravíme si z ingrediencí těsto na košíčky, které řádně propracujeme a necháme ho v chladu den odležet. Troubu předehřejeme na 180 °C, do formiček na košíčky vtlačíme tenčí vrstvu těsta a pečeme ve vyhřáté troubě 5–7 minut. Na náplň svaříme vodu s mlékem, přimícháme cukr, ořechy, piškoty a rum. Vychladlé košíčky naplníme po okraj oříškovo-piškotovou hmotou. Ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, necháme vychladnout a zašleháme rum, vychladlou rozpuštěnou čokoládu a máslo. Krémem ozdobíme naplněné košíčky.

Zdroj: Linecké cukroví

Makrobiotické linecké cukroví

Suroviny na těsto:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek sójové mouky
  • 4 lžíce sušeného ječmenného sladu
  • 8 lžic vody
  • 6 lžic oleje
  • citronová kůra

Suroviny na náplň:

  • 1 hrnek strouhaných ořechů
  • 1 hrnek Mišutky (instantní kukuřičná kaše)
  • 2 lžíce ječmenného sladu
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce sušeného ovoce
  • 2 lžíce celozrnné mouky

Postup:

Suroviny na těsto si dáme na vál, smícháme a vypracujeme těsto. Z něho vykrajujeme tradiční linecká kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Hotové slepujeme předem připravenou náplní z ořechů, Mišutky, ječmenného sladu, kakaa, sušeného ovoce a celozrnné mouky. Pečeme a plníme těsně před Štědrým dnem, protože bez cukru krém podléhá rychle zkáze a kazí se. Dobrou chuť.

Zdroj: Recepty na makrobiotické vánoční cukroví

Kokosové na ozdobu (nepečené)

  • 125 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 100 g kokosu
  • 1 bílek
  • 1 polévková lžíce rumu

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Důležité je, aby formičky byly vypláchnuty vodou. Poté se do nich přidá těsto a vyklepnou se. Mohou se spojit marmeládou, nebo pokud jsou malé, dají se použít na ozdobu lineckého cukroví.

Zdroj: Nejlepší recepty na vánoční cukroví

Vanilkové rohlíčky

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g oříšků (lískových)

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme na slabé válečky, které nakrájíme a vytvarujeme z nich rohlíčky podle svých představ a dovedností. Toto vánoční cukroví se nerozpéká! Upečené vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Zdroj: Nejlepší recepty na vánoční cukroví

Nepečené cukroví – kuličky

Suroviny:

  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • trochu kakaa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • kakao na obalení

Postup:

Do mísy si dáme cukr s máslem a společně utřeme. Přidáme mleté ořechy, trochu citronové šťávy, kakaa a rumu. Vše vypracujeme v těsto, z kterého pak tvoříme malé kuličky. Ty nakonec obalíme v kakaovém prášku.

Zdroj: Nepečené cukroví

Ořechové trubičky

Těsto

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále hladké těsto, které zabalte do igelitového sáčku a dejte alespoň na 1 hodinu do lednice rozležet, můžete nechat až do druhého dne. Těsto vyválejte cca na 2mm plát, rozkrájejte jej na tenké plátky a ty namotávejte na malé trubičky stejně jako kremrole. Aby se vám upečené cukroví dobře sundávalo, je dobré si nejdříve trubičky pomazat máslem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Nechte vystydnout a poté plňte krémem.

Krém

Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100 g moučkového cukru
  • 500 g másla
  • 5 ml rumu

Postup:

Nejdříve si uvařte pudink s mlékem dle návodu, jen nepřislazujte cukrem. Uvařený ho přelijte do misky a nechte úplně vystydnout. Změklé máslo vyšlehejte, přidejte moučkový cukr a studený ztuhlý uvařený pudink, rum a důkladně vyšlehejte krém. Krémem plňte trubičky pomocí cukrářského sáčku a na závěr máčejte jeden nebo oba konce v čokoládové polevě.

Čokoládová poleva

Buď kupte rovnou čokoládovou polevu, kterou pouze rozehřejete ve vodní lázni, nebo rozpusťte 2 čokolády na vaření se 100 g ztuženého tuku.

Zdroj: Ořechové cukroví

Salko na nepečené cukroví

Salko se často používá do nepečeného cukroví na spojení hmoty. Tady je tip na salko, které si v pohodě vyrobíte doma, a může být i karamelové.

Suroviny:

  • 300 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 20 g másla

Postup:

Do hrnce dáme mléko, přidáme cukr a máslo. Vše zamícháme a zprudka přivedeme k varu. Poté ubereme plamen a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 20 minut. Podle toho, jak chceme mít salko husté. Pokud bychom chtěli salko karamelové, postupujeme tak, že do hrnce dáme nejprve máslo s cukrem, necháme zkaramelizovat, pak přilejeme mléko a dále postupujeme, jako u klasického salka.

Zdroj: Nepečené cukroví

Výborné linecké cukroví

Ingredience: 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 250 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, citronová kůra

Technologický postup: Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout. Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Podle potřeby z něj vykrajujeme tvary, vkládáme na vymazané plechy nebo do forem koláčů. Linecké pečeme při 180 °C dorůžova. Tenké vykrajované cukroví se peče jen 5 až 7 minut. Po vychladnutí slepujeme jakoukoliv marmeládou nebo plníme libovolným krémem. Linecké zdobíme podle vlastní fantazie. Toto těsto můžeme používat na cukroví, dezerty a různé moučníky.

Zdroj: Linecké cukroví

Recept na linecké cukroví, které je hned měkké

Ingredience: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučky, 2 žloutky, vanilkový cukr, citronová kůra

Technologický postup: Do mouky rozkrájíme změklé máslo, přidáme ostatní ingredience a rychle spojíme. Nebojíme se pracovat rukama. Hněteme, dokud nedostaneme hladké, nelepivé těsto. Linecké těsto dáme odpočinout do lednice nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. V tomto je právě skryto tajemství jeho křehkosti. Vychlazené linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 2–3 mm a vykrajujeme z něj různé tvary. Polovině z nich vykrojíme střed. Vykrájené linecké cukroví klademe na plech potažený pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Hotové linecké cukroví lehce zrůžoví – trvá to asi 4 až 5 minut. Necháme vychladnout. Nakonec linecké cukroví spojíme kvalitní ovocnou marmeládou. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Linecké cukroví

Hrníčkový recept na linecké cukroví

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 2/3 kostky másla, ½ hrnku moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli

Technologický postup: Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, na kousky nakrájený změklý tuk, vejce a vypracujeme tužší těsto. Těsto zabalíme do fólie a v lednici je necháme alespoň hodinu rozležet, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na pláty. Podle potřeby z něj vykrajujeme tvary, vkládáme na vymazané plechy nebo do forem koláčů. Linecké pečeme při 180 °C dorůžova. Tenké vykrajované cukroví se peče jen 5 až 7 minut. Po vychladnutí slepujeme jakoukoliv marmeládou nebo plníme libovolným krémem. Zdobíme dle vlastní fantazie.

Zdroj: Linecké cukroví

Nepečené cukroví – salám

Suroviny:

  • 200 g BeBe sušenek nebo piškotů
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g ztuženého 100% tuku
  • 50 g kakaa
  • 10 lžic rumu
  • sekané mandle, ořechy, rozinky, kdo má rád, i kandované ovoce

Postup:

Rozpustíme si tuk (nad vařící vodou nebo v mikrovlnce), do něj vmícháme cukr, kakao a vytvoříme hladkou hmotu. Poté přidáme namleté sušenky nebo piškoty, mleté ořechy, mandle, kandované ovoce, rozinky a rum. Vypracujeme vláčné těsto, z kterého vyválíme váleček, ten zabalíme do alobalu a přes noc necháme ztuhnout. Druhý den krájíme na kolečka.

Zdroj: Nepečené cukroví

Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP