Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KRÉM Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA S TVAROHEM

OBSAH

Tvarohový krém do dortu s marcipánem

Ingredience: 300 g másla, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 85 g hladké mouky, 260 g třtinového cukru, 5 vajec, 1 marcipánová figurka, 1/2 citronu, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 sklenice malinové marmelády, špetka soli, 500 g bílého marcipánu, 3 lžíce mléka, 100 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu, 200 g pomazánkového másla bez příchuti, cukr moučka, tuk na vymazání

Postup: Předehřejeme troubu na 160 °C a dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme tukem. 250 g másla, 230 g cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli utřeme do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidáváme vejce a šleháme, potom přidáme i smetanu. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do směsi, do které zamícháme nakonec i mléko. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi hodinu a dvacet minut. Jestli je těsto upečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle (musí být po vytažení suchá).

Mezitím si připravíme sirup: V rendlíku ohřejeme 50 ml vody, rozpustíme v ní 30 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Upečený korpus necháme 30 minut vychladnout, propícháme ho po celé šířce až do dna a postupně na něj naléváme sirup.

Smícháme 50 g másla, 250 g tvarohu a 200 g pomazánkového máslakrém umícháme dohladka.

Vychladlý dort dvakrát prokrojíme, na spodní část namažeme marmeládu, na ni náplň, přiklopíme prostřední částí a tu potřeme jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřeme ještě marmeládou, aby se marcipán dobře přichytil.

Z 500 g marcipánové hmoty vyválíme plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneseme ho na dort a po stranách ho domodelujeme namočeným nožem. Potom přiložíme figurku a marcipánový tvarohový dort necháme v ledničce přes noc ztuhnout. Lze také místo kupované bílé hmoty vytvořit domácí marcipán.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Diskuze

V diskuzi ORIGINÁL KRÉM DO LASKONEK JE S NADRCENÝM KROKANTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

Želatinový ovocný dort se šlehačkou

Ti z vás, kteří si myslí, že nezvládnou připravit dort jen podle psaného receptu, mohou využít video recept.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 280 g polohrubé mouky
  • 1 ml slunečnicového oleje
  • 200 g pomazánkového másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 350 ml šlehačky
  • 10 g cukrářského želé
  • 200 g kiwi
Zde je vidět videorecept na výrobu kiwi dortu.

Zdroj: Kiwi dort se želatinou

Diskuze

V diskuzi TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Kubíčková.

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krémmásla

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • troška rumu

Postup přípravy:

Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme tvaroh a rum. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Ten pak můžeme třeba namazat na připravený korpus, ozdobit ovocem a přelít želatinou. Je to jednoduchý a rychlý zákusek k nedělní kávě.

Zdroj: Tvarohový krém

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Dibrý den prosím o radu na silné dceřino acné veškeré kupované přípravky jsou bez účinku předem děkuji Kučerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na akné je dobrý benzoyl-peroxid. V lékárně se prodává pod názvem Akneroxid 5. Stojí 200 Kč. Nanáší se dvakrát denně a po 5 minutách se omývá vodou. Po osušení je třeba nanést pleťový krém, aby se předešlo nadměrnému vysušování pokožky, které tento lék způsobuje. Účinky se projeví do tří dnů pravidelného užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Rychlý moučník se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 1 balíček prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 100 ml vody, 200 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 150 g hladké mouky

Ingredience na krém: cukr, rum, 2 kelímky zakysané smetany, 2 kelímky pomazánkového másla, 1–2 kelímky smetany ke šlehání

Ingredience na ozdobu: 2 balíčky hořké čokolády

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Letní moučník ze zakysané smetany dáme vychladit do ledničky.

Zdroj: Rychlý moučník

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Poradna

V naší poradně s názvem DÝNĚ - DRUHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška Vašková.

Nevíte , prosím o jakou dýni( zelená ) se jedná ? Myslím, že takovou jsem ani nesadila. Sadila jsem hokaida a oranžové obří dýně. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Je to zimní dýně. Je to jednoleté ovoce zastupující několik druhů tykví v rámci rodu Cucurbita. Pozdně rostoucí, méně symetrické odrůdy lichého tvaru, drsné nebo bradavičnaté, malé až střední velikosti, ale s dlouhověkostí a tvrdou kůrou, se obvykle nazývají zimní tykve. Od letní tykve se liší tím, že se sklízejí a konzumují ve zralém stadiu, kdy jejich semena uvnitř plně dozrála a jejich slupka ztvrdla do tuhé kůry. V této fázi lze většinu odrůd této zeleniny skladovat pro použití během zimy. Zimní dýně se obvykle před konzumací vaří a slupka nebo kůra se obvykle nejí, jako je tomu u letní dýně.
Přímo ta vaše zelená dýně je karnevalová dýně. Je to kříženec sladké knedlíkové dýně a žaludové dýně. Je to atraktivní americká odrůda s kombinací oranžových, žlutých a zelených (v závislosti na zralosti) pruhů a skvrn na krémově zbarvené slupce. Stejně jako máslová dýně má karnevalová dýně ořechovou a sladkou chuť. Stačí ji jen lehce dochutit solí, pepřem a trochou másla, ale chutná je i posypaná trochou hnědého cukru nebo pokapáním javorovým sirupem před vařením, které lze provádět v troubě nebo v pomalém hrnci. Pečená dýně zabere méně času, ale pomalý hrnec je vhodný, pokud potřebujete troubu na jiná jídla.
Dýni můžete podávat tak, jak je, nebo vydlabejte dužinu a rozmačkejte na kaši. Karnevalová dýně je jednoduchou přílohou k pečenému krůtímu nebo kuřecímu masu, stejně jako k hovězí pečínce nebo vepřovému karé.
Sklízí se teprve až před silnými mrazy. Zralá je tehdy, když se slupka zbarví a stane se matně suchou. Nebudete moci vytvořit důlek, když do ní zatlačíte prstem. Nechte na dýni 6 cm stonku a odřezávejte ho opatrně, aby nedošlo k poškození, které by mohlo zkrátit dobu skladování. Vytvrzujte 7-10 dní na slunci, aby kůra ztvrdla a zvýšila se kvalita pro zimní skladování. Před uložením na chladném tmavém místě s teplotou okolo 10 °C a 50-65% vlhkostí z kůry otřete veškeré nečistoty. Tady se můžete podívat na další obrázky podobných výpěstků: www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Dýně - druhy

Tvarohový krém se šlehačkou

Ingredience: 250 g tvarohu, 200 ml smetany na šlehání (nebo Rama Cremefine na šlehání), zhruba 1/2 sáčku ovocného nápoje Dia v prášku

Postup: Tvaroh dáme do mísy, přisypeme trochu nápojového prášku a rozšleháme. Zvlášť si ušleháme šlehačku a poté ji smícháme s tvarohem. Použijeme na dia moučníky, necháme vychladit. Ovocné nápoje v prášku se dělají v různých ovocných příchutích. Prášku je možné použít méně a dosladit krém sladidlem.

Tip: Dia tvarohový dortový krém použijte na upečené listové těsto. Povrch poprašte troškou sušeného mléka se sladidlem. V sezóně jde kombinovat s čerstvým ovocem.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Pudinkový krém na cupcake

Ingredience: 200 ml mléka, 20 g čokoládového pudinku, 125 g másla, 100 g cukr moučka, 100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)

Technologický postup: Uvařte pudink ve 200 ml mléka a nechte ho za stálého míchání vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink, nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

Zdroj: Pudinkový krém

Pudinkový krém s tvarohem

Ingredience: 1 jahodový pudink, 150 ml mléka, 1 jahody v plechovce, 150 ml šťávy z jahod, 1 nízkotučný tvaroh, 1 vanilkový cukr, cukr moučka na doslazení krému

Technologický postup: Uvaříme si pudink z mléka a šťávy z kompotu a uvaříme ho do husta. Ke konci vaření přidáme vanilkový cukr. Necháme vychladnout, aby se nám neutvořil škraloup, sem tam promícháváme nebo dáme těsně nad pudink igelit. Pak pudink po vychladnutí rozšleháme a přidáme tvaroh, případně cukr na doslazení. Tento krém není vhodný pod polevy, proto je potřeba si na dortu nejprve připravit takzvané máslové mantinely.

Zdroj: Pudinkový krém

Tvarohový krém do dortu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.

Zdroj: Tvarohový krém

Pudinkový krém do cukroví

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla

Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

Zdroj: Pudinkový krém

Koláč s tvarohem a jablky

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 prášek do pečiva, 1 plátek másla, 2 měkké tvarohy, 1 hrnek mléka, cukr podle chuti, 2 vejce, nastrouhaná jablka, skořice

Postup: Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku. Odsypeme 2/3, které smícháme s práškem do pečiva, a tuto směs přesuneme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Zbylou 1/3 drobenky odložíme stranou. Do misky vyklepneme vejce, přidáme tvaroh, cukr a mléko. Pořádně promícháme a nalijeme na drobenku v pekáči. Tvaroh poklademe jablky a zasypeme skořicí, můžeme přidat i vanilkový cukr, záleží na sladkosti jablek. Nakonec zasypeme odloženou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů cca 45 minut. Vychladlý koláč krájíme na kousky.

Zdroj: Koláč s tvarohem

Strouhaný koláč s tvarohem

Ingredience těsto: 250 g másla nebo Hery, 1 celé vejce, 40 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience náplň: 3 tvarohy, 3 žloutky, 30 dkg cukru, sníh ze 3 bílků, pudink uvařený v ½ litru mléka

Postup: Klasicky všechny suroviny zpracujeme, nejlépe na vále, v tuhé těsto. Dáme do ledničky nebo i mrazáku. Po ztuhnutí ho rozdělíme na dva díly. První nastrouháme nahrubo na pekáč, potřeme náplní, nastrouháme druhou část těsta a pečeme cca 30 minut na 180 °C. Náplň: uvařený zchlazený pudink vmícháme k zamíchaným ostatním surovinám.

Zdroj: Koláč s tvarohem

Tvarohový krém do potahovaného dortu

Ingredience: 2 tvarohy, 3 šlehačky, 1 zakysaná šlehačka, 2 polévkové lžíce cukru moučka, 4 vanilkové cukry, 1,5 až 2 želatinové ztužovače

Postup: Ingredience smíchejte dohromady. Můžete přidat čerstvé nakrájené jahody, mražené lesní ovoce, maliny. Tvarohový dortový krém je vhodný na dort o průměru 26 cm. Potáhněte Smartflexem.

Tip: Uvařte 2 vanilkové pudinky v 500 ml mléka, přidejte 500 g tvarohu, 250 g másla, cukr a vanilkový cukr dle chuti.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Zdroj: Pudinkový krém

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Zdroj: Pudinkový krém

Pravý pudinkový krém s máslem

Ingredience: 2 dl mléka, 400 g másla, 150 g cukru krupice, 25 g pudinkového prášku

Technologický postup: Polovinu mléka dáme ohřát s cukrem. Zbytek mléka promícháme s pudinkem a dobře promíchaný pudink přidáme již k vroucímu cukrovému mléku. Pudink společně povaříme, sundáme z plotny, a jakmile je vlažný, přidáme do něj nakrájené máslo o pokojové teplotě. Máslový pudinkový krém dobře promícháme (nejlépe rozšleháme pomocí mixéru) a používáme do různých dortů a zákusků.

Zdroj: Pudinkový krém


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP