Téma: 

krůtí guláš kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KRŮTÍ GULÁŠ

Jak dělají krůtí guláš Kluci v akci

Ingredience: 800 g krůtího masa,100 g cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku, 5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru, 0,5 l kvalitního bílého vína, 100 ml oleje, sůl

Technologický postup: Sušené houby namočíme do vody. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme. V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a zarestujeme, vložíme protlak, zarestujeme, přidáme houby a opět osmahneme. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme vývarem, vínem a dusíme půlhodiny, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme doměkka. Takto uvařený guláš není třeba již zahušťovat, proto již jen dochutíme solí a pepřem.

Detail odstavce: Jak dělají krůtí guláš Kluci v akci
Zdroj: Krůtí guláš
Zveřejněno: 13.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

HOVĚZÍ GULÁŠ Z KLIŽKY

Jak dělají hovězí guláš z kližky Kluci v akci

Ingredience: 800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku, 5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru, 0,5 l kvalitního červeného vína, 100 ml oleje, sůl

Postup: Kluci namočí sušené houby do vody. Kližku očistí a nakrájí na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečou, poté jej osolí a opepří. V pánvi orestují nakrájenou zeleninu, přidají koření a zarestují, vloží protlak, zarestují, přidají houby a opět zarestují. Takto připravenou zeleninu přidají k masu, zalijí hovězím vývarem, vínem a dusí hodinu, poté přidají oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusí doměkka. Vydatný farmářský guláš podle Kluků v akci podlitý vínem, vonící po houbách, zelenině a koření si nežádá víc než domácí křupavý chléb.

Detail odstavce: Jak dělají hovězí guláš z kližky Kluci v akci
Zdroj: Hovězí guláš z kližky
Zveřejněno: 8.6.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak dlouho vaříme václavky

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem tonda
Počet odpovědí: 0

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Detail odstavce: Hovězí na houbách Kluci v akci
Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Paprika zhořkne

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Zdroj: diskuze Paprika zhořkne
Odesláno: 11.2.2019 uživatelem František
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ ROŠTĚNOU KLUCI V AKCI

Hovězí roštěná podle Kluků v akci

V Čechách jsou velmi oblíbené nejrůznější pořady o vaření, a jedním z nich jsou i Kluci v akci, kteří si získali diváky svým zápalem a láskou k vaření, i proto se jim daří své diváky nalákat na to, aby doporučené recepty sami vyzkoušeli.

Jedním z jejich receptů je i "hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborový knedlíkem".

Kombinace masa, špenátu a bramborového knedlíku je v Čechách velmi oblíbená a každá kuchařka (a samozřejmě i kuchař) ji dělá po svém, ochucuje ji tak, jak to jí / jemu a jejím / jeho strávníkům vyhovuje. I Kluci v akci mají tento recept osvědčený.

Detail odstavce: Hovězí roštěná podle Kluků v akci
Zdroj: Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: OBI,puklice a jini skudci.

Koupila jsem si v OBI nadhernou metrovou Dracenu,ktera byla v akci kolem 300Kc.Pravda mela nektere listy viditelne odstranene ze stredu ruzice a jine zase meli nevzhledne ustrizene spicky,dokonce i celou polovinu listu.Coz jsem tolik nevnimala,nebot radost z toho,ze si muzu splnit muj sen mi vyradila z provozu rozum.Podvedomi se mi,ale asi na sekundu restartovalo,protoze jsem si to i s Dracenou namirila k prodavaci s otazkou,jest-li mi Dracena neuhyne a vzpamatuje se.Odpovedel ze ano a pridal dalsi rady ohledne pece.Asi po 3 tydnech se zacala moje "botanicka zahrada" menit na ..... ani nemam slov.Zpozornela jsem...aaaa do prdele puklice....hlavou mi letel rozhovor s prodavacem....vzapeti si nadavam do "bububu" ....jasne,ze se vzpamatuje...psychologie prodeje,na co jsem ji studovala?....proc rikam dceri: nez si neco koupis dobre si to prohlidni... kam jsem cumela ja?....na ten silnej kmen a jak je krasne vysoka....blbo uzavrela debatu sama se sebou.Co slo jsem ostrihala,celej zarostlej strop vodenkou strhla a kdyz jsem zkoncila rozbrecela se.Tolik let piplani a radost z kazdeho noveho listecku a ted holy klacky :-( Rady z internetu nepomahali,za to prazdne kvetinace se mi mnozili.Az jsem nasla navod na vetsinu skudcu.Obycejny slupky z cibule,cim.vic tim lip a 2 dny je louhovar ve srudeny vode,pak vsechny kytky postrikat.Dalsi dny plne nadeje a ocekavani....HURAAA...JASAM A MAM SNAD JESTE VETSI RADOST,NEZ KDYZ JSEM SI "SPLNILA MUJ SEN".ZADNE DALSI NOVE NAPADENE LISTY A TO NA ZADNY KYTCE.PRO JISTOTU PO TYDNU OPACKO S POSTRIKEM.. .KYTKY SE ROZRUSTAJI A "MOJE BOTANICKA" NA KTEROU SE CHODIL KOUKAT CELEJ BARAK VCETNE NAVSTEV NAJEMNIKU BUDE BRZY JAKO DRIV A V OBI UZ NEKOUPIM NIKDY NIC!!!

Zdroj: diskuze Dendrobium nobile přesazování
Odesláno: 1.6.2017 uživatelem Dana
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ DUŠENOU KAPUSTU KLUCI V AKCI

Ingredience:

  • 1 hlávka kapusty
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Kmín
  • Mletý pepř
  • Olej
  • Sůl
  • Vinný ocet

Detail odstavce: Ingredience:
Zdroj: Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

KŘENOVÁ OMÁČKA KLUCI V AKCI

Potřebné ingredience (na 4 - 6 porcí)

150 g másla

3 střední cibule

80 g hladké mouky

800 ml masového vývaru

200 ml smetany

100 g čerstvého křenu

Mletý bílý pepř

Sůl

Detail odstavce: Potřebné ingredience (na 4 - 6 porcí)
Zdroj: Křenová omáčka Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

JAK DĚLAJÍ KUŘE NA PAPRICE KLUCI V AKCI

Popis podle receptu Kluci v akci

Kluci uvádějí, že na 5 až 6 porcí budete potřebovat:

  • 2 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • kohoutí, slepičí, kuřecí vývar nebo vodu
  • 1 kohouta
  • sůl
  • snítku rozmarýnu
  • 1 lžičku mleté papriky
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 kapii nebo červenou papriku
  • 4 žampiony
  • slunečnicový olej

Postup

Kluci v akci nejprve na oleji orestují do sklovata na kostičky nakrájenou cibuli, přidají česnek, zarestují, pak zapráší mletou paprikou, krátce osmahnou, zalijí vývarem, osolí a přivedou k varu.

Části naporcovaného kohouta Kluci v akci na straně kůže naříznou, osolí, opečou na oleji ze všech stran dozlatova, přihodí snítku rozmarýnu, během opékání lehce popráší mletou paprikou, poté maso vyjmou (olej uchovají i se snítky rozmarýnu) a vloží do základu na omáčku, přiklopí, dusí do měkka, na závěr zalijí smetanou, nechají přejít varem a podávají.

Na oleji po opečeném mase Kluci v akci orestují papriku na krájenou na nudličky a na větší kousky nakrájené žampiony. Papriku s žampiony kladou na každou porci kohouta, navrch ozdobí snítkou opečeného rozmarýnu.

Jako přílohu doporučují Kluci v akci špecle, bramborové noky, knedlíky nebo rýži.

Detail odstavce: Popis podle receptu Kluci v akci
Zdroj: Jak dělají kuře na paprice Kluci v akci
Zveřejněno: 2.2.2019

KŘENOVÁ OMÁČKA KLUCI V AKCI

Postup přípravy

Nejprve si najemno nakrájíme cibuli. Na připravené pánvi si přepustíme máslo a na něj orestujeme cibulku dosklovata. Poté k ní přisypeme mouku a orestujeme ji s cibulkou, dokud nevznikne světlá jíška. Jíšku je třeba stále míchat a pak do ní přilít vývar, který se povaří 20 minut. Vývar se pak osolí, dochutí bílým pepřem a zjemní smetanou. Vzniklý bešamel se ještě povaří a přidá se do něj nastrouhaný křen.

Kluci v akci doporučují podávat tuto křenovou omáčku s plátky teplé šunky.

Detail odstavce: Postup přípravy
Zdroj: Křenová omáčka Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

KRŮTÍ GULÁŠ

Krůtí guláš s hráškem

Ingredience: 500 g krůtího masa, 2 lžíce hladké mouky, 150 g konzervovaného hrášku, mletá sladká paprika, olej, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, 1 cibule, mletý pepř, mletý kmín, sůl

Technologický postup: Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme se solí. Na oleji zpěníme cibuli, přihodíme nakrájené maso a opečeme. Přidáme česnek a 3 lžíce kečupu. Vše ještě chvíli restujeme. Poté přisypeme kmín a papriku. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme do hrnce malou scezenou plechovku hrášku a krůtí guláš s hráškem zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme. Krůtí guláš s hráškem podáváme s rýží. Porce na talíři zdobíme trochou strouhaného sýra.

Detail odstavce: Krůtí guláš s hráškem
Zdroj: Krůtí guláš
Zveřejněno: 13.2.2017

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ ROŠTĚNOU KLUCI V AKCI

Postup přípravy bramborového knedlíku

Pro přípravu bramborového knedlíku je lepší použít brambory ve slupce vařené den předem. Brambory se pak oloupou a nastrouhají na struhadle (Kluci v akci doporučují strouhat na hrubém okurkovém struhadle). Po nastrouhání se brambory v míse osolí. V další misce se rozšlehají vejce a přidá se lžíce mléka. Vejce se pak nalijí k bramborám a vše se smíchá. Na připraveném vále se pak brambory zadělají moukou a krupicí (mouka a krupice se přidávají tak dlouho, dokud těsto lepí). Z bramborové směsi se vytvarují šišky. Mezitím se připraví hrnec s vroucí vodou, kterou je potřeba osolit. Poté se do ní vloží bramborové šišky a vaří se asi 20 minut.

Detail odstavce: Postup přípravy bramborového knedlíku
Zdroj: Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g slaniny
  • 500 g cibule
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 140 g sádla
  • 250 ml smetany
  • 2 syrové brambory
  • vinný ocet
  • bobkový list
  • drcený kmín
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha, nakrájejte na kostky, osolte a okmínujte. Očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky a dozlatova ji orestujte na sádle, pak přidejte bobkový list, připravené pokrájené maso a důkladně je opečte. Zaprašte sladkou paprikou a ještě chvíli restujte. Maso zalijte vodou a duste doměkka. Kysané zelí raději pokrájejte, aby nezůstalo dlouhé, bramboru oloupejte a nastrouhejte najemno, přidejte k masu a vařte ještě asi 10 minut. Na závěr přidejte smetanu a podle potřeby dochuťte solí a octem.

Detail odstavce: Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci
Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno: 16.2.2016

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Verze kulajdy s klasickou jíškou

Pokud nemáme tu možnost, případně nechceme použít instantní jíšku, připravíme si vlastní ze 100 g másla a 50 g hladké mouky: máslo rozpustíme, zasypeme za stálého míchání moukou a zalijeme studenou vodou. Poté přidáme pokrájené brambory, houby a pokračujeme dále dle výše uvedeného receptu.

A jaké jsou vaše zaručeně nejlepší recepty na kulajdu? Podělte se o ně!

Detail odstavce: Verze kulajdy s klasickou jíškou
Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

KRŮTÍ GULÁŠ

Krůtí guláš pro děti

Ingredience: 500 g krůtího masa, trocha oleje, 1 cibule, 1 velká červená paprika, 1 rajče, 1 brambor, sladká paprika mletá, drcený kmín, majoránka, sůl, hladká mouka

Technologický postup: Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na cibulovém základu. Těsně před zalitím vodou okořeníme sladkou paprikou, drceným kmínem, solí. Když je maso orestované, zalijeme ho vodou tak, aby bylo ponořené a mohlo se dusit. Přibližně v polovině varu přidáme nakrájené rajče, papriku a najemno nastrouhaný brambor. Dusíme do změknutí masa. Pokud jsme guláš více zalili a omáčka není dostatečně hustá, tak ji jednoduše na závěr zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě, necháme provařit a dochutíme dle potřeby solí.

Detail odstavce: Krůtí guláš pro děti
Zdroj: Krůtí guláš
Zveřejněno: 13.2.2017

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Jak dělají kulajdu Kluci v akci

Tradiční domácí kulajda patří do skupiny klasických českých jídel. Receptů, názvů a modifikací je celá řada. Taková kulajda se zakysanou smetanou, se žampiony, nebo z čerstvých hub potěší vaše chuťové pohárky. No, a jak kulajdu dělají Kluci v akci, se můžete dočíst níže. Jsou zde uvedeny dvě varianty: jedna s použitím instantní jíšky a druhá z klasické domácí jíšky.

Ingredience

800 ml vody, 300 g brambor, 30 g sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 1 snítka čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného, 5–7 lžic instantní jíšky, 50 g másla na zjemnění, 4 vejce, kmín, sůl, bílý pepř, ocet

Recept

Nejdříve kluci namočí sušené houby minimálně na 1 hodinu, nejlepší je to podle nich přes noc. Dále kluci očistí brambory a nakrájí je na hrubé kostky, zalijí vodou, a přidají namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, osolí, opepří, přidají kmín a vaří, dokud nejsou houby a brambory měkké, tedy cca 15–20 minut. Pak to kluci zalijí smetanou, zahustí instantní jíškou, ochutí octem, zjemní máslem a přidají pokrájený kopr. Do mírně osolené a octem okyselené vroucí vody vloží v naběračce rozklepnuté vejce a zavaří ho tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 3 minutách varu vejce vyjmou a vloží je do studené vody, aby se zatáhla. Při podávání vkládali do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Detail odstavce: Jak dělají kulajdu Kluci v akci
Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

JAK DĚLAJÍ DUŠENOU KAPUSTU KLUCI V AKCI

Postup přípravy:

Nejprve si nakrájíme cibuli na kostičky, poté ji na oleji osmahneme dosklovata. K cibuli se přidá kapusta nakrájená na kostky a kmín. Vše se zasmahne a přidá se nahrubo nasekaný česnek. Vše se krátce opeče a zastříkne octem, osolí se a případně i podlije vodou (pokud je potřeba), aby se kapusta mohla dusit doměkka. Změklá kapusta se na závěr dochutí mletým pepřem.

Detail odstavce: Postup přípravy:
Zdroj: Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ KLUCI V AKCI

Recept

Ingredience:

  • 1−1,2 kg telecích (hovězích) líček
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • olej
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1/2 menšího celeru
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 3 bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře a nového koření
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 4 lžíce dvojitého rajského protlaku
  • 1 l hutného červeného vína
  • 1 l hovězího vývaru
  • krupicový cukr a citronová šťáva na dochucení
  • 80 g másla na zjemnění
Ingredience na žampiony s petrželkou:
  • 80 g másla
  • 12 středních žampionů
  • hrst plocholisté petržele
  • sůl
  • bramborová kaše na podávání

Postup:

Kluci v akci líčka očistí, rozkrojí napůl, osolí a opepří. Zeleninu nakrájejí nahrubo, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejí olej a opečou líčka ze všech stran, zprudka a krátce, poté je vyjmou a ponechají stranou. Do hrnce do výpeku po líčkách Kluci v akci vloží kořenovou zeleninu a opečou ji do zlatohněda. Následně přidají cibuli. Na závěr přidají celé divoké koření, tymián, rozmarýn, nasekaný česnek, osmahnou, přidají trochu přepuštěného másla, dále rajský protlak, opět zarestují, zalijí vínem a vývarem, přivedou k varu a zavaří.

Poté Kluci v akci do základu vloží opečená líčka, přiklopí a dusí v předehřáté troubě na 140 °C asi 1,5–2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmou na talíř, vyndají koření a omáčku rozmixují, nebo ji radí propasírovat. Dochutí solí, pepřem, případně lehounce osladí cukrem a okyselí citronem. Těsně před podáváním Kluci v akci do horké omáčky zašlehají máslo.

Jako přílohu na másle zprudka opečou dozlatova žampiony, osolí je, opepří a posypou nasekanou petrželkou, vše upraví na talíř společně s bramborovým pyré. Tento recept, jak uvádějí Kluci v akci, je určen pro 4–6 porcí.

Detail odstavce: Recept
Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci
Zveřejněno: 11.1.2019

SRNČÍ GULÁŠ

Jak dělají srnčí guláš Kluci v akci

Ingredience: 1 kg srnčí kýty, 2 větší cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, kmín, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 4 lístky bobkového listu, 2 lžičky nového koření, 1 lžička celého pepře, špetka jalovce, olej, 30 g másla, 4  lžíce hladké mouky

Technologický postup: Srnčí maso zbavíme povrchových blan a nakrájíme na kostky. Ty vložíme do misky a zalijeme marinádou. Marinádu připravíme z prolisovaného česneku, jalovce, pepře, soli a oleje. Vše necháme uležet do druhého dne v chladu. Do hrnce si dáme olej, na kterém necháme orestovat najemno nakrájené cibule. K cibulím přidáme maso a také orestujeme. Když je maso zatažené, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, restujeme 1 minutu a zalijeme vodou nebo vývarem. Omáčku ochutíme solí, pepřem, novým kořením, kmínem, jalovcem, bobkovým listem a necháme vařit. Když je maso měkké, tak ho z omáčky vyjmeme, omáčku přecedíme a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, kterou připravíme z másla a mouky, vložíme zpět maso a necháme ještě minimálně 10 minut znovu provářet, aby se odstranila chuť mouky. Guláš podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Detail odstavce: Jak dělají srnčí guláš Kluci v akci
Zdroj: Srnčí guláš
Zveřejněno: 9.10.2016

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ ROŠTĚNOU KLUCI V AKCI

Postup přípravy špenátu

Nejprve si opět nakrájíme cibuli najemno. Mezitím si připravíme hrnec s olejem, který zahřejeme. Po zahřátí oleje se do hrnce vloží cibulka, která se zpění a pak zasype moukou. V oleji se restuje dorůžova a až pak se do hrnce vloží i připravený špenát, který se osolí. Když špenát pustí šťávu, přidá se nasekaný (vymačkaný) česnek. Špenát se ještě chvilku podusí, a pak se do něj přidají vajíčka a i s nimi se špenát dál povaří.

Detail odstavce: Postup přípravy špenátu
Zdroj: Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018

KRŮTÍ GULÁŠ

Krůtí guláš s hlívou

Ingredience: 400 g krůtího masa, 2 cibule, olej, 150 g anglické slaniny, 200 g hlívy ústřičné, 1,5 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 stroužky česneku, drcený kmín, vývar, hladká mouka

Technologický postup: Na trošce tuku necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky a smažíme do vysmažení tekutiny. Pak přidáme krátce osmažit protlak s paprikou, ochutíme kmínem a česnekem (pokrájeným na plátky), zalijeme vývarem tak, abychom měli tekutinu těsně nad masem a hlívou, a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a dle potřeby přidáme vývar. Nakonec zahustíme guláš moukou rozmíchanou v malém množství vody a ještě provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a česnekem. Podáváme s čerstvým pečivem, knedlíkem, rýží či těstovinami. Na talíři můžeme dozdobit cibulkou či plátky česneku.

Detail odstavce: Krůtí guláš s hlívou
Zdroj: Krůtí guláš
Zveřejněno: 13.2.2017