Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

KYSELINA MRAVENČÍ PRODEJ

OBSAH

Prodej kyseliny mravenčí

Kyselina mravenčí je k dostání v internetových obchodech, speciálních včelařských potřebách nebo v lékárně.

Zdroj: Kyselina mravenčí

Diskuze

V diskuzi VARROAZA A KYSELINA MRAVENČÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Jako bohužel teda kyselina mravenčí nezabrala. Zabral až thymovar na bázi thymolu. Toť můj postřeh.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Varroaza a kyselina mravenčí diskuze

Bezpečnostní list kyseliny mravenčí

Při manipulaci s kyselinou mravenčí všichni výrobci odpařovačů kladou důraz na bezpečnost a ochranu zdraví. Krytá pokožka, odolné gumové rukavice, ochrana očí by měly být samozřejmostí stejně jako připravená první pomoc. Vzhledem k tomu, že se jedná o kyselinu, má dle normy stanoven svůj bezpečností list. Ten je možné si prohlédnout zde.


Zdroj: Kyselina mravenčí

Diskuze

V diskuzi NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirouš.

také máme výbornou zkušenost s Thymovarem. Výsledky parádní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thimi.

Kyselina mravenčí se neosvědčila. Tož thymovar jooo.

Zdroj: diskuze Nemoc

Využití ve včelařství

Kyselina mravenčí se ve včelařství využívá k tlumení varroázy. Zjednodušeně lze říci, že účinná koncentrace par kyseliny hubí roztoče, ale nepůsobí zhoubně na včely. Někteří kleštíci hynou okamžitě po aplikaci, jiní ve včelstvu ještě několik dnů až týdnů přežívají poškození a umírají později. Kyselina mravenčí je účinná i proti roztočům na zavíčkovaném plodu.

Příliš vysoká koncentrace par kyseliny mravenčí v úle (předávkování) ale může způsobit ztráty matek, poškození plodu, přestávku v plodování.

Účinnost ošetření kyselinou mravenčí podle různých zdrojů kolísá. Zevrubně lze říct, že jedna aplikace dlouhodobého odpařovače zahubí 60–80 % roztočů, dvě aplikace 90–98 % roztočů. Je-li v celoročním ošetřování včelstev počítáno ještě s dalším (jiným) léčením v bezplodém období (například amitrazem nebo kyselinou šťavelovou), není potřeba klást na účinnost odpařovačů takové nároky (snížení rizik z předávkování).

Kritický přirozený spad, určující počátek léčby, se v různých zdrojích značně liší od 2 do 10 roztočů, záleží také na části roku. Předpokladem je zabezpečení podložek proti ztrátám spadlých roztočů. Vložení aplikátoru s kyselinou mravenčí do úlu se doporučuje v podvečer nebo po ránu, obecně ve chvíli, kdy teploty nepřesahují 20 °C. Při tropických dnech s teplotami nad 30 °C (u některých aplikátorů 25 °C) se ošetření doporučuje neprovádět či odložit (vlastní omezená zkušenost toto ale nepotvrzuje).

Výpary kyseliny mravenčí jsou těžší než vzduch, mají tedy tendenci klesat. S vyšší teplotou se odpařování zrychluje (při 30 °C je cca 15x rychlejší než při 10 °C).

Odpařovače by se měly umisťovat buď vedle plodu (alespoň ob rámek nebo zcela ke stěně úlu), nebo nad plod, umístění do podmetu se doporučuje jen zřídka (u jednonástavkových oddělků). Výrobci aplikátorů kyseliny mravenčí si většinou vymiňují nepoužívat je v době nasazených medníků pro konzumní med.

V případě vysokého přirozeného denního spadu v průběhu sezóny (více než 2 roztoči za den) může být v mezidobí použita ještě odlehčovací aplikace formou krátkodobého odpařovače 85% kyseliny mravenčí, která má za cíl zejména snížení populace foretických roztočů. Množství kyseliny pro jednu aplikaci se liší podle druhu použitého odpařovače a síly včelstva. Pohybuje se zhruba v rozmezí 100 až 360 gramů (u běžného včelstva).

Aplikaci kyseliny mravenčí odparem není dobré provádět souběžně se zakrmováním. Často ale bývá doporučována mezi krmeními. Pro pozdní podzimní ošetření není kyselina mravenčí příliš často doporučována kvůli nízkým teplotám, když už, tak 85%.

Zdroj: Kyselina mravenčí

Diskuze

V diskuzi KYSELINA MRAVENČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kuchařinka.

Dobrý den,

mám dotaz - asi 80 - 100 mravenců si vlezlo do načnuté sklenice s medem (množství medu asi 400 g) a utopili se v něm. Nebylo datažené víčko. Mravence jsem vylovila, jen jestli med se dá dále používat - není poškozen a nebude mít negativní vliv na zdraví. Mravenci byli mallí černí, bydlíme na venkově a začalo se jich objevovat velice mnoho. Likviduji, ale pouze přírodní cestou.

Mnohokrát děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dr. Ivan Babůrek.

V medu se ve velmi malém množství přirozeně vyskytují organické kyseliny včetně kyseliny mravenčí. Med bez jejich obsahu by nám možná nechutnal pro fádní chuť. Utopení mmravenci obsah kyseliny nepatrně zvýší. Na chuti, ani na zdravotních parametrech medu se to ale nijak neprojeví.

Zdroj: diskuze Kyselina mravenčí

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

Kyselina citronová

Kyselina citronová je slabá kyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech. Tato kyselina je šetrnější k životnímu prostředí než většina ostatních a působí jako čisticí prostředek pro bazény. Kyselina citronová odstraňuje znečištěnou oblast bazénu při aplikaci tím, že rozežírá horní vrstvu povrchu bazénu. Při odstranění tenkého povlaku nepoškodí podklad, pouze skvrnu od něj odtlačí. Kyselina citronová je jemnější odstraňovač skvrn než kyselina chlorovodíková, další forma kyseliny používaná k odstranění skvrn a obnovení povrchu bazénů.

Kyselina citronová je kyselá, takže její pH je nižší než 7. Přidáním kyseliny citronové do bazénové vody se tak dá snížit její pH. Kolik přesně použít sáčků s kyselinou citronovou se dozvíte dále v tomto článku.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Kyselina chlorovodíková – dávkování

Kyselina chlorovodíková (solná) je vhodnější pro tvrdou vodu. Je to velmi silná kyselina, jedna z lidstvu nejdéle známých a nejvíce využívaných. Jde o vodný roztok plynného chlorovodíku (HCl).

Zpravidla je dávkování této kyseliny následující: 1 litr kyseliny na 20 m3 vody v bazénu.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Diskuze

V diskuzi PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenda.

Nepochopím jak může někdo prodávat rýmovník a ta 70 Kč rostlinku? Vždyt do doma roste pomalu jako plevel !Ale jsou i takoví mezi námi ,bohužel !!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Ty budeš mít celý život ho..o

Zdroj: diskuze Plectranthus purpuratus

Kyselina fosforečná – názvosloví

Kyselina fosforečná je bezbarvá látka bez zápachu. Vyskytuje se v kapalném skupenství, pevná krystalická struktura je velmi nestabilní. Vzorec kyseliny fosforečné je H3PO4. Další název je kyselina orthofosforečná. Špatný název je kyselina fosforová. Jde o středně silnou kyselinu. Za normálních podmínek ji tvoří bezbarvé tvrdé kosočtverečné hygroskopické krystalky. Kyselina fosforečná tvoří tři řady solí: fosforečnany, hydrogenfosforečnany a dihydrogenfosforečnany. Na vzduchu je tp rozplývavá látka. Nemá oxidační vlastnosti. Většinu kovů nerozpustí, protože se ve zředěné kyselině fosforečné vytváří na jejich povrchu vrstva nerozpustných fosforečnanů. Zahříváním uvolňuje kyselina trihydrogenfosforečná molekuly vody.

Zdroj: Kyselina fosforečná

Diskuze

V diskuzi KYSELINA DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandr starzinský.



Dobrý den,jaká je prosím vhodná kyselina na úpravu vody v bazénu/solná-sírová/ a která je vhodnější a na co?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bazen servis moric.

nedoporučuji.kyselina solná narušuje flexibilní bazenové hadice, které časem naboboptnají a a místě lepu...koleno, skymmer, mufna...dojde k prasknutí.no..a potom, kopete, kopete a hledáte....

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu

Kyselina sírová do bazénu

Také kyselina sírová snižuje pH vody v bazénu. Na úpravu stačí (cca do pH 7) 38% kyselina sírová, případně solná (ta je vhodnější pro tvrdou vodu).

Obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sníží pH 1 m3 vody o 0,1.

Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážné poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích, která se přidávají do potravin, je to však bezpečná látka.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Diskuze

V diskuzi MANDEVILLA ŽLUTÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Dermová.

Dobrý den, vše je mi jasné ale kde koupit???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den,
bohužel žlutou ani jinou barvu nemám ale ráda bych měla. Proto se na vás obracím s prosbou o prodej 2 výpěstků /dvou sazeniček Mandevile/. V případě,že máte na prodej moc mě potěšíte. Děkuji za zprávu Irena.

Zdroj: diskuze Mandevilla žlutá

Katalpa trubačovitá prodej a cena

Cena katalpy trubačovité je cca 399 Kč a tento druh se dá koupit ve všech zahradnictvích.

Zdroj: Katalpa

Diskuze

V diskuzi KYSELINA DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandr starzinský.

zdravím,asi jsem natvrdlý ale nepochopil jsem čím tedy snižovat PH ,sírová je tedy vhodná?Protože všechny hnusy z obchodu jsou založeny právě na ní.Potřebuji asi 1x týdně upravit PH,dám do 50m3 bazénu 2-3 litry solné a potom chlornan a myslím že že to je dobré.Samozřejmě si od Vás nechám poradit jak to dělat lépe,děkuji A.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bazen servis moric.

Prominte...kyselina solna nee.musite davat SIROVOU.

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu

Kyselina solná – bezpečnostní list

Vzhledem k tomu, že se jedná o kyselinu, má dle normy tento produkt stanoven svůj bezpečností list. Ten je možné si prohlédnout zde.

Zdroj: Kyselina solná

Diskuze

V diskuzi ČMELÁCI PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlastimil švancara.

koupím čmelín s matkou zabydlený duben 2019 přijedu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Zemanová.

Taky koupím čmelín i s matkou díky

Zdroj: diskuze Čmeláci prodej

Varování

Kyselina citronová je sice mírnější formou kyseliny, ale stále je nebezpečná. Při práci s kyselinou citronovou je třeba vždy nosit ochranný oděv. Nesprávně neutralizovaná kyselina může zabíjet zvířata, nadále rozežírat povrchy bazénů a zranit lidi. Kyselina citronová také produkuje výpary, které jsou škodlivé pro lidi a zvířata. Tato kyselina je účinným odstraňovačem skvrn, ale při nesprávném použití nebo při nedostatečném opláchnutí vážně poškozuje bazény. Mytí kyselinou citronovou mohou provádět sami majitelé bazénů, ale nejlépe je přenechat to profesionálním odborníkům na péči o bazény.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Prodej smetenců

Někdy se také říká pakety. V našich krajích se takto prodávají včelstva jen minimálně. Jde vlastně o umělý roj s rozkladenou matkou v klícce. Po převozu je možné jej usadit jako přírodní roj. Odpadá potřeba měnit matku. Smetenec v novém (zavřeném) úlu se dá na pár dní do sklepa a krmí se. Včely se stmelí, začnou stavět nové plásty, matka začne klást vajíčka. I tvorba smetence představuje značně pracný způsob množení včelstev, ale ve specifických případech (ozdravění včelstva) velmi účinný.

Zdroj: Prodej včelstva

Cena

Cena 33% kyseliny sírové se pohybuje v rozmezí od 30 do 50 korun za 1 litr.

Tato kyselina se dá koupit pouze v koncentrátu, který je 33% a nižší.

Zdroj: Kyselina sírová

Perovskia atriplicifolia prodej

Běžně je možné tuto rostlinu koupit na internetu.

Zde můžete vidět cenu Perovskia atriplicifolia.

Zdroj: Perovskie lebedolistá

Kyselina fosforečná v těhotenství

V nízkých dávkách je tato látka bezpečná. Koncentrovaná kyselina fosforečná však způsobuje podráždění pokožky a sliznice. Je zdrojem fosforu a při vyšších dávkách způsobuje jeho nadbytek. Nedoporučuje se v těhotenství, jelikož maminky olupuje o vápník. Stupeň škodlivosti je číslo 2, tedy syntetická přísada bez známých vedlejších účinků. Využívá se v potravinářství především jako ochucovadlo a k okyselení kolových nápojů. Jedná se o nejlevnější, ale nejsilnější okyselující látku.

Zdroj: Kyselina fosforečná

Prodej včelích matek

Matky se chovají pro výměnu ve vlastních včelstvech, kvůli navýšení jejich počtu anebo na prodej, včelaři produkují matky či matečníky (buňky s budoucí matkou). Způsobů existuje mnoho, všechny využívají přirozených instinktů včel, které by se v určitých momentech pustily do výchovy nové matky i bez včelaře. Nové matky je možné chovat ve včelstvu při matce (matečníkové mističky jsou vloženy nad mateří mřížku), chov matek v osiřelci (to je chov bez matky a jsou zde vloženy matečníkové mističky). Matky se po oplodnění vkládají s několika dělnicemi do transportní klícky a prodávají se.

Včelstva je možné koupit přímo od včelaře nebo si je lze objednat na internetu přes nějaký obchod. Matky je možné koupit také přes internet nebo přímo u některého včelaře.

Zdroj: Prodej včelstva


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP