Téma: 

lívanečky bez droždí


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LÍVANEČKY

Recept na kynuté lívanečky

Ingredience: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, ½ l vlažného mléka, 2 vejce, ½ kostky droždí (20 g), ½ balíčku vanilkového cukru, špetka soli, trocha strouhané citronové kůry.

Postup: Nejprve v míse smícháme rozdrobené droždí s 1 lžící cukru a směs zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké lívancové těsto, které necháme půl hodiny kynout. Pánev potřeme olejem a malou naběračkou tvoříme lívanečky nebo můžeme použít lívanečník. Smažíme z obou stran. Hotové lívanečky posypeme moučkovým cukrem a „staročeským sypáním“, to jest směs koření a třtinového cukru.

Detail odstavce: Recept na kynuté lívanečky
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LÍVANEČKY

Lívanečky bez droždí

Ingredience: 1 balíček kypřicího prášku, 1 l mléka, 1 lžička mleté skořice, 1 hrnek hladké mouky, 1 vejce. Na potření: marmeláda. Podle potřeby: olej na smažení.

Postup: Nejdříve smícháme mléko, vejce, mouku, kypřicí prášek a pro doplnění chutě skořici, která tam ale být nemusí. Těsto na lívanečky dobře promícháme. Mělo by být dost husté, kdyby se nám zdálo řídké, přidáme ještě mouku. Na talíř vedle pánve na smažení si připravíme ubrousky, jež budeme pokládat na čerstvě usmažené lívanečky, aby nebyly tak mastné. Lívance smažíme na mírném plameni z obou stran dozlatova. Hotové (a rychlé) lívanečky mažeme marmeládou nebo povidly a zdobíme podle fantazie šlehačkou či ovocem.

Detail odstavce: Lívanečky bez droždí
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Žloutnutí listů u ostružiny.

Mám zahradní ostružinu bez trnů a letos začaly žloutnout listy.Nevím proč,prosím
poraďte.

Zdroj: diskuze Nemoc ostružin
Odesláno: 19.5.2018 uživatelem Jan
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY

Lívanečky z ovesných vloček

Ingredience: 1 l mléka, 1 kostka droždí, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 250 g ovesných vloček, 1 lžička cukru (na kvásek). Na potření: 200 g borůvkové marmelády. Na smažení: 80 ml oleje.

Postup: Část mléka mírně ohřejeme, přidáme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme zbytek mléka s moukou a vejcem, přidáme ovesné vločky a poté i vzešlý kvásek. Těsto promícháme a necháme půl hodiny v teple kynout. Potom na malém množství oleje smažíme na lívanečníku placičky. Hotové lívanečky s ovesnými vločkami podáváme potřené borůvkovou marmeládou.

Detail odstavce: Lívanečky z ovesných vloček
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: avicularia versicolor kokon

Dobrý den. Mám dotaz. Samička si vytvoří kokon i bez paření?děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Avicularia versicolor kokon
Odesláno: 3.2.2015 uživatelem Jiří
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance s ovesnými vločkami bez droždí

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 120 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup:

Vločky dáme do mísy, propláchneme vodou a zalijeme 0,25 l ohřátého mléka. Necháme zhruba 20 minut odležet, nabobtnat. Poté přisypeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme prášek do pečiva a zalijeme zbytkem mléka. Vše důkladně promícháme v lité husté těsto. Rozpálíme pánev, malinko potřeme olejem a začneme smažit lívanečky z obou stran pěkně do růžova. Zdobíme tím, co máme rádi. Třeba pomažeme marmeládou, ozdobíme tvarohem nebo šlehačkou.

Detail odstavce: Lívance s ovesnými vločkami bez droždí
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak a kdy stříhat ostružiny

ostruziny-vyborny clanek..Zverejnujte další..MOHU HNOJIT ROZDRCENOU TRAVOU V PRUBEHU ROKU PO NASEKANI?NENALEZOU MI NA OSTRUZ.KERE KLISTATA Z NASEKANE TRAVY,NEBO SLIMACI?DEKUJI ZA ODPOVED NA MUJ MEIL.Mam ostruz.jiz 5-6let bez prihnojovani a BEZ KLISTAT,ALE V TRAVE KLISTATA JSOU-nIzky JESENIK-JAKARTOVICE

Zdroj: diskuze Jak a kdy stříhat ostružiny
Odesláno: 20.4.2015 uživatelem kvetoslav
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček fitness

Suroviny:

  • 100 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • špetka skořice
  • jogurt nebo tvaroh
  • banán či jiné ovoce na ozdobu

Postup:

Bílek vyšleháme do pěny, k němu postupně přidáme žloutek, vločky, mléko a skořici. Z této směsi tvoříme malé lívanečky a klademe je na rozpálenou suchou pánev. Pečeme do zlatova z obou stran. Hotové ozdobíme tvarohem nebo jogurtem a kousky ovoce, například banánem. A proč jim říkáme fitness lívanečky? Protože jsou bez tuku, cukru a mouky. Prostě zdravé a výživné.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček fitness
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Rekolaudace

Chci kolaudaci být v nebytových prostorách bez stavebních úprav. Nebytový prostor byl obchod se sociálním zařízením. A de. Děkuji

Zdroj: diskuze Kolaudace
Odesláno: 19.11.2016 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: prezimovani previslych jahod

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 17.10.2015 uživatelem Vladka
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

SUŠENÉ DROŽDÍ

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Detail odstavce: Co dělat, když sušené droždí nekyne
Zdroj: Sušené droždí
Zveřejněno: 8.10.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: ryngle renklóda pěstování

Nechte růst bez střihu. Pokud se vyvíjí symetricky do šířky i výšky, tak nemusíte stříhat. Jinak jen tvarujte podle svých představ a prostorových možností.

Zdroj: diskuze Ryngle renklóda pěstování
Odesláno: 11.6.2016 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček bez vajec

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 150 g mletých ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • mletá skořice

Postup:

Rozemleté ovesné vločky dáme do misky, zalijeme 0,25 l ohřátého mléka a necháme zhruba 20 minut odležet. Potom přidáme vanilkový cukr, zbytek mléka, mletou skořici, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidat mléko nebo přisypat vločky můžeme dle potřeby. Záleží na tom, jak husté těsto chceme. Na trošce oleje smažíme malé lívanečky z obou stran do zlatova. Pokud máme teflonovou pánev, můžeme zcela bez tuku. Lívanečky z ovesných vloček servírujeme s tím, co máme rádi. Například s marmeládou, tvarohem, šlehačkou a podobně.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček bez vajec
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: www.hovězí polevka-čistit

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček a tvarohu

Suroviny:

  • 150 g ovesných vloček
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vejce
  • mléko dle potřeby
  • cukr
  • olej na smažení

Postup:

Ovesné vločky rozdrtíme v drtiči na prášek. Dáme do misky, přidáme tvaroh, trošku cukru, vejce. Mléko přilejeme dle potřeby. Vytvoříme kaši. Rozpálíme pánev s trochou oleje a lžící tvoříme menší lívanečky. Pečeme z obou stran do zlatova. Lívanečky mažeme marmeládou nebo sypeme skořicovým cukrem.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček a tvarohu
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: plněné papriky bez masa

Líbí se mi tento recepis, myslím, že takto plněné papriky musí být velmi dobré a chutné. G.

Zdroj: diskuze Plněné papriky bez masa
Odesláno: 26.8.2016 uživatelem Gabriela
Počet odpovědí: 0

LÍVANEČKY

Lívanečky z kefíru

Ingredience: 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 1 a ½ lžičky cukru, 1 lžička jedlé sody, 1 kefír (500 ml).

Postup: Všechny přísady spojíme a vytvoříme těsto, z něhož můžeme hned smažit lívance na lívanečníku. Výhodou těchto lívanců je, že odpadá kynutí. Hotové lívance obalujeme ve skořicovém cukru.

Detail odstavce: Lívanečky z kefíru
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: požadavky pro kolaudaci

Dobrý den!

Jsem vlastníkem stavby bez čísla popisného či evidenčního( jiná stavba). Lze tuto stavbu a za jakých podminek, kolaudovat za účelem bydlení?
Děkuji,Plaček.

Zdroj: diskuze Požadavky pro kolaudaci
Odesláno: 30.11.2017 uživatelem Martin Plaček
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LÍVANEČKY

Lívanečky ze zakysané smetany

Ingredience: 380 g zakysané smetany, 16 polévkových lžic polohrubé mouky, 2−3 lžíce cukru krystal, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 3 vejce.

Postup: Do mouky zamícháme prášek do pečiva a všechny ostatní suroviny. Těsto by nemělo být řídké jako těsto na palačinky. Pečeme v lívanečníku na oleji z obou stran. Lívanečky se hezky propečou a při obracení těsto neteče. Vyndáváme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Hotové lívance ozdobíme šlehačkou, na kterou položíme buď čerstvé ovoce, nebo lžičku džemu. Z této dávky připravíme asi 25 lívanečků.

Detail odstavce: Lívanečky ze zakysané smetany
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

LÍVANEČKY

Lívanečky z podmáslí

Ingredience: 250 ml podmáslí, 60 g cukru krupice, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 60 g rozpuštěného másla, 150 g jahod nebo borůvek (čerstvých nebo mražených). Na smažení: 3 lžíce másla.

Postup: Do velké mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr a rozšlehaná vejce s podmáslím a rozpuštěným máslem. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a malou naběračkou na ni nalijeme trochu těsta, které rozetřeme na placičku a posypeme borůvkami nebo drobnými jahodami. Když se na povrchu těsta začnou tvořit bubliny, opatrně lívanec otočíme a dopečeme. Hotové lívanečky můžeme podávat s medem.

Detail odstavce: Lívanečky z podmáslí
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

LÍVANEČKY

Jak dělá lívance Zdeněk Pohlreich

Ingredience: 8 g droždí, 185 g mléka, 140 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli, 12 plátků anglické slaniny, javorový sirup, moučkový cukr na posypání, olej.

Postup: Na lívancové těsto potřebujeme nejdříve ohřát mléko, ve kterém pak rozmícháme droždí. Přisypeme mouku a vše promícháme. Nakonec do těsta vmícháme vejce a špetku soli. Těsto necháme alespoň půl hodinky kynout pod utěrkou. Na pánvi s kapkou oleje upečeme lívance dozlatova. Do pánve poté položíme i plátky slaniny a opečeme je dokřupava. Lívance servírujeme tak, že je naskládáme na sebe, přičemž je proložíme křupavou slaninou. Na závěr lívance pořádně zalijeme javorovým sirupem a zasněžíme moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Jak dělá lívance Zdeněk Pohlreich
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka bez vajec

Ingredience: 2 kostky droždí, 1 cibule, 100 g másla, 100 g taveného sýru, sůl, pepř mletý, pažitka

Technologický postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, tavený sýr a mícháme do rozpuštění a propojení ingrediencí. Dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a nasekanou pažitku. Po vychladnutí mažeme nejlépe na tmavé pečivo.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka bez vajec
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

SUŠENÉ DROŽDÍ

Použití sušeného droždí na kvásek

Kvasinky v droždí jsou živé mikroorganismy, které se ve styku s vodou a cukrem při vhodné teplotě rozmnožují pučením. Přitom vzniká oxid uhličitý, který způsobuje kypření těsta a zvětšování jeho objemu. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 (zhruba 1 g droždí) v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk droždí.

Sušené droždí je v podstatě ve dvojí verzi. Zaprvé jde o sušené droždí, které se musí nechat vzejít na kvásek. Druhým typem je instantní sušené droždí značky Dr. Oetker: v jednom balíčku je 7 g droždí (vhodné na 500 g mouky), které se zamíchá do suchých ingrediencí před přidáním tekutých, tím pádem je použití okamžité, na nic se nečeká. Na sáčku se sušeným droždím by měl být napsán návod, jak je použít a na jaké množství mouky.

Detail odstavce: Použití sušeného droždí na kvásek
Zdroj: Sušené droždí
Zveřejněno: 8.10.2015

LÍVANEČKY

Lívance bez mouky

Ingredience: 100 g nízkotučného sýru cottage, 1 vejce, 160 g mletých ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, 1 banán, 40 ml sójového mléka.

Postup: Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Opékáme na nepřilnavé pánvi na středním plameni cca 2 minuty z každé strany.

Detail odstavce: Lívance bez mouky
Zdroj: Lívanečky
Zveřejněno: 29.9.2016

SUŠENÉ DROŽDÍ

Rozdíl mezi normálním a sušeným

Čerstvé droždí je na omak jemné, má růžovohnědou barvu, voní příjemně a při lámání lístkuje. Vyschlé droždí je tvrdé, má trhliny a tmavou i nazelenalou barvu. S takovým droždím těsto nevykyne. Na vyzkoušení droždí je jednoduchý recept: Když dáte malý kousek droždí do horké vody, vystoupí ihned na povrch, pokud má ještě schopnost kynout.

Sušené droždí je lepší v tom, že se dá koupit do zásoby a nemusí se hlídat datum spotřeby, těsto vykyne stejně jako u čerstvého droždí.

Čerstvé droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě drobných krystalků. Tento typ droždí se prodává například v sáčcích o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo v 7 gramových od Dr. Oetkera a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců, což je jeho velká výhoda. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí neboli 1/4 kostky čerstvého droždí (10–12 g) se rovná jedné čajové lžičce sušeného droždí.

Detail odstavce: Rozdíl mezi normálním a sušeným
Zdroj: Sušené droždí
Zveřejněno: 8.10.2015

BANÁNOVÉ LÍVANCE - RECEPT

Banánové lívance bez vajec

Ingredience: 210 g hladké mouky, špetka soli, 2,5 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky cukru, 375 ml mléka, 2 zralé banány rozmačkané na kaši

Postup: V jedné míse smícháme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přimícháme banán, mléko a vypracujeme hladké těsto. Smažíme na másle dozlatova menší lívanečky.

Detail odstavce: Banánové lívance bez vajec
Zdroj: Banánové lívance - recept
Zveřejněno: 27.2.2018

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 2 kostky droždí, 1 cibule, 1 vejce, 2 lžíce bílého jogurtu, bylinky, sůl

Technologický postup: Osmahneme cibulku, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme osolené vajíčko, a až bude hotové, stáhneme z plotny. Přidáme tvaroh a případně podle konzistence trochu bílého jogurtu a podle chuti dosolíme. Vmícháme bylinky nebo nasekanou jarní cibulku.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

BANÁNOVÉ LÍVANCE - RECEPT

Banánové lívance s vločkami

Ingredience: 2 lžíce kakaového prášku, 2 lžíce arašídového másla, sůl, 100 ml mléka, 2 vejce, 100 g ovesných vloček, 1 banán

Ingredience na domácí nugetu: 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce kakaového prášku, 125 g odtučněného tvarohu, 1 lžička stévie

Postup: Banán rozmačkejte, smíchejte s vločkami, trochou mléka (použijte ho jen tolik, aby vzniklo husté těstíčko), špetkou soli a vejci a nasucho z těsta pečte malé lívanečky. S kvalitní pánví nebudete potřebovat žádný tuk.

Arašídové máslo prošlehejte s kakaem a nařeďte mlékem. Tvaroh trošku oslaďte stévií a podávejte spolu s lívanečky a domácí nugetou. Na nugetu jednoduše prošlehejte arašídové máslo, kakao a trochu mléka.

Detail odstavce: Banánové lívance s vločkami
Zdroj: Banánové lívance - recept
Zveřejněno: 27.2.2018

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Lívance z ovesných vloček a banánu

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 banány
  • 1 vejce
  • mléko

Postup:

Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme ovesné vločky a banán nakrájený na kousky. Mixérem rozmixujeme na kaši, pokud je moc hustá, naředíme ji mlékem. Rozehřejeme suchou pánev bez použití oleje, ze směsi vytvoříme lívance a pečeme na mírném ohni z obou stran do zlatova. Kdy máme lívance otočit, poznáme tak, že se nám na povrchu začnou tvořit malé bublinky.

Detail odstavce: Lívance z ovesných vloček a banánu
Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček
Zveřejněno: 19.11.2018