Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

LOSOS RECEPT

Obsah

Pečený losos na másle

Ingredience: 2 plátky lososa, sůl, citronová šťáva, mletý kmín, čerstvý tymián, máslo, hladká mouka

Postup: Čisté a osušené rybí plátky pokapeme citronem a necháme 10 minut odpočinout, mezitím si nadrobno nasekáme čerstvý tymián. Poté rybí plátky osolíme, okmínujeme a obalíme v mouce s tymiánem. Filé opečeme na másle z obou stran a podáváme. Losos na másle je výborný s bramborovou přílohou.

Zdroj: Pečený losos

Poradna

V naší poradně s názvem LOSOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

muzu lososa na warfarin. obcas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lososa i jiné ryby můžete jíst bez omezení, i když užíváte Warfarin. Maso lososa obsahuje jen velmi málo vitamínu K. Právě vitamín K ovlivňuje účinky Warfarinu. Ale pozor! Losos obsahuje i nějaké tuky (26 gramů na 200 gramů syrového masa) a je známo, že rybí tuk může přispívat ke vzniku krvácení. Proto je potřeba hlídat reakci svého těla, co se týče možného krvácení, vždy po konzumaci tučných ryb.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Pečený losos v celku v troubě

Ingredience: losos, sůl, pepř, 3 cibule, 5 stroužků česneku, olivový olej

Postup: Lososa umyjeme a osušíme. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme na plech nebo pekáč, podlijeme malým množstvím oleje a pečeme odkrytého. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený česnek a podlijeme malým množstvím vody.

Jako přílohu si můžeme připravit dušenou zeleninu: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka nakrájený pórek, fazolové lusky, houby (můžeme použít i mraženou zeleninu, například „Čínskou směs“). Vše osmahneme a poté chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme trochu sójové omáčky. Lososa podáváme s chlebem a podušenou zeleninou.

Zdroj: Pečený losos

Pečený losos s citronem

Ingredience: 2 filety lososa, sůl, plátek citronu, citronová šťáva z jednoho citronu, voda

Postup: Z filetů odřízneme kůži a zbavíme je zbývajících kostí. Kosti najdeme tak, že po filetách přejíždíme prsty. Tvrdé kousky (kosti) vytahujeme pinzetou. Filety opláchneme, osolíme a v zapékací nádobě polijeme z obou stran citronovou šťávou. Na každou porci položíme plátek citronu a podlijeme vodou. Přiklopíme a asi 20–30 minut pečeme ve středně horké troubě. Dle potřeby podléváme. Podáváme s bramborami, které polijeme citronovou šťávou z lososa.

Zdroj: Pečený losos

Poradna

V naší poradně s názvem PEČENÍ CHLEBA V ELEKTR.PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimir Kalina.

Mám problém.Když mě chléb v pekárně krásně vykyne a zahájím pečení,vždy po vypnutí pekárny se chléb ve středu propadne a je z toho neforemný kus upečeného chleba.Dík azdraví Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: www.ceskenapady.cz/d…

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Pečený losos s bylinkami

Ingredience: 1 porce lososa, 1 česnek (nadrobno nakrájený), bazalka (pár lístků nadrobno nakrájených), hladkolistá petržel (pár lístků nadrobno nakrájených), šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, několik lžic olivového oleje (cca 0,5 dl)

Postup: Rybu osolte, opepřete a pomažte olivovým olejem z obou stran. Dejte smažit na rozpálenou pánev. Mezitím si v misce smíchejte olivový olej, bylinky, špetku soli, česnek, citronovou šťávu a větší množství pepře. Nechte odpočívat. Do bylinkové omáčky můžete přidat ještě rukolu. Rybu osmahněte z obou stran. Jakmile je hotová, pokryjte vršek bylinkovou omáčkou a můžete podávat na čerstvém salátu.

Zdroj: Pečený losos

Diskuze

V diskuzi RECEPT UTOPENCI SE ZELÍM A KŘENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Inka.

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Grilovaný losos

Ingredience: 4 porce lososa, 50 g rozehřátého másla, grilovací koření, nasekaná petržel, čerstvá zelenina (cuketa, paprika a cibule), bageta, pepř, sůl, Baskická omáčka s pepřem

Technologický postup: Smícháme dohromady rozehřáté máslo, nadrobno nasekanou čerstvou petrželku a grilovací koření. Dále si připravíme kousky lososa, které opepříme a osolíme. Takto připraveného lososa potřeme připravenou směsí a vložíme na středně rozehřátý gril. Grilujeme po obou stranách cca 18–20 minut (podle potřeby). Přitom lososa potíráme marinádou a obracíme. Jakmile je losos hotový, můžeme jej servírovat s Baskickou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, popřípadě grilované bagetky.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Pečený losos s bramborem

Ingredience: steak z lososa, citron, rozmarýn, olivový olej, sůl, pepř, brambory

Ingredience na bazalkový dip: lístky bazalky, 3 lžíce ricotty, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, citronová šťáva

Postup: Steak z lososa omyjeme a osušíme. Přendáme ho na alobal, opepříme, dáme snítku rozmarýnu, kolečko citronu, zakápneme kapkou olivového oleje a zabalíme. Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 15 minut. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme a přidáme trošku másla. Nakrájíme na kolečka.

Na dip smícháme ricottu s bílým jogurtem, vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a doladíme citronovou šťávou.

Zdroj: Pečený losos

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Pečený losos na medu

Ingredience: 3 svazky ředkviček, 1 lžička medu, 1 lžíce koriandru, trocha drceného pepře, 1 feferonka, 4 plátky lososa, trocha soli, 1 limetka, 1 lžička másla, trochu olivového oleje, cukru a vinného octa

Postup: Ředkvičky očistíme a nakrájíme. V misce smícháme med, nasekaný čerstvý koriandr, drcený pepř a nakrájenou feferonku bez jadérek. Lososa osolíme, pokapeme šťávou z limetky, potřeme směsí a 30 minut marinujeme. Na pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a přidáme ředkvičky. Lehce je pocukrujeme a krátce podusíme. Lososa opečeme na oleji po obou stranách. Ihned podáváme, a aby ředkvičky neztratily barvu, pokapeme je vinným octem.

Zdroj: Pečený losos

Diskuze

V diskuzi MINOCYKLIN - PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola Bergová.

Prosím, kde je možné lék sehnat? Máme recept, ale marně se snažím jej někde dostat...

Děkuji Bergová

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Minocyklin - příbalový leták

Chutný recept na lososa

Ingredience: 400 g lososa, šťáva z 1 pomeranče, citronová šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Základ je v marinádě, do které patří olivový olej, pomerančová šťáva, citronová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely. Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1–3 hodiny, v případě potřeby postačí 20 minut, ale je lepší vydržet. Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla. Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C na 8–10 minut, ke konci necháme trochu opéct pod grilem. Během pečení můžeme lososa polévat marinádou anebo si samotnou marinádu vedle v hrnečku svařit a hotový kousek jí pak na talíři přelít. Podáváme s vařenými či opékanými brambory.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze

V diskuzi ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čevabčiči

Pečený losos se špenátem

Ingredience: 600 g čerstvého lososa bez kůže, 25 g másla, 1 svazek hladké petrželky, 1 citron, 125 g mladých špenátových lístků, 1 baby salát, 120 g mrkve, 1 polévková lžíce olivového oleje, sůl, pepř, balzamikový ocet

Postup: Rybu nakrájejte na porce, položte na kus pečicího papíru, posypte solí a pepřem. V malé pánvi nebo kastrůlku rozehřejte máslo, zalijte ho citronovou šťávou a nalijte na porce ryby. Nechte 10 minut odležet. Špenát dobře vyperte, nasypte do mísy, přidejte natrhaný baby salát a na nudličky nakrájenou karotku. Směs zalijte šťávou z 1/2 citronu, olejem, několika kapkami balzamikového octa, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Pak rybu i s pečicím papírem položte na středně rozehřátou pánev. Osmažte z jedné strany, otočte a opečte i druhou stranu. Na talíře rozdělte zeleninu a přidejte usmažené porce ryby. Podávejte s pečenými bramborami a jogurtovým dipem. Losos může být i mražený, ale předem povolený.

Zdroj: Pečený losos

Diskuze

V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Asi moc nechápu jak pod nadpisem med bez cukru je recept na med s třtinovým cukrem. Březový cukr je taky cukr. A buchta po obědě našim babičkám opravdu nepomáhala k trávení.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pampeliškový med

Pečený losos se zeleninou

Ingredience: 400 g lososa (filet), 1/2 salátové okurky, 150 g polníčku, 150 g cherry rajčátek, 6 ředkviček, 3 jarní cibulky, 2 snítky tymiánu, čerstvě mletá sůl, pepř, olivový olej

Postup: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Očistíme zeleninu, umyjeme ji a nakrájíme – okurku na tenké půlměsíčky, jarní cibulku na kousíčky a cherry rajčátka a ředkvičky na půlky nebo čtvrtky. Lístky polníčku můžeme nechat tak, jak jsou. Dáme na pekáček vyložený pečicím papírem (pečicí papír připravíme větší tak, aby s ním šlo celý pekáč i přikrýt). Filet lososa nakrájíme na menší kousky, zhruba 3–4 cm dlouhé. Zkontrolujeme, zda nezůstala žádná kost, případně ji vytáhneme pinzetou. Rozmístíme na zeleninu. Přidáme tymián a vše lehce osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem, přikryjeme pečicím papírem a dáme péct, dokud nebude maso krásně růžové a upečené.

Zdroj: Pečený losos

Pečený losos v alobalu

Ingredience: 2x 170g steaky lososa, 6 lžic olivového oleje, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička mletého pepře, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky, 1 kávová lžička sušené bazalky, 2 drcené stroužky česneku

Postup: Ve skleněné míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, česnek, bazalku a petrželku. Vložte lososa a důkladně jej obalte marinádou. Přikryjte a nechejte hodinu odpočívat v lednici. Rybě prospěje, když ji v marinádě alespoň jednou otočíte. Předehřejte troubu na 190 °C. Ustřihněte si dostatečný kus alobalu (je lepší alobal zdvojnásobit ve dvou vrstvách, aby se neprotrhl). Položte filety na alobal a dobře utěsněte, aby nevytekla šťáva. Vložte balíčky do ohnivzdorné mísy a pečte 40 minut. Hotovou rybu můžete přizdobit plátkem citronu a snítkou zelené petrželky.

Zdroj: Pečený losos

Losos na másle

Ingredience: 4 ks filet lososa, sůl, mletý kmín, čerstvý tymián, citronová šťáva, hladká mouka

Technologický postup: Čisté a osušené rybí plátky pokapeme citronem a necháme 10 minut odpočinout. Čerstvý tymián nasekáme nadrobno. Rybí plátky osolíme, okmínujeme a obalíme v mouce s tymiánem. Rybí filé opečeme na másle z obou stran a podáváme s bramborovou přílohou, lososa přelijeme výpekem.

Zdroj: Recepty na lososa

Ingredience

Recept vystačí na 4 až 6 porcí.

  • 2 opravdu velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • kohoutí, slepičí, kuřecí vývar nebo voda
  • 4 kohoutí nebo kuřecí stehna
  • sůl
  • 4 snítky rozmarýnu
  • lžička mleté papriky
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 kapie nebo červená paprika
  • 4 žampiony
  • slunečnicový olej

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Recept na základ

Kluci v akci si nejdříve nadrobno nakrájí cibulku. K tomu přidají na plátky nakrájený česnek. Rovněž si nákrájí papriku na tenké krátké proužky a na plátky také rozkrájí žampióny. Nyní na oleji osmahnou cibulku s česnekem. Restují jen zlehka tak, aby cibule nezhnědla a na závěr k cibuli přidají sušenou mletou papriku. Promíchají a zalijí to slepičím vývarem a nechají vařit dokud nepřidají stehna.

Zdroj: Recept na kuře na paprice podle Kluci v akci

Video s receptem

Zde najdete praktické videonávody na to, jak správně připravit pizzu.

Zdroj: Pizza recept

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP