Chtěli jste si dát tatarskou omáčku ke svému oblíbenému pokrmu, ale jako naschvál je sklenice v ledničce prázdná? Nevadí, vyrobte si vlastní tatarskou omáčku – a možná už pro ni nikdy nepůjdete do obchodu. Domácí tatarská omáčka je rychlá, levná, a protože použijete jen dobré základní suroviny, nedá se s ní srovnat žádná na trhu nabízená. To samozřejmě platí, pokud budete tatarskou omáčku správně uchovávat, tedy v teplotě 5–10 °C. Při vyšší teplotě totiž tatarka nejen ztrácí své typické chuťové vlastnosti, ale dochází také k rozmnožování nežádoucích mikroorganismů. Nejlépe bude, když ji co nejrychleji spotřebujete, a to do 3 dnů, ale až ochutnáte domácí tatarku, zjistíte, že by to neměl být problém.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku