Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

MINUTKY Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ

OBSAH

Hovězí steak na pánvi

Ingredience: 4 plátky květové špičky (rump steak), olivový olej, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Steaky opepříme z obou stran a potřeme je olejem. Maso necháme odležet v pokojové teplotě minimálně hodinu před samotnou přípravou. Na rozpálené grilovací pánvi opečeme steaky z každé strany cca 3 minuty (medium rare), poté je vložíme do vyhřátého kastrolu (můžeme poklást plátkem másla), přiklopíme poklicí, necháme 3 minutky odležet, osolíme a podáváme s různými omáčkami.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.HOVĚZÍ POLEVKA-ČISTIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Trvalová Dagmar.

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Hovězí guláš

Suroviny:

  • 750 g hovězího předního
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup:

Hovězí maso si nakrájíme na kostky. V hrnci nebo papiňáku rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme sladkou papriku a asi půl minutky restujeme. Přihodíme nakrájené maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne. Když už pustí šťávu, osolíme, přidáme pálivou papriku, drcený kmín a promícháme. Takto promíchané podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut do měkka. Poté znova přidáme vodu, masox a necháme provařit. Zahustíme předem připravenou jíškou, dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Ozdobit můžeme pokrájenou cibulí na kolečka.

Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso

Maso na svíčkovou

Maso na přípravu tohoto pokrmu by mělo být z mladého býka a dobře uleželé. Lze použít jak maso přední (krk, falešná svíčková, loupaná plec), tak i zadní (roštěnec, kýta, svíčková). Vždy záleží na tom, jaké maso vám chutná a kolik za něj chcete utratit peněz. Pravá svíčková se k této omáčce v podstatě ani nedoporučuje, je jí škoda, ale jsou i kuchaři, kteří tento pokrm z pravé svíčkové připraví. Maso uvnitř ještě růžové, nebo dokonce červené není k této omáčce rovněž vhodné. A potřeba je také zmínit, že se cena hovězí svíčkové pohybuje od šesti set korun za kilogram a výš.

Zdroj: Svíčková omáčka

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Jaká musí být teplota

Každý kus hovězího, který se připravuje rychle v pánvi jako steak, je biftek. I když se pod označením biftek někdy rozumí pouze steak z hovězí svíčkové, toho nejjemnějšího a nejdražšího masa, lze ho použít v rozšířeném smyslu na všechno hovězí, které se dá zprudka a krátce opéct na pánvi.

V každé slušné restauraci se vás při objednávce hovězího steaku zeptají, jak chcete maso propéct. A pokud se nezeptají, rychle běžte pryč.

Čím víc se maso zahřeje, tím víc uvnitř zhnědne. Na povrchu by maso mělo mít opečenou kůrku v odstínu zlatohnědé barvy, i kdyby se pod ní skrývala krvavá nádhera.

Zdroj: Hovězí steak na grilu

Cena kližky

  • Hovězí kližka z farmy: 1 000 g stojí 155 Kč.
  • Čerstvá hovězí kližka bez kosti – výsekové maso: 1 000 g stojí 149 Kč.
  • Bio hovězí kližka: 1 000 g stojí 221 Kč.
  • Hovězí kližka z býka: 1 000 g stojí 219 Kč.

Tyto ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MM.

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Venas.

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Zdroj: diskuze Zavařování hotových jídel do sklenic

Cena hovězí roštěné

  • Hovězí roštěná z býka chlazená 1 kg: 400 Kč
  • Hovězí roštěná krájená 1 kg: 289 Kč
  • BIO Hovězí roštěná krájená 1 kg: 399 Kč
  • Hovězí roštěná výseková 1 kg: 266 Kč
  • Hovězí roštěná výseková kravská 1 kg: 190 Kč

Zdroj: Hovězí roštěná

Poradna

V naší poradně s názvem SVÍČKOVÁ OMÁČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

muzu svickovou s kralika na warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jedním slovem můžete, ale musíte s tím počítat ve svém denním příjmu vitamínu K. Když užíváte Warfarin, tak musíte hlídat denní příjem vitamínu K ve stravě, který by měl být 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Králičí maso, stejně jako ostatní druhy masa obsahuje jen málo vitamínu K a můžete ho jíst prakticky bez omezení. Jedna porce králičího masa obsahuje přibližně 5 mikrogramů vitamínu K. Svíčková omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany a to všechno taktéž obsahuje vitamín K. Jedna porce svíčkové omáčky bude obsahovat přibližně 10 mikrogramů vitamínu K. Knedlíky, jako všechny výrobky z mouky obsahují jen velmi málo vitamínu K a můžete je jíst bez omezení. Celá jedna porce svíčkové omáčky s králíkem a knedlíky ozdobená brusinkami a šlehačkou bude obsahovat přibližně 16 mikrogramů vitamínu K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali

Hovězí svíčková

Hovězí svíčková je kvalitní hovězí maso, které se nachází v zadní části těla krávy nebo býka. Obsahuje mnoho bílkovin a málo tuku. Ze syrového škrábaného masa se dělá tradiční tatarský biftek neboli tatarák. Svíčková se hojně používá na steaky tepelně zpracované na pánvi nebo grilu.

Klasický steak ze svíčkové

Suroviny:

  • 600 g pravé svíčkové
  • plátky slaniny na obtočení steaků
  • sůl
  • barevný pepř
  • olej na opečení

Postup:

Ze svíčkové nakrájíme asi pět centimetrů vysoké steaky, rukou je důkladně naklepeme. Upravíme si je do kulatého tvaru, vezmeme plátek slaniny a omotáme ho kolem dokola. Osolíme a opepříme. Vezmeme pánev, kterou mírně potřeme olejem a necháme rozpálit. Steaky zprudka opečeme minutu z každé strany. Takto opečený budete mít krvavý steak. Abyste dosáhli toho, že budete mít pevnou vrstvu a růžový vnitřek, takzvané medium, snižte plamen a pečte ještě tři minuty z každé strany. Pokud upečete steak z každé strany po čtyřech minutách, měl by být zcela propečený.

Tatarský biftek

Suroviny:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 4 žloutky
  • 2 šalotky (cibule)
  • 3 lžíce hořčice
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • sůl, pepř

Postup:

Maso si naškrábeme nožem, nebo umeleme, pokud nechceme škrábat. Šalotku nakrájíme na jemno. Do takto připraveného masa přidáme pokrájenou šalotku, hořčici, worcestrovou omáčku a opepříme. Můžeme dochutit troškou tabasca. Maso nesolíme, aby nepustilo šťávu. To si pak dosolí každý sám. Z masa vytvarujeme 4 bochánky, do každého z nich uděláme důlek a vložíme žloutek. Takto nachystané můžeme podávat. K tataráku musíme udělat topinky s česnekem, jinak by to nemělo tu správnou chuť.

Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso

Poradna

V naší poradně s názvem TABULKA POTRAVIN S PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mader.

Ahoj, chtěl bych vědět, jak je na tom krůtí maso.
Stéjně jako kuřecí?
J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že krůtí maso bude podobně naplněno puriny jako kuřecí, není tomu tak. Krůtí maso, i když je libové, tak obsahuje mnohem více purinů, než maso z kuřete. Pro nemocné dnou je krůtí maso stejně nevhodné, jako maso vepřové nebo hovězí. Konzumovat krůtí maso při dně můžete, ale jen jednu malou porci. Pokaždé, když sníte potravinu s vyšším obsahem purinů, tak v příštích osmi hodinách si naplánujte zvýšený příjem tekutin doplněný šálkem kávy. To pomůže ledvinám vyplavit metabolity z purinů. Z toho důvodu je také nevhodné konzumovat potraviny s vysokým obsahem purinů k večeři nebo před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tabulka potravin s puriny

Rady k přípravě a výběru roštěné

Nízký roštěnec se používá pro přípravu proslulého rostbífu. Marinované maso o váze 1,5 kg se peče při 180 °C asi půl hodiny, aby zůstalo růžové a dokonale šťavnaté. Steaky z roštěné jsou vyhlášenou lahůdkou. Mezi nejznámější patří T-bone steak s palcem křehké svíčkové, rumpsteak s menším obsahem tuku a výrazným mramorováním. Plátky roštěnky se mohou dusit přírodně, na žampionech či s kořenovou zeleninou. Maso je třeba nejdříve zprudka opéct, aby se zatáhlo, poté se pozvolna dusí do změknutí.

Vysoká roštěná s kostí, takzvaná costata, je špičkové hovězí maso, které je vhodné pro přípravu šťavnatých a křehkých steaků na pánvi i grilu.

Entrecôte, hovězí vysoká roštěná, má intenzivní mramorování a vyšší tučnost a je ideální surovinou pro dokonalý biftek.

Zdroj: Hovězí roštěná

Poradna

V naší poradně s názvem DÝNĚ - DRUHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška Vašková.

Nevíte , prosím o jakou dýni( zelená ) se jedná ? Myslím, že takovou jsem ani nesadila. Sadila jsem hokaida a oranžové obří dýně. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Je to zimní dýně. Je to jednoleté ovoce zastupující několik druhů tykví v rámci rodu Cucurbita. Pozdně rostoucí, méně symetrické odrůdy lichého tvaru, drsné nebo bradavičnaté, malé až střední velikosti, ale s dlouhověkostí a tvrdou kůrou, se obvykle nazývají zimní tykve. Od letní tykve se liší tím, že se sklízejí a konzumují ve zralém stadiu, kdy jejich semena uvnitř plně dozrála a jejich slupka ztvrdla do tuhé kůry. V této fázi lze většinu odrůd této zeleniny skladovat pro použití během zimy. Zimní dýně se obvykle před konzumací vaří a slupka nebo kůra se obvykle nejí, jako je tomu u letní dýně.
Přímo ta vaše zelená dýně je karnevalová dýně. Je to kříženec sladké knedlíkové dýně a žaludové dýně. Je to atraktivní americká odrůda s kombinací oranžových, žlutých a zelených (v závislosti na zralosti) pruhů a skvrn na krémově zbarvené slupce. Stejně jako máslová dýně má karnevalová dýně ořechovou a sladkou chuť. Stačí ji jen lehce dochutit solí, pepřem a trochou másla, ale chutná je i posypaná trochou hnědého cukru nebo pokapáním javorovým sirupem před vařením, které lze provádět v troubě nebo v pomalém hrnci. Pečená dýně zabere méně času, ale pomalý hrnec je vhodný, pokud potřebujete troubu na jiná jídla.
Dýni můžete podávat tak, jak je, nebo vydlabejte dužinu a rozmačkejte na kaši. Karnevalová dýně je jednoduchou přílohou k pečenému krůtímu nebo kuřecímu masu, stejně jako k hovězí pečínce nebo vepřovému karé.
Sklízí se teprve až před silnými mrazy. Zralá je tehdy, když se slupka zbarví a stane se matně suchou. Nebudete moci vytvořit důlek, když do ní zatlačíte prstem. Nechte na dýni 6 cm stonku a odřezávejte ho opatrně, aby nedošlo k poškození, které by mohlo zkrátit dobu skladování. Vytvrzujte 7-10 dní na slunci, aby kůra ztvrdla a zvýšila se kvalita pro zimní skladování. Před uložením na chladném tmavém místě s teplotou okolo 10 °C a 50-65% vlhkostí z kůry otřete veškeré nečistoty. Tady se můžete podívat na další obrázky podobných výpěstků: www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Dýně - druhy

Hovězí steak s fazolkami

Ingredience: 400 gramů svíčkové (cca 2 plátky), 400 g zelených fazolek, 100 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, olivový olej, mletý černý pepř, sůl

Postup: Hovězí maso na steak osolíme, opepříme, promačkáme v prstech a po obou stranách potřeme olivovým olejem. Necháme chvilku odpočinout. Steaky grilujeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Doba grilování závisí na tom, jak moc chceme mít steak propečený. Mezitím si připravíme fazolky. Aby zůstaly zelené a hlavně křehké, ponoříme je zhruba na minutu do vařící vody a poté je prudce zchladíme ve vodě s ledem nebo přímo na ledu. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, na nudličky pokrájenou slaninu a přidáme blanšírované zelené fazolky. Chvilku vše restujeme, poté osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Zdroj: Hovězí steak

Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Ingredience: 500 g hovězí svíčkové, 1 Knorr Bohatý bujón na guláš, 10 lžic červeného suchého vína, 3 šalotky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce 30% smetany, 1 lžíce drceného pepře, 80 g celého pepře, 1 špetka soli, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Postup: Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte. Na stejném oleji nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky společně s máslem. Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří. Přidejte Knorr Bohatý bujón na guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.

Zdroj: Hovězí steak

Druhy

Každý z nás už nějaký ten steak jedl. Ale ne každý určitě ví, jaké druhy masa se na jeho přípravu používají. Maso na steak, chcete-li foneticky na stejk, musí být kvalitní a vyzrálé, čemuž odpovídá i jeho cena.

Flank steak: Je to steak z hovězího pupku, přesněji část spodního šálu. Používá se v mnoha jídlech. Flank steak můžete připravovat jak na grilu, tak na pánvi, nebo jej můžete podávat dušený. Steak je nejlepší, když má jasně červenou barvu. Slavný McDonald připravuje z tohoto kusu masa své tradiční hamburgery.

Rumpsteak: Tyto plátky steaku se krájí z vykostěné hovězí zadní kýty. Maso není tak jemné a křehké, ale je libové. Část kýty, ze které se steaky odřezávají, se česky nazývá vnitřní špalík. Pokud maso není dobře vyzrálé a odleželé, bude rumpsteak tužší. Lépe se hodí na pečení či dušení vcelku, případně na roštěnky.

Filet mignon: Nebo také filet de boeuf, je malý steak z konce svíčkové. Maso je velice jemné a křehké. Obvykle se steaky podávají jako středně či krvavě propečené. Obecně se jedná spíše o vepřové maso než maso hovězí, ale není to pravidlem.

Fillet: Též se nazývá tenderloin, a je to vlastně krásná, kulatá část z hovězí svíčkové. Sval není téměř vůbec aktivní, a proto je velmi jemný a libový. Díky tomu chutná zvláště ženám, muži spíše kritizují. Patří k těm dražším plátkům masa.

Porterhouse steak: Je plátek masa s kostí, kde se setkává jemná a šťavnatá svíčková a masitá roštěnka. V podstatě je to větší T-bone steak. Má silnější řez a mnohem více svíčkové oproti roštěnce. Bývá silný zhruba 3,5 až 7 cm, proto je vhodný pro velké jedlíky nebo dvě osoby.

T-bone steak: Je téměř stejný jako porterhouse steak, ale celkově je menší a krájený na tenčí plátky. Snad i díky tomu je o hodně měkčí, nehodí se však pro více osob kvůli menší porci. Steak je složený ze svíčkové, roštěnky a kosti. Část u kosti je považována za delikatesu.

Striploin steak: Je označován také jako New York strip, a jde o steak z nízkého roštěnce. Maso je velice libové, sval totiž za života zvířete není moc aktivní. Prorostlost tukem je někde mezi rib eye steakem a panenkou. Na rozdíl od svíčkové může být krájen na větší plátky.

Rib eye steak: Je hovězí steak z žeberní části, jedná se o plátek vysokého roštěnce. Je to jeden z nejlepších plátků hovězího masa díky tomu, že se nachází ve velmi pohyblivé části zvířete (na rozdíl od svíčkové). Je prorostlý tukem a hodí se tak na pomalé pečení.

U steaků [stejků] hraje důležitou roli i tepelná úprava.

Zdroj: Hovězí steak

Doporučení

Maso na tuto omáčku se nemusí pouze vařit, ale je možné jej péct v troubě, což má zase trochu jinou chuť a přidá to na celkovém výrazu tohoto pokrmu.

Vhodnou obměnou za hříbky nebo směs hub jsou lišky. Takto připravené maso na liškách je velmi lahodné.

Pokud nemáte hovězí maso, je možné jej nahradit jiným masem, například vepřovým.

Pro pečení je nejvhodnější použít zadní hovězí maso, kdežto pro vaření se používá přední hovězí, ale to vždy záleží na kuchaři, který pokrm připravuje.

Zdroj: Hovězí na houbách - Kluci v akci

Svíčková omáčka podle Pohlreicha

Tento uznávaný kuchař připravuje pečeni z pravé svíčkové.

Ingredience: 800 g pravé hovězí svíčkové, 50 g špeku, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 1 cibuli, máslo, 10 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, 200 ml smetany ke šlehání, mléko na rozředění, trocha hladké mouky na zahuštění, cukr a hořčice

Technologický postup: Svíčkovou očistíme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Špalíčky slaniny zbavené kůže prošpikujeme svíčkovou pomocí nože, můžeme použít i špikovací jehly. Celer, petržel a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nakrájíme také jednu středně velkou cibuli. Na pánvi rozehřejeme máslo a svíčkovou vcelku osmahneme ze všech stran. Tím se maso uzavře a zachová si svou šťavnatost uvnitř. Přidáme nakrájenou zeleninu. Po orestování maso z pánve vytáhneme a dáme bokem. Na zeleninu můžeme použít i trochu slaniny, která nám zbyla při prošpikování masa. Okořeníme – pár kuliček nového koření, černý pepř, pár bobkových listů, trošku cukru, lžíci hořčice. Orestovanou zeleninu z pánve přemístíme do pekáče, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a pečeme při 180 °C v troubě, po čtvrthodině teplotu snížíme na 150 °C, pečeme přibližně hodinu až hodinu a půl, dle potřeby zeleninu podléváme. Po upečení maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, naředíme mlékem a dochutíme solí, citronovou šťávou nebo cukrem. Hovězí nakrájíme a podáváme s brusinkami a houskovým knedlíkem. Kdo má rád, ozdobí hovězí plátkem citronu a trochou šlehačky.

Zdroj: Svíčková omáčka

Hovězí vývar

Suroviny:

  • hovězí maso na polévku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • ½ celeru
  • sůl, pepř, vegeta

Postup:

Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Necháme vařit zhruba hodinu. Pak přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel, nebo je pokrájíme na větší kousky. Takto vaříme ještě asi půl hodiny. Vytvořenou pěnu na hladině průběžně odebíráme lžící. Před dovařením osolíme, opepříme a dochutíme vegetou. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Zde můžete zhlédnout video, jak připravit čirý hovězí vývar.

Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso

Hovězí steak na pepři

Ingredience: 4 bifteky ze střední části svíčkové (dobře odleželé), 2 lžíce rostlinného oleje, vícebarevný pepř (čerstvě namletý nebo nadrcený), 1-2 lžičky naloženého zeleného pepře, sůl na dochucení, 100 ml smetany, 30 g másla

Ingredience k podávání: 500 g malých nových brambor (pečlivě omytých a uvařených), 4 malé cukety (podélně rozkrojené)

Postup: Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a zlehka obalte v drceném pepři. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany. Vyjměte a uchovejte na teplém místě. Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky. Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.

Zdroj: Hovězí steak

Jak se řekne kližka slovensky

Slovensky se kližce říká hovädzia glejovka.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP