Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

MLETÉ MASO RECEPT


Mleté maso s těstovinami

Suroviny: 500 g mletého masa, 500 g těstovin, 300 g krájených rajčat v nálevu, 1 cibule, sůl, lžíce oregana, lžička mleté papriky, jarní cibulka, 150 g tvrdého sýra

Technologický postup: Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osolené mleté maso a necháme orestovat, až se maso rozdělí na kousíčky. Mezitím si dáme vařit v osolené vodě těstoviny. Maso posypeme mletou paprikou, oreganem a necháme chvilku povařit. Těstoviny scedíme a přendáme do pekáčku. Přimícháme mleté maso, jarní cibulku, krájená loupaná rajčata a pořádně zamícháme. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 20 minut do trouby na 180 °C.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Příběh

Ve svém příspěvku MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Muchovník marmeláda recept

Mleté maso s bramborem

Suroviny: 500 g mletého masa, 2 cibule, 300 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička hořčičného semínka, olej

Technologický postup: Anglickou slaninu orestujeme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčičné semínko a směs slaniny s cibulí. Takto vzniklou směs necháme 30 minut odležet, poté vytvoříme placky, které opečeme na pánvi do zlatova. Můžeme podávat s vařeným bramborem a pikantním dresinkem.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Příběh

Ve svém příspěvku NUTRIE RECEPT MANIPULACE S MASEM NUTRIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.kotink.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Zdroj: příběh Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Mleté maso na špejli

Suroviny: 600 g mletého masa, 2 stroužky českého česneku, svazek jarní cibulky, 1 vejce, sůl, pepř, lžička mleté pálivé papriky, olej

Technologický postup: Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Jarní cibulku omyjeme a nasekáme na drobno. Do mísy dáme mleté maso, přidáme česnek a cibulku, přidáme vejce, směs osolíme, opepříme a dochutíme pálivou paprikou. Masovou směs dobře promícháme a na špejli vytvoříme váleček. Masové tyčinky grilujeme na předehřátém grilu nebo pánvi ze všech stran dozlatova. Můžeme zdobit kolečky cibule. Můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem a pikantním dresinkem.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Poradna

V naší poradně s názvem NUTRIE NA MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Klímek.

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: http://www.goofle.cz/search…

Zdroj: příběh Nutrie na maso

Mleté maso na špagety

Suroviny: 400 g mletého masa, velká cibule, 1 kg rajčat, 300 g rajčatové pasty, 2 stroužky českého česneku, oregano, sůl, pepř, 5 lžic kečupu, olej

Technologický postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše orestujeme. Rajčata nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce, přidáme rajčatovou pastu, kečup a vše necháme dusit 15 minut pod pokličkou, během dušení kontrolujeme, aby se směs nepřipálila. Poté přidáme maso a dochutíme česnekem, oreganem, solí a pepřem a vše krátce podusíme. Můžeme podávat se špagetami nebo jinými těstovinami, servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UZENE MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Wafarin a uzené maso.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Maso obecně obsahuje jen velmi malé množství vitamínu K a tedy neovlivňuje léčbu Warfarinem. Uzené maso můžete konzumovat bez omezení i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Warfarin a uzene maso

Recept na soukenický řízek

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa (nejlépe vepřová plec), 200 g nastrouhaného eidamu, 1 hrnek mléka, sůl, pepř, hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup: Den předem promícháme umleté maso s mlékem a dáme do lednice. Druhý den přidáme sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama tvarujeme řízky. Vytvořené placičky obalíme v hladké mouce, vložíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance a ještě jednou do vejce a znova do strouhanky, potom na oleji usmažíme. Jako přílohu dáváme uvařené brambory.

Zdroj: článek Holandský řízek z mleté směsi se sýrem

Příběh

Ve svém příspěvku SUŠIČKY OVOCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helenka.

Jako pokud chcete sušit třeba maso, vyplatí se investovat do kvalitnější sušičky. Mohu říct, že jsem měla kulatou plastovou a maso jsem pak vyhazovala. Pak jsem si pořídila yden sušičku a maso je z ní opravdu výborné, protože má právě nastavitelný program a tudíž i termostat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza Nosková.

Ahoj Helenko, kromě ovoce bych ráda sušila právě i maso. Myslíte, že byste mi dokázala poradit, nějakou dobrou sušičku, se kterou by to šlo? Přemýšlela jsem o G21 Paradiso big, je velká, výkonná a prý by to měla umožňovat. Navíc se jí poměrně daří v testech spotřebičů, třeba tady - https://vas-pomocnik.cz/sus… Ale nedovedu posoudit, jestli to pořadí odpovídá tomu, jak by to mělo být a jestli je opravdu nejlepší. Navíc u větší sušičky (a já nechci nějakou maličkou krabičku) už to není zrovna malá investice a nechtěla bych někomu naletět. Předem díky za odpověď :)

Zdroj: příběh Sušičky ovoce diskuze

Mleté maso na grilu

Suroviny: 400 g mletého masa, vejce, strouhanka, 4 lžičky sezamových semínek, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, mletá červená paprika, 1 lžička oregana

Technologický postup: Do mletého masa přidáme vejce, přisypeme strouhanku a dvě lžičky sezamových semínek, přilijeme mléko, směs ochutíme solí, oreganem, pepřem i mletou červenou paprikou a dobře promícháme. Z připravené masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama menší šišky, posypeme je zbylými sezamovými semínky a grilujeme na rozžhaveném grilu ze všech stran asi 10 až 15 minut. Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, pečivem a sladkokyselým dresinkem.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁN UZENÉHO MASA DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bořivoj Wagner.

Co znamená-cituji-uzené maso vkládáme do sklenic a zaléváme šťávou až po okraj;zaléváme jakou šťávou kde ji vezmem.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Správně má být vodou. Uzené maso se při zavařování zalévá čistou vodou. Pouze pokud je uzené maso málo slané, tak může být trochu přisolená. Je to proto, že během zavařování jakékoliv koření výrazně změní chuť masa. Zavřené uzené maso je lepší ochutit až při spotřebě, například nastrouhaným křenem s jablkem.

Zdroj: příběh Zavařován uzeného masa do sklenic

Nebezpečí u mletého masa

Mletá masa podléhají rychlé zkáze, proto musí být připravována bezprostředně před tepelnou úpravou. U déle namletých mas a při špatném skladování dochází k bakteriálnímu působení, což může mít za následek vznik nebezpečné bakterie salmonela.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Mleté maso s cuketou

Suroviny: 600 g mletého masa, 100 g ovesných vloček, 300 ml vody, sůl, pepř, 1 menší cuketa, 2 jablka, 2 lžíce škrobové moučky, 100 g pórku, muškátový květ, 2 lžíce nasekané petrželky, polohrubá mouka, olej

Technologický postup: Ovesné vločky zalijeme vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Tu osolíme a necháme vychladnout. Cuketu oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, rovněž zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a posypeme škrobovou moučkou. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem. Můžeme podávat s dušenou zeleninou nebo pečivem, maso ozdobíme jablkem nebo cibulí a česnekovým dresinkem.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Poradna

V naší poradně s názvem PEČENÍ CHLEBA V ELEKTR.PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimir Kalina.

Mám problém.Když mě chléb v pekárně krásně vykyne a zahájím pečení,vždy po vypnutí pekárny se chléb ve středu propadne a je z toho neforemný kus upečeného chleba.Dík azdraví Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: https://www.ceskenapady.cz/…

Zdroj: příběh Pečení v pekárně

Jak naložit nutrii

Ingredience: naporcovaná nutrie, sůl

Ingredience na marinádu: 200 ml vody, 100 ml oleje, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 stroužky česneku, 2 větší cibule

Postup: Cibule a česnek pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso. Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice. Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme. Zakryté pečte na 210 °C, dopečte při 170-180 °C.

Zdroj: článek Nutrie - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: https://www.ceskenapady.cz/…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: příběh Cibulová šťáva

Nutrie pečená v marinádě

Suroviny

  • 1 nutrie,
  • sůl,
  • voda.

Na marinádu:

  • 200 ml vody,
  • 100 ml oleje,
  • lžička pepře,
  • lžička soli,
  • lžička mleté papriky,
  • 2 lžíce kečupu,
  • 2 lžíce plnotučné hořčice,
  • 2 stroužky českého česneku,
  • 2 cibule.

Postup

Cibuli a česnek pokrájíme najemno a smícháme se surovinami na marinádu. Do připravené marinády naložíme očištěnou a naporcovanou nutrii, kterou jsme osolili. Vše vložíme do pekáče, který dáme přes noc do lednice. Takto připravené a odložené maso vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme pod poklicí cca 40 minut, maso trochu podlijeme, poté maso odkryjeme a pečeme dozlatova při teplotě 170 °C, během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.

Zdroj: článek Nutrie

Hovězí guláš

Suroviny:

  • 750 g hovězího předního
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup:

Hovězí maso si nakrájíme na kostky. V hrnci nebo papiňáku rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme sladkou papriku a asi půl minutky restujeme. Přihodíme nakrájené maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne. Když už pustí šťávu, osolíme, přidáme pálivou papriku, drcený kmín a promícháme. Takto promíchané podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut do měkka. Poté znova přidáme vodu, masox a necháme provařit. Zahustíme předem připravenou jíškou, dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Ozdobit můžeme pokrájenou cibulí na kolečka.

Zdroj: článek Tradiční recepty na hovězí maso

Čevabčiči

Suroviny: 500 g mletého masa, cibule, vejce, 2 stroužky českého česneku, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, olej

Technologický postup: Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na jemné kousky. Maso důkladně promícháme s vejcem, cibulí a česnekem, dochutíme pepřem, solí a majoránkou. Směs na čevabčiči zahustíme podle potřeby strouhankou. Ze směsi tvoříme válečky. Čevabčiči smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Čevabčiči zdobíme osmaženou cibulí. Můžeme podávat s vařeným bramborem a francouzskou hořčicí.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Kebab na grilu z mletého masa

Ingredience: 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vína, 2 plátky toustového chleba, 2 hrsti petrželky, 1 červená cibule, 1 vejce, 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího masa)

Dle chuti: chléb pita, mořská sůl, omáčka s křupavou cibulkou a česnekem, olivový olej, čerstvě mletý pepř

Postup: V elektrickém robotu krátce promixujeme toustový chleba, víno a vejce. Necháme deset minut stát a pak přidáme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Mixujeme, dokud nevznikne stejnorodá směs. Osolíme a opepříme ji a navlhčenýma rukama utvoříme 24 válečků, které napícháme na špejle. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu pět minut z každé strany. Grilovaný kebab z mletého masa podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a omáčkou s křupavou cibulkou a česnekem.

Tip: Maso můžeme upéct také v troubě předehřáté na 200 °C, a to na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

Zdroj: článek Mleté maso na grilu

Řízek holandský versus soukenický

Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr (většinou eidam), trocha mléka, vejce, sůl a koření. Hmota se dobře propracuje a obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Takto připravené řízky se fritují nebo smaží na pánvi. Pokrm se nejčastěji servíruje s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Proč název „soukenický řízek“? U pokrmů to bývá často, že se jejich původ nedovíme. Může jít o reklamní trik restauratérů, kteří chtěli přilákat hosty na řízek a ušetřit. Bůček je levnější než „pravé“ maso na vídeňský řízek. Mohl vzniknout někde v jižních Čechách, kde sídlilo a pracovalo hodně soukeníků. Třeba mohl vzniknout v Soukenici v hospodě blízko Mezilesí u polských hranic, kde hosté dostali na cestu řízek. Nebo podle toho, že je mleté maso kroucené jako nitě a „souká se“, tedy spojuje se dohromady jako soukeníkovo sukno? Nebo že ho do sebe máme nasoukat? Soukenický řízek je však normální mleté vepřové maso okořeněné, obalené v trojobalu a smažené. Tudíž jde o další modifikaci holandského řízku, jen s obměnou názvu.

Zdroj: článek Holandský řízek z mleté směsi se sýrem

Mleté maso na špejli

Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 1 lžička celého kmínu, kari koření, 1 lžička mleté červené papriky, 1 lžička sušeného oregana, 2 lžíce strouhanky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, mořská sůl, pepř, olej, 2 citrony, 2 lžíce medu, 1 salátová okurka, hrst lístků čerstvé máty

Postup: V hmoždíři rozdrtíme kmín. V míse smícháme mleté hovězí maso, drcený kmín, špetku kari koření, červenou mletou papriku, sušené oregano, strouhanku, nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Ochutíme solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme. Z masa v dlaních vypracujeme válečky – cca 12 kusů. Špejle opláchneme vodou a na každou napíchneme 2 válečky masa. Opékáme na rozpálené grilovací pánvi na olivovém oleji z každé strany dohněda. Nejprve zprudka, poté dopékáme na mírném plameni (asi 10 minut). Před dokončením maso pokapeme olivovým olejem a trochou citronové šťávy.

Postup salát: V misce smícháme šťávu z 1 citronu se 2 lžícemi medu. Přidáme 3 lžíce olivového oleje, ochutíme solí a mletým pepřem. Vzniklou marinádu důkladně promícháme. Z okurky odřízneme oba konce a nastrouháme ji nahrubo (i se slupkou) do připravené marinády. Přidáme nahrubo nasekané lístky máty, promícháme a necháme odstát v lednici.

Tip na servírování: Maso na špejli podáváme s okurkovo-mátovým salátem, který servírujeme v samostatné misce. Jako příloha se hodí brambory připravené na jakýkoliv způsob.

Zdroj: článek Mleté maso na grilu

Hovězí kližka

Hovězí kližka je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Není to úplně libové maso, ale dlouhým vařením je velice chutné. Nejvíce se používá na vaření guláše.

Hovězí guláš z kližky

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa z kližky
  • 600 g cibule
  • 100 g sádla nebo olej
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžičku mleté pálivé papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 500 ml hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem)
  • 3 krajíce staršího chleba
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Maso si nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme nakrájené maso a necháme orestovat ze všech stran. Až potom přidáme sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, rajský protlak, necháme minutku opéct a zalijeme hovězím vývarem. Pokud ho nemáme po ruce, přilijeme vodu a přidáme masox. Takto připravené dusíme do měkka. Nakonec zahustíme nadrobeným chlebem, dochutíme majoránkou a česnekem. Povaříme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Zdroj: článek Tradiční recepty na hovězí maso

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Michal Vinš

 Mgr. Světluše Vinšová

 Gabriela Štummerová


Vždy
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
catalpa premokreni
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Bitky po kozácku

Milan

Jsem na rozpacích. Chci se podívat na recept "Bitky po kozácku", a hlavně bych rád viděl jak takové jídlo má vypadat. Receptů je na netu několik, ale nikde jak to má vypadat. Jsou i obrázky, jako že se jedná o pouhé karbanátky. Přitom v telelce se mluvilo o jakýchsi plackách ve kterých je zapečené mleté maso. V sedumdesátých letech to měl být údajně hit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Muchovník marmeláda recept

Anežka Kuchařová

recept na povidla z muchovníku

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

hana

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nutrie na maso

Karel Klímek

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a uzene maso

Cempírek

Maso obecně obsahuje jen velmi malé množství vitamínu K a tedy neovlivňuje léčbu Warfarinem. Uzené maso můžete konzumovat bez omezení i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Sušičky ovoce diskuze

Helenka

Jako pokud chcete sušit třeba maso, vyplatí se investovat do kvalitnější sušičky. Mohu říct, že jsem měla kulatou plastovou a maso jsem pak vyhazovala. Pak jsem si pořídila yden sušičku a maso je z ní opravdu výborné, protože má právě nastavitelný program a tudíž i termostat.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařován uzeného masa do sklenic

Kamča

Správně má být vodou. Uzené maso se při zavařování zalévá čistou vodou. Pouze pokud je uzené maso málo slané, tak může být trochu přisolená. Je to proto, že během zavařování jakékoliv koření výrazně změní chuť masa. Zavřené uzené maso je lepší ochutit až při spotřebě, například nastrouhaným křenem s jablkem.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nutrie na maso

Kamča

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: http://www.goofle.cz/search…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pečení v pekárně

Kamča

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: https://www.ceskenapady.cz/…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cibulová šťáva

Kamča

Recept na cibulovou šťávu je tady: https://www.ceskenapady.cz/…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Tabulka potravin s puriny

Cempírek

Ačkoliv by se mohlo zdát, že krůtí maso bude podobně naplněno puriny jako kuřecí, není tomu tak. Krůtí maso, i když je libové, tak obsahuje mnohem více purinů, než maso z kuřete. Pro nemocné dnou je krůtí maso stejně nevhodné, jako maso vepřové nebo hovězí. Konzumovat krůtí maso při dně můžete, ale jen jednu malou porci. Pokaždé, když sníte potravinu s vyšším obsahem purinů, tak v příštích osmi hodinách si naplánujte zvýšený příjem tekutin doplněný šálkem kávy. To pomůže ledvinám vyplavit metabolity z purinů. Z toho důvodu je také nevhodné konzumovat potraviny s vysokým obsahem purinů k večeři nebo před spaním.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Ludmila

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a uzene maso

Slava

Wafarin a uzené maso.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nutrie na maso

Irena

Prosím poraďte mi kde v Praze či blízkého okolí koupím maso z Nutrie??

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové maso cena

Vladimíra Ducarová

Nějaká prodejna v Ostravě která prodává skopové maso děkuji za info Ducarová.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.