Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

MUFFINY HRNÍČKOVÝ RECEPT

OBSAH

Srovnání cupcakes vs muffiny

Recept na muffiny je jednodušší, záleží však na tom, jaký máte. Muffiny se nezdobí krémem ani nepotahují potahovací hmotou (mohou se zdobit čokoládou nebo trochou marcipánu). Muffiny jsou vláčné (takže nepotřebují horu krému navrch). Muffiny po upečení vyběhnou a vršek může popraskat, což je normální. Muffiny jsou jednoduše řečeno malé buchtičky.

Cupcake je o trochu složitější, ale zase jde možná jen o postup výroby. Cupcake se bohatě zdobí krémem, potahuje a jinak vyšperkovává, a tak jde často přímo o malá umělecká dílka. Cupcakes jsou malinko sušší než muffiny, proto jsou ideální v kombinaci s krémem. Cupcakes by ani po upečení neměly nijak moc nabýt, rozhodně by neměly být popraskané. Cupcakes jsou zkrátka malinké dortíky.

Jednoduše řešeno: muffin je buchta a cupcake je dortík.

Zdroj: Cupcake

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Hrníčkové muffiny

Ingredience: 1 vejce, 1/2 balení kypřicího prášku, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 3/4 hrnku cukru, 1 hrnek borůvek, 2 hrnky polohrubé mouky

Postup: Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté k sypkým surovinám přidáme vejce, mléko a olej. Nakonec přidáme ovoce a zlehka promícháme. Formu na muffiny naplníme do 3/4 těstem a dáme péct. Muffiny by měly vyběhnout a trochu popraskat. Před podáváním trochu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem PEČENÍ CHLEBA V ELEKTR.PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimir Kalina.

Mám problém.Když mě chléb v pekárně krásně vykyne a zahájím pečení,vždy po vypnutí pekárny se chléb ve středu propadne a je z toho neforemný kus upečeného chleba.Dík azdraví Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: www.ceskenapady.cz/d…

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně

Čokoládové muffiny

Ingredience: 2 vejce, 220 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce kakaa, 170 ml kefíru, 130 ml oleje, 100 g cukru krupice

Postup: Rozehřejeme si troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do misky nasypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme dvě celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky. Hořkou čokoládu nakrájíme na drobné kousky a 3/4 vmícháme vařečkou do těsta. Můžeme použít papírové košíčky (radši 2 nebo 3 na sebe, aby lépe držely) nebo použijeme silikonové košíčky, možno i formy. Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně nabydou a těsto by mohlo přetéct. Až budeme mít všechny naplněné, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme je dát péct. Doba pečení je asi 30 minut.

Zdroj: Co se zbylou čokoládou

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: www.ceskenapady.cz/j…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: diskuze Cibulová šťáva

Piškotové těsto hrníčkový recept

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vlažné vody

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s oběma cukry, postupně přidávejte olej, mouku, tuhý sníh z bílků, vodu a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Také tento korpus lze dotvořit libovolným způsobem.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Hrníčkový recept

Ingredience: 2,5 hrnku hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krystal, 2 hrnky mléka, 2 vajíčka, 6 lžic oleje, 3 lžíce marmelády, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička sody nebo kypřicího prášku, 1 prášek do perníku, 1 cukrářská čokoládová poleva

Postup: Vše dohromady zamícháme, nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme. Po upečení nahoru nalijeme rozpuštěnou čokoládovou polevu a necháme ztuhnout. Perník se dá vylepšit podle chuti přidáním rozinek namočených v rumu nebo ořechy.

Zdroj: Perník na plech

Diskuze

V diskuzi VÝROBA MEDOVINY ZA STUDENA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kutina Jindrich.

Muzete mi poslat recept na Medovinu za studena dekuji .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba medoviny za studena recept

Hrníčkový recept

Těsto na palačinky recept bez vážení.

Suroviny:

  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • trochu krupicového cukru
  • tuk na smažení
  • oblíbená náplň

Postup:

Vejce důkladně rozkvedlejte v mléce a poté postupně přidávejte hladkou mouku se špetkou soli. Pokud chcete palačinky na sladko, přisypte ještě podle chuti cukr. Když je těsto hotové a odležené, můžete na předem rozehřátou pánev nalít rostlinný olej nebo máslo. Naběračkou pak nalévejte těsto na pánev a po osmažení palačinky do zlatavé barvy z jedné strany ji otočte a smažte i z druhé strany. Palačinky servírujte například potřené marmeládou nebo sladkým tvarohem, zabalené do rolky a posypané moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty na výborné palačinky

Diskuze

V diskuzi RECEPT UTOPENCI SE ZELÍM A KŘENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Inka.

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Hrníčkový recept na dort

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje

Krém: 250 ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 100 g tvarohu, 1 balení červené želatiny, 250 g ovoce

Postup: Vymícháme řídké těsto, kterým vylijeme dortovou formu a upečeme. Poté si umícháme krém z uvařeného pudinku a tvarohu. Tímto mažeme korpus. Vršek dortu ozdobíme čerstvým ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na obalu. Pokud je korpus vysoký, můžeme ještě rozpůlit.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Hrníčkový recept na buchtu

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek oleje, mléko na rozředění

Postup: Nejprve smícháme suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva. Pokud máte rádi tmavé těsto, pro zjemnění a pikantnost můžete přidat lžíci povidel. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby těsto bylo vláčné a dalo se na plech krásně vylít. Pokud do tohoto těsta přidáme kakao, máme hned těsto tmavé. Povrch buchty můžete potřít čokoládovou polevou.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup:

Bílky se špetkou soli ušlehejte dotuha. Žloutky s cukrem ušlehejte do husté, světlé pěny. Poté do ní vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto. Urovnejte, případně tenkým koncem vařečky trochu promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova (180 °C, cca 15 minut).

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Diskuze

V diskuzi PEPŘOVÁ OMÁČKA POHLREICH RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Rezlová.

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka.

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka pohlreich recept

Hrníčkový recept z jablek

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 5 jablek, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 skořicový cukr, tuk a mouka na vysypání formy

Drobenka: 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 3 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce másla, 1 vanilkový cukr

Postup: Smícháme mouku s kypřicím práškem a krupicovým cukrem, přimícháme smetanu a vejce. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka a smícháme se skořicovým cukrem (přebytečnou šťávu slijeme). Do vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme těsto, navrch rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½ hrnku cukru moučka
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem krásně do pěny, přidejte olej, vodu, promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do těsta postupně přidávejte mouku, do níž jste již rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort a pečte ve vyhřáté troubě při 170–180 °C dozlatova. Po vytáhnutí z trouby otočte formu dnem nahoru, při postupném chladnutí by měl korpus zůstat nadýchaný.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Hrníčkový recept s tvarohem

Ingredience: Těsto: 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrníček krupicového cukru, 2 lžíce kakaa, 1/2 hrnečku oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce

Krém: 2 vaničky tvarohu, 3 vejce, 1/2 hrnečku moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, malé množství mléka

Postup: Smícháme všechny přísady na těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (vymazávání můžeme vyměnit za pečicí papír). Nyní smícháme všechny přísady na krém, který by měl být středně tuhý. Krém lijeme z výšky nepravidelně na těsto, aby nám vznikl pěkný vzor. Pokud se krému nechce alespoň trochu protéct do těsta, pomůžeme si vidličkou, kterou sem tam propíchneme těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • třešně nebo višně (kompotované či čerstvé)

Postup:

Do misky rozklepněte celá vejce, přidejte cukr (krupicový i vanilkový) a dobře rozmíchejte. Přilijte smetanu a znovu zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poklaďte ovocem (je dobré ho trochu obalit v mouce, aby se nepropadlo moc do těsta; kompotované samozřejmě předtím nechat okapat) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Ztlumte na 180 °C a pečte cca 20–25 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujte.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Recept na cupcake

Ingredience na krém: 100 g másla, 1 sáček banánového pudinku, 400 ml mléka, 4 lžíce cukru

Ingredience na těsto: 80 ml mléka, 2 lžičky prášku do pečiva, 4 vejce, 240 g hladké mouky, 40 g holandského kakaa, 1 lžička soli, 160 g másla, 200 g cukru krupice, 1 hrst nasekaných mandlí

Technologický postup: Vyložíme 18 muffinových formiček (nebo plech na muffiny) papírovými košíčky. Máslo a cukr ušleháme do světlé pěny. Postupně po jednom zašleháme vejce vždy jen do smísení. Společně přisypeme mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek. Jemně vmícháme pouze do smísení moučnou směs a mléko do máslovo-cukrové směsi na třikrát tak, že začneme i skončíme moukou. Nakonec vmícháme nasekané mandle. Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků (naplňte je až po okraj). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 až 13 minut, nebo dokud nevyběhnou. Necháme stydnout 3 minuty ve formičkách, pak vyndáme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Na krém uvaříme velmi hustý banánový pudink oslazený jednou tolik, než je uvedeno v návodu. Můžeme použít i jahodový a poté dát nahoru místo banánu jahodu. Pudink necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vyšleháme s máslem nebo Herou, tuk musí mít také pokojovou teplotu. Na vychladlé cupcakes krém buďto namažeme, nebo zdobíme cukrářským pytlíkem. Ozdobíme nasekanými mandlemi a kolečkem banánu pokapaného citronem, a to pokud nebudeme cupcakes hned servírovat. Cupcake podáváme vychlazené.

Zdroj: Cupcake

Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • kompotované nebo čerstvé ovoce
  • vanilkový cukr
  • pečicí papír
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce

Postup:

V míse míchejte elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce cca 10 minut. Potom po troškách přidávejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přilijte mléko. Promíchejte a nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta trochu uhlaďte a posypte nakrájeným kompotovaným ovocem (předem jej obalte ve vanilkovém cukru). Ovoce můžete použít i čerstvé – omyté a nadrobno nakrájené. Buchtu pečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto

Recept na dortový korpus

Tento korpus je báječný! Chutná vlastně jako opravdu dobré cukroví! Recept jsem si přizpůsobila a použila jsem 2 lžíce vanilky a 1 hrníček mléka. Tento korpus je vláčný, hutný a především lahodný! Navíc pečení trvalo jen 35 minut. Korpus byl ideální pro krémový dort. Určitě ho udělám znovu!

Ingredience

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • ½ hrnku másla
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ½ hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka

Postup

Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Formu o rozměrech 23x23 cm vymažte tukem a vysypte moukou.

Ve střední misce našlehejte krém z cukru a másla. Teď přidávejte jedno po druhém, nejdříve našlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte ji ke směsi a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte mléko, dokud není těsto hladké. Nalijte těsto do připravené formy.

Pečte 30 až 40 minut v předehřáté troubě. Dort je hotový, když do něho zapíchnete špejli, která po vytažení zůstane čistá, bez nalepeného těsta.

Zdroj: Dortový korpus hrníčkový


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP