Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

NAKLÁDANÝ ZELENÝ PEPŘ KDE KOUPIT

Nakládaný křen s jablky

Pro nakládaný křen s jablky budete potřebovat asi 3 větší kořeny křenu, 2 větší nebo 3 menší jablka, 1 lžíci cukru, 1/2 lžičky soli, 1 dl vinného octa a asi 1 až 2 dl vody. Křen i jablka očistěte, oloupejte a nastrouhejte na jemno, jablka samozřejmě bez jádřince. Přimíchejte se všemi surovinami, přendejte do umytých sklenic a zavařujte po dobu 15 až 20 minut.

Zdroj: Strouhaný křen

Diskuze: rýmovník kde koupit v praze

Prosím o sdělení ,kde se dá koupit v Praze rýmovník ? Díky za odpověd a zdravím ...Loudová

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit v praze
Počet odpovědí: 1

Kde se dá arašídové máslo koupit

Dnes se dá arašídové máslo koupit v kterémkoli větším obchodě s potravinami nebo supermarketu. Hledejte ho tam, kde chodíte například pro Nutelu, případně v exotickém koutku potravin.

Zdroj: Arašídové máslo

Diskuze: Re: Prodej masa z nutrie, kde se dá koupit?

Kde se dá koupit maso z nutrie

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Sloní noha kde koupit semena

Zde můžete koupit semena sloní nohy.

Zdroj: Sloní noha

Diskuze: amonium do pečiva

Kde se dá koupit Dana děkuji

Zdroj: diskuze Amonium do pečiva
Počet odpovědí: 1

Pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 2 - 3 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 1 - 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • Sůl
  • Mouka

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce rozehřejeme máslo, k němu se pak přidá podrcený nakládaný zelený pepř (je dobré ho předtím namočit do horké vody, aby změkl), chvíli je potřeba máslo s pepřem promíchávat a pak přilijeme smetanu, přidáme sůl a vše vaříme asi ještě 2 minuty.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Diskuze: Kde koupit rýmovník?

Dobrý den,dočetla jsem se o rýmovníku?Ale,kde ho koupit?
31.10.2017 budu v Praze,pak se přesouvám směr Morava - Opava.
Pomůžete?
Děkuji Mirka

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování
Počet odpovědí: 10

Pepřová omáčka bez smetany

Ingredience:

  • 1ks sýru žervé
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • Mletý černý pepř
  • Drcený zelený pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

Na pánvičce necháme po dopečení masa výpek. Do něj se přidá žervé i bílý jogurt. Vše se pár minut povaří a přidá se do ní zelený pepř i černý mletý pepř a vše se podle chuti dosolí.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Diskuze: rostlinu galgánu koupit

Kde lze koupit rostlinu galgánu nebo jak získat semena rostliny nebo přísadou? Děkuji. Renča.

Zdroj: diskuze Rostlinu galgánu koupit
Počet odpovědí: 0

Pepřová omáčka ze zeleného pepře (1/4 litru)

Ingredience:

  • 30 g másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g čerstvého zeleného pepře
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml 12 % smetany

Postup přípravy:

Na připravené pánvi si nejprve rozpustíme máslo. Než se máslo rozpustí, nasekáme si malou cibuli na jemno. Cibuli přidáme k máslu a vše smažíme asi pět minut doměkka / dozlatova. K cibuli se přidá prolisovaný stroužek česneku a zelený pepř (ten může být zelený, nebo i ten nakládaný, pokud bude ale slitý). Vše je potřeba minutu míchat. Potom se přilije 125 ml hovězího vývaru a přidá se i smetana ke šlehání i 12 % smetana. Vše je potřeba důkladně zamíchat a přivést k varu. Až se omáčka začne vařit, tak se stáhne oheň a omáčka se ještě nechá 10 minut bublat tak dlouho, dokud se obsah omáčky nezmenší zhruba na polovinu.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Diskuze: barva tůjí

Dobrý den,potřebuji poradit,na tůjích se mě místy udělali takové šedé nepěkné místa.Prostě tůje strácí barvu.Myslím si jestli to není molovkou tůjovou.Ze předu kde svítí slunce to tam je a zezadu kde je stín je plot krásně zelený.Má stím někdo zkušenost a poradí?Děkuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Barva tůjí
Počet odpovědí: 0

Kde ji koupit

Rychlosůl je dostupná na internetu i v kamenných obchodech a občas i v řetězcích, jako je Kaufland, Tesco, Albert či Billa. Na internetu naleznete zde.

Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Diskuze: Kde se dá v Praze koupit štáva z kysaného zelí

Nevíte někdo kde se dá v Praze koupit šťáva z kysaného zelí?

Zdroj: diskuze Kde se dá v Praze koupit štáva z kysaného zelí
Počet odpovědí: 2

Kde se dají koupit topinambury

Hlízy topinambur se dají koupit například na www.topinambury.cz, ale jen na jaře. Hlízy topinamburů můžete sehnat třeba v prodejně BioKoloniál, U Svobodárny 1110/12, 190 00 Praha 9.

Zdroj: Židovské brambory topinambury

Diskuze: Re: Re: rýmovník kde koupit v praze

Dobry den,rad jsi koupim rymovník,přijedu kde? Děkují,
Hezky den Talapka L, Čelákovice, Stankovskeho 1637

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit v praze
Počet odpovědí: 1

Co když nakládaný hermelín kvasí

Existuje několik receptů na nakládaný hermelín. Všechny jsou založeny na stejném principu, což je olejová báze, v octu by to zajisté nebylo ono. Nakládaný hermelín může být chutnou svačinou, večeří, nebo i doplňkem hlavního chodu. A jak na to? Nejprve si připravíme nádobu, do které budeme hermelín nakládat. Můžeme zvolit několik způsobů, jak na to. Jedním je, že si nejprve do nádoby nalijeme olej a poté přidáváme ingredience, druhým způsobem je opačný postup, nejprve vložíme sýry a přídavné suroviny a poté vše zalijeme olejem. Záleží na každém z vás, jaký zvolíte postup. Ale pozor, v obou případech je důležité, aby v nádobě nezůstaly vzduchové bubliny! Jejich výskytu se vyvarujeme právě vhodně zvoleným způsobem plnění. Pokud tam zůstanou, právě ony vzduchové bubliny způsobují pozdější kvašení a kazivost naložených sýrů. Důležité je ponechat sýry pod hladinou oleje, což se ne vždy podaří.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Diskuze: Re: rýmovník kde koupit nymburk

napiš mi na sberankova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit nymburk
Počet odpovědí: 2

Kde se dá koupit

Bílý ocet se dá koupit v různých kamenných nebo internetových obchodech. Prodej je například možný v obchodním řetězci Tesco či Kaufland, kdy se jeho cena pohybuje od 16 do 50 korun v závislosti na objemu a výrobci.

Zdroj: Destilovaný bílý ocet

Diskuze: rýmovník kde koupit nymburk

Kde se v Nymburce a nebo v okolí dá sehnat sazenice rýmovníku?

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit nymburk
Počet odpovědí: 2

Pepřová omáčka ze zeleného pepře

Ingredience: 125 ml smetany, 20 g zeleného pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 4 cl brandy, sůl, muškátový oříšek

Technologický postup: Do pánve po smažení steaků nalijeme smetanu, přidáme nakládaný pepř dle chuti (dvě až tři lžičky) a lžičku nebo dvě hořčice. Můžeme přidat kapku brandy nebo portského vína pro lepší aroma. Podle chuti osolíme, můžeme přisypat trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme trochu svařit a steaky na talíři omáčkou přelijeme.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty

Účinky

Hypermangan působí proti plísním a bakteriím a je preventivním prostředkem, který vysušuje. Používá se jen na krátkodobé koupele nebo obklady.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Prodej přes internet

Nákup manganistanu draselného je možný na například přes web heureka.cz nebo také na zboží.cz.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Nebezpečí

Hypermangan musí být používán ve velmi zředěné formě, aby se předešlo popáleninám. Dokonce i zředěné roztoky způsobují podráždění kůže a opakované použití rovněž vede k popáleninám.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Nakládaný hermelín se zelím

Suroviny:

  • 3 hermelíny
  • 250 g kysaného zelí (bez nálevu)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 1 lžíce octa
  • olej

Postup:

Připravíme si zavařovací šroubovací sklenici nebo jinou dózu k nakládání hermelínu, propláchneme ji horkou vodou a poté jednou lžící octa. Hermelíny rozkrájíme na čtvrtiny, cibuli nakrájíme na kolečka, zelí pořádně vymačkáme, aby v něm nezůstala žádná šťáva. Když máme vše nachystané, můžeme začít se samotným nakládáním hermelínu. Do sklenice postupně vrstvíme cibuli, zelí, hermelín poskládaný do původního tvaru a koření. Poslední vrstvičkou by mělo být zelí. Nakonec zalijeme olejem, uložíme do ledničky, a pokud to vydržíme, necháme týden uležet. Podáváme s jakýmkoli slaným pečivem. Dobrou chuť.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Kde se dá Praganda koupit

Rychlosůl Praganda se dá koupit v některých drogeriích, prodejnách Albert, Tesco, Kaufland a v internetových obchodech. Cena za malé balení (250 g) se pohybuje kolem 12 korun. Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Rychlosůl Praganda

Hospodský nakládaný hermelín

Suroviny:

  • 5 koleček hermelínu
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička tymiánu
  • 3 kuličky celého pepře
  • slunečnicový olej

Postup:

Hermelíny vyjmeme z obalu a podélně je rozkrojíme. Do připravené sklenice nebo nějaké dózy vyskládáme na dno plátky nakrájené cibule, poté přidáme hermelíny rozkrojenou stranou nahoru, posypeme grilovacím kořením, tymiánem, na plátky nasekaným česnekem a kuličkami pepře a přikryjeme opět vrstvou cibule. Tento postup se opakuje do té doby, než vložíme poslední plátek hermelínu. Poslední vrstvou je vždy cibule. Nakonec zalijeme slunečnicovým olejem, sklenici nebo dózu zavřeme a necháme uležet při pokojové teplotě. Třetí den můžeme již ochutnat, hermelín bude krásně rozleželý. Podáváme s čerstvým chlebem. Pokud bychom takto naložený hermelín uložili do lednice, měl by tvarohovou příchuť. Dobrou chuť.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Nakládaný křen

Asi nejčastějším způsobem, jak bývá křen uskladňován, je zavařenina. Umožní vám po celý rok si kdykoliv odebrat množství, jaké budete potřebovat. Křen nastrouhejte, zakápněte octem nebo citronem, aby nezčernal. Připravte si nálev z cca půl litru vody, 1 dl octa, špetky soli a 2 lžic cukru. Nastrouhaným křenem naplňte umytou skleničku, zalijte nálevem, uzavřete a na 15 minut zavařte.

Zdroj: Strouhaný křen

Nakládaný hermelín pikantní

Suroviny:

  • 5 koleček hermelínu
  • 1 větší cibule
  • slunečnicový olej
  • červené feferonky (nakládané nebo sušené)
  • 3 stroužky česneku
  • grilovací koření
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • 5 kuliček nového koření

Postup:

Olej na naložení hermelínu dáme nejprve do hrnce a začneme ho pomalu ohřívat. Přidáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme cca 10 minut. Pozor, jen zahříváme, aby byl olej teplý, koření nesmažíme, aby nezhořklo. Hermelíny si rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (naložené) a rozetřeme po obou vnitřních stranách. Sýry opět spojíme.

Do připravené sklenice nebo nějaké dózy vyskládáme na dno plátky nakrájené cibule a sýr – mezi jednotlivé vrstvy přidáme koření z oleje, aby nebylo jen nahoře. Takto navrstvené zalijeme vychladlým olejem. Pokud bychom chtěli naložený hermelín konzumovat již druhý den, použijeme teplejší olej, ale není to to pravé. Sklenici uzavřeme a snažíme se z ní dostat všechny vzduchové bubliny hýbáním a nakláněním, aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude. Naložený hermelín necháme 3 dny odležet a pak můžeme začít konzumovat. Podáváme s čerstvým chlebem a zapíjíme dobrým pivem.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty

Suroviny:

  • 4 hermelíny
  • 1 sklenička sušených rajčat naložených v oleji
  • 4 stroužky česneku
  • 10 ks zelených oliv
  • hrstka čerstvé bazalky
  • hrstka čerstvé petrželky
  • 1 větší cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 bobkový list
  • olivový olej
  • slunečnicový olej

Postup:

Do připravené zavařovací šroubovací sklenice nebo jiné dózy k nakládání hermelínu naskládáme na dno trochu cibule nakrájené na kolečka. Hermelíny rozkrojíme podélně na půlku. Poté připravíme směs, kterou rozmixujeme ze sušených rajčat, oliv, poloviny bazalky, poloviny petrželky, kousku cibule a česneku. Takto připravenou směsí natřeme obě poloviny hermelínu a přiklopíme.

Hermelíny naskládáme do sklenice na cibuli, proložíme jarní cibulkou, bobkovým listem, zbytkem bazalky a petrželky a nakonec zalijeme postupně olejem. Použijeme olej ze sušených rajčat, jednu čtvrtinu sklenice s hermelíny naplníme olivovým olejem a zbytek zalijeme slunečnicovým olejem. Necháme odležet minimálně tři dny a poté můžeme ochutnávat. Podáváme se slaným pečivem. Přejeme dobrou chuť.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín na kostičky

Suroviny:

  • 2 hermelíny
  • půl litru oleje (slunečnicový, olivový)
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika neostrá
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Nejprve nakrájíme hermelín na kostičky, cibuli na větší kolečka, najemno potom česnek a papriku. Připravíme si sklenici nebo jinou nádobu, do které budeme chtít hermelín naložit, a můžeme začít se samotným nakládáním. První vrstvou bude cibule, druhou vrstvou hermelín. Na tuto vrstvu položíme několik plátků česneku, jemně osolíme, opepříme a nakonec přidáme několik kousků papriky. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevyčerpáme zásobu připravených ingrediencí. Naplněnou nádobu zalijeme olejem až po okraj. Naložený hermelín necháme v uzavřené nádobě při pokojové teplotě alespoň tři dny a poté můžeme konzumovat. Pokud dáme hermelín zrát do lednice, ochutnáváme až za týden. Podáváme s jakýmkoli pečivem, kdo má rád, může doplnit olivami. Ať se vše podaří a dobrou chuť.

Zdroj: Nakládaný hermelín

Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU