Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

NEJLEPŠÍ MARINÁDY NA VEPŘOVÉ MASO

Grilovací marináda

Ingredience: ¼ lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička míchaných bylinek nadrobno nakrájených (estragon, bazalka, rozmarýna)

Technologický postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a všechny přísady promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme odležet 12 hodin. Maso často obracíme. Před grilováním ho osušíme, na začátku potřeme olejem, na konci marinádou.

Zdroj: Marináda na maso na gril

Diskuze: nutrie na maso

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Vepřové maso na čerstvém zázvoru

Ingredience: 500 g vepřového masa (krkovice, panenka), 100 ml bílého vína, 100 ml sójové omáčky, 1 cibule, 2–3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce cukru, sůl

Postup: Plátky vepřového masa lehce naklepeme a mírně osolíme. Ve větší míse smícháme víno, sójovou omáčku, olej, prolisovaný česnek, najemno pokrájenou cibuli, cukr a zázvor. Maso vložíme do marinády a necháme několik hodin odležet. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme plátky masa z obou stran. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Tip: Nejlépe je nechat maso uležet v lednici přes noc, bude se pak doslova rozpadat na jazyku.

Zdroj: Vepřové na zázvoru

Diskuze: sušičky ovoce diskuze

Jako pokud chcete sušit třeba maso, vyplatí se investovat do kvalitnější sušičky. Mohu říct, že jsem měla kulatou plastovou a maso jsem pak vyhazovala. Pak jsem si pořídila yden sušičku a maso je z ní opravdu výborné, protože má právě nastavitelný program a tudíž i termostat.

Zdroj: diskuze Sušičky ovoce diskuze
Počet odpovědí: 2

Vepřové karé s houbovým ragú

Ingredience: 6 plátků vepřové kotlety, směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek, ½ sáčku Pivní marinády, 1 cibule, kmín, hladká mouka, 100 g másla, olej, voda

Technologický postup: Vepřové plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, protože marináda je dostatečně slaná. Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. V pánvi rozpustíme máslo a dáme na něj zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme nakrájené houby, osolíme je, posypeme troškou kmínu a dusíme. Jakmile jsou houby podušené a měkké, tak je lehce poprášíme hladkou moukou a podlijeme cca 1 dl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. Hotové houbové ragú přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragú. Maso je minutkové, tedy stačí opékat 3–5 minut z každé strany. Jako příloha se hodí nové brambory ve slupce.

Zdroj: Vepřové karé

Diskuze: Re: nutrie na maso

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: www.goofle.cz/search…

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Vepřové maso ve vlastní šťávě Pikok

Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné je výrobek řetězce Lidl.

Složení: 92 % vepřového masa, vepřové kůže, jedlá sůl, kořenicí přípravek (pepř, majoránka, cibule)

Cena: 34,90 Kč

Dle hodnocení dTestu výrobek Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné dopadl velmi dobře.

Zdroj: Vepřové maso ve vlastní šťávě

Diskuze: Kde koupím maso z Nutrie - Praha?

Prosím poraďte mi kde v Praze či blízkého okolí koupím maso z Nutrie??

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Vepřové kotlety na grilu

Ingredience: 4 plátky kotlety, 1 dl bílého vína, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce nasekané petrželové nati

Technologický postup: Vepřové kotlety lehce naklepeme, trošku osolíme a opepříme. V předvečer grilování je naložíme do marinády. Tu uděláme následovně: bílé víno promícháme s medem, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a nasekanou zelenou petrželku (či jiné zelené bylinky). V této marinádě necháme kotlety odležet do druhého dne. Na gril vyskládáme naložené maso a grilujeme ho z obou stran dozlatova (z každé strany 8 až 10 minut – podle síly plátku). Opečené kotletky podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou.

Zdroj: Grilování kotlet

Diskuze: skopové maso cena

Nějaká prodejna v Ostravě která prodává skopové maso děkuji za info Ducarová.

Zdroj: diskuze Skopové maso cena
Počet odpovědí: 1

Marinády na maso na gril

Každá složka marinády má samozřejmě svůj význam. Olej zesiluje chuť použitého koření, kyselá složka dodává jídlu osvěžující chuť a také prodlužuje trvanlivost. Aby maso získalo tu nejlepší chuť, musí být v marinádě nějaký čas naložené. Doba je závislá na druhu masa i marinády a také na tom, jak moc chceme mít maso kořeněné.

Drůbeží maso a ryby ke grilování se marinují poměrně krátce, v některých případech stačí i hodina. Vepřové maso by podle druhu mělo být v marinádě od dvou do dvanácti hodin, některé druhy hovězího se marinují i 24 hodin. Maso marinujeme v nerezové, kameninové nebo plastové nádobě, ideálně takové, která má víko. Použít se dá i plastový sáček.

Příprava vlastní domácí marinády není drahá a ani to dlouho netrvá. V té nejjednodušší podobě nám bude stačit trochu olivového oleje a koření, případně bylinky. Existuje samozřejmě mnoho různých receptů, ale při dodržení několika jednoduchých základních pravidel se nemusíte bát experimentů a do marinády namíchat především to, co chutná vám.

Nejdůležitější zásada by se dala jednoduše nazvat: šetřete se solí. Sůl v marinádě totiž z masa vytahuje vodu, a to je pak po upečení suché. Nedoporučuje se ani používání různých směsí grilovacího koření, protože i ty většinou obsahují poměrně hodně soli. Maso osolíme až při samotném grilování a přisolit si ho můžeme i na talíři.

S kořením a všemi ostatními přísadami v marinádě to také nesmíte přehánět. Velmi často se maso nakládá do směsi z hořčice, kečupu, česneku, cibule a různého koření, která se nakonec smíchá s větším množstvím olejem. To je naprosto špatně! Maso ztratí svoji přirozenou chuť i aroma, a pokud grilujete nad dřevěným uhlím nebo grilovacími briketami, vznikají po odkapávání oleje škodlivé látky. U většiny druhů masa, ale především ryb, v podstatě stačí jen lehké potření olejem s čerstvými bylinkami, které chuť masa zvýrazní.

Zdroj: Marináda na maso na gril

Diskuze: zavařovaní uzeneho masa

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa
Počet odpovědí: 1

Nejlepší marináda na krkovičku

Ingredience: 150 ml oleje, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce hořčice, 150 ml piva, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička bílého mletého pepře, 3 lístky bazalky

Postup: Nejdříve dobře rozmícháme hořčici, sójovou omáčku a olej. Listy bazalky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme. Bazalku přidáme do směsi společně s čerstvě rozdrceným kmínem a pepřem. Vše zalijeme pivem. Plátky krkovice dobře omyjeme a osušíme. Maso nenaklepáváme. Na dno nádoby nalijeme polovinu marinády a krkovici do ní vložíme. Druhou polovinu marinády nalijeme na krkovici seshora. Nádobu dobře uzavřeme a dáme do lednice rozležet. Maso necháme naložené alespoň 3 hodiny, ideální čas je 12 hodin. Marinované plátky krkovice pokládáme na dobře rozpálený gril. Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty, záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí 3 minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme 5 minut po obou stranách. Marinovaná krkovice na grilu chutná výborně s čerstvým chlebem nebo pečeným bramborem. Můžeme k ní podávat i různé dresinky a omáčky, avšak s touto marinádou nejsou potřeba.

Zdroj: Marináda na maso

Diskuze: Re: nutrie na maso

volejte 778043802 mam nutrie

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Výtečná marináda na maso podle Pohlreicha

Ingredience: 60 ml jablečného moštu, 60 ml sójové omáčky, 2 lžíce hnědého cukru, trochu černého pepře, 1 malá cibule

Postup: Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte a do směsi naložte plátky masa. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi dobře. Maso marinujte nejlépe přes noc, minimálně však 1 hodinu.

Zdroj: Marináda na maso

Diskuze: Prodej masa z nutrie

Mam zajem koupit maso z nutrie ale bohuzel nevim kde

Zdroj: diskuze Nutrie na maso
Počet odpovědí: 4

Vepřové koleno

Vepřové koleno je v české kuchyni při přípravě pokrmů velmi oblíbené. Vepřové koleno je narůžovělé někdy až tmavočervené, s trochou tuku.

Nejlepší maso je ze 7–10měsíčních kusů o váze 80–110 kg. Protože vepřové maso obsahuje větší množství tuku, má větší energetickou hodnotu než ostatní druhy masa. Je také hůře stravitelné.

Vepřové koleno lze tepelně upravovat různými způsoby, ať už vařením, pečením, nebo uzením.

Rozlišujeme vepřové koleno přední a zadní. Přední koleno je menší s menším množstvím masa a je vhodné spíše na vaření. Zadní koleno je odděleno těsně u kýty, takže obsahuje více masa, je kvalitnější a chutnější. Vhodnou tepelnou úpravou je pečení nebo uzení. Zadní koleno se také někdy nazývá jako šunkové.

Vepřová kolena se prodávají většinou nevykostěná a cena se u předního kolena pohybuje okolo 60 korun za kilogram, u zadního kolena pak kolem 75 korun za kilogram.

Vepřové koleno se anglicky řekne roasted pork knee.

Zdroj: Vepřové koleno

Diskuze: Re: zavařovaní uzeneho masa

Určitě nic nezkazíte, když libové uzené maso zalijete vyškvsřeným sádlem a pak vše zavaříte. Experimentovat se dá i se slaninou nebo špekem buď vcelku a nebo umletý špek přidat k uzenému a pak zavařit.

Zdroj: diskuze Zavařovaní uzeneho masa
Počet odpovědí: 1

Vepřový kotlet v hořčičné marinádě

Ingredience: 4 plátky kotlety s kostí, 5 lžic oleje, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 4 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Maso očistíme a osušíme. Aby se nám nekroutilo, lehce nařízneme okraje. V misce smícháme olej, dijonskou hořčici, sójovou omáčku a tymián. Přidáme lisovaný česnek a podle chuti sůl i pepř. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny. Kotlety grilujeme nepřikryté asi 7 minut z každé strany. Podáváme s grilovanou zeleninou.

Zdroj: Grilování kotlet

Diskuze: Paprika zhořkne

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Zdroj: diskuze Paprika zhořkne
Počet odpovědí: 1

Marináda na maso s pivem

Ingredience: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 0,5 citrónu, 1 sklenka světlého piva, 1/2 sklenky olivového oleje, podle chuti bobkový list a tymián

Postup: Střední cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián a bobkový list nasekáme také nadrobno. Cibuli, česnek a bylinky zalijeme půlkou vymačkaného citrónu, olivovým olejem a pivem. Vše promícháme a do marinády vložíme plátky masa. Nádobku přikryjeme a necháme na pár hodin v lednici. Pivní marináda dodá vepřovému masu výbornou chuť. Masové plátky můžeme připravit na grilu, v troubě i na pánvi. Maso osolíme a opepříme až ke konci tepelné přípravy.

Zdroj: Marináda na maso

Marináda s vínem

Ingredience: 1 šálek červeného vína nebo suchého bílého vína, ¼ šálku citronové šťávy, 2 lžíce vinného octa, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 lžička sušeného celého estragonu nebo rozmarýny, 2 lžíce rozpuštěného másla či oleje

Technologický postup: Česnek rozetřeme, v rendlíku vše smísíme a na mírném ohni přivedeme krátce do varu. Odstavíme, přikryjeme a ponecháme v klidu asi 1 hodinu. Marináda je vhodná k marinování masa, které zalijeme a necháme 1–4 hodiny marinovat. Zbytkem marinády maso potíráme během grilování.

Zdroj: Marináda na maso na gril

Vepřová krkovice na pánvi

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 50 ml vína, 2 vepřové krkovičky, sůl, pepř, rozmarýn

Postup: Na rozpáleném oleji v pánvičce necháme rozvonět česnekový stroužek a větvičku rozmarýnu. Na provoněný olej vložíme osušené slabší plátky krkovičky a prudce je necháme osmažit z každé strany. Maso osolíme, opepříme a podlijeme suchým vínem. Víno necháme redukovat, plátky masa občas obrátíme. Maso smažíme do křupava a ihned pokládáme na talíř. Minutka z vepřové krkovice na pánvi zachutná s bramborovou přílohou nebo se zeleninovým salátem.

Zdroj: Krkovice - nejlepší recepty

Marináda na maso na gril

Maso na grilování naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citrónová šťáva. Každá složka marinády má svůj význam. Olej zesiluje chuť použitého koření, kyselá složka dodává jídlu osvěžující chuť a také prodlužuje trvanlivost. Aby maso získalo tu nejlepší chuť, musí být v marinádě nějaký čas naložené. Doba je závislá na druhu masa i marinády a také na tom, jak moc chceme mít maso kořeněné. Drůbeží maso a ryby se marinují poměrně krátce, v některých případech stačí i hodina. Vepřové maso by podle druhu mělo být v marinádě od dvou do dvanácti hodin, některé druhy hovězího se marinují i 24 hodin. Maso marinujte v nerezové, kameninové nebo plastové nádobě, ideálně takové, která má víko. Použít se dá i plastový sáček. Mísu s masem v marinádě vždy vyndejte z chladničky o nějakou dobu dřív, než začnete grilovat, maso ke grilování by mělo mít pokojovou teplotu. Marinádu, která vám zůstane, nevylévejte, ale použijte ji v průběhu grilování k potírání masa.

Příprava vlastní marinády není náročná ani drahá. U základního receptu bude stačit trochu olivového oleje a koření, případně bylinky. Existuje samozřejmě mnoho různých receptů, ale při dodržení několika jednoduchých základních pravidel se nemusíte bát experimentů a do marinády namíchat především to, co vám chutná. Nejdůležitější zásadou je šetřit se solí. Sůl v marinádě z masa vytahuje vodu, a to je pak po upečení suché. Nedoporučuje se ani používání různých směsí grilovacího koření, protože i ty většinou obsahují poměrně hodně soli. Maso osolte až při samotném grilování a přisolit si ho můžete i na talíři. Nejlepší variantou je osolit maso až po samotném grilování. S kořením a všemi ostatními přísadami v marinádě to také nesmíte přehnat. Velmi často se maso nakládá do směsi z hořčice, kečupu, česneku, cibule a různého koření, která se nakonec smíchá s větším množstvím oleje. To je naprosto špatně. Maso ztratí svoji přirozenou chuť i aroma, a pokud grilujete nad dřevěným uhlím nebo grilovacími briketami, vznikají po odkapávání oleje škodlivé látky. U většiny druhů masa, ale především ryb, stačí jen lehké potření olejem s čerstvými bylinkami, které chuť masa zvýrazní.

Důraz se klade také na teplotu grilování. Gril je třeba dostatečně rozpálit, ideálně tak 35–40 minut předem. Teplota by měla dosáhnout 250–300 °C. Stejně podstatná je i doba grilování. Vepřové a hovězí plátky grilujeme 6–10 minut, pstruhy asi 12 minut, kuřecí nevykostěná stehna až 35 minut.

Zdroj: Marináda na maso

Marináda na kuřecí maso s jogurtem

Ingredience: 4 kuřecí řízky, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička mletého chilli, 1 lžíce mletého římského kmínu, 1 lžíce mletého koriandru, 2 lžičky mleté kurkumy, sůl

Postup: Maso naporcujte tak, aby měl řízek všude přibližně stejnou sílu (asi 1 cm). Promíchejte jogurt s chilli, římským kmínem, koriandrem a kurkumou. Řízky nesolte a naložte je alespoň na půl hodiny do jogurtové marinády. Grilujte asi 8 minut po každé straně, dokud nebude maso zcela propečené. Poté ogrilované maso osolte a podávejte s čerstvě připraveným salátem z rajčat, paprik, okurek a cuket, ochuceným olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem, zakápnutým balzamikovým octem. Povrch salátu posypte 1 lžící rozdrceného lněného semínka.

Zdroj: Marináda na maso

Vepřové maso ve vlastní šťávě s rýží

Ingredience: rýže, 1 cibule, 2 vepřové konzervy koupené nebo 1 domácí, lahůdková paprika, sůl, 1 hrášek v konzervě, česnek čerstvý (může být sušený)

Postup: Dáme vařit rýži. V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme konzervu, papriku, podle chuti česnek a mícháme, než se konzerva naprosto rozmíchá a pustí šťávu. Přidáme postupně k hotové rýži a vše ještě pořádně promícháme, dáme hrášek a podáváme. Cibule není podmínkou.

Zdroj: Vepřové maso ve vlastní šťávě

Grilované kotlety s citronovo-tymiánovou marinádou

Ingredience: 4 plátky kotlet s kostí, strouhaná kůra z 1 citronu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce nasekaného tymiánu, 2 lžíce najemno utřeného česneku, 1 lžíce hrubého pepře

Technologický postup: Plátky kotlet rozložíme na rovnou podložku, naklepeme paličkou na maso nebo tupou hranou nože. Osolíme a opepříme. Ze zbylých přísad vymícháme marinádu. Naklepané plátky vložíme do marinádymaso na několik hodin naložíme. Před samotným grilováním kotlety lehce osušíme. Gril rozpálíme na střední teplotu na přímé grilování a grilujeme po dobu 5–7 minut z každé strany. Jako přílohu podáváme čerstvý měkký chléb a zeleninový salát.

Zdroj: Grilování kotlet

Vepřové karé s jablky

Ingredience: 500 g vepřové kotlety, 4 jablka, 500 g brambor, 60 g másla, sůl, mletý pepř, grilovací koření

Technologický postup: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme grilovacím kořením. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kousky a navrstvíme na maso. Podlijeme trochou vody, posypeme grilovacím kořením a dáme přiklopené péct do trouby na 30 minut. Oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky. Přidáme k masu, promícháme, dáme kousky másla a vepřové s jablky a brambory dopečeme doměkka.

Zdroj: Vepřové karé

Krkovice s rýží

Ingredience: plátky vepřové krkovice, rýže, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř, mletý kmín, sladká červená paprika, hladká mouka na zahuštění, koření na krkovičku, olej nebo sádlo

Postup: Maso osolte, opepřete a ochuťte kořením na vepřovou krkovičku. Osmažte na oleji z obou stran. Maso vyjměte z hrnce a dejte do výpeku osmažit cibulku. Přidejte trochu hladké mouky, podlijte vodou, vložte zpět maso a duste. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, trošku mletého kmínu, sladké mleté papriky, soli, 2 lžíce hořčice. Nechte dále dusit. Až maso změkne, zahustěte případně ještě moukou. Podávejte s vařenou rýží.

Zdroj: Krkovice - nejlepší recepty

Jak naložit maso na gril

Použijeme-li zmrazené suroviny, musíme je nejprve nechat rozmrazit při pokojové teplotě. K dokonalému rozmrazení potřebují aspoň 12 hodin. Nejlepší je, položíme-li surovinu na síťku, aby tekutina mohla odkapávat.

Jestliže chceme grilovat maso, naložíme ho předtím do marinády. Nejčastější je americká (olej, cibule, dijonská hořčice, worcesterská omáčka, vinný ocet, rajčatový protlak, cukr), řecká (máslo, bílé víno, citronová šťáva, med, cibule, paprika, oregano), asijská (rajčatový protlak, česnek, med, sójová omáčka, asijské koření), mexická (pálivé chilli papričky, česnek, citronová šťáva, olivový olej, pepř, oregano) a francouzská (červené víno, olivový olej, cukr, česnek, pepř).

Maso necháme v marinádě alespoň 24 hodin. Maso před grilováním zásadně nesolíme! Sůl totiž vylučuje z masa vodu a povrch masa je pak trvale mokrý, nemůže tak vzniknout karamel, který dává masu krásnou zlatavou barvu. Maso nejdřív osušíme. Při grilování dbáme na to, aby tuk nestékal na žhavé uhlí. Došlo by ke vznícení tuku a spálení masa. Zabráníme tomu častým obracením masa. Maso ale můžeme také zabalit do alobalu nebo použít kombinovaný gril, u něhož tuk odtéká do vaničky naplněné vodou.

Zdroj: Grilování kotlet

Uzené vepřové karé

Ingredience: 1,5 kg uzeného karé, 200 g sušených švestek, 5 dl červeného vína, 2 mrkve, 1 lžíce pikantní hořčice, křen, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme hořčicí a vložíme zpět do pekáče. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu v troubě. Po dobu pečení obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek osolíme, opepříme a krátce povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky a polité omáčkou.

Zdroj: Vepřové karé

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU