Téma: 

nízký roštěnec steak příprava


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HOVĚZÍ STEAK

Hovězí steak z pupku

Ingredience: 200 g hovězího pupku, hrubozrnná sůl, olej, chilli směs Hot & Smoky v kořenicím mlýnku Jamie Oliver

Postup: Před přípravou necháme steak po vyjmutí z lednice odpočinout, aby dosáhl pokojové teploty. Před grilováním steak osušíme papírovým ubrouskem. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak lehce potřeme olejem, aby na něm dobře držela hrubozrnná sůl a koření. Poté jej osolíme a za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením. Steak opékáme nezakrytý na pánvi při vysoké teplotě, a to 6 minut z každé strany. Po této době je steak středně syrový a trochu tužší. Vyjmeme jej z pánve a dáme do maximálně rozpálené trouby na 15 minut dopéct. Po této době steak vyjmeme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočinout, aby došlo ke stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. A protože je steak z pupku trošku tužší, tak jej krájíme těsně před servírováním přes vlákno na plátky silné cca 5 mm. Jako příloha se hodí opečené tousty nebo čerstvý chléb, případně jen zeleninový salát.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Parazit

Dobry den,

Rada bych se zeptala, pred tydnem jsem jedla Steak, ktery nebyl propeceny, tedy krvavy Steak. Maso bylo dost prorostle, pri rezani z nej koukalo neco jako nit - chtela jsem se to prohlednout, dotkla jsem se nozem, schovalo se to.jelikoz to nebylo Doma, nemohla jem se nejak rypat v taliri, kdyz jem se zeptala, vyvetleni bylo to je vazivo. byla jem strasne unavena a nechtela jsem se tim dal zabyvat. od toho dne mam ale potize, prvni dny velmi tezky zaludek, od te doby vetry, silny zapach. je mozne ze jem e nakazila nejakym parazitem? co muzu delat?
dekuji
Jana

Zdroj: diskuze Parazit
Odesláno: 12.2.2015 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Rady k přípravě a výběru roštěné

Nízký roštěnec se používá pro přípravu proslulého rostbífu. Marinované maso o váze 1,5 kg se peče při 180 °C asi půl hodiny, aby zůstalo růžové a dokonale šťavnaté. Steaky z roštěné jsou vyhlášenou lahůdkou. Mezi nejznámější patří T-bone steak s palcem křehké svíčkové, rumpsteak s menším obsahem tuku a výrazným mramorováním. Plátky roštěnky se mohou dusit přírodně, na žampionech či s kořenovou zeleninou. Maso je třeba nejdříve zprudka opéct, aby se zatáhlo, poté se pozvolna dusí do změknutí.

Vysoká roštěná s kostí, takzvaná costata, je špičkové hovězí maso, které je vhodné pro přípravu šťavnatých a křehkých steaků na pánvi i grilu.

Entrecôte, hovězí vysoká roštěná, má intenzivní mramorování a vyšší tučnost a je ideální surovinou pro dokonalý biftek.

Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno: 16.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: warfarin a meloun

Vodní meloun má velmi nízký obsah vitamínu K a proto ho můžete normálně konzumovat, i když užíváte warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun
Odesláno: 25.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak v troubě

Ingredience: 4 plátky válečku (eye round steak), olivový olej, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Maso poklepeme klouby, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme hodinu při pokojové teplotě odležet. Rozpálíme troubu na 190 °C a vložíme na pekáček plátky masa, které pečeme při stejné teplotě podle požadovaného stupně propečení. Rare (krvavý steak) kolem 23 až 26 minut cca na 58 °C. Medium rare (středně krvavý steak) 26 až 32 minut cca na 67 °C. Well done (propečený steak) pak 32 až 36 minut cca na 72 °C. V polovině pečení steaky otočíme. Po upečení, je osolíme a necháme pár minutek odpočinout pod pokličkou a následně podáváme.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: skořice a krevní tlak

Dobrý den prosím mám dotaz dcera má problémy s nízkým tlakem může jíst skořici ?A prosím co by měla na nizky tlak? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Skořice a krevní tlak
Odesláno: 3.4.2018 uživatelem Mária
Počet odpovědí: 0

NÍZKÝ TLAK

Bylinky na nízký tlak

Domácí recept na nízký tlak: Rozmarýnové víno

Příprava: 1 l bílého vína smíchejte s 20 g suchých lístků rozmarýnu a nechejte pět dní v uzavřené láhvi stát, potom přeceďte. Užívejte dvě skleničky denně k jídlu.

Z bylinek pomáhá regulovat krevní tlak kopřiva nebo zázvor (z obou rostlin si můžete připravit čaj).

Zdroj: Nízký tlak
Zveřejněno: 8.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Bolesti hlavy a účinná léčba

Vím že na podobné věci je dobrý a poměrně účinný preventan od farmaxu. Možná k tomu může mít člověk též nízký tlak, a proto se mu točí hlava a bolí ho ...

Zdroj: diskuze Re: Bolesti hlavy a účinná léčba
Odesláno: 16.7.2010 uživatelem hana tomášová
Počet odpovědí: 0

HOVĚZÍ STEAK

Hovězí steak s fazolkami

Ingredience: 400 gramů svíčkové (cca 2 plátky), 400 g zelených fazolek, 100 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, olivový olej, mletý černý pepř, sůl

Postup: Hovězí maso na steak osolíme, opepříme, promačkáme v prstech a po obou stranách potřeme olivovým olejem. Necháme chvilku odpočinout. Steaky grilujeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Doba grilování závisí na tom, jak moc chceme mít steak propečený. Mezitím si připravíme fazolky. Aby zůstaly zelené a hlavně křehké, ponoříme je zhruba na minutu do vařící vody a poté je prudce zchladíme ve vodě s ledem nebo přímo na ledu. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, na nudličky pokrájenou slaninu a přidáme blanšírované zelené fazolky. Chvilku vše restujeme, poté osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak zvýšit nízký krevní tlak

Dobrý den trpím nízkým tlakem většinou můj tlak bývá 90 na 60 100 na 60 merim asi 151cm, vážím 49kg.Můj nízký tlak mi znepříjemňuje zivot , pořád se mi točí hlava jako bych seděla na kolotoči.Je to hrozný celá jsem stoho slaba bojím se jit sama ven abych sebou někde neprastila.Nemohli byste mě prosím poradit co stím dělat ? Byla bych vam moc vděčná děkuji Horváthova

Zdroj: diskuze Jak zvýšit nízký krevní tlak
Odesláno: 2.2.2017 uživatelem Nikola Horváthová
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak na pánvi

Ingredience: 4 plátky květové špičky (rump steak), olivový olej, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Steaky opepříme z obou stran a potřeme je olejem. Maso necháme odležet v pokojové teplotě minimálně hodinu před samotnou přípravou. Na rozpálené grilovací pánvi opečeme steaky z každé strany cca 3 minuty (medium rare), poté je vložíme do vyhřátého kastrolu (můžeme poklást plátkem másla), přiklopíme poklicí, necháme 3 minutky odležet, osolíme a podáváme s různými omáčkami.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zábal

příprava kofeinového zábalu

Zdroj: diskuze Zábal
Odesláno: 4.7.2014 uživatelem renata
Počet odpovědí: 0

MÁM NÍZKÝ TLAK

Příznaky

Projevy nízkého tlaku jsou charakteristické těmito příznaky:

  • závratě;
  • únava;
  • mžitky před očima;
  • bolest hlavy;
  • mdloby (až krátkodobá ztráta vědomí);
  • studené končetiny;
  • hučení v uších;
  • pocení.

Nízký tlak se léčí pouze v některých případech.

Zdroj: Mám nízký tlak
Zveřejněno: 24.4.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Ebrantil

Dobrý den,

ve starším článku na vašem webu jsem našla uvedeno, že ebrantil je plně hrazen pojišťovnou. Žel, naopak po mně chtějí obrovský doplatek. Prosím, která lékárna má nízký nebo žádný doplatek na tento lék?
Děkuji předem za odpověd.
L.Borová

Zdroj: diskuze Ebrantil
Odesláno: 16.1.2017 uživatelem Borová Lucie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak na grilu

Ingredience: 4 plátky květové špičky (rump steak), olivový olej extra virgin, hrubozrnná mořská sůl, čerstvě drcený pepř, bylinky

Technologický postup: Nejprve gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Rošt grilu potřeme tukem, aby se nám na steak obtiskla mřížka roštu. Steaky bohatě okořeníme pepřem, mírně potřeme olejem, položíme na rošt a grilujeme podle chuti z každé strany podle stupně propečení. Po upečení osolíme. Bylinky (šalvěj, rozmarýn) pokapeme na talíři nebo větší misce olivovým olejem, na koření položíme grilované horké steaky, pokapeme je také olejem, pak steaky několikrát otočíme, aby se dobře obalily v koření a bylinách. Steaky takto marinujeme 3 až 5 minut, pak je ještě jednou polijeme olivovým olejem a ihned podáváme.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HOVĚZÍ STEAK

Stupně propečenosti

Raw = syrový, steaky se v této podobě nepodávají, vhodné pouze na pokrmy jako tatarák nebo carpaccio.

Blue rare = velmi jemně propečený steak, někdy také označovaný jako very rare. Je opečený na prudké teplotě, krátce. Uvnitř zůstává krvavý, opečené okraje jsou zhruba 1-3 mm silné.

Rare = jemně propečený steak, uvnitř by měl být zhruba 51 °C teplý. Okraj je více propečený, silnější, a celkově se začíná zbarvovat do hněda. Uvnitř je stále dočervena.

Medium rare = středně propečený steak, uvnitř by měl být asi 54-56 °C teplý. Vnitřek steaku je zbarven do růžova a postupně se směrem k okraji mění do hnědé barvy. V kvalitních "steakhousech" bude zákazníkovi připraven steak vždy tímto způsobem, pokud neřekne jinak.

Medium = střed steaku asi 61 °C, barva řezu je již téměř celá hnědá (až došeda), avšak prostředek steaku by měl stále zůstat narůžovělý.

Medium well = teplota uvnitř steaku zhruba 64-65 °C, maso už je téměř celé hnědé, avšak uvnitř by stále měly být náznaky růžového středu. Takto upravený steak prakticky ztrácí již svoji šťavnatost.

Well done = teplota centra steaku již vyšší než 70 °C, prakticky je propečený zcela do hnědé barvy. Absolutně se z něj vytratila jemnost a šťavnatost a budete vám připadat, že žvýkáte gumu. Ve "steakhousech" vám klidně mohou odmítnout takový steak připravit.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: dotaz

Dobry den mam otazku uz asi tyden a pul se mi mota hlava a mam dost nizky tlak a je mi na omdleni nemuzu bejt tehotna?nevim jestli si mam udelat tehotensky test anebo jeste pockat.prosim poradte.

Zdroj: diskuze Dotaz
Odesláno: 8.12.2015 uživatelem iveta
Počet odpovědí: 0

TIPY A TRIKY JAK ZVÝŠIT NÍZKÝ KREVNÍ TLAK

Na nízký krevní tlak pijte více vody. 

Téměř každý může těžit z pití dostatku vody a to platí zejména, pokud máte právě nízký krevní tlak. Kapaliny zvyšují objem krve a zabraňují dehydrataci, což jsou důležité faktory, které je nutno ohlídat při léčbě hypotenze. Pro podporu pitného režimu je vhodný rozmarýnový čaj, který zároveň i snižuje krevní tlak. Rozmarýnového čaje se pije jeden litr denně.

Zdroj: Tipy a triky jak zvýšit nízký krevní tlak
Zveřejněno: 10.9.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: žlutá stolice u dospělého

Místo léků a přísných diet zkuste normální vyváženou stravu. Ráno 100 gramů ovesných vloček do 250 g nízkotučného kefíru, který může být oslazen lžičkou medu. K obědu kuřecí steak s rýží a nealkoholické pivo. K večeři pak pečené libové maso s vařeným nebo pečeným bramborem a s nějakým zeleným salatem v citronové šťávě. Mezi těmito hlavními jídly dávejte svačiny (jogurty, ochucené tvarohy, ovoce). Důležité je také se správně hýbat, aby strava mohla správně procházet zažívacím traktem, proto během dne udělejte několik dřepů, snažte se dosáhnout si na špičky s nataženýma nohama a udělejte několik cviků na zpevnění břicha. Toto vám pomůže více než další chemie prostřednictvím nových léků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlutá stolice u dospělého
Odesláno: 13.3.2014 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ

Hovězí roštěná jako steak

Ingredience: 100 ml sladké smetany, 2 plátky hovězí roštěné, 100 ml bílého vína, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, olej, hotová jíška

Postup: Steakové plátky z hovězí roštěné omyjeme, osušíme a po okrajích několikrát nařízneme. Potřeme olejem a necháme několik hodin odležet. Na rozpáleném oleji steaky opékáme z každé strany asi 3 minuty. Podle potřeby zmírníme plamen. Potom maso vyjmeme a teprve nyní osolíme. Výpek zalijeme vínem, vmícháme zelený pepř a povaříme. Podlijeme smetanou a podle potřeby zahustíme trochou hotové jíšky. Steak z roštěné podáváme s opečenými brambory politými pepřovou omáčkou a se zeleninovým salátem.

Zdroj: Hovězí roštěná
Zveřejněno: 16.5.2015

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak na pepři

Ingredience: 4 plátky ořechu (tip roast, tip steak, ball tip), 4 cl koňaku, 4 cl smetany, 6 cl hovězího vývaru, 3 lžíce celého zeleného pepře, 1 lžíce másla, 3 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Omyté a osušené plátky masa (jeden přibližně o váze 220 g) nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 3 minuty s častějším obracením a podléváním z vlastního sósu. Hotové steaky vyndáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple. Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sósu přidáme propláchnutý zelený celý pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sósu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit. Hovězí steak položíme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

MÁM NÍZKÝ TLAK

Nízký spodní krevní tlak

Nízký spodní tlak se nazývá diastolický tlak. Pokud je hodnota diastolického tlaku nižší než 60 mm Hg, mluví se o nízkém diastolickém tlaku. Možnými příčinami tohoto snížení jsou například léky na potenci, tricyklická antidepresiva, alfa- a betablokátory, diuretika a léky na Parkinsonovu chorobu. Nízký diastolický tlak se může objevit i v těhotenství kvůli zátěži plodu na matčin krevní oběh. Zvláště v těhotenství je proto nutné mu věnovat dostatečnou pozornost.

Nízký spodní tlak může mít nepříjemné projevy, jako jsou mdloby, mžitky před očima, závratě, slabost, studené končetiny či hučení v uších. Kvůli nízkému tlaku jsou totiž mozek a končetiny nedostatečně prokrvovány, a tedy málo okysličeny.

Zdroj: Mám nízký tlak
Zveřejněno: 24.4.2018

TIPY A TRIKY JAK ZVÝŠIT NÍZKÝ KREVNÍ TLAK

Šťáva z červené řepy na nízký krevní tlak.

U některých lidí může zvýšená konzumace šťávy z červené řepy zvýšit krevní tlak. Červená řepa harmonizuje krevní tlak, vysoký snižuje, nízký zvyšuje. Vypijte v průběhu dne půl litru pravé šťávy z červené řepy a pijte to po dobu jednoho týdne. Po týdnu proveďte zkušební měření krevního tlaku a zhodnoťte, jestli se snížil. Pokud ne, tak další konzumace této šťávy z řepy nebude mít na Vás již žádné účinky vedoucí ke zvýšení krevního tlaku.

Zdroj: Tipy a triky jak zvýšit nízký krevní tlak
Zveřejněno: 10.9.2012

TIPY A TRIKY JAK ZVÝŠIT NÍZKÝ KREVNÍ TLAK

Trvale nízký krevní tlak bez příčiny

Pokud není jasné, co je příčinou nízkého krevního tlaku nebo neexistuje účinná léčba, tak nastupuje léčba, která se soustředí přímo na zvyšování krevního tlaku a snižování příznaků a symptomů hypotenze. V závislosti na Vašem věku, zdravotním stavu a typu nízkého krevního tlaku, který máte, můžete dosáhnout jeho zvýšení několika způsoby:

Zdroj: Tipy a triky jak zvýšit nízký krevní tlak
Zveřejněno: 10.9.2012

HOVĚZÍ STEAK

Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Ingredience: 500 g hovězí svíčkové, 1 Knorr Bohatý bujón na guláš, 10 lžic červeného suchého vína, 3 šalotky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce 30% smetany, 1 lžíce drceného pepře, 80 g celého pepře, 1 špetka soli, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Postup: Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte. Na stejném oleji nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky společně s máslem. Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří. Přidejte Knorr Bohatý bujón na guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018

TIPY A TRIKY JAK ZVÝŠIT NÍZKÝ KREVNÍ TLAK

Na nízký tlak používejte kompresní punčochy. 

Stejné elastické punčochy, které se běžně používají k úlevě od bolesti a od otoků křečových žil, můžou zároveň pomoci snížit zadržování krve v dolních končetinách a tím zvýšit krevní tlak. Pokud se nebude muset krev rozlévat do natékajících nohou a bude se moci rychle vracet zpět k srdci, dosáhne se tím zvýšení krevního tlaku. 

Zdroj: Tipy a triky jak zvýšit nízký krevní tlak
Zveřejněno: 10.9.2012

HOVĚZÍ STEAK

Jak dělá hovězí steak Pohlreich

Pohlreich uvádí, že ve většině případů to bývá tak, že v profesionálních kuchyních převládají ortodoxní názory. Každý, kdo chce steak well done (tedy hodně propečený), by zasloužil snad přinejmenším ukamenovat. Pohlreich radí hlavně se hovězího nebát. Strava má být vyvážená a chuť na pořádný kus hovězího je normální. Vždyť je to kvalitní bílkovina, kterou tělo čas od času potřebuje. A jak na to? Zde je recept:

Recept

Pohlreich radí vyjmout maso z lednice alespoň půl hodiny před tím, než začnete vařit, aby pak na pánvi nebo grilu nedostalo takový teplotní šok. Pohlreich maso předem jen opepří, solí až po tepelné úpravě. Hlavně radí nepanikařit a nesnažit se maso obracet příliš brzy. Je lepší chvilku počkat, až se maso zatáhne a takzvaně odskočí z grilu (případě tálu).

Paralelně na desce griluje i papriky a v mezičase připraví ve woku trošku čerstvého špenátu se lžičkou wasabi, což je japonský křen. To kvůli další chuti v pokrmu. A když jsou papriky hotové, využije toho, že je deska rozpálená, a lehce opeče rozpůlené žampiony.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak s pepřovou omáčkou

Ingredience: 4 plátky květové špičky (rump steak), 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, smetana

Technologický postup: Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem a potřeme olejem. Nesolíme. Rozehřejeme těžkou pánev, nejlépe litinovou nebo grilovací pánev. Vložíme maso, dobu pečení z každé strany volíme podle stupně propečení. Po dané době otočíme a opečeme z druhé strany. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě, přiklopíme a doděláme omáčku. Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a přidáme mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme. Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku. Omáčku můžeme ještě zjemnit kouskem másla.

Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

MÁM NÍZKÝ TLAK

Co pomáhá na nízký krevní tlak

Doporučuje se pozvolné vstávání (z postele, ze židle), zvýšit příjem tekutin, zvolit vhodnou pohybovou aktivitu, jíst častěji a v menších porcích, případně lze tlak povzbudit slabým černým čajem, kávou nebo lékořicí. V případě, že se dostavují mdloby při dlouhém stání a ve špatně větraných prostorech, může pomoci zkřížení nohou nebo si sednout/dřepnout a dát hlavu mezi kolena. Při omdlení je nejúčinnější uvést danou osobu do polohy vleže a zvednout jí nohy.

Homeopatika na nízký tlak

V homeopatii se nepodává homeopatický lék například jen na nízký tlak, ale na základě celkového homeopatického vyšetření, kdy je vhodná i následná kontrolní konzultace. Homeopatie léčí především příčinu, nízký tlak je jen důsledkem určité příčiny. Homeopatie není o bylinné léčbě, i když se zde jedná o přírodní léčbu, která se vyrábí z rostlin, živočichů či nerostů.

Bylinky na nízký tlak

Z bylinných léků, které mají vliv na nízký krevní tlak, je například vhodné jmelí bílé a kokoška pastuší tobolka, ale i zde je vhodná jistá opatrnost a odborná konzultace.

Zdroj: Mám nízký tlak
Zveřejněno: 24.4.2018

HOVĚZÍ STEAK

Hovězí steak s omáčkou

Ingredience: 4 ks hovězího masa, 2 lžíce oleje, čerstvě mletý nebo drcený pepř, sůl, 250 ml smetany

Postup: Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.

Steak krvavý: Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).

Středně propečený: Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.

Propečený: Steaky opékáme 5 minut po obou stranách, během pečení postupně snižujeme plamen.

Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a dokončíme omáčku tak, že výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.

Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku. Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník. Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.

Zdroj: Hovězí steak
Zveřejněno: 2.3.2018