Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

OŘECHOVÉ ŘEZY NA PLECH

Rychlé ořechové řezy

Ingredience: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g čokolády na vaření Orion, 120 g strouhaných ořechů, 150 g polohrubé mouky

Postup: Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a za stálého tření pomalu přidáváme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Přisypeme mouku s posekanými ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vysypaný moukou a vymazaný tukem a upečeme. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a po zatuhnutí nakrájíme na úhledné řezy; můžeme je ještě přizdobit jádrem ořechu.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze: Rychlý moučník na plech

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech
Počet odpovědí: 0

Ořechové řezy se šlehačkou

Ingredience na ozdobu: 5 g čokoládového sypání, 3 dkg vlašských ořechů

Ingredience na potření: 1 smetana ke šlehání, 2 ztužovačce do šlehačky, 1 pařížská šlehačka

Ingredience na těsto: 1 prášek do pečiva, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 20 dkg cukru moučka, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 10 lžic horké vody

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto natřeme na menší plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím ušleháme šlehačky se ztužovačem, placku potřeme pařížskou šlehačkou, na to bílou šlehačkou a posypeme čokoládovým sypáním. Ozdobíme kousky vlašských ořechů. Ořechové řezy se šlehačkou nakrájíme a podáváme.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze: jaké vzdělání musí mít člověk pro prořez stromů

Dobrý den, jaká legislativa stanoví, že činnosti s úpravou korun stromů/mladých i vzrostlých/ může provádět pouze arborista ?
Hrozí i certifikovanému pracovníkovy finanční postih, pokud např. po jeho zásahu dojde k zaschnutí stromu?
Může provádět veškeré úpravy korun stromů a speciální řezy osoba , která má platný kurz na motorové pily?


Předem děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Jaké vzdělání musí mít člověk pro prořez stromů
Počet odpovědí: 0

Ořechové řezy na plech

Ingredience: 250 g Hery + na vymazání plechu, 200 g cukru, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 200 g vlašských ořechů (nebo lískových jader), z toho 30 g na ozdobu, 250 g mouky, 3 plné lžičky prášku do pečiva

Ingredience na polevu: 250 g moučkového cukru, 2 lžičky instantní kávy, 2–3 lžíce vody

Postup: Heru našlehejte do pěny, přimíchejte cukr, sůl, vanilkový cukr a vejce, přidejte mleté ořechy a postupně vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Natřete na pomaštěný, moukou vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě. Elektrická trouba: cca 200 °C. Plynová trouba: stupeň 3. Doba pečení je cca 15–20 minut. Ihned nakrájejte na 30 čtverců, potáhněte polevou a ozdobte vlašským jádrem.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy s ananasem

Ingredience: 2 vejce, 1 hrníček cukru krupice, 1 plechovka ananasového kompotu, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody, 1 hrnek posekaných ořechů, trochu ořechů a rozpuštěné čokolády na ozdobu

Ingredience na krém: 2 kelímky pomazánkového másla, 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou, 1/2 hrníčku cukru moučka, 1 vanilkový cukr

Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme nahrubo rozmixovaný kompot, mouku se sodou a ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme, jak jsme zvyklí. Pomazánková másla vyšleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem, vmícháme pudink a vše rozetřeme na vychladlý korpus. Nakonec posypeme ořechy a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ingredience: 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 200 g vlašských ořechů, 120 g polohrubé mouky, sníh z bílků

Ingredience na polevu: 4 žloutky, 180 g moučkového cukru

Postup: Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě – je to rychle pečené. Horké řezy hned po vyndání z trouby polijeme polevou (4 žloutky ušleháme s cukrem do pěny). Řezy jsou rychlé a recepty na ně budete rozesílat.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy medové

Ingredience: 250 g medu, půl lžíce másla, 2 vejce, cca 300–400 g hladké mouky, citronová kůra, 1 lžička prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech, ořechová jádra na ozdobu

Ingredience na polevu: 1 bílek, trocha vody, med

Postup: Nahřátý horký med smícháme s máslem a celými vejci. Přidáme tolik hladké mouky, aby těsto bylo husté jako na nudle. Během zadělávání přidáme skořici, nastrouhanou kůru a prášek do pečiva. Na vále těsto dobře vypracujeme (asi hodinu), pak uložíme do chladu a necháme cca půl dne odpočívat. Nakonec vyválíme placky na malík tlusté, přeneseme je na tukem vymazané a hrubou moukou vysypané plechy a na povrchu je potřeme polevou. Povrch poklademe jádry ořechů. Marcipán upečeme dorůžova. Ještě zatepla jej nakrájíme na řezy a uložíme v krabici. Řezy jsou dlouho chutné.

Na polevu utřeme bílek s vodou a rozehřátým medem.

Zdroj: Ořechové řezy

Nejlepší ořechové řezy

Ingredience: 600 g hladké mouky, 380 g másla, 200 g moučkového cukru, špetka soli, 2 vejce, 1 žloutek, balíček prášku do pečiva, vanilinový cukr, půl lžičky mleté skořice, 100 g strouhaných ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce moučkového cukru, pikantní zavařenina a bílek na potření

Postup: Z mouky, cukru, soli, másla, prášku do pečiva, celého vejce a žloutku vypracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Do jedné části přidáme strouhané ořechy a skořici a dobře propracujeme. Do druhé vpracujeme kakao, olej, vanilinový a moučkový cukr a rovněž propracujeme. Kakaové těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme zavařeninou, přiložíme rozválené oříškové těsto, potřeme bílkem, propícháme vidličkou a v troubě při mírnější teplotě upečeme. Po vychladnutí nakrájíme na řezy, jsou opravdu výborné. Uvidíte, že recept na tento moučník po vás budou chtít všichni, komu je dáte ochutnat.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy s tvarohem

Ingredience na náplň: 2 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 140 g másla, 140 g cukru moučka, 800 g měkkého tvarohu

Ingredience na náplň: 80 g cukru, 3 bílky

Ingredience na těsto: 1 vejce, 0,5 balíčku prášku do pečiva, 200 g mletých vlašských ořechů, 150 g másla, 200 g cukru moučka, 200 g hrubé mouky

Postup: Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přibližně 10 minut odležet. Máslo vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny. Poté po částech vmícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr a rum. Vymažeme plech. Ořechové těsto rozválíme na plát a opatrně jej přeneseme na plech. Lze z něj také vytvářet menší placičky a slepovat je přímo na plechu. Těsto potřeme připravenou tvarohovou náplní, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Bílky vyšleháme ve vodní lázni za postupného přisypávání cukru na tuhý sníh (pěnu). Na zpola upečený moučník naneseme vrstvu tohoto sněhu a ještě dopékáme při nejnižším nastavení trouby (100 °C) dozlatova. Necháme vychladnout.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy s karamelovým krémem

Ingredience: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 40 g mletých ořechů, špetka soli, 3 lžíce oleje (toto je dávka na jeden plát, budete potřebovat 2)

Ingredience na krém:250 g másla, 1 plechovka karamelového salka, marmeláda na potření, marcipánová modelovací hmota na potažení

Postup: Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vmícháme cukr a žloutky. Potom přidáme olej. Vyšleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170 °C. Budeme potřebovat dva pláty. Máslo našleháme do pěny a po lžících přidáváme zkaramelizované salko. Upečený vychladlý plát potřeme marmeládou a připraveným krémem. Trochu krému si necháme na konečné dozdobení. Přiklopíme druhým plátem, zatížíme a dáme do lednice trochu ztuhnout. Potom rozřízneme na 4 díly, potřeme krémem a potáhneme marcipánem nebo polejeme čokoládou. Dozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy bez mouky

Ingredience: 3 vejce, 1 lžíce datlového sirupu nebo medu (nemusí být), lžička prášku do pečiva, kakao, cca 200 g mletých ořechů

Ingredience na náplň: 150 g tvarohu, 1 banán, kakao

Postup: Z bílků připravíme tuhý sníh, žloutky ušleháme s kakaem a práškem do pečiva a přidáme sirup nebo med. Opatrně smícháme se sněhem a přidáme ořechy. Dáme na pečicí papír a pečeme cca 10 minut na 200 °C v předehřáté troubě.

Postup na náplň: 150 g tvarohu smícháme s jedním hodně zralým a rozšlehaným banánem. Upečený plát rozkrojíme na půl a namažeme. Druhou půlkou přiklopíme. Vršek potřeme také a posypeme kakaem. Dáme ztuhnout do chladna. Nakrájíme na kostky.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy se sněhem

Ingredience na těsto: 100 g moučkového cukru, 200 g pomletých vlašských ořechů, 6 bílků, špetka soli

Ingredience na krém: 6 žloutků, 100 ml smetany na šlehání, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink

Ingredience na posypání: 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Vlijeme na plech o velikosti cca 20 x 30 cm, vyložený pečicím papírem, a v troubě vyhřáté na 150 °C upečeme dorůžova. Korpus necháme vychladnout a poté ho rozkrojíme na dvě poloviny, jestli příčně nebo podélně, záleží jen na vás.

Postup na krém: Zahřejeme ve vodní lázni šlehačku a postupně zašleháme všech 6 žloutků a mletý cukr. Do vychladlé hmoty zašleháme změklé máslo. Mezitím uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku (nesladíme). Přikryjeme fólií, aby se nám neudělal na pudinku škraloup, a necháme vychladit. Poté opatrně postupně všleháme žloutkovou pěnu do vychlazeného uvařeného pudinku.

Jeden díl piškotu natřeme krémem, urovnáme, posypeme hrubě sekanými ořechy, přikryjeme druhou polovinou korpusu a postup opakujeme. Krémem zatřeme i hrany a znovu posypeme ořechy. Vychlazené krájíme na řezy. Je to opravdu sladká bomba, proto krájejte jen malé porce.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy s jablky

Ingredience na těsto: 2 hrníčky polohrubé mouky (objem hrnku 250 ml), 3/4 hrníčku krupicového cukru, 1 kypřicí prášek, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 hrsti jader vlašských ořechů, 1/2 hrníčku oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 2 vrchovaté hrníčky nahrubo strouhaných jablek (asi 7 menších)

Ingredience na polevu: 100 g hořké čokolády, 50 g másla

Postup: Všechny sypké suroviny nasypeme do větší mísy, ořechy můžeme pomlít nebo nahrubo nasekat. Vše důkladně lžící promícháme. Přidáme zbytek surovin, jablka zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Opět důkladně promícháme. Plech nebo pekáček, ve kterém budeme péct, vyložíme papírem na pečení a těsto pomocí stěrky urovnáme na pečicí papír. Troubu předehřejeme na 160 stupňů a pečeme cca 15 až 20 minut. Zda je hotovo, zkusíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a mezitím si připravíme čokoládovou polevu.

Do kastrůlku dáme vodu, do něj umístíme další, menší kastrůlek tak, aby se nedotýkal vodní plochy, a nalámeme do tohoto menšího kastrůlku čokoládu, přidáme máslo a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Poté nalijeme na moučník, dozdobíme dle fantazie a necháme chvilku ztuhnout.

Zdroj: Ořechové řezy

Pařížské jahodové řezy

Ingredience: 8 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g hrubé mouky, tuk a mouka na plech, 1 Salko, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 1,5 kg čerstvých jahod, 2 šlehačkové smetany, 100 g čokolády na vaření

Postup: Den předem uvaříme v dostatečném množství vody Salko. Vaříme jej minimálně 2 hodiny. Dopředu uvaříme rovněž smetanu s čokoládou, vychladíme a dáme do lednice.

Postup - těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a sníh z bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný plech a upečeme.

Postup - krém: Máslo vyšleháme s cukrem a opatrně všleháme i vychlazené Salko. Krém natřeme na piškot, navrch poklademe očištěné jahody a pak natřeme vyšlehanou čokoládovou šlehačku. Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: Pařížské řezy

Ořechové sušenky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 300 g másla
  • 2 vejce

Postup:

Na vále vypracujte ze všech surovin těsto, vložte ho do igelitového sáčku a nechte v lednici alespoň 1 hodinu rozležet. Vyválejte plát o síle asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary sušenek, ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 5 až 10 minut. S hotovými a vystydlými sušenkami můžete naložit, jak je vám libo, buď je schroupejte tak, jak jsou, nebo je ozdobte či namočte do čokoládové polevy, další možnost je naplnit sušenky marmeládou nebo libovolným krémem.

Zdroj: Ořechové cukroví

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 200 g cukru moučky, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje

Ingredience na pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr

Ingredience na vrchní vrstvu: 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, skořice a Granko na posypání

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný vysoký plech, protože těsto při pečení stoupne. Na těsto nalijeme uvařený horký vanilkový pudink a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení na teplou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany s 2 vanilkovými cukry a posypeme Grankem a skořicí (skořice je zde moc dobrá, ale nepřehánět). Řezy uchováváme v lednici. Je to neuvěřitelně lehká, dobrá a také osvěžující „buchta“. U ní je jistota, že vám dlouho nevydrží.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Rychlé pudinkové řezy

Ingredience: 5 žloutků, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 g hladké mouky, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 prášek do pečiva, sníh z 5 bílků, 1 l mléka, 2 pudinky, kakao nebo skořice na posyp, 3 zakysané smetany

Postup: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech. Na syrové těsto nalijeme uvařený čokoládový pudink (z 1 litru mléka a 2 pudinků). Po upečení dáme ihned na buchtu 3 zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme kakaem nebo skořicí a podáváme.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Recept na jednoduché řezy (pařížské)

Ingredience na korpus: 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek vody, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience na krém: 3 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 čokolády na vaření

Dále: rum, marmeláda (pikantní)

Ingredience na posyp: 1 tyčinka Margot

Postup: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.

Zdroj: Pařížské řezy

Pařížské řezy

Ingredience na těsto: 2 lžíce kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky

Ingredience na zdobení: 30 g vlašských ořechů, 2 tyčinky bílých ledových kaštanů

Ingredience na krém: 2 pařížské šlehačky, rybízová marmeláda

Postup: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné. Do mísy dejte mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušlehejte do hladké hmoty. Potom krátce a rychle zašlehejte prášek do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce jej vmíchejte do kakaové hmoty. Troubu předehřejte na 180 °C. Hluboký plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Rozprostřete v něm těsto a cca 12 minut pečte. Upečený korpus nechte vychladnout. Obě pařížské šlehačky vyšlehejte do tuha a na vychladlý piškot natřete marmeládu a poté šlehačky. Ořechy a bílé kaštany nastrouhejte na řezy. Postup je jednoduchý a rychlý.

Zdroj: Pařížské řezy

Rychlé řezy na plech

Ingredience: 1 větší kelímek bílého jogurtu (200 g), 1 kelímek polohrubé mouky (i na formu), 1⁄2 kelímku krupicového cukru, 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla (i na formu), 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot (bez šťávy)

Ingredience na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a drobenku poté nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Pudinkové řezy z listového těsta

Ingredience: 1 balíček listového těsta, 2 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 1 lžíce škrobové moučky

Ingredience na polevu: 250 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce vařící vody

Postup: Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučeném vále a opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uvaříme 2 vanilkové pudinky podle návodu z 1 l mléka, jen při rozmíchávání přidáme navíc lžíci škrobové moučky, aby pak byl hotový pudink tužší. Pudink hned po uvaření nalijeme na těsto. Z druhého dílu těsta opět vyválíme stejně velký plát, kterým přiklopíme pudinkovou vrstvu. Nezapomeneme propíchat těsto na několika místech opatrně vidličkou. Pak dáme řezy péct do mírně předehřáté trouby a pečeme asi tak 20 minut. Nakonec si připravíme polevu. Moučkový cukr rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme vařící vodu. Vše umícháme vidličkou. Roztíráme hned po upečení a necháme ztuhnout.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Hrníčkové pudinkové řezy

Ingredience: 1 plný hrnek (250 ml) polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 1/4 hrnku mléka, 2 vejce, půl prášku do pečiva a půl vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa

Ingredience na pudink: 2 hrnky mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 vrchovatá lžíce cukru

Postup: Nejprve si uvaříme hustý pudink, odstavíme a jdeme na těsto. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme zbytek (olej, mléko), nakonec mouku s práškem do pečiva. Kakao zatím ne. Na papírem vystlanou formu nalijeme polovinu těsta jako první vrstvu. Na to dáme pudinkovou vrstvu a poslední znovu těstovou, tentokrát s kakaem, které jsme rozmíchali v trošce mléka. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut. Rozpis je na koláčovou formu, na plech nebo vyšší vrstvu použijte dvojnásobek.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU