Video jak připravit domácí droždí
Zde jsme pro vás připravili výběr mnoha různých postupů pro výrobu domácího droždí. Videa můžete vidět zde: domácí výroba droždí video.
Zdroj: článek Domácí výroba droždí
Zde jsme pro vás připravili výběr mnoha různých postupů pro výrobu domácího droždí. Videa můžete vidět zde: domácí výroba droždí video.
Zdroj: článek Domácí výroba droždí
Ve svém příspěvku DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čestmír.
Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo
domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.
Pokud máte zájem, napíšu vám ten nejjednodušší recept, roky vyzkoušený, hustý a lze ho bez problémů vyrobit bez jogurtovače.Jen se šlehačem, jogurtem a suš. mlékem. Jde ale o jogurt určité značky a to se psát asi nesmí. Já vám to ale ráda sdělím.
Zdroj: příběh Domácí výroba sýra
Vyrobit domácí majonézu je tak snadné, rychlé a levné, že není jediný důvod, proč byste ji měli nadále kupovat. Připravuje se ze žloutků a stolního oleje. Suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto si vajíčka a olej vyndejte alespoň hodinu před přípravou z ledničky. Žloutky šlehejte ručním šlehačem nebo ve stolním mixeru. Po kapkách za stálého šlehání přilévejte olej. Když hmota začne houstnout, můžete olej přilévat pramínkem, dokud nebude majonéza hustá (až tuhá). Výroba majonézy netrvá ani dvě minuty.
Zdroj: článek Postup a recepty na domácí tatarku
Ve svém příspěvku DOMÁCÍ VÝROBA TVRDÝCH SÝRŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evínková.
Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Domácí výroba tvrdých sýrů
Oreganový olej nevytváří škodlivé kmeny v těle a nemá negativní vedlejší účinky jako farmaceutická antibiotika. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, a dokonce i smrtícím bakteriím neprodukuje žádné biologické změny v těle. Oreganový olej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatek živin jako konvenční antibiotika.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Ve svém příspěvku DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ ESENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.
Ahoj, má tu někdo zkušenost s rýmovníkem?dělaly jste z něj esenci?jestli ano podělte se prosím
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Domácí výroba vonné esence
Oregánový olej v kapslích je k dostání i na našem trhu, můžete jej zakoupit v lékárnách, internetových obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou.
Jedná se o želatinové kapsle, které jsou bez obalu.
Užívá se obvykle jedna tableta denně u dospělého člověka. Tento doplněk stravy není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Ve svém příspěvku DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Kroupová.
Dobrý den, doma jsem si často dělala "Lučinu" z kupovaných jogurtů. Poprvé jsem to zkusila z čerstvého kravího mléka. Počkala jsem do druhého dne, stáhla z vršku smetanu. Mléko jsem zahřála na 37°C a vmíchala jsem jihočeský smetanový jogurt. Zabalila do péřovky a nechala do druhého dne. Teď už je to asi 3 dny v chladu, ale jogurt je mazlavý, jakoby slizký. Nevím, kde jsem udělala chybu. Předem moc děkuji za odpověď
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Čestmír.
Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo
domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.
Zdroj: příběh Domácí výroba sýra
Řecký oreganový olej lze zakoupit v lékárnách, internetových obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou.
Existuje mnoho druhů oregana, ale pouze řecké oregano obsahuje nejvíce karvakrolu, minimálně 86 %. Čím vyšší je obsah karvakrolu v oleji, tím je účinnější. V případě, že máte oreganový olej s nízkým karvakrolu, pak nebude tak účinný – bez ohledu na dávkovaní. Pokud jde o thymol, ten se nachází v oreganovém oleji ve velmi malém množství (ve vysokých koncentracích je jedovatý).
Užívá se se 1–2x denně: 1–5 kapek rozmíchejte ve 100 ml vody, nejlépe do lžičky s olivovým olejem, a zapijte sklenicí vody. V případě, že je směs pro vás příliš silná, můžete snížit koncentraci.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Ve svém příspěvku VYROBA PEELINGU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evka.
Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Vyroba peelingu
Recept na výrobu tohoto oleje podomácku není vůbec složitý, budete jen potřebovat slunečnicový nebo olivový olej a jeden svazek oregana.
Oregano omyjeme, osušíme a hodně nahrubo nakrájíme, vložíme do sklenice a zalijeme vybraným olejem. Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou, který uvedeme do varu a hned vypneme, sklenici necháme v horké vodní lázni přibližně deset minut, pak ji vytáhneme a položíme na hodně slunečné místo. Každý den nádobu protřepeme a po dvou týdnech hotový olej přecedíme do vhodné lahvičky, kterou uzavřeme a uskladníme ve tmě a chladu. Takto připravený olej vydrží celý rok.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Ve svém příspěvku VÝROBA SÝRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ZuzkaE.
Při výrobě sýra mi dost pomáhá skvělý fermentor Kuvings. Nedávno jsem ho koupila a jsem ráda, že jsem investovala. ono se to totiž vyplatí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Broučková.
Mně zase pomáhá Bůh. Teď mi pomohl najít tyto skvělé stránky. Děkuji!
Zdroj: příběh Výroba sýra diskuze
Na trhu je mnoho výrobců oreganového oleje a cena je velmi pestrá, začíná od 270 korun a pokračuje až na necelých 600 korun. Cenu ovlivňuje množství oleje nebo kapslí.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Ve svém příspěvku VÝROBNÍK SÝRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edit.
Našla jsem na netu fermentor Kuvings. Má někdo? Je s ním výroba sýra jednodušší?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Derková4.
Také by mě zajímal fermentor Kuvings. Ráda bych o něm slyšela více, než do něj investuju.
Zdroj: příběh Výrobník sýra diskuze
Rozdrcené šípky zalijte kvalitním rostlinným olejem a nechte macerovat 10 až 14 dní a pak přeceďte. Kromě skvělých kosmetických účinků olej pomůže při kožních chorobách, proleženinách, urychlí hojení zlomenin.
Zdroj: článek Šípkový olej
V naší poradně s názvem VÝROBA BUDKY PRO ČMELÁKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vysloužil Zdeněk.
Prosím o zaslání plánku na výrobu budky pro čmeláky.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.
Budka pro čmeláky musí být z části pod zemí. Jak přesně udělat správnou budku pro čmeláky je popsáno v této diskuzi: https://diskuze.ceskenapady…
Zdroj: příběh Výroba budky pro čmeláky
Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.
Zdroj: článek Domácí výroba vonné silice
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.
Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.
Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
https://www.sigmashop.cz/so…
Zdroj: příběh Domácí vodárna
Zde se můžete podívat na přesný postup výroby domácího sýra.
Zdroj: článek Recept na domácí tvrdý sýr
Sýry nejsou jen doménou průmyslu, může je dělat každý, kdo je ochotný se tímto oborem zabývat a koho to baví. Je možné si vyrobit jogurt, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky sýra. Na internetu je široká škála nabídek těchto kurzů. V cyklu kurzů „VÝROBA SÝRŮ“ se naučíte dělat sýry dobře, snadno a s radostí. Obsáhnete kompletní sortiment, včetně zakysaných výrobků. Je jedno, zda se budete sýrařstvím živit, nebo je budete dělat „jen tak pro sebe“. Když pochopíte podstatu, množství nerozhoduje.
Zdroj: článek Domácí výroba sýra
Příprava základního obohaceného oleje spočívá v namočení bylin v nějakém rostlinném oleji, při kterém dojde k extrakci účinných látek. Některé byliny, jako třeba měsíček, se vyluhují velmi dobře a vytvoří velmi hojivý olej. Ale některé obohacené oleje, jako například z levandule, nejsou nikdy tak dobré, jako skutečný esenciální olej získaný parní destilací.
Parní destilace - mnoho éterických olejů se získává destilováním s vodní párou, která prochází chlazenou trubkou, kde pára zkapalní. Kapalina, která se tvoří z kondenzátu na stěnách chlazené trubky se skládá ze dvou komponent - z vody a z olejové látky. Po ustálení olej zůstane nahoře a dole je voda.
Zdroj: článek Domácí výroba vonné silice
Tyto vonné oleje můžete použít stejně jako éterické oleje, které si koupíte, ale nemusí být zdaleka tak silné jako ty, na které jste zvyklí z obchodu. Proto buďte připraveni použít větší množství než obvykle. Domácí silice můžete například využít v arolampě nebo si můžete vytvořit svůj vlastní parfém, popřípadě vonnou svíčku.
Zdroj: článek Domácí výroba vonné silice
Výroba domácí šunky je poměrně jednoduchá záležitost, ke které se používá jako výchozí surovina vepřová kýta doplněná solí, cukrem a trochou vody, nebo různými směsmi koření, jako je směs chilli, sušené cibule, červené papriky, pepře a česneku. Poté, co se šunka provaří ve směsi koření, seřízne se přebytečný tuk včetně kůže a nechá se prohřát ve vodě teplé 40 až 50 stupňů Celsia. Když se maso prohřeje, zavěsí se na hole, nechá se okapat a vloží se do vyhřáté udírny. Šunka se udí do zlatohněda. Můžete použít i stojací přenosnou udírnu, kdy na rošt položíte okapanou šunku a udíte.
Výroba domácích šunek byla rozšířena zejména na venkově, kdy se zužitkovávalo vepřové maso z domácích zabíjaček. Dnes vede lidi k výrobě domácí šunky zejména kvalita průmyslově vyráběných šunek. Po vyuzení se servíruje teplá šunka s chlebem a kyselými okurkami.
Zdroj: článek Výroba domácí uzené šunky
Oreganový olej obsahuje zejména látku zvanou karvakrol, která funguje jako přirozený zabiják bakterií, virů, infekcí, mikrobů a parazitů. Oreganový olej působí i antisepticky a dezinfekčně. Na základě těchto vlastností se používá i na infekce na povrchu těla – na kůži a sliznicích.
Karvakrol je zároveň jedním z nejsilnějších antioxidantů. Některé studie prokázaly i určitý efekt proti rakovině a leukémii. Jako náhradu chemoterapie jej ovšem prozatím rozhodně nelze doporučit. Zveřejněn byl i důkaz účinku proti trombóze, který může do budoucna slibně ovlivnit prevenci nemocí srdce a cév. Olej z oregana má rovněž prokazatelný účinek na potlačení mikroba Helicobacter pylori, který se podílí na rozvoji žaludečních vředů.
Oreganový olej se lisuje za studena z oregana, které se v sušeném stavu používá i jako koření. Tato rostlina se přirozeně vyskytuje ve Středomoří a je silně aromatická. Olej z ní byl hojně využíván i v léčitelství starších generací, a to zejména v souvislosti s podporou trávení, ale i dýchání a také funkce kloubů. Jeho použití se však váže zejména k boji proti plísním, ať už těm viditelným – na povrchu těla, nebo neviditelným, ale o to nebezpečnějším – uvnitř organismu.
Oreganový esenciální olej je zdrojem minerálních látek. Je plný vápníku, hořčíku, zinku, železa, draslíku, mědi, boru, manganu, vitamínu C, A a niacinu. Oreganový olej má v sobě velké množství účinných léčivých látek. Fenoly, včetně karvakrolu a thymolu, zabíjejí nemocné buňky a pomáhají v obnově buněk nových. Terpeny obsažené v oreganu zajišťují antiseptické, antivirové a uklidňující vlastnosti. Je silným a účinným antioxidantem, což znamená, že chrání vaše buňky před volnými radikály i před rakovinou.
Prokázalo se, že v některých případech kvasinkových onemocnění je dokonce lepší než antibiotikum, a to již při relativně nízkých dávkách. Stejně bylo prokázáno, že dokáže lépe než antibiotika (penicilin, streptomycin a vankomycin) účinkovat proti řádu bakterií Staphylococcus. Tudíž může představovat účinnou léčbu proti bakteriím rezistentním na antibiotika.
Pokud jde o dávkování, obvykle se doporučuje dvakrát denně půl kávové lžičky, a to ráno a večer. Olej není vhodný pro těhotné a kojící ženy a také děti. Bez omezení je však doporučován při aromaterapii. Nevýhodou je jeho vyšší cena.
Aplikace oleje není vůbec složitá. Nabízíme vám několik tipů, jak lze tento olej použít. Máte-li lupy, smíchejte 2 kapky oreganového oleje se šamponem, naneste na pokožku hlavy a nechte účinkovat několik minut, poté opláchněte. Při bolestech hlavy rozetřete kapku oleje na spánek. Při bolestech uší se jedna kapka rozetře za ucho. Na zuby, dásně a k dezinfekci ústní dutiny se aplikuje jedna kapka na kartáček místo pasty. K mytí celého těla smíchejte dvě kapky se sprchovým gelem. Při bolavých kloubech se olej vmasíruje lokálně. U bradavic a plísní jím potírejte postižená místa 2–3x denně.
Zdroj: článek Oreganový olej - výroba
Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.
Zdroj: článek Postup a recepty na domácí tatarku
Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo
domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Pokud máte zájem, napíšu vám ten nejjednodušší recept, roky vyzkoušený, hustý a lze ho bez problémů vyrobit bez jogurtovače.Jen se šlehačem, jogurtem a suš. mlékem. Jde ale o jogurt určité značky a to se psát asi nesmí. Já vám to ale ráda sdělím.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Ahoj, má tu někdo zkušenost s rýmovníkem?dělaly jste z něj esenci?jestli ano podělte se prosím
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, doma jsem si často dělala "Lučinu" z kupovaných jogurtů. Poprvé jsem to zkusila z čerstvého kravího mléka. Počkala jsem do druhého dne, stáhla z vršku smetanu. Mléko jsem zahřála na 37°C a vmíchala jsem jihočeský smetanový jogurt. Zabalila do péřovky a nechala do druhého dne. Teď už je to asi 3 dny v chladu, ale jogurt je mazlavý, jakoby slizký. Nevím, kde jsem udělala chybu. Předem moc děkuji za odpověď
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Mně zase pomáhá Bůh. Teď mi pomohl najít tyto skvělé stránky. Děkuji!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Našla jsem na netu fermentor Kuvings. Má někdo? Je s ním výroba sýra jednodušší?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Prosím o zaslání plánku na výrobu budky pro čmeláky.
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Hrstičku zmrzlého propolisu jsem zředil deckem slivovoce. Teď jsem to dal do lednice na tři dny macerovat. Co dál? Děkuji za radu. L :-)
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Budka pro čmeláky musí být z části pod zemí. Jak přesně udělat správnou budku pro čmeláky je popsáno v této diskuzi: https://diskuze.ceskenapady…
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Muzete mi poslat recept na Medovinu za studena dekuji .
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět