Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY

OBSAH

Ceny a porovnání čerpadel

Pro srovnání cen je možné se podívat na internetové stránky kalová čerpadla

Zdroj: Kalové čerpadlo

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje pětiletá vnučka má dlouhodobě velkou bradavici,léčí to vodičkou, ale teď se jí bradavice rozlezly na další prstíky. Vím, že otec Plaskač o tomto tématu hovořil a proto prosím o radu.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Radiátorové ventily Herz

Radiátorový ventil AS-T-90, 1/2 rohový, dvouregulační. Přesné přednastavení vysouvatelnou škrticí kuželkou. Nátrubek s převlečnou maticí s kónickým těsněním. Univerzální model s vnitřním závitem pro závitové trubky a svěrné šroubení. Pro srovnání cen je možné se podívat na internetové stránky radiátorové ventily Herz.

Zdroj: Ventil k radiátoru

Diskuze

V diskuzi ŘEZ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Myslel jsem si když píšete pro začátečníky že by jste jim to měli vysvětlit názorně na obrázku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Dej si stránky zahradník jerome

Zdroj: diskuze Řez vinné révy pro začátečníky

Rady otce Pleskače

Otec Pleskač je populární se svými radami ve vysílání Českého rozhlasu Brno, kde čas od času v pořadu Apetýt odpovídá na dotazy posluchačů a přináší mnoho zajímavých poznatků o použití bylinek. Apetýt patří mezi pořady brněnského rozhlasu k legendám a zájem posluchačů to jen potvrzuje. Každý pořad trvá 120 minut a vysílá se každý den od pondělí do pátku od 10:04. V některých jeho dílech je přítomen právě otec Pleskač. Český rozhlas archivuje odvysílané díla pořadu Apetýt. Díky tomu je možné poslechnout si otce Pleskače zpětně. Seznam archivovaných pořadů s otcem Pleskačem je zde: Otec Pleskač poradna.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Ivičičová.

Chvála Kristu,prosím o radu jak používat lékařskou síru.Zda nasypat do ponožek nebo vložit něco nepropustného aby to přes ponožku neprášilo. Předem děkuji za odpovědˇ´a přeji krásný den.Anna Ivičičová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Dobrý večer.
Obracím se na Vás s naléhavou prosbou. Dnes, jako již několikrát během tří let byla hospitalizována má nevěsta díky enormnímu nízkému tlaku .Veškeré vyšetření zatím nepřineslo kýženou diagnozu a pomoc a stále má nízký tlak,který k nedaří stabilizovat. Existuje nějaká pomoc? Prosím o radu. Děkuji.

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Kontakt na otce Pleskače

Otec Pleskač působí na řeckokatolické farnosti v Otrokovicích. Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem P. Adolf Jiří Pleskač. Bohoslužby v Otrokovicích jsou vykonávány v tamním barokním původně římskokatolickém kostele, jehož současná podoba je po rekonstrukci z poloviny 19. století. Bohoslužby se tam nejdříve konaly dvakrát měsíčně v neděli. Od září 2011 se zde konají pravidelně každý týden v neděli v devět hodin.

Další místo, kde je možné vidět otce Pleskače je filiální obec Velehrad, kde se Svatá liturgie koná v bazilice Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje a v blízkém kostele sv. Cyrila (tzv. Cyrilka). Bohoslužby se zde konají každou 2. neděli v měsíci v 15 hodin.

Otce pleskače můžete kontaktovat obvyklými způsoby - poštou, telefonem, emailem.

Korespondenční adresa

Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač
Palackého 392
679 06 Jedovnice

Mobilní telefon

+420 604 927 678

E-mail

a.pleskac@tiscali.cz

Webové stránky

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi VÝROBA SÝRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ZuzkaE.

Při výrobě sýra mi dost pomáhá skvělý fermentor Kuvings. Nedávno jsem ho koupila a jsem ráda, že jsem investovala. ono se to totiž vyplatí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Broučková.

Mně zase pomáhá Bůh. Teď mi pomohl najít tyto skvělé stránky. Děkuji!

Zdroj: diskuze Výroba sýra diskuze

Bylinková poradna otce Pleskače

Zde je archiv uložených přednášek otce Pleskače: https://hledani.rozhlas.cz/, do vyhledávače zadáte otec Pleskač a objeví se seznam rozhovorů s otcem Pleskačem, kde si vyberete téma, které vás zajímá.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír Kysela.

Prosím zda má sv.Otec mše v Havířově?Něco bližšího kde jej mužu potkat.Bylo mi řečeno,že Havířov,ale přesně to nevím....Děkuji za odpověd.Kysela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Otec Pleskač

Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství, užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více nežli různá chemická a jiná léčiva, která podle něj mnohdy lidem neprospívají, ba naopak jim škodí.

Otec Pleskač výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroje hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V roce 2011 se v pořadu Apetýt, přesně 6. září 2011, se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Postabortivní syndrom (PAS) je kontroverzní teorie, kterou zastávají odpůrci potratů, o souboru příznaků a obtíží, které by se dle této teorie měly dostavit po prodělaném potratu u části žen, ať už po potratu samovolném či uměle vyvolaném. Vědecky není existence postabortivního syndromu doložena, není uznán jako psychiatrická diagnóza.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi VEPROVA KYTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

moc pěkné zpracované

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Zdroj: diskuze Veprova kyta

Kdo je otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, vysílaném Českým rozhlasem Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice.

Často vystupuje proti mnoha praktikám „alternativní medicíny“, mezi které řadí léčitelství či užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí.

Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroji hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V posledním příspěvku (Apetýt 6. září 2011) se také ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu „svobodou volby“, a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi ŘEZ VINNE REVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Lojda.

Vážení přátelé,

S očekáváním vždy otevírám mailové stránky, stránky publikací,abych se dozvěděl vždy to samé.Fundovaně napsané články,hemžící se odborným výrazivem snad proto
aby fundovaná, odborná obec neměla důvod povytáhnou obočí.Pro nás normální pěstitele či začátečníky to však valnou cenu nemá.Co takhle se snížit k náčrtkům
a psát trochu srozumitelně?Ty fundovaní již ty řezy dávno znají, ale co my?
Stejný případ byste mohli najít v ordinaci lékaře,který Vám na otázku co Vám je,
začne vše obšírně vysvětlovat latinským výrazivem.Co si o něm pomyslíte?Možná odborník, ale de faco ty jeho rady jsou mi na h.... .
Zdraví Vás Jiří Lojda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivet.

Souhlasím, přesně si říkám to samé. Čtu už třetí článek a nejsem o nic moudřejší.

Zdroj: diskuze Řez vinne revy

Kontakt

Organizace spolupracuje se státní správou ČR (Ministerstvo zemědělství, Státní veterinární správa, Státní zemědělský intervenční fond).

Kontakt na svaz: Český svaz včelařů, z. s., Křemencova 8, 115 24 Praha 1, tel. 224 934 082, e-mail info@vcelarstvi.cz, webové stránky www.vcelarstvi.cz.

Zdroj: CSV - Český svaz včelařů

Diskuze

V diskuzi CIS ČESKÝ SVAZ VČELAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Žák.

Dobrý den.Jelikož se nemůžu dovolat na Hradišťko,tak jsem zvolil tuto formu.Nevčelařil jsem tři roky a tak mi nebyla doručena obálka na počet včelstev,které letos mám.Do 15.9 se májí hlásit počty včelstev.Mé registrační číslo chovatele je 140554.A mám 4 včelstva,registrační číslo stanoviště je 89839412,kód území 775657,parcelní číslo je782/2.S pozdravem Zdeněk Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Admin.

Pane Žáku, naše webové stránky jen informují o existenci Českého svazu včelařů. Nejsme s nimi nijak propojeni a nemůžeme ani přijímat žádná podání určená tomuto svazu. S vaší registrací se budete muset obrátit přímo na Český svaz včelařů.

Zdroj: diskuze CIS Český svaz včelařů

Radiátorové ventily Heimeier

Radiátorový ventil s přednastavením. Přesné přednastavení průtoku pomocí klíče. Bílá ochranná krytka. Doporučená maximální teplota 120 °C, s krytkou 90 °C, lisovací provedení 110 °C. Jmenovitý tlak 10 barů, pro nízkotlakou páru 110 °C /0,5 barů. Pro srovnání cen je možné se podívat na internetové stránky radiátorové ventily Heimeier.

Zdroj: Ventil k radiátoru

Diskuze

V diskuzi ZDENĚK PAVLÁT, NAROZEN 25 SRPNA 1938 V TÁBOŘE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hledám.

Po rozvodu mích rodičů se otec odstěhoval do Tábora. Tady působil jako ředitel na základní škole. Řadu let jsme se nestýkali,ale přesto bych ho ráda navštívila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zdeněk Pavlát, narozen 25 srpna 1938 v Táboře.

Radiátorové ventily Danfoss

TS-90-V-Termostatický ventil s plynulým přednastavením, úhlový pravý, skrytá regulace (červená krytka). Montáž ventilu na topné těleso zleva. Nátrubek s převlečnou maticí s kónickým těsněním. Univerzální model s vnitřním závitem pro závitové trubky a svěrné šroubení pro vnitřní závit (kov na kov). Pro srovnání cen je možné se podívat na internetové stránky radiátorové ventily Danfoss.

Zdroj: Ventil k radiátoru

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den,
jsem z Prahy 5 a měla bych zájem o rýmovník, buď odnože nebo celý v kořenáči. Kdo mi poradí, kde ho koupit. Děkuji Borovská Vlasta Praha 5

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Reaguji na dotaz paní Borovské z Prahy. Dobrý den,pracuji v zahradnictví,ve ktrerém pěstujeme rýmovník už několik let.Můžete si jej u nás objednat.Je to zahradnictví Lebiš Boskovice.Máme internetové stránky.Objednávku lze udělat telefonicky nebo přes internet nejlépe začátkem března.Přeji hezký den Nečasová

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Formil cena

Prací prostředek Formil můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl po celé České republice.Aktuální cena je vždy uvedena na cenovce nad daným produktem v obchodě. Pro okamžité zjištění ceny prášku Formil můžete navštívit stránky prodejce Lidl a spojit se s prodejcem prostřednictvím bezplatné telefonní linky. JInak aktuální ceny pracího prostředku Formil jsou vidět také tady Formil cena.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Výběr zahradního jezírka

To, že vaše jezírko bude vybudováno z hotového výlisku, jste už rozhodli. Nyní je důležité si vybrat správného dodavatele a k tomu vám nejlépe poslouží internetové stránky. Na trhu je velká škála již hotových zahradních jezírek, které se liší nejen svým tvarem, hloubkou, barvou, ale také zvoleným materiálem a cenou. Vyberte si přesně to jezírko, které co nejvíce odpovídá vašim představám.

Zdroj: Jak vybudovat plastové zahradní jezírko

Kontakt

Organizace spolupracuje se Státní správou ČR (Ministerstvo zemědělství, Státní veterinární správa, Státní zemědělský intervenční fond), Středním odborným učilištěm Blatná, Střední lesnickou školou Hranice, Mendelovou společností pro včelařský výzkum, Mendelovou univerzitou Brno, Pracovní společností nástavkových včelařů SK, Českým svazem včelařů.

Kontakt na společnost: Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o. s., Staroměstská 6/1, 370 04 České Budějovice, tel. 728 717 375, e-mail Info@psnv.cz, webové stránky www.psnv.cz

Zdroj: PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

MOŽNÉ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY

Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných):

  • velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby;
  • alergické reakce (například kožní vyrážky) se vyskytují také velmi zřídka.
Hlášení nežádoucích účinků:
  • pokud se u vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, lékárníkovi nebo zdravotní sestře;
  • stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci;
  • nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Zdroj: Condrosulf - příbalový leták

Výroba vlastního leporela

Základ leporela můžete koupit již hotový nebo si jej můžete vyrobit sami dle své fantazie (fotodárky).

Postup

Nejprve si z pevného kartonu vyřežte potřebný rozměr stránek, například 18,5 x 22,5 cm. Karton natřete bílou barvou (můžete použít Balakryl). Středy stránek moc nenatírejte, ty budou zakryty fotografiemi.

Stránky k sobě přilepte papírovým proužkem. Nejprve proužek v půlce přehněte, natřete lepidlem a nalepte z jedné i druhé strany.

Obrázky 13 x 18 cm podlepte oboustrannou lepenkou a následně přilepte na hotové leporelo.

Na úvodní stránku je vhodné použít menší formát obrázku, cca 9 x 13 cm, aby bylo možné přilepit i nápis. Nápis můžete vytvořit vyřezáním pomocí řezacího plotru do vinylové samolepicí fólie. Pokud tuto možnost nemáte, jednoduše nápis namalujte barvou či napište.

Tip

Obrázky můžete pro větší trvanlivost zalaminovat.

Tento postup lze použít i na výrobu leporela s fotografiemi a vznikne tak originální dárek.

Zdroj: Návod na výrobu leporela

Vedlejší nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky jsou seřazeny podle třídy orgánových systémů a četnosti. Pro klasifikaci četností nežádoucích účinků byla použita následující konvence:

  • velmi časté (≥1/10)
  • časté (≥1/100 až <1/10)
  • méně časté (≥1/1000 až <1/100)
  • vzácné (≥1/10 000 až <1/1000)
  • velmi vzácné (<1/10 000)
  • není známo (z dostupných údajů nelze určit).

Přípravek je obvykle dobře snášen, přesto se mohou objevit následující nežádoucí účinky:

Poruchy nervového systému

  • Časté: ospalost, snížení koncentrace nebo pozornosti
  • Méně časté: bolesti hlavy, závratě
  • Vzácné: ataxie

Poruchy ucha a labyrintu

  • Méně časté: tinnitus

Gastrointestinální poruchy

  • Méně časté: nauzea, pálení žáhy

Poruchy kůže a podkožní tkáně

  • Méně časté: alergické kožní reakce

Hlášení podezření na nežádoucí účinky

Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje to pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky a pacienty, aby hlásili podezření na nežádoucí účinky na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv, Šrobárova 48, 100 41 Praha 10,

webové stránky:

www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek.

Zdroj: Dorsiflex droga


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP