Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

PAŘÍŽSKÉ ŘEZY JEDNODUCHÉ

OBSAH

Jednoduché řezy s krémem

Ingredience: 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 175 g cukru krupice, 100 ml oleje, 200 ml mléka, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 300 ml pařížské šlehačky, 1 tyčinka Margot

Postup: Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem, poté přidávejte olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečte 20 minut při 180 °C. Jakmile korpus vychladne, potřete ho vyšlehanou pařížskou šlehačkou a posypte nahrubo nastrouhanou tyčinkou Margot.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem PREVISLE MUSKATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Vodrážkoaá.

jaké polopřevislé převislé muškáty si koupit které vic kvetou,plnokvěté nebo jednoduché?Které vic kvetou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plnokvěté jsou hezčí na pohled z blízka, ale nevytvoří moc dlouhé květopády. Z dálky jsou lepší jednoduché muškáty, protože bujně rostou a množství květů obalí jejich dlouhé šlahouny a to pak vytváří opravdu dlouhé převislé květopády. Skvělé jsou jejich kombinace v jednom květináči. Například jednoduchý bílý s plnokvětým červeným.

Zdroj: diskuze Previsle muskaty

Recept na jednoduché řezy (pařížské)

Ingredience na korpus: 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek vody, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva

Ingredience na krém: 3 šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů, 1/2 čokolády na vaření

Dále: rum, marmeláda (pikantní)

Ingredience na posyp: 1 tyčinka Margot

Postup: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout. Den předem si svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZMÍRNIT OTOK TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den,prosim o radu v patek me zacal bolet zub a otykat tvar v sobotu rano jsem vstala a mam jeste vic mi to oteklo a postupuje to k oku zubare se bojim poradite mi, dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to jednoduché, musíte k zubaři. Kolem zubu se vám vytvořil zánět a ten je potřeba vyléčit. Jinak hrozí bolest a znetvořená tvář otokem. Zubař vám může dát lék na uklidnění, abyste se přestala bát. Zásah zubaře povede k rychlému vyléčení a návratu do normálu - bez bolesti a bez otoku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zmírnit otok tváře

Pařížské řezy

Ingredience na těsto: 2 lžíce kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky

Ingredience na zdobení: 30 g vlašských ořechů, 2 tyčinky bílých ledových kaštanů

Ingredience na krém: 2 pařížské šlehačky, rybízová marmeláda

Postup: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné. Do mísy dejte mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušlehejte do hladké hmoty. Potom krátce a rychle zašlehejte prášek do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce jej vmíchejte do kakaové hmoty. Troubu předehřejte na 180 °C. Hluboký plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Rozprostřete v něm těsto a cca 12 minut pečte. Upečený korpus nechte vychladnout. Obě pařížské šlehačky vyšlehejte do tuha a na vychladlý piškot natřete marmeládu a poté šlehačky. Ořechy a bílé kaštany nastrouhejte na řezy. Postup je jednoduchý a rychlý.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem MNOŽENÍ HABRU ŘÍZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šmíd.

Vážení,
jaká by měly být velké řízky, délka průměr, stáří a pod.
Šmíd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Habr obecný se množí vrcholovými řízky dlouhými přibližně 20 cm. Toto vegetativní množení je jednoduché a lze s ním získat mnoho mladých rostlinek například pro založení živého plotu. Jak přesně tuto techniku zvládnout, se můžete dozvědět v následujícím videu. youtu.be/sqfzX9SZfKc

Zdroj: diskuze Množení habru řízky

Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou

Ingredience na korpus (na plech 25 x 25 cm): 5 vajec, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce prosátého kakaa, 5 lžic cukru krupice

Ingredience na pařížskou šlehačku: 2 pařížské šlehačky v kelímku, 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker

Ingredience na pudinkovou šlehačku: 2 Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry, 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera

Postup: Bílky ušleháme s trochou cukru. Zbylý cukr šleháme se žloutky asi 3-4 minuty. Poté střídavě ručně vmícháváme mouku s kakaem a ušlehané bílky. Pečeme 15-20 minut na 180 °C. Po vychladnutí korpus pokapeme rumem.

Postup - pařížská šlehačka: Ušleháme dvě pařížské šlehačky, přidáme 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker, připravíme podle návodu na obalu a spojíme se šlehačkou a navrstvíme na piškot.

Postup - pudinková šlehačka: Po ztuhnutí v lednici dozdobíme pudinkovou šlehačkou. Ušleháme dvě Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry a 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera. Část odložíme na dozdobení cukrářským sáčkem, zbytek navrstvíme na pařížskou šlehačku.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem SPRAVA Z KATASTRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VACLAV PROVAZNIK.

potrebuju zistit parcelu zahradu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistit parcelu nebo zahradu je jednoduché. V katastrální mapě si vyhledejte požadovaný pozemek, tím zjistíte jeho číslo a katastrální území. Tyto údaje pak zadáte při nahlížení do katastru online a vyjede vám list vlastnictví a jméno současného majitele.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména

Pařížské řezy Margot

Ingredience na těsto: 250 g polohrubé mouky, 170 g cukru, 80 ml oleje, 150 ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce; na ozdobu 1 tyčinka Margot

Ingredience na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů

Postup: Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 20 minut. Necháme vystydnout. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margotku a posypeme jí pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije dvě Margotky. Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší a postup je opravdu rychlý.

Zdroj: Pařížské řezy

Diskuze

V diskuzi JAK PĚSTOVAT VINNOU RÉVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumír.

Jak stříkat víno , když je vedeno po stěně domu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Vorobjevova.

Prosím o radu jak a kdy správně ošetřovat postřikem révu proti škůdce padlí a plisni mám 4 hlavy jen tak pro svůj užitek a radost ze bude úroda jednoduché to není to jsem už poznala a bez postřiku to nelze děkuji Vorobjevova Dobre Pole okr.Kolin

Zdroj: diskuze Jak pěstovat vinnou révu

Pařížské jahodové řezy

Ingredience: 8 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g hrubé mouky, tuk a mouka na plech, 1 Salko, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 1,5 kg čerstvých jahod, 2 šlehačkové smetany, 100 g čokolády na vaření

Postup: Den předem uvaříme v dostatečném množství vody Salko. Vaříme jej minimálně 2 hodiny. Dopředu uvaříme rovněž smetanu s čokoládou, vychladíme a dáme do lednice.

Postup - těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a sníh z bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný plech a upečeme.

Postup - krém: Máslo vyšleháme s cukrem a opatrně všleháme i vychlazené Salko. Krém natřeme na piškot, navrch poklademe očištěné jahody a pak natřeme vyšlehanou čokoládovou šlehačku. Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: Pařížské řezy

Řezy s pařížskou šlehačkou

Ingredience na těsto: 7 vajec, 250 g moučkového cukru, 1,5 lžičky mleté skořice, 300 g mletých vlašských ořechů, 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva

Ingredience na pařížský krém: 2 šlehačky, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce cukru, 200 g čokolády na vaření

Postup: Všechny suroviny z receptu na těsto vymícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo na pečicím papíře. Šlehačky zahřejeme - nevaříme! Přidáme kakao, cukr a nastrouhanou čokoládu a horké mixujeme asi 1 minutu. Na 12 hodin dáme do chladničky a před zdobením našleháme. Natřeme na korpus a rozkrájíme na řezy, které přizdobíme šlehačkou a mandarinkou.

Zdroj: Pařížské řezy

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dohodněte se se svým ortopedem na jednoduché operaci, při které vám patní ostruhu obrousí a vrátí tak původní funkčnost bez bolesti. Žádné mazání vám patní ostruhu norozpustí. Použít můžete masti na bolest, jako je Voltaren, Aulin, ale ty v tomto případě dlouhodobě nic nevyřeší, jen zmírní bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Pařížské řezy s banánem

Ingredience na těsto: 6 vajec, 18 dkg cukru, 16 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa

Ingredience na šlehačku: 2 smetany (33%), 4 tyčinky ledových kaštanů, 1 ztužovač šlehačky

Ingredience na dohotovení: 2 velké banány (nebo 3 menší), Granko na posypání

Postup: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Necháme vychladnout. Den předem svaříme šlehačky a ledové kaštany. Vychladlé dáme do lednice přes noc. Druhý den ráno vyšleháme společně se ztužovačem. Korpus podélně překrojíme a pomažeme částí šlehačky, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a potřeme další částí šlehačky. Přiklopíme druhou částí korpusu a celý moučník pomažeme zbytkem šlehačky. Celý moučník posypeme Grankem a dáme cca na 2 hodiny chladit. Krájíme řezy, které zdobíme šlehačkou. Postup není tak složitý, jak vypadá.

Zdroj: Pařížské řezy

Diskuze

V diskuzi DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.

Zdroj: diskuze Domaci vodarna

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ingredience: 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 200 g vlašských ořechů, 120 g polohrubé mouky, sníh z bílků

Ingredience na polevu: 4 žloutky, 180 g moučkového cukru

Postup: Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě – je to rychle pečené. Horké řezy hned po vyndání z trouby polijeme polevou (4 žloutky ušleháme s cukrem do pěny). Řezy jsou rychlé a recepty na ně budete rozesílat.

Zdroj: Ořechové řezy

Poradna

V naší poradně s názvem ODPOVĚDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka30.

Dostala jsem kalu.Má krásné bílo-zelené květy.Hledala jsem jak ji pěstovat. Našla jsem otázky,ale ač je nadpis odpovědi, nevztahují se k otázkám. Takže mám pocit, že nadále nebudu tušit,kdy ji prosadit do většího květináče. Má 6 květů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Je to jednoduché. Když chcete zachovat současnou velikost rostliny, tak nepřesazujte. Když chcete mít rostlinu rozlehlejší, tak ji můžete každý rok v době zimy přesadit do většího květináče. Hloubka květináče není důležitá naopak šířka ano. Kala postupně zaplní všechen produktivní prostor. Když ji nebudete přesazovat, tak musíte přihnojovat. Hnojivo volte do zálivky s nízkým obsahem dusíku a občas rostlinu zalijte ve vodě rozmixovanými skořápkami od vajec. Co kala nezbytně potřebuje, je voda. Kala nesmí nikdy vyschnout.

Zdroj: diskuze Pokojová kala pěstování

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Zdroj: Rychlý moučník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem POSTUP PŘI POŽITÍ BOBULE MAHONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Jezdinská.

Potřebujeme radu, vnučka požila neznámé množství bobulí mahonu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není třeba se příliš obávat. Plody Mahónie cesmínolisté sice jsou ve větším množství jedovaté, ale až při počtu více jak 20 bobulí. Ovšem sníst takové množství letních bobulí z Mahónie není jednoduché, protože jsou velmi nechutné. Snesitelnou chuť získávají až po prvním přemrznutí, kdy rovněž ztrácí i svou jedovatost. V případě požití více než 20 bobulí Mahónie cesmínolisté se podává medicinální (živočišné) uhlí v jednorázovém množství 1 gram.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Postup při požití bobule mahonu

Rychlé ořechové řezy

Ingredience: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g čokolády na vaření Orion, 120 g strouhaných ořechů, 150 g polohrubé mouky

Postup: Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a za stálého tření pomalu přidáváme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Přisypeme mouku s posekanými ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vysypaný moukou a vymazaný tukem a upečeme. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a po zatuhnutí nakrájíme na úhledné řezy; můžeme je ještě přizdobit jádrem ořechu.

Zdroj: Ořechové řezy

Pařížský salát – cena

Cena pařížského salátu není jednotná, s tím se ale setkáváme u 99 % výrobků. Každý výrobce má jiné náklady, jinou přirážku a podle toho také jinou cenu. V základu bychom ale pařížské saláty mohli rozdělit do dvou skupin, a to na čerstvé a vakuově balené. Cena čerstvých salátů se pohybuje mezi 100 až 150 Kč/kg. V akci ho můžete zakoupit i v ceně kolem 60 Kč/kg. Vakuově balené pařížské saláty se v běžných obchodech prodávají balené nejčastěji ve 100g až 500g obalech a cena se pohybuje mezi 100 až 170 Kč/kg, opět můžete tyto výrobky zakoupit v akci i v ceně kolem 80 Kč/kg.

Zdroj: Pařížský salát

Maminčiny recepty na pařížské kostky

Ingredience na korpus 25 x 25 cm: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 30 g kakaa, 90 g hladké mouky

Ingredience na krém: 700 ml smetany ke šlehání, 300 g hořké čokolády

Ingredience na polevu: 200 g hořké čokolády, 6 lžic vody, 1 lžíce másla, 3 lžíce smetany ke šlehání

Dále: rum, šlehačka na ozdobu

Postup - krém: Do smetany rozlámeme čokoládu, zahřejeme a za stálého míchání cca 1 minutu povaříme. Odstavíme, po částečném vychladnutí přelijeme do šlehací mísy a necháme zcela vychladnout. Do druhého dne necháme v ledničce.

Postup - korpus: Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh. Zašleháme žloutky, pak olej a nakonec zlehka vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto urovnáme do formy (průměr 25 x 25 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a pečeme při 200 °C přibližně 20-30 minut. Necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyjmeme z formy (napřed objedeme po obvodu ostrým nožem, abychom ho uvolnili). Je-li třeba, velkým nožem srovnáme povrch do roviny. Korpus vrátíme do formy, pokropíme ho rumem a uzavřeme okraj. Ztuhlý krém z ledničky rozšleháme elektrickým šlehačem a naneseme na korpus. Uhladíme do roviny a dort uložíme do ledničky.

Postup - poleva: Do kastrůlku rozlámeme čokoládu na polevu, přidáme vodu a zahříváme ve vodní lázni, občas promícháme. Až se čokoláda rozpustí a promíchá s vodou, přidáme máslo a znovu mícháme, dokud se vše nespojí. Nakonec vmícháme smetanu a vymícháme hladkou polevu. Kastrůlek vyjmeme z vody a za občasného promíchání necháme polevu vychladnout na tělovou teplotu.

Postup - dokončení: Korpus vyndáme z ledničky, odstraníme okraj (opět od něho nejdřív musíme dort "odříznout") a položíme ho na mřížku. Vlažnou hustou polevu nalijeme na povrch. Velkým nožem ji rozetřeme, polevu stékající na boky zlehka rozetřeme. Necháme zatuhnout a pak dezert opatrně přeneseme na podnos. Po úplném zaschnutí polevy řezy ozdobíme ušlehanou smetanou.

Zdroj: Pařížské řezy

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 200 g cukru moučky, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje

Ingredience na pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr

Ingredience na vrchní vrstvu: 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, skořice a Granko na posypání

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný vysoký plech, protože těsto při pečení stoupne. Na těsto nalijeme uvařený horký vanilkový pudink a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení na teplou buchtu rozetřeme 2 zakysané smetany s 2 vanilkovými cukry a posypeme Grankem a skořicí (skořice je zde moc dobrá, ale nepřehánět). Řezy uchováváme v lednici. Je to neuvěřitelně lehká, dobrá a také osvěžující „buchta“. U ní je jistota, že vám dlouho nevydrží.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty

Ořechové řezy medové

Ingredience: 250 g medu, půl lžíce másla, 2 vejce, cca 300–400 g hladké mouky, citronová kůra, 1 lžička prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech, ořechová jádra na ozdobu

Ingredience na polevu: 1 bílek, trocha vody, med

Postup: Nahřátý horký med smícháme s máslem a celými vejci. Přidáme tolik hladké mouky, aby těsto bylo husté jako na nudle. Během zadělávání přidáme skořici, nastrouhanou kůru a prášek do pečiva. Na vále těsto dobře vypracujeme (asi hodinu), pak uložíme do chladu a necháme cca půl dne odpočívat. Nakonec vyválíme placky na malík tlusté, přeneseme je na tukem vymazané a hrubou moukou vysypané plechy a na povrchu je potřeme polevou. Povrch poklademe jádry ořechů. Marcipán upečeme dorůžova. Ještě zatepla jej nakrájíme na řezy a uložíme v krabici. Řezy jsou dlouho chutné.

Na polevu utřeme bílek s vodou a rozehřátým medem.

Zdroj: Ořechové řezy

Ořechové řezy se šlehačkou

Ingredience na ozdobu: 5 g čokoládového sypání, 3 dkg vlašských ořechů

Ingredience na potření: 1 smetana ke šlehání, 2 ztužovačce do šlehačky, 1 pařížská šlehačka

Ingredience na těsto: 1 prášek do pečiva, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 20 dkg cukru moučka, 4 vejce, 20 dkg hladké mouky, 10 lžic horké vody

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto natřeme na menší plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím ušleháme šlehačky se ztužovačem, placku potřeme pařížskou šlehačkou, na to bílou šlehačkou a posypeme čokoládovým sypáním. Ozdobíme kousky vlašských ořechů. Ořechové řezy se šlehačkou nakrájíme a podáváme.

Zdroj: Ořechové řezy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP