Téma: 

pěstování rajských jablek


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Recept na povidla z letních jablek

Ingredience: 4 kg letních jablek, 1 l octa, 1 kg cukru

Postup: Oloupaná letní jablka bez jadřinců vaříme s trochou vody a octem asi 30 minut. Pak přidáme 1 kg cukru a ještě vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme sáček Petolu a po přejití varem plníme do sklenic a zavíčkujeme. Takto připravená povidla z letních jablek vydrží až 4 roky.

Detail odstavce: Recept na povidla z letních jablek
Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno: 19.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak pomoci přehnojení rajských jablíček

Dobrý den
Máme už zrostlá rajská jablíčka ,udělaly se nám na nich zespoda černé fleky ,poté celé rostliny úplně zvadly,přidaly jsme do půdy vápník a po dvou dnech včechny se ohnuly a rajské jaky scvrkly .Mohly by jste mě napsat kde je chyba .
Děkuji za odpověd.
Vimrová Drahoslava

Zdroj: diskuze Jak pomoci přehnojení rajských jablíček
Odesláno: 25.6.2017 uživatelem DRAHOSLAVA VIMROVÁ
Počet odpovědí: 0

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčkový recept z jablek

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 5 jablek, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 skořicový cukr, tuk a mouka na vysypání formy

Drobenka: 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 3 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce másla, 1 vanilkový cukr

Postup: Smícháme mouku s kypřicím práškem a krupicovým cukrem, přimícháme smetanu a vejce. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka a smícháme se skořicovým cukrem (přebytečnou šťávu slijeme). Do vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme těsto, navrch rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

Detail odstavce: Hrníčkový recept z jablek
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: saturejka a její pěstování

Kde je možné koupit semínky na pěstování saturejky venku do záhonu.... ?
Předem děkuji....

Zdroj: diskuze Saturejka a její pěstování
Odesláno: 18.2.2017 uživatelem Josef Štichauer
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná marmeláda

Ingredience: 1 kg zralých jablek, 200 ml vody, 500 g cukru krystal, 1 citron, 50 ml rumu, 1–2 ks celé skořice, 1 želírovací přípravek 2 : 1

Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v hrnci zalijeme vodou. Přidáme nakrájený citron, skořici a rum. Vaříme asi 20 minut. Skořici a zbytky citronu vyjmeme. Přidáme cukr a vaříme ještě asi 5 minut. Poté přimícháme želírovací přípravek. Opět vše přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. V marmeládě budou kousky jablek. Ještě horkou marmeládu nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Detail odstavce: Jablečná marmeláda
Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno: 19.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

HRNKOVÉ RECEPTY NA SLADKOSTI

Hrníčková bábovka s jablky

Ingredience: 1 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 1 hrnek nastrouhaných jablek, skořice, kakao

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C.

Detail odstavce: Hrníčková bábovka s jablky
Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti
Zveřejněno: 24.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Rakytník - jeho pěstování

všude je pěstování to už vím ale ráda bych věděla jak ho stříhat aby nebyl vysoký a široký a abych mu neublížila děkuji za odpovědˇ

Zdroj: diskuze Rakytník - jeho pěstování
Odesláno: 13.8.2017 uživatelem renata vojtová
Počet odpovědí: 7 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ MUŠKÁTŮ

Nejlepší půda pro muškáty

Rostlinám se nejlépe daří v dobře propustném substrátu, bohatém na živiny. Ten si můžete koupit již předem připravený v každém větším zahradnictví (jedná se o speciální substrát pro pěstování pelargonií) nebo supermarketu. Substrát si můžete namíchat také sami ze zeminy, kompostu a písku v poměru 2:1:1.

Detail odstavce: Nejlepší půda pro muškáty
Zdroj: Pěstování muškátů
Zveřejněno: 14.4.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: kala květina pěstování

Potřebuji poradit proč kaly nekvetou? děkuji

Zdroj: diskuze Kala květina pěstování
Odesláno: 25.8.2016 uživatelem Jiří Havel
Počet odpovědí: 0


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná povidla v domácí pekárně

Ingredience: 1 kg jablek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 polévkové lžíce rumu

Postup: Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme. Pokapeme cikcak octem a dáme na hodinku odležet. Ponorným mixérem rozmixujeme v plastové misce a nalijeme do pekárny. Zapněte program „Marmeláda“, což je u Moulinex č. 9 – trvá 1 h a 5 minut, přičemž tento program nejprve 5 minut docela rychle míchá a pak už jen „peče“. Po skončení pustíme znovu program „Marmeláda“ a přidáme cukr a rum, skořici a hřebíček. Pekárna opět pracuje 1 hodinu a 5 minut. Po ukončení spustíme program „Marmeláda“ naposledy. Pak již jsou povidla hustá, takže je nalijeme do skleniček, které si nahřejeme na plechu s vodou v troubě. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru a zabalíme ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.

Dávka z 1 kg upravených jablek vyjde na necelé 2 malé skleničky. Pokud máte doma tolik jablek, že nevíte, co s nimi, zkuste tato jablková povidla z domácí pekárny. Jsou opravdu výborná!

Detail odstavce: Jablečná povidla v domácí pekárně
Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno: 19.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Recept na jablečná povidla v troubě

Ingredience: 2 kg oloupaných jablek bez jadřinců, citron dle chuti a kyselosti jablek, 600 g cukru krupice, 1,5 lžičky mleté skořice, 2 vanilkové cukry

Postup: Jablka pokrájíme na kousky, rozmixujeme ponorným mixérem, dáme do vyššího pekáčku, podlijeme troškou vody (0,2 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme rozpéct se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během pečení mícháme, aby se nám nepřipálila. Pečeme na 180 °C, zamícháme po půlhodince, pak zase po půlhodince a opět po půlhodince. Když jsou jablka rozpečená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady pečeme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme. Protože používáme různé odrůdy jablek, budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet. Dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí. Pečená jablečná povidla plníme do skleniček od majonézy či přesnídávky, a to asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90 °C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.

Detail odstavce: Recept na jablečná povidla v troubě
Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno: 19.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná povidla s octem

Ingredience: 5 kg jablek, 2,5 kg cukru, 1/8 l octa

Postup: Vyzrálá, klidně i popadaná jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V porcelánové nebo skleněné míse smícháme jablka s cukrem a octem a necháme 24 hodin odstát. Poté vše přendáme do hrnce a svaříme, až jablka zesklovatí. Horká jablečná povidla nalijeme do čistě vymytých sklenic a pořádně zavíčkujeme. Jablečná povidla jsou velice dobrá a vhodná hlavně na koláče a lívance. Vydrží dlouho a neztrácí barvu.

Detail odstavce: Jablečná povidla s octem
Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno: 19.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pěstování stolních vína

Tady jsem se poprve dozvěděl neco o pěstování stolních odrůd za 1

Zdroj: diskuze Pěstování stolních vína
Odesláno: 6.8.2018 uživatelem mira
Počet odpovědí: 0

PĚSTOVÁNÍ AVOKÁDA Z PECKY

Pěstování avokáda a jeho plody

Budete-li se o avokádo řádně starat, dočkáte se odměny ve formě plodů. Na plody si ale budete muset dost dlouho počkat, zhruba tak pět let, někdy je to dříve, jindy později. Tato rostlina nepotřebuje ani opylení květů, poradí si i bez toho. Když se tedy nakonec dočkáte úrody, co pak s plody? Zkuste některý z níže uvedených receptů...

Detail odstavce: Pěstování avokáda a jeho plody
Zdroj: Pěstování avokáda z pecky
Zveřejněno: 3.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: pěstování orchidejí

Po odkvětu můžete ustřihnout celý stonek až u listů.

Zdroj: diskuze Pěstování orchidejí
Odesláno: 20.9.2016 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ RAJČAT

Půda pro pěstování rajčat a její složení.

Substrát je velmi důležitým prvkem, je vhodnější volit substrát dražší a kvalitnější, přeci jen se výpěstky chystáme konzumovat a chceme, aby byly co nej. Nechte si doporučit substrát z řady NATURA, jedná se o velmi kvalitní substrát s dobrým obsahem živin, kokosových vláken a navíc je vhodný i pro bio pěstování. Do pěstební nádoby o rozměru 50 x 50 cm budeme potřebovat dva 50 l pytle. Rostliny rajčat jsou náročné na organickou hmotu a živiny, proto je potřeba do pěstebního substrátu navíc přimíchat hnůj. Samozřejmě, že ideální je použít hnůj granulovaný, pravý kravský. Granulovaného hnoje přidáváme do substrátu 300 – 400 g na rostlinu.


Detail odstavce: Půda pro pěstování rajčat a její složení.
Zdroj: Pěstování rajčat
Zveřejněno: 8.5.2014

PĚSTOVÁNÍ MUŠKÁTŮ

Muškáty – přezimování

Rostliny přezimují ve světlé a chladné místnosti s teplotou okolo 5–10 °C. Muškáty přes období zimního spánku zaléváme velmi zřídka. Na jaře rostliny vyjmeme, hluboce seřízneme a přesadíme do truhlíků s novou zeminou.

Detail odstavce: Muškáty – přezimování
Zdroj: Pěstování muškátů
Zveřejněno: 14.4.2014

PĚSTOVÁNÍ MUŠKÁTŮ

Muškáty – choroby a nemoci

Jako nejčastější choroby a škůdce muškátů můžeme jmenovat: kadeřavost listů, bakteriální skvrnitost, muškátovou rez, botrytidu pelargonií, praskání a kroucení květního stonku, molici muškátovou, mšici muškátovou a ploštici.

Detail odstavce: Muškáty – choroby a nemoci
Zdroj: Pěstování muškátů
Zveřejněno: 14.4.2014

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Sazenice

Předpěstování celeru je trochu náročné, proto pokud se chystáte mít na záhonu jen deset celerů, bude lepší koupit si počátkem května předpěstované sazenice v zahradnictví.

Detail odstavce: Sazenice
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ AVOKÁDA Z PECKY

Pěstování avokáda doma

Pro pěstování avokáda doma nepotřebujete žádné speciální podmínky. Rostlinu pěstujte při pokojové teplotě 20 až 25 °C, udržujte dostatečnou vzdušnost a vlhkost. V letních měsících se bude rostlině krásně dařit venku, v zimě můžete teplotu snížit až k 15 °C. Nevystavujte ji přímému slunečnímu záření a snažte se substrát udržovat stále vlhký, ale ne přelitý, aby nedocházelo k zahnívání kořenů. Zálivku provádějte přímo do květináče a přebytečnou vodu, která protekla do spodní misky, slijte. Stane-li se vám, že avokádu začnou opadávat listy, může to mít většinou dvě příčiny, buď je rostlina přelitá, nebo suchá, nic se ale neděje, pokud se o rostlinu začnete starat tak, jak máte, brzy vám znovu obrazí.

Detail odstavce: Pěstování avokáda doma
Zdroj: Pěstování avokáda z pecky
Zveřejněno: 3.11.2015

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Řapíkatý celer

Mnohem menší bulva a silné, dlouhé stonky jsou typické pro řapíkatý celer. Nároky na pěstování má shodné s bulvovým celerem, ale liší se podstatně vyššími požadavky na dusík z důvodu tvorby většího množství zelené hmoty.

Vegetační doba je asi o třicet dní kratší než u celeru bulvového, pěstování je trochu pracnější: aby řapíky určené ke konzumaci zůstaly křehké a šťavnaté, musí se bělit. Jak? Rostlina se sváže a obalí kornouty z tmavé lepenky. Postupně se pak zahrnuje zemí, až vykukují jen zelené vršky listů.

Celer se dobývá ze země celý a řapíky se odřezávají těsně u bulvy, aby zůstal srostlý svazek listů. Nejsnadnější je pěstovat odrůdy samobělící, u nichž odpadá práce s vyvazováním a přihrnováním.

Detail odstavce: Řapíkatý celer
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celerový salát

Celerové saláty jsou výborné hlavně v zimě a jsou levné, rychlé, jednoduché a chutné.

Syrový celerový salát

Ingredience: stejné množství celeru a mrkve, k dochucení oříšky, ovesné nebo žitné vločky po jedné lžíci, hrst celerové natě

Postup: V poměru 1 : 1 smícháme syrový nastrouhaný celer s mrkví. Přidat můžeme oříšky, experimentátoři mohou vyzkoušet i přísadu tvořenou ovesnými nebo žitnými vločkami. Povrch salátu posypejte celerovou natí.

Tip: Takto připravený salát dodá organismu nejen důležité vitamíny (zejména skupiny B) a nenasycené mastné kyseliny, ale dovede též eliminovat nepříjemné důsledky naší rafinované stravy, plné anorganických prvků.

Jablkovo-celerový salát

Ingredience: 30 dkg celeru, 30 dkg jablek, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, bobový list, nové koření, troška cukru, estragonový ocet (i obyčejný)

Postup: Celer nakrájený na nudličky povařte v osolené a okyselené vodě spolu s kořením. Vařte na skus. Po vychladnutí přidejte najemno krájená jablka, olej a podle chuti oslaďte.

Tip: Celer stačí očistit a nakrájet na malé kostičky. Podobně upravte i další ovoce – jablka, ananas nebo pomeranč. Do salátu můžete přidat třeba i nahrubo nasekané ořechy. Smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou a mírně osolte.

Jak se vám líbí netradiční celerové recepty? A jste příznivci celeru? Pokud ne, zkuste je a uvidíte, jak jsou chutné, a nemusíte být ani vegan. Vždyť takové zpestření masového jídelníčku není na škodu a ještě ušetříte. Nasládlá chuť celeru nemusí nutně doplňovat jen masitá jídla. Zkuste ji přidat třeba k ovoci, jistě tím rodinu příjemně překvapíte.

Detail odstavce: Celerový salát
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ MUŠKÁTŮ

Muškáty – cena

Cena převislých muškátů se pohybuje od 25 do 30 Kč/ks

Cena stojatých muškátů se pohybuje od 30 do 40 Kč/ks

Detail odstavce: Muškáty – cena
Zdroj: Pěstování muškátů
Zveřejněno: 14.4.2014

ZAVAŘOVÁNÍ V TROUBĚ

Jak zavařovat jablka v troubě

Je určitě výhodné mít po celý rok k dispozici strouhaná jablíčka na štrúdl, koláč či jiné dezerty. Zkuste si je připravit úplně jednoduše. Zavařování jablek probíhá klasickou sterilací při teplotě 75 až 85 °C v zavařovacích sklenicích. Omytá jablka oloupete, nastrouháte, vložíte do sklenic a zasypete cukrem (dle své chuti a dle sladkosti jablíček). Sklenice důkladně uzavřete (nejlépe šroubovací sklenice s víčky na závit) a naskládejte je na vyšší plech s vodou tak, aby se nedotýkaly. Poté je sterilujte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut. Po uplynutí této doby je vyndejte z trouby a nechte je vychladnout otočené dnem vzhůru. Zavařeniny skladujte v temnu a chladu.

Detail odstavce: Jak zavařovat jablka v troubě
Zdroj: Zavařování v troubě
Zveřejněno: 5.7.2015

PĚSTOVÁNÍ BRAMBOR

Uskladnění brambor

Brambory nejdéle vydrží v temnu. Při uskladnění brambor pomůže kmín. Je to nejlepší způsob jak je udržet nejdéle čerstvé a bez klíčků. Brambory se nasypou do pytle a k nim se přidá velké množství rozemletého kmínu. Silice obsažená v kmínu zabrání klíčení a udrží brambory dlouho čerstvé.

Detail odstavce: Uskladnění brambor
Zdroj: Pěstování brambor
Zveřejněno: 3.6.2016

PĚSTOVÁNÍ RAJČAT

Hnojení při pěstování rajčat

V průběhu růstu rostliny pravidelně přihnojujeme. Přihnojení formou hnojivé zálivky je nejjednodušší variantou, hnojivý roztok se snadno připravuje, hnojivo Kristalon Start nebo Plod a Květ je snadno dostupné a má vysoký obsah živin. Obecně platí, že Kristalonem START hnojíme hlavně na začátku růstu rostlin, jakmile začnou rostliny kvést, můžeme začít používat Kristalon PLOD a KVĚT. Pro lepší růst a jako prevenci proti některým poruchám ve výživě rajčat doporučujeme použít rovněž formou hnojivé zálivky nebo jako postřik na list přípravek Vitality komplex. Svým jedinečným složením podpoří vitalitu rostlin a zpřístupní pro rostlinu potřebné živiny.

Detail odstavce: Hnojení při pěstování rajčat
Zdroj: Pěstování rajčat
Zveřejněno: 8.5.2014