Téma: 

piškotové těsto


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce vody
  • čerstvé ovoce (jablka, hrušky, meruňky, jahody a jiné)
  • 30 g rozinek
  • 30 g loupaných mandlí

Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a opatrně vmícháme mouku s vodou. Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme prosátou strouhankou, vlijeme do ní těsto, které poklademe čerstvým ovocem. Posypeme rozinkami a mandlemi a upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pizza

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 16.2.2017 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Výjimečnosti piškotové bábovky

Piškotové těsto, ze kterého se připravuje bábovka, je lehké, na jeho přípravu se nepoužívá žádný tuk ani máslo, ale jen vajíčka, mouka a cukr. Nejčastěji se z něj pečou rolády a dortové korpusy a klasické bábovky. Příprava je jednoduchá, pečení netrvá dlouho. Piškotové těsto je možné ochutit, suroviny se vždy přidávají do žloutkové pěny s první částí sněhu z bílků.

Dobrá rada: Vajíčka před přípravou těsta vyjmeme na potřebnou dobu z chladničky, aby měla pokojovou teplotu. Část mouky je možné nahradit škrobovou moučkou, těsto pak bude jemnější.

Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Pizza

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 2.6.2016 uživatelem Marie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto hrníčkový recept

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vlažné vody

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s oběma cukry, postupně přidávejte olej, mouku, tuhý sníh z bílků, vodu a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Také tento korpus lze dotvořit libovolným způsobem.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Dotaz na kvasnice

Zakoupila jsem si pekárnu Delicia.Uz jsem v ni zadelala a nechala vykynout těsto na vanocku.Poradi mi někdo zkušenější jak na obyčejné kvasnice - ne ty v prášku.Dela se kvasek nebo se tam daji jen kvasnice rozdrobené.
Děkuji

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Odesláno: 20.12.2017 uživatelem Kubcova Eva
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučky
  • 10 lžic oleje
  • 4 vejce
  • 10 lžic vlažné vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte v míse s cukrem, poté přidejte olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte jej do těsta a jen lehce promíchejte. Těsto nalijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (nebo do formy vyložené pečicím papírem) a pečte dorůžova v troubě vyhřáté na 170–180 °C. Pokud chcete mít korpus ořechový, nahraďte asi polovinu mouky nastrouhanými ořechy. Takovéto piškotové těsto můžete používat k přípravě různých dortů a moučníků dle své chuti a fantazie.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak zhubnout

Jak pořád sedím v práci a jsem ve stresu, mám tělo jak rozkydlé těsto. Nemůžu ani na ples, páč v šatech vypadám jak jitrnica. Sama jsem se obrátila na jednu z poboček svet-zdravi.cz a chodím na konzultace k odborníkovi, který mi sestaví jídelníček, sdělí, kde je můj kámen úrazu, opravdu se mi snaží poradit.Hlavně nesnaží se u klienta jen nejprve snížit vodu v těle, aby klientům ukázali, jak co nejrychleji zhodí kila. Mají spoustu poraden po ČR. Moje konzultanka je úplně super.Nejprve mi provedli základní diagnostiku na přístroji Tanita a změřili tlak.

Zdroj: diskuze Mám dole 6 kg :)
Odesláno: 25.12.2016 uživatelem Simča Daníčková
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup:

Bílky se špetkou soli ušlehejte dotuha. Žloutky s cukrem ušlehejte do husté, světlé pěny. Poté do ní vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto. Urovnejte, případně tenkým koncem vařečky trochu promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova (180 °C, cca 15 minut).

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½ hrnku cukru moučka
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem krásně do pěny, přidejte olej, vodu, promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do těsta postupně přidávejte mouku, do níž jste již rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort a pečte ve vyhřáté troubě při 170–180 °C dozlatova. Po vytáhnutí z trouby otočte formu dnem nahoru, při postupném chladnutí by měl korpus zůstat nadýchaný.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • kompotované nebo čerstvé ovoce
  • vanilkový cukr
  • pečicí papír
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce

Postup:

V míse míchejte elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce cca 10 minut. Potom po troškách přidávejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přilijte mléko. Promíchejte a nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta trochu uhlaďte a posypte nakrájeným kompotovaným ovocem (předem jej obalte ve vanilkovém cukru). Ovoce můžete použít i čerstvé – omyté a nadrobno nakrájené. Buchtu pečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 dl oleje
  • 200 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Na pudink:

  • 0,5 l mléka
  • 1 vanilkový nebo banánový pudink
  • 1 lžíce cukru

Na ozdobu:

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr
  • Granko

Postup:

Do větší mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Pak přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Znovu dobře promíchejte. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu na pečení nalijte umixované těsto. Poté si připravte pudink podle návodu na obalu a ještě horký ho prolijte neupečeným těstem. Opravdu jen prolijte – nemíchejte! Piškot by se pak nezvedl. Pečte asi 15 minut při 200 stupních. Po upečení těsto nechte chvíli vychladnout a zhruba po 5 minutách (povrch musí být teplý) jej potřete zakysanou smetanou. Nakonec jemně poprašte skořicovým cukrem a Grankem.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • třešně nebo višně (kompotované či čerstvé)

Postup:

Do misky rozklepněte celá vejce, přidejte cukr (krupicový i vanilkový) a dobře rozmíchejte. Přilijte smetanu a znovu zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poklaďte ovocem (je dobré ho trochu obalit v mouce, aby se nepropadlo moc do těsta; kompotované samozřejmě předtím nechat okapat) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Ztlumte na 180 °C a pečte cca 20–25 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujte.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová bublanina

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 240 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 500 g třešní
  • špetka soli
  • vanilka

Postup:

Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, postupně zašlehávejte moučkový cukr. Potom zlehka přimíchejte žloutky a mouku s kypřicím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem, poklaďte ovocem a pečte v předem vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda I.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžíce horké vody
  • ½ balíčku vanilkového cukru

Postup:

Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem umícháme, přidáme vodu a přisypeme mouku, vše lehce promícháme a po částech vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme krátce v předem vyhřáté troubě.

Když z upečeného plátu stáhneme papír, můžeme potřít libovolnou náplní – ovocným džemem, marmeládou nebo máslovou náplní, do které můžeme přidávat ovoce, tvaroh, kokos, ořechy a podobně. Dle chuti a fantazie.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda

Suroviny:

  • 7 lžic cukru krupice
  • 6 lžic kakaa
  • 6 vajec
  • tuk na potření a mouka na posypání alobalu

Postup:

Vejce s cukrem ušlehejte ve šlehači do husté pěny, pak vmíchejte kakao. Těsto rozetřete na tukem vymazaný, moukou vysypaný alobal, kterým jste vyložili plech. Prudce pečte ve vyhřáté troubě, dokud těsto neztuhne. Vychladlý plát těsta potřete libovolnou náplní a zaviňte.

Můžete použít například tuto zajímavou náplň:

Suroviny:

  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vaječného koňaku
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Smetanu ušlehejte a postupně do ní vmíchejte moučkový a vanilkový cukr. Nakonec vmíchejte vaječný koňak.

Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Recept na piškotové těsto

Ingredience: 120 gramů polohrubé mouky, 120 gramů moučkového cukru, 6 vajec

Postup: Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ve větší míse našleháme se třemi lžícemi cukru. Z bílků v jiné misce ušleháme pevný sníh a pak do něj opatrně přidáme zbylý cukr. Jednu třetinu sněhu z bílků zamícháme do žloutkové pěny, zlehka vmícháme mouku a nakonec zbylý sníh.

Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda

Piškotovou roládu připravujeme z lehkého piškotového těsta. Pečeme ji v dobře vyhřáté troubě asi 10 minut do zlatavě žluté barvy. Nesmíme ji péct dlouho, aby se nevysušila, protože potom by se nedala stočit a lámala by se. Upečený piškotový plát překlopíme i s papírem na navlhčenou nebo pocukrovanou utěrku, papír stáhneme a pomocí utěrky zavineme a necháme vychladnout. Jestliže roládu plníme jen marmeládou, rozetřeme ji na ještě horký plát upečeného těsta a rychle zavineme.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto do dortové formy

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50 g mandlí
  • olej a moučkový cukr na formu

Náplň:

  • 300 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 300 g jahod
  • 1 balíček želatiny zastudena

Na dokončení:

  • 1 balíček červeného dortového želé
  • 100 g celých jahod na ozdobení

Postup:

Žloutky utřeme s polovinou cukru a máslem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku a nakonec jemně nastrouhané oloupané mandle. Hotové těsto dáme do dortové formy (24 cm) vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 40 min.

Po upečení necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme a formu umyjeme. Poté ji vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Korpus vložíme zpět do formy.

Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a polovinou rozmixovaných jahod. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do náplně, kterou ihned rozetřeme do formy na korpus. Dáme do chladničky ztuhnout.

Zbylé jahody nakrájíme na kousky a rozložíme na povrch dortu. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a jahody přelijeme. Dáme do chladničky ztuhnout, pak opatrně sundáme formu a nakonec dort na povrchu ozdobíme celými jahodami.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

KYNUTÉ TĚSTO

Kynuté těsto na pizzu z domácí pekárny

Postup: Hladkou mouku, droždí, sůl, olej a perlivou vodu dáme do domácí pekárny, zapneme na program „Těsto“ a necháme připravit těsto. Těsto vyjmeme z pekárny, ještě jednou promícháme a necháme zlehka vykynout. Potom vyválíme na tenkou placku, na kterou klademe suroviny podle chuti, například rajčatovou omáčku, sýr, šunku, rajčata, salám a podobně. Připravenou italskou pizzu pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C. Těsto na italskou pizzu z domácí pekárny používáme na přípravu této oblíbené pochoutky podle chuti a fantazie.

Zdroj: Kynuté těsto
Zveřejněno: 19.7.2016

ODPALOVANÉ TĚSTO

Odpalované těsto recept

  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 4 ks vajec
  • špetka soli

Zdroj: Odpalované těsto
Zveřejněno: 19.10.2014

KYNUTÉ TĚSTO

Kynuté těsto z hladké mouky

Ingredience: 500 g hladké mouky, 250 g 100% tuku, 1 vejce, 30 g droždí, mléko na kvásek, sůl

Postup: V troše oslazeného mléka rozmícháme droždí. Do mouky nastrouháme tuk, osolíme, přidáme vejce a kvásek. Vypracujeme těsto, vyválíme, nakrájíme na čtverce, plníme tvarohovou nádivkou a upečeme.

Zdroj: Kynuté těsto
Zveřejněno: 19.7.2016

TĚSTO NA PIZZU

Těsto na pizzu bez droždí

Ingredience: 300 g hladké mouky, 7 g prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, mléko

Technologický postup: Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Na válu ho vyválíme na placku a tu pak položíme na plech vymazaný olejem. Těsto následně potíráme rajčatovou směsí a poklademe další ingredience dle chuti. Dáme péct do trouby na 15 minut při 200 °C. Nakonec nastrouháme sýr a ten rozprostřeme po celé pizze. Necháme ještě chvíli zapéct.

Zdroj: Těsto na pizzu
Zveřejněno: 28.10.2016

KYNUTÉ TĚSTO

Těsto, ze kterého jdou hned dělat koláče

Ingredience: 60 dkg hladké mouky, 1 kostka droždí, 0,5 Hery nebo 2 dl oleje, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, sůl, citrónová kůra, 250 ml mléka

Postup: Připravíme těsto, z kterého můžeme hned dělat koláče, buchty a jiné dobroty. Nenecháváme kynout a dáváme je hned do trouby.

Zdroj: Kynuté těsto
Zveřejněno: 19.7.2016