Téma: 

piškotové těsto s ovocem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce vody
  • čerstvé ovoce (jablka, hrušky, meruňky, jahody a jiné)
  • 30 g rozinek
  • 30 g loupaných mandlí

Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a opatrně vmícháme mouku s vodou. Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme prosátou strouhankou, vlijeme do ní těsto, které poklademe čerstvým ovocem. Posypeme rozinkami a mandlemi a upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Detail odstavce: Piškotové těsto s ovocem
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pizza

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 16.2.2017 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem

Suroviny:

  • kompotované nebo čerstvé ovoce
  • vanilkový cukr
  • pečicí papír
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce

Postup:

V míse míchejte elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce cca 10 minut. Potom po troškách přidávejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přilijte mléko. Promíchejte a nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta trochu uhlaďte a posypte nakrájeným kompotovaným ovocem (předem jej obalte ve vanilkovém cukru). Ovoce můžete použít i čerstvé – omyté a nadrobno nakrájené. Buchtu pečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto s ovocem
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Pizza

Ráda bych se zeptala na těsto na Pizzu které když chladne není tak tvrdé a zůstává alespon trošku vláčné a jestli se dá dát do mražáku jako kupovaná a pak znovu ohřát aby zase změkla děkuji předem

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 2.6.2016 uživatelem Marie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová bublanina

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 240 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 500 g třešní
  • špetka soli
  • vanilka

Postup:

Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, postupně zašlehávejte moučkový cukr. Potom zlehka přimíchejte žloutky a mouku s kypřicím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem, poklaďte ovocem a pečte v předem vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.

Detail odstavce: Piškotová bublanina
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Dotaz na kvasnice

Zakoupila jsem si pekárnu Delicia.Uz jsem v ni zadelala a nechala vykynout těsto na vanocku.Poradi mi někdo zkušenější jak na obyčejné kvasnice - ne ty v prášku.Dela se kvasek nebo se tam daji jen kvasnice rozdrobené.
Děkuji

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Odesláno: 20.12.2017 uživatelem Kubcova Eva
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • třešně nebo višně (kompotované či čerstvé)

Postup:

Do misky rozklepněte celá vejce, přidejte cukr (krupicový i vanilkový) a dobře rozmíchejte. Přilijte smetanu a znovu zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poklaďte ovocem (je dobré ho trochu obalit v mouce, aby se nepropadlo moc do těsta; kompotované samozřejmě předtím nechat okapat) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Ztlumte na 180 °C a pečte cca 20–25 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujte.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto na bublaninu
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Výjimečnosti piškotové bábovky

Piškotové těsto, ze kterého se připravuje bábovka, je lehké, na jeho přípravu se nepoužívá žádný tuk ani máslo, ale jen vajíčka, mouka a cukr. Nejčastěji se z něj pečou rolády a dortové korpusy a klasické bábovky. Příprava je jednoduchá, pečení netrvá dlouho. Piškotové těsto je možné ochutit, suroviny se vždy přidávají do žloutkové pěny s první částí sněhu z bílků.

Dobrá rada: Vajíčka před přípravou těsta vyjmeme na potřebnou dobu z chladničky, aby měla pokojovou teplotu. Část mouky je možné nahradit škrobovou moučkou, těsto pak bude jemnější.

Detail odstavce: Výjimečnosti piškotové bábovky
Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto hrníčkový recept

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vlažné vody

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s oběma cukry, postupně přidávejte olej, mouku, tuhý sníh z bílků, vodu a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Také tento korpus lze dotvořit libovolným způsobem.

Detail odstavce: Piškotové těsto hrníčkový recept
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučky
  • 10 lžic oleje
  • 4 vejce
  • 10 lžic vlažné vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte v míse s cukrem, poté přidejte olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte jej do těsta a jen lehce promíchejte. Těsto nalijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (nebo do formy vyložené pečicím papírem) a pečte dorůžova v troubě vyhřáté na 170–180 °C. Pokud chcete mít korpus ořechový, nahraďte asi polovinu mouky nastrouhanými ořechy. Takovéto piškotové těsto můžete používat k přípravě různých dortů a moučníků dle své chuti a fantazie.

Detail odstavce: Piškotové těsto na dort
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Vláčný tvarohový koláč s ovocem

Ingredience:

Těsto I: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 prášek do pečiva

Těsto II: 3 tvarohy, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku mléka, ovoce dle sezony, trochu Hery nebo jiného tuku

Postup: Plech s vyšším okrajem silně vymažeme Herou. Polovinu těsta č. I nasypeme na plech a na ně navršíme těsto č. II společně s ovocem. Nakonec nasypeme druhou polovinu těsta č. I a poklademe je tenkými plátky Hery. Pečeme až do té doby, dokud se na povrchu koláče neutvoří zlatavá krusta.

Detail odstavce: Vláčný tvarohový koláč s ovocem
Zdroj: Tvarohový koláč
Zveřejněno: 15.8.2015

RECEPTY NA JOGURTOVÉ PEČIVO

Jogurtový koláč s ovocem

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 1/2 kelímku krupicového cukru
  • 1 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • ovoce dle sezóny

Postup:

Do misky dáme jogurt, do mouky přidáme prášek do pečiva. Jogurt smícháme s cukrem, přidáme mouku a těsto rozetřeme do vymazané formy. Potom poklademe ovocem, které máme rádi, a upečeme. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

Detail odstavce: Jogurtový koláč s ovocem
Zdroj: Recepty na jogurtové pečivo
Zveřejněno: 30.7.2014

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup:

Bílky se špetkou soli ušlehejte dotuha. Žloutky s cukrem ušlehejte do husté, světlé pěny. Poté do ní vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmíchejte kakao a nalijte na světlé těsto. Urovnejte, případně tenkým koncem vařečky trochu promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova (180 °C, cca 15 minut).

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto z hladké mouky
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½ hrnku cukru moučka
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vlažné vody
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem krásně do pěny, přidejte olej, vodu, promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do těsta postupně přidávejte mouku, do níž jste již rozmíchali prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort a pečte ve vyhřáté troubě při 170–180 °C dozlatova. Po vytáhnutí z trouby otočte formu dnem nahoru, při postupném chladnutí by měl korpus zůstat nadýchaný.

Detail odstavce: Hrníčkový recept na piškotové těsto na dort
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

HRNKOVÁ BUBLANINA

Historie hrnkové bublaniny s ovocem

Bublanina je na první pohled docela podobná francouzskému dezertu clafoutis. Na rozdíl od bublaniny je těsto tužší, jakoby sražené, a chutná po vejcích. Clafoutis pochází z oblasti Limousin ve střední Francii, a pokud recept používá jiné ovoce než višně, měl by se správně jmenovat flaugnarde. Název bublanina popisuje proces pečení, kdy těsto bublá a naskočí. V receptech se používá také hladká mouka. V Podkrkonoší se tak občas říká žemlovce s višněmi/třešněmi. Modifikací receptů na bublaninu je celá řada. Osvědčily se zvláště recepty pomocí hrnkové metody. Jsou velmi rychlé a výtečné. Výborná je varianta hrníčkové bublaniny s ovocem a drobenkou. Klasická bublanina se po upečení a zchladnutí dochucuje cukrem moučkou.

Detail odstavce: Historie hrnkové bublaniny s ovocem
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotové těsto z hladké mouky

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 dl oleje
  • 200 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Na pudink:

  • 0,5 l mléka
  • 1 vanilkový nebo banánový pudink
  • 1 lžíce cukru

Na ozdobu:

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr
  • Granko

Postup:

Do větší mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Pak přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Znovu dobře promíchejte. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu na pečení nalijte umixované těsto. Poté si připravte pudink podle návodu na obalu a ještě horký ho prolijte neupečeným těstem. Opravdu jen prolijte – nemíchejte! Piškot by se pak nezvedl. Pečte asi 15 minut při 200 stupních. Po upečení těsto nechte chvíli vychladnout a zhruba po 5 minutách (povrch musí být teplý) jej potřete zakysanou smetanou. Nakonec jemně poprašte skořicovým cukrem a Grankem.

Detail odstavce: Piškotové těsto z hladké mouky
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s tvarohem

Ingredience: 1 prášek do pečiva, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 4 vejce, 250 g cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, ovoce

Postup: Do mísy dáme tvaroh, Heru, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku, 2 lžíce rumu, 4 žloutky a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně lehce přidáme k těstu. Těsto nalijeme do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu a poklademe ovocem. Upečeme ve vyhřáté troubě. Bublaninu podáváme vychlazenou a posypanou moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrnková bublanina s tvarohem
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Jak dělají hrníčkovou bublaninu Kluci v akci

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, citrónová kůra, 2 hrnky mraženého lesního ovoce, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup: Všechny přísady pečlivě promícháme do hladkého těsta. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut.

Detail odstavce: Jak dělají hrníčkovou bublaninu Kluci v akci
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina bez vajec

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 500 ml kefíru, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody, ovoce

Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady a vlijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (nejlépe hlubší). Těsto poklademe ovocem (trošku zamáčkneme do těsta) a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20–30 minut. Po vytažení můžeme ještě polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Detail odstavce: Hrnková bublanina bez vajec
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

RECEPTY NA VÝBORNÉ PALAČINKY

Recept na galetky III.

Suroviny:

  • 300 g pšeničné, pohankové, nebo žitné mouky
  • 750 ml vody
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup:

Nejprve smíchejte mouku se solí. Postupně přidávejte vodu a nakonec vajíčko. Těsto nechte 1 hodinu odležet. Poté z těsta na mírně rozpálené pánvi potřené olejem opečte jednotlivé placky. Galety můžete podávat na slano, například se šunkou, vejci, sýrem, špenátem, nebo na sladko, například s tvarohem, ovocem, zmrzlinou a podobně.

Detail odstavce: Recept na galetky III.
Zdroj: Recepty na výborné palačinky
Zveřejněno: 21.9.2014

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g měkkého tvarohu, 200 g sušeného ovoce, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr

Technologický postup: Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme se dvěma vejci, cukry a pudinkem, vmícháme i pokrájené ovoce. Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučněném stole dva pláty, které potřeme tvarohovou směsí s ovocem, zavineme, okraje přitiskneme a zahneme a záviny přeneseme na plech s pečicím papírem. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na cca 200 °C dozlatova. Upečený závin před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem
Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017

RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda I.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžíce horké vody
  • ½ balíčku vanilkového cukru

Postup:

Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem umícháme, přidáme vodu a přisypeme mouku, vše lehce promícháme a po částech vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme krátce v předem vyhřáté troubě.

Když z upečeného plátu stáhneme papír, můžeme potřít libovolnou náplní – ovocným džemem, marmeládou nebo máslovou náplní, do které můžeme přidávat ovoce, tvaroh, kokos, ořechy a podobně. Dle chuti a fantazie.

Detail odstavce: Piškotová roláda I.
Zdroj: Recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 6.6.2014

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Piškotová roláda

Suroviny:

  • 7 lžic cukru krupice
  • 6 lžic kakaa
  • 6 vajec
  • tuk na potření a mouka na posypání alobalu

Postup:

Vejce s cukrem ušlehejte ve šlehači do husté pěny, pak vmíchejte kakao. Těsto rozetřete na tukem vymazaný, moukou vysypaný alobal, kterým jste vyložili plech. Prudce pečte ve vyhřáté troubě, dokud těsto neztuhne. Vychladlý plát těsta potřete libovolnou náplní a zaviňte.

Můžete použít například tuto zajímavou náplň:

Suroviny:

  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vaječného koňaku
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Smetanu ušlehejte a postupně do ní vmíchejte moučkový a vanilkový cukr. Nakonec vmíchejte vaječný koňak.

Detail odstavce: Piškotová roláda
Zdroj: Hrníčkové recepty na piškotové těsto
Zveřejněno: 19.4.2015

KYNUTÉ TĚSTO

Kynuté těsto v lednici

Zadělané těsto potřebuje svůj čas a klid na kynutí. Jsou těsta, která kynou v teple, ale i taková, která pracují pomalu v chladu, nejlépe přes noc. Jsou to obvykle těsta s vysokým podílem tuku a pečou se z nich například croassanty, briošky nebo záviny, ale nic se nestane ani takové vánočce. Někdy se můžete setkat s těstem kynutým pod vodou. Je to vlastně stejné studené kynutí, ale recept pochází z dob, kdy hospodyně nevlastnily lednice, a dávaly proto těsto zabalené do plátna kynout do studené vody. Každopádně si to můžete klidně vyzkoušet. Voda by měla mít přibližně 10 °C a vykynuté těsto samo vyplave na hladinu, což je známka přítomnosti vzduchu, který nadnáší.

Těsto na lívanečky nebo langoše můžete jeden den nechat v ledničce v mikroténovém sáčku. Když vám náhodou zbyde normální koláčové kynuté těsto, můžete je také uskladnit v lednici a druhý den z něj usmažit třeba k snídani lívanečky, které můžete potřít povidly, marmeládou nebo rozvařeným ovocem. Další možností je zamrazení kynutého těsta na pizzu. Rozdělte si jednotlivé porce těsta, vložte do mikroténového sáčku a zamrazte. Po vyjmutí nechte těsto rozmrazit a použijte dle potřeby.

Detail odstavce: Kynuté těsto v lednici
Zdroj: Kynuté těsto
Zveřejněno: 19.7.2016