Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

PRAGANDA KOUPIT KDE


Kde se dá Praganda koupit

Rychlosůl Praganda se dá koupit v některých drogeriích, prodejnách Albert, Tesco, Kaufland a v internetových obchodech. Cena za malé balení (250 g) se pohybuje kolem 12 korun. Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg. Na internetu můžete zjistit aktuální ceny Pragandy zde: Praganda cena.

Zdroj: Rychlosůl Praganda

Poradna

V naší poradně s názvem KDE SE DÁ KOUPIT RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Koutný.

Kde se dá koupit Pragandu. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Rychlosůl Pragandu běžně objednáte přes internet a do druhého dne ji máte u sebe v nejbližším výdejním boxu. Nabídky na prodej můžete vidět zde: https://www.zbozi.cz/hledej…

Zdroj: Příběh Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Co je to sůl Praganda

Praganda je registrovaný název českého výrobku. Jedná se o dusitanovou směs, která se používá v uzenářské výrobě. Praganda je také známá pod obecným označením uzenářská (řeznická) rychlosůl.

Výrobce uvádí, že je Praganda určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Pragandu si ale kupují i lidé pro soukromé účely, a to pro domácí výrobu některých uzenářských specialit nebo pro nakládání (očkování) masa před uzením, rožněním nebo grilováním. Uzenářská rychlosůl, dusitan sodný, je ve složení potravin vyznačen kódem E250.

Zdroj: Rychlosůl Praganda

Co je to rychlosůl Praganda

Rychlosůl Praganda je solicí řeznická nakládací dusitanová směs pro domácí uzené masné výrobky.

Další informace

Obsah dusitanu sodného: max. 0,3 %.

Přípustná hmotnostní odchylka: -3 %.

Složení

Jedlá kamenná sůl 98 %, cukr, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirup.

Skladování

Skladujte při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Příběh

V příběhu KDE SE DÁ KOUPIT RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslav Weiss.

Je tu nejaka moznost nechat si pragandu zaslat do Australie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Koutný.

Kde se dá koupit Pragandu. Děkuji za odpověď.

Zdroj: Příběh Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Kde ji koupit

Rychlosůl je dostupná na internetu i v kamenných obchodech a občas i v řetězcích, jako je Kaufland, Tesco, Albert či Billa. Na internetu naleznete zde.

Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Příběh

V příběhu RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Gilarová.

Dotazuji se, zda je vhodné použít do sekaného masa určeného do klobásníků.
Děkuji za odpověď VG

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Rychlosůl Praganda

Recept na maso

Uzené maso: Kusy masa se nasolí směsí Praganda (20–30 g na 1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr se použije 100 g Pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2–3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.

Recept na domácí klobásy

Domácí klobásy: K 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi Praganda, promícháme a necháme v chladnu proležet 1–2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek a podobně), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Poradna

V naší poradně s názvem RYCHLOSŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VIT.

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: Příběh Rychlosůl

Složení

Praganda je tvořena minimálně 94 % chloridu sodného (NaCl), maximálně 0,3 % dusitanu sodného (NaNO2), cukrem a škrobovým sirupem.

Zdroj: Rychlosůl Praganda

Příběh

V příběhu RYCHHLOSUL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlach petr.

Zdravim potreboval bych vedet jaky je nazev pro rychlosul v USA.diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Vlach.

Diky za radu Cempirku,hned se na to mrknu.zdravim.

Zdroj: Příběh Rychhlosul

Kde se dá arašídové máslo koupit

Dnes se dá arašídové máslo koupit v kterémkoli větším obchodě s potravinami nebo supermarketu. Hledejte ho tam, kde chodíte například pro Nutelu, případně v exotickém koutku potravin.

Zdroj: Arašídové máslo

Příběh

V příběhu DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: Příběh Domácí šunka

Kde se dá koupit

Bílý ocet se dá koupit v různých kamenných nebo internetových obchodech. Prodej je například možný v obchodním řetězci Tesco či Kaufland, kdy se jeho cena pohybuje od 16 do 50 korun v závislosti na objemu a výrobci.

Zdroj: Destilovaný bílý ocet

Příběh

V příběhu DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: Příběh Domácí šunka

Nakládací sůl

Nejlepší je použití běžné kuchyňské soli. To vede k redukci tekutiny v mase a tím ke snížení množení bakterií. Běžná sůl však způsobí šedé zbarvení masa a má nižší inhibiční faktor proti bakterii Clostridium botulinum. Výsledná slanina se pak dá smažit a používat k další tepelné úpravě nebo konzumovat za studena.

Pro dosažení červeného zbarvení masa a lepší konzervace se při nakládání do kuchyňské soli přidávají malé množství dusičnanů nebo dusitanů (sůl praganda, rychlosůl). Slanina naložená tímto způsobem není vhodná ke smažení ani jiným tepelným úpravám. Může se konzumovat pouze za studena.

Dusitany se následnou tepelnou úpravou smažením a grilováním mění na nitrosaminy a ty jsou prokazatelně karcinogenní - způsobují různé druhy rakoviny.

Zdroj: Nakládání špeku na uzení

Příběh

V příběhu RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Heřmánek.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Rychlosůl Praganda

Použití

Rychlosůl se používá k nakládání uzených mas a předúpravě masa určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.

Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solicí dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení.

Dávkování: 20 až 22 g na 1 kg díla do výrobků tepelně opracovaných, 22 až 24 g na 1 kg díla do výrobků připravovaných studenou cestou. Před použitím se doporučuje promíchat.

Zdroj: Rychlosůl

Kde se dá koupit

Růchlosůl je možné zakoupit v řetězcích Albert, Tesco, Kaufland, na internetových portálech, ale i v prodejnách určených pro řeznické potřeby.

Zdroj: Rychlosůl

Sekaná pečeně pro labužníky

Ingredience: 350 g předního hovězího masa, 400 g vepřového masa (plecko, ořez), 20 g soli (lépe směs Praganda), 2 dl vody, 100 g strouhanky, 1,5 dl mléka, 2 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 35 g polohrubé mouky, mletý pepř, mletý kmín, sladká paprika, majoránka, 50 g slaniny nakrájené na kostičky

Technologický postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a prosolíme Pragandou, samostatně umeleme. Mícháme v hnětači za postupného přilévání vody až do vytvoření husté lepivé kaše (takzvaného prátu). Prát promícháme se strouhankou rozmíchanou v mléce a přidáme vejce. Vepřové maso semeleme s cibulí, česnekem, přidáme do hnětače, dále přisypeme mouku a koření. Dobře promícháme, nakonec vmícháme slaninu. Ze směsi vytvoříme 1–2 šišky a pečeme 1,5 až 2 hodiny při 220 °C do zlatova. Podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Po vychladnutí krájíme na plátky.

Zdroj: Sekaná

Prodej přes internet

Nákup manganistanu draselného je možný na například přes web heureka.cz nebo také na zboží.cz.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Účinky

Hypermangan působí proti plísním a bakteriím a je preventivním prostředkem, který vysušuje. Používá se jen na krátkodobé koupele nebo obklady.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Jde Kolchicin koupit

Colchicum dispert se vyrábí jako tablety o síle 0,5 miligramu a při akutních obtížích se u dospělého obvykle podávají 1-2 tablety. Tato dávka může být opakována každé 2 hodiny do celkové denní dávky 8 miligramů. Při zánětech osrdečníku se lék podává v dávce 1 miligram denně po několik týdnů. Užívání léku bez doporučení lékaře je zakázáno, tudíž nelze tento lék koupit bez lékařského předpisu.

Cena COLCHICUM-DISPERT 0,5MG TBL OBD 50 je 559,74 Kč, lék je bez doplatku. Produkt nelze zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Lék Kolchicin

Autoři obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Michal Vinš

 Gabriela Štummerová

 Nina Vinšová

 Mgr. Jiří Dvořák


suchá betonová směs pytlovaná
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
krupicova kase a mononukleoza
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Kde koupit pragandu a smes na salamy

Kamča

Pragandu i kořenící směsi do salámů můžete koupit na internetu v mnoha obchodech. Jejich seznam je uveden zde:
- praganda: https://www.zbozi.cz/hledan…
- koření: https://www.zbozi.cz/hledan…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Pavel Koutný

Kde se dá koupit Pragandu. Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Milda

Rychlosůl Pragandu běžně objednáte přes internet a do druhého dne ji máte u sebe v nejbližším výdejním boxu. Nabídky na prodej můžete vidět zde: https://www.zbozi.cz/hledej…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Radoslav Weiss

Je tu nejaka moznost nechat si pragandu zaslat do Australie?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

Věra Gilarová

Dotazuji se, zda je vhodné použít do sekaného masa určeného do klobásníků.
Děkuji za odpověď VG

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

VIT

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychhlosul

Petr Vlach

Diky za radu Cempirku,hned se na to mrknu.zdravim.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí šunka

bla bla

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí šunka

bla bla

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl Praganda

Petr Heřmánek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenost při smíšeném způsobu solení (naložení) masa s použitím směsi běžné soli a Pragandy. U Pragandy se uvádí, že maso je připravené pro uzení již po 14 dnech. Což mi připadá krátká doba, aby se do masa dostala chuť česneku. Když bych použili Pragandu 50% a běžnou sůl 50% a prodloužil dobu na 4 týdny, může vzniknout nějaký problém? Děkuji za názor.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde koupit hypermangan

Stanislava

v lékárnách ho neznají kde můžu koupit malé množství

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

Cempírek

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde koupit hypermangan

Radek Zapletal

Kde koupit hypermangan asi tak 1 Kg? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rýmovník pěstování

Miroslava2525

Dobrý den,dočetla jsem se o rýmovníku?Ale,kde ho koupit?
31.10.2017 budu v Praze,pak se přesouvám směr Morava - Opava.
Pomůžete?
Děkuji Mirka

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nutrie na maso

Antonín Smolik

Kde se dá koupit maso z nutrie

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.