Téma: 

přírodní progesteronový krém


Facebook Twitter Pinterest email tisk

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do cukroví

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla

Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

Detail odstavce: Pudinkový krém do cukroví
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: bobkovy list a puklice

Na puklice je nejúčinnější chemická ochrana pomocí přípravku Actara. Bohužel jde o jed a v případě bobkového listu je to nešťastné řešení, protože se sice zbavíte puklic, ale nemůžete použít listy na vaření. Přírodní cesta k likvidaci puklic na vavřínu jsou berušky. Beruška se živí puklicemi a pomůže k jejich zničení. Ovšem je to živý tvor a bude těžké ho přimět, aby zůstal právě na vašem vavřínu. Další přírodní cesta je použití nimbového oleje. Olej ze stromu nimba má insekticidní účinky, když se pečlivě nastříká na všechny části postižené rostliny. Olej z nimby je možné koupit na internetu, například tady: www.prozdravi.cz/nim…

Zdroj: diskuze Bobkovy list a puklice
Odesláno: 6.10.2018 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Detail odstavce: Tvarohový krém s máslem
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Thymovar

Thymovar je přírodní léčivo. Tak jsem ho právě kvůli tomu aplikoval a mohu říct, že snad jako jediný zabírá.

Zdroj: diskuze Thymovar
Odesláno: 29.11.2016 uživatelem Bertík
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Detail odstavce: Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: jak odstranit molice z bazalky

Dobrý den a co insekticid přírodní na bylinky?Mě se molice objevují na ibiškách a na salátových okurkách.Podotýkám,že je ná´´mám u sebe na balkoně

Zdroj: diskuze Jak odstranit molice z bazalky
Odesláno: 2.7.2017 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Detail odstavce: Tvarohový krém na zdobení
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: soolantra diskuze

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze
Odesláno: 15.5.2019 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém Míša

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1 pomazánkové máslo
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a lžíci rumu. Vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto je krém hotov a můžeme jej začít používat na dorty nebo zákusky.

Detail odstavce: Tvarohový krém Míša
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: kyselina mravenčí

Dobrý den,

mám dotaz - asi 80 - 100 mravenců si vlezlo do načnuté sklenice s medem (množství medu asi 400 g) a utopili se v něm. Nebylo datažené víčko. Mravence jsem vylovila, jen jestli med se dá dále používat - není poškozen a nebude mít negativní vliv na zdraví. Mravenci byli mallí černí, bydlíme na venkově a začalo se jich objevovat velice mnoho. Likviduji, ale pouze přírodní cestou.

Mnohokrát děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Kyselina mravenčí
Odesláno: 2.7.2017 uživatelem Kuchařinka
Počet odpovědí: 0

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém do dortu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.

Detail odstavce: Tvarohový krém do dortu
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: odborník na vinnou révu

Když nechcete stavět kolem révy konstrukci, tak můžete ještě vyzkoušet přírodní repelenty ve formě rostlin. Létající hmyz výrazně odpuzují muškáty - pelargonie a nebo také afrikány. Zkuste jimi osázet okolí rostliny. Můžete je také ještě doplnit o levanduli, bazalku, meduňku, mátu a šalvěj. Všechny tyto rostliny odpuzují létající hmyz.
Nedoporučuji aplikovat na plody révy nějaké pesticidy nebo repelenty, protože to všechno později sníte.
Pokud nic nepomůže, tak přesaďte révu na jiné místo.

Zdroj: diskuze Odborník na vinnou révu
Odesláno: 9.3.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém bez másla

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • troška rumu

Postup přípravy:

Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme tvaroh a rum. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Ten pak můžeme třeba namazat na připravený korpus, ozdobit ovocem a přelít želatinou. Je to jednoduchý a rychlý zákusek k nedělní kávě.

Detail odstavce: Tvarohový krém bez másla
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

ŠTAFETKY

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Detail odstavce: Kávový krém
Zdroj: Štafetky
Zveřejněno: 13.2.2017

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém do potahovaného dortu

Ingredience: 2 tvarohy, 3 šlehačky, 1 zakysaná šlehačka, 2 polévkové lžíce cukru moučka, 4 vanilkové cukry, 1,5 až 2 želatinové ztužovače

Postup: Ingredience smíchejte dohromady. Můžete přidat čerstvé nakrájené jahody, mražené lesní ovoce, maliny. Tvarohový dortový krém je vhodný na dort o průměru 26 cm. Potáhněte Smartflexem.

Tip: Uvařte 2 vanilkové pudinky v 500 ml mléka, přidejte 500 g tvarohu, 250 g másla, cukr a vanilkový cukr dle chuti.

Detail odstavce: Tvarohový krém do potahovaného dortu
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém na buchtu

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce mléka
  • troška rumu

Postup přípravy:

Do mísy dáme tvaroh, dvě vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, trošku rumu a vše vyšleháme do hladkého krému, který můžeme ihned použít na jakoukoliv buchtu.

Detail odstavce: Tvarohový krém na buchtu
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pravý pudinkový krém s máslem

Ingredience: 2 dl mléka, 400 g másla, 150 g cukru krupice, 25 g pudinkového prášku

Technologický postup: Polovinu mléka dáme ohřát s cukrem. Zbytek mléka promícháme s pudinkem a dobře promíchaný pudink přidáme již k vroucímu cukrovému mléku. Pudink společně povaříme, sundáme z plotny, a jakmile je vlažný, přidáme do něj nakrájené máslo o pokojové teplotě. Máslový pudinkový krém dobře promícháme (nejlépe rozšleháme pomocí mixéru) a používáme do různých dortů a zákusků.

Detail odstavce: Pravý pudinkový krém s máslem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém se šlehačkou

Ingredience: 250 g tvarohu, 200 ml smetany na šlehání (nebo Rama Cremefine na šlehání), zhruba 1/2 sáčku ovocného nápoje Dia v prášku

Postup: Tvaroh dáme do mísy, přisypeme trochu nápojového prášku a rozšleháme. Zvlášť si ušleháme šlehačku a poté ji smícháme s tvarohem. Použijeme na dia moučníky, necháme vychladit. Ovocné nápoje v prášku se dělají v různých ovocných příchutích. Prášku je možné použít méně a dosladit krém sladidlem.

Tip: Dia tvarohový dortový krém použijte na upečené listové těsto. Povrch poprašte troškou sušeného mléka se sladidlem. V sezóně jde kombinovat s čerstvým ovocem.

Detail odstavce: Tvarohový krém se šlehačkou
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém na cupcakes

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 4 lžíce cukru
  • 120 ml smetany na šlehání
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Tvaroh dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka. Potom začneme postupně přidávat smetanu ke šlehání. Začínejte šlehat na nižších otáčkách a postupně přidávejte. Šlehejte do požadované hustoty. Poté nechte odpočinout v lednici.

Detail odstavce: Tvarohový krém na cupcakes
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém s pudinkem

Ingredience: 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 2 lžičky smetany Fix, 40 g cukru krupice, 250 g plnotučného tvarohu, rumová tresť, 500 ml mléka

Postup: Z půllitru mléka, několika lžic cukru a vanilkového pudingového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout. Do mísy dáme cukr, tvaroh, přidáme již chladný pudink, 2 lžičky smetany Fix a ručním šlehačem chvíli šleháme. Dle chuti můžeme přidat trochu rumové tresti. Tvarohový dortový krém rozetřeme na vychladlý piškot.

Detail odstavce: Tvarohový krém s pudinkem
Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno: 26.6.2017

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém s jogurtem

Ingredience: 3 lžíce moučkového cukru, 250 g banánového jogurtu, 3 lžíce cukru krupice, 1 balíček karamelového pudinku, 125 g másla, 500 ml mléka

Technologický postup: Do mléka nasypeme cukr krupici a metličkami vmícháme pudinkový prášek. Za občasného míchání přivedeme k varu a 2 minuty provaříme. Pudink postavíme do studené vodní lázně a za občasného míchání necháme vystydnout. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme do misky, zasypeme cukrem a vmícháme pudink. Přidáme jogurt, krém vymícháme do hladka a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Tento pudinkový krém můžeme použít libovolně, hodí se nejen k plnění moučníků, ale i různých dezertů a košíčků.

Detail odstavce: Pudinkový krém s jogurtem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Detail odstavce: Pudinkový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu se žloutkem

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek

Technologický postup: Pudinkový prášek promíchaný s krupicovým cukrem rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ, uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutkem utřeme do pěny a postupně vmícháváme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Používáme jako náplň do různých moučníků.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu se žloutkem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

BROKOLICOVÝ KRÉM

Brokolicový krém s bramborem

Ingredience: 2 brambory, 30 g parmazánu, 250 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 300 g brokolice, 1 l vody, olivový olej

Technologický postup: Brambory a brokolici očistíme. Brambory nakrájíme na kostky, brokolici rozebereme na růžičky. Obojí propláchneme a dáme spolu s litrem vody a lžičkou soli do hrnce. Základ polévky přivedeme k varu a vaříme, dokud vše nezměkne. Pak do polévky nastrouháme parmazán, necháme cca minutu prohřát a vlijeme smetanu. Vše rozmixujeme do hladkého krému a podle chuti ještě osolíme, opepříme. Brokolicový krém s parmazánem rozdělíme na talíře, ozdobíme trochou parmazánu, případně zakápneme olivovým olejem, a servírujeme s čerstvým nebo opečeným pečivem. Brokolicový krém podáváme teplý.

Detail odstavce: Brokolicový krém s bramborem
Zdroj: Brokolicový krém
Zveřejněno: 16.2.2016

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém s pudinkem

Suroviny:

  • ½ l mléka
  • 1 pudinkový prášek – vanilka, jahoda, čokoláda (dle vlastní chuti)
  • 2 lžíce cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Nejdříve si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek dle vlastního výběru, přidáme cukr a uvaříme. Ještě horký nalijeme do misek nebo skleniček a necháme vystydnout.

Do mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr a vše společně smícháme a vyšleháme do hladkého krému. Tento krém dáme na vychladlý pudink, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme servírovat.

Detail odstavce: Tvarohový krém s pudinkem
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

BROKOLICOVÝ KRÉM

Brokolicový krém se sýrem

Ingredience: 1 brokolice, 1 lžíce žitné mouky, 2 lžičky drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 2 brambory, 15 g másla, 100 g sýru eidam (30%), 200 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř, voda

Technologický postup: Na másle připravíme světlou jíšku ze žitné mouky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, brokolici na růžičky (bez košťálu), drcený kmín, sůl, mletý pepř. Zalijeme 1,5 l horké vody. Základ na brokolicový krém vaříme do poloměkka a pak za přilévání smetany rozmixujeme ponorným mixérem. Brokolicový krém podáváme s nastrouhaným eidamem, pak se nemusí polévka moc solit, sýr je slaný dost. Do brokolicového krému nakonec přidáme prolisovaný česnek, necháme přejít varem a podáváme.

Detail odstavce: Brokolicový krém se sýrem
Zdroj: Brokolicový krém
Zveřejněno: 16.2.2016