Téma: 

pudinkový krém na cukroví


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do cukroví

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla

Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

Detail odstavce: Pudinkový krém do cukroví
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu se žloutkem

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek

Technologický postup: Pudinkový prášek promíchaný s krupicovým cukrem rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ, uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutkem utřeme do pěny a postupně vmícháváme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Používáme jako náplň do různých moučníků.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu se žloutkem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Detail odstavce: Pudinkový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pravý pudinkový krém s máslem

Ingredience: 2 dl mléka, 400 g másla, 150 g cukru krupice, 25 g pudinkového prášku

Technologický postup: Polovinu mléka dáme ohřát s cukrem. Zbytek mléka promícháme s pudinkem a dobře promíchaný pudink přidáme již k vroucímu cukrovému mléku. Pudink společně povaříme, sundáme z plotny, a jakmile je vlažný, přidáme do něj nakrájené máslo o pokojové teplotě. Máslový pudinkový krém dobře promícháme (nejlépe rozšleháme pomocí mixéru) a používáme do různých dortů a zákusků.

Detail odstavce: Pravý pudinkový krém s máslem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém bez másla

Ingredience: 50 ml moučkového cukru, 150 g čokolády na vaření, 1,5 balení čokoládového pudinku, 500 ml mléka, 2 žloutky

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr, pudinkový prášek a žloutky. Uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlažným čokoládovým krémem plníme korpusy, rolády.

Detail odstavce: Pudinkový krém bez másla
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém s jogurtem

Ingredience: 3 lžíce moučkového cukru, 250 g banánového jogurtu, 3 lžíce cukru krupice, 1 balíček karamelového pudinku, 125 g másla, 500 ml mléka

Technologický postup: Do mléka nasypeme cukr krupici a metličkami vmícháme pudinkový prášek. Za občasného míchání přivedeme k varu a 2 minuty provaříme. Pudink postavíme do studené vodní lázně a za občasného míchání necháme vystydnout. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme do misky, zasypeme cukrem a vmícháme pudink. Přidáme jogurt, krém vymícháme do hladka a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Tento pudinkový krém můžeme použít libovolně, hodí se nejen k plnění moučníků, ale i různých dezertů a košíčků.

Detail odstavce: Pudinkový krém s jogurtem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém na cupcake

Ingredience: 200 ml mléka, 20 g čokoládového pudinku, 125 g másla, 100 g cukr moučka, 100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)

Technologický postup: Uvařte pudink ve 200 ml mléka a nechte ho za stálého míchání vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink, nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

Detail odstavce: Pudinkový krém na cupcake
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém s pudinkem

Suroviny:

  • ½ l mléka
  • pudinkový prášek – vanilka, jahoda, čokoláda (dle vlastní chuti)
  • 2 lžíce cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Nejdříve si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek dle vlastního výběru, přidáme cukr a uvaříme. Ještě horký nalijeme do misek nebo skleniček a necháme vystydnout.

Do mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr a vše společně smícháme a vyšleháme do hladkého krému. Tento krém dáme na vychladlý pudink, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme servírovat.

Detail odstavce: Tvarohový krém s pudinkem
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém s tvarohem

Ingredience: 1 jahodový pudink, 150 ml mléka, 1 jahody v plechovce, 150 ml šťávy z jahod, 1 nízkotučný tvaroh, 1 vanilkový cukr, cukr moučka na doslazení krému

Technologický postup: Uvaříme si pudink z mléka a šťávy z kompotu a uvaříme ho do husta. Ke konci vaření přidáme vanilkový cukr. Necháme vychladnout, aby se nám neutvořil škraloup, sem tam promícháváme nebo dáme těsně nad pudink igelit. Pak pudink po vychladnutí rozšleháme a přidáme tvaroh, případně cukr na doslazení. Tento krém není vhodný pod polevy, proto je potřeba si na dortu nejprve připravit takzvané máslové mantinely.

Detail odstavce: Pudinkový krém s tvarohem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

SVATEBNÍ CUKROVÍ - RECEPTY S OBRÁZKY

Počet svatebního cukroví

Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.

Detail odstavce: Počet svatebního cukroví
Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky
Zveřejněno: 2.7.2017

LINECKÉ CUKROVÍ

Linecké těsto na koláč

Ingredience: 300 g hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru krupice, 150 g másla

Ingredience na náplň: 200 g cukr krupice, kapka oleje, 2 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 kelímky tvarohu, 1 vanilkový cukr

Technologický postup: Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Linecké těsto vyválíme, poklademe na dno pekáče a do výšky asi 2–3 cm i na boky pekáče. Jakmile máme připraveno těsto ve formě, připravíme si náplň, která je jednoduchá. Vše pouze rozmixujeme a řídkou náplň vlijeme na těsto. Linecký koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě na 160–180 °C asi 20–30 minut. Upečený linecký koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.

Detail odstavce: Linecké těsto na koláč
Zdroj: Linecké cukroví
Zveřejněno: 24.4.2017

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Medové ořechové cukroví

  • 160 g hladké mouky
  • polévková lžíce medu (tekutého)
  • 50 g oříšků
  • 60 g cukru moučka
  • špetka mleté skořice
  • 120 g másla

Zpracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku. Z placky vykrajujeme kolečka, která upečeme ve středně vyhřáté troubě a po vychladnutí slepujeme máslovým krémem. Poleva se připravuje z bílků. Cukroví lze dozdobit půlkou mandle.

Detail odstavce: Medové ořechové cukroví
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

NEPEČENÉ CUKROVÍ

Vánoční nepečené cukroví

Vosí hnízda

Suroviny na těsto:

  • 23 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg mletých piškotů
  • 14 dkg másla nebo Hery
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce rumu

Suroviny na krém:

  • 10 dkg másla
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek

Postup:

Těsto uděláme tak, že si dáme na vál moučkový cukr, mleté piškoty, máslo, kakao, mléko, rum a ze všech ingrediencí vypracujeme finální hmotu. Formičku na vosí hnízdo vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme do ní těsto, prstem uděláme důlek a plníme předem připraveným krémem z másla, moučkového cukru, rumu a žloutku. Přiklopíme piškotem a vyklepneme. Takto hotové máme připravené k podávání ke kávě nebo čaji.

Detail odstavce: Vánoční nepečené cukroví
Zdroj: Nepečené cukroví
Zveřejněno: 30.11.2014

RECEPTY NA MAKROBIOTICKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Makrobiotické linecké cukroví

Suroviny na těsto:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek sójové mouky
  • 4 lžíce sušeného ječmenného sladu
  • 8 lžic vody
  • 6 lžic oleje
  • citronová kůra

Suroviny na náplň:

  • 1 hrnek strouhaných ořechů
  • 1 hrnek Mišutky (instantní kukuřičná kaše)
  • 2 lžíce ječmenného sladu
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce sušeného ovoce
  • 2 lžíce celozrnné mouky

Postup:

Suroviny na těsto si dáme na vál, smícháme a vypracujeme těsto. Z něho vykrajujeme tradiční linecká kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Hotové slepujeme předem připravenou náplní z ořechů, Mišutky, ječmenného sladu, kakaa, sušeného ovoce a celozrnné mouky. Pečeme a plníme těsně před Štědrým dnem, protože bez cukru krém podléhá rychle zkáze a kazí se. Dobrou chuť.

Detail odstavce: Makrobiotické linecké cukroví
Zdroj: Recepty na makrobiotické vánoční cukroví
Zveřejněno: 7.1.2015

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Jak uchovat vánoční cukroví

Během vánoc a adventu úplně postačí, když cukroví dáte do papírové krabice na dorty, kterou dáte do pevného igelitu a takto zabalené to dáte do stínu na balkon. Mírný mráz ani déšť tomu nevadí. Domů si vždy naberte jen tolik, kolik sníte za jeden den.

Pokud vám zbyde cukroví po vánocích, tak pro jeho uchování je nejlepší hluboké zmrazení ve vakuové misce. O velikonocích nebo na Valentina pak budete mile překvapeni jeho čerstvostí a skvělou chutí.

Detail odstavce: Jak uchovat vánoční cukroví
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Vanilkové rohlíčky

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g oříšků (lískových)

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme na slabé válečky, které nakrájíme a vytvarujeme z nich rohlíčky podle svých představ a dovedností. Toto vánoční cukroví se nerozpéká! Upečené vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Detail odstavce: Vanilkové rohlíčky
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Kokosové na ozdobu (nepečené)

  • 125 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 100 g kokosu
  • 1 bílek
  • 1 polévková lžíce rumu

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Důležité je, aby formičky byly vypláchnuty vodou. Poté se do nich přidá těsto a vyklepnou se. Mohou se spojit marmeládou, nebo pokud jsou malé, dají se použít na ozdobu lineckého cukroví.

Detail odstavce: Kokosové na ozdobu (nepečené)
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

LINECKÉ CUKROVÍ

Linecké cukroví s krémem

Ingredience těsto: 500 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 vejce

Ingredience náplň: 50 ml vody, 200 ml mléka, 350 g cukru moučka, 275 g strouhaných vlašských ořechů, 275 g strouhaných piškotů, 50 ml rumu

Ingredience krém: 1 vejce, 70 g cukru krystal, 1 lžička rumu, 70 g rozpuštěné čokolády, 250 g másla

Technologický postup: Připravíme si z ingrediencí těsto na košíčky, které řádně propracujeme a necháme ho v chladu den odležet. Troubu předehřejeme na 180 °C, do formiček na košíčky vtlačíme tenčí vrstvu těsta a pečeme ve vyhřáté troubě 5–7 minut. Na náplň svaříme vodu s mlékem, přimícháme cukr, ořechy, piškoty a rum. Vychladlé košíčky naplníme po okraj oříškovo-piškotovou hmotou. Ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, necháme vychladnout a zašleháme rum, vychladlou rozpuštěnou čokoládu a máslo. Krémem ozdobíme naplněné košíčky.

Detail odstavce: Linecké cukroví s krémem
Zdroj: Linecké cukroví
Zveřejněno: 24.4.2017

NEPEČENÉ CUKROVÍ

Nepečené cukroví – kuličky

Suroviny:

  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • trochu kakaa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • kakao na obalení

Postup:

Do mísy si dáme cukr s máslem a společně utřeme. Přidáme mleté ořechy, trochu citronové šťávy, kakaa a rumu. Vše vypracujeme v těsto, z kterého pak tvoříme malé kuličky. Ty nakonec obalíme v kakaovém prášku.

Detail odstavce: Nepečené cukroví – kuličky
Zdroj: Nepečené cukroví
Zveřejněno: 30.11.2014

LINECKÉ CUKROVÍ

Výborné linecké cukroví

Ingredience: 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 250 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, citronová kůra

Technologický postup: Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout. Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Podle potřeby z něj vykrajujeme tvary, vkládáme na vymazané plechy nebo do forem koláčů. Linecké pečeme při 180 °C dorůžova. Tenké vykrajované cukroví se peče jen 5 až 7 minut. Po vychladnutí slepujeme jakoukoliv marmeládou nebo plníme libovolným krémem. Linecké zdobíme podle vlastní fantazie. Toto těsto můžeme používat na cukroví, dezerty a různé moučníky.

Detail odstavce: Výborné linecké cukroví
Zdroj: Linecké cukroví
Zveřejněno: 24.4.2017