Téma: 

pudinkový krém na vánoční cukroví


Facebook Twitter Pinterest email tisk

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do cukroví

Ingredience: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla

Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

Detail odstavce: Pudinkový krém do cukroví
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vánoční hvězda

chci se zeptat mě vánoční hvězda opadává a zůstavají jen stonky a je přesazená co mámm dělat dál.Děkuji předem za odpověd spozdravem Petra Turanová

Zdroj: diskuze Vánoční hvězda
Odesláno: 9.5.2016 uživatelem petra
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vánoční kaktus nemoci

Vánoční kaktus nasadil spoustu pupenů, některé už kvetou, ale jednotliví dílky větviček začínají usychat, vytrácí se dužina a vypadají jako papír. Prosím o radu, jak ho zachránit. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Vánoční kaktus nemoci
Odesláno: 4.12.2018 uživatelem Drahomíra
Počet odpovědí: 0

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém do dortu se žloutkem

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek

Technologický postup: Pudinkový prášek promíchaný s krupicovým cukrem rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ, uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutkem utřeme do pěny a postupně vmícháváme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Používáme jako náplň do různých moučníků.

Detail odstavce: Pudinkový krém do dortu se žloutkem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vánoční hvězda

Dobrý den,
Po seříznutí asi 10cm,jsem nechal vánoční hvězdu na místě.Pozdějí vyrostly nové krásné listy.Aby se zbarvila jsem prováděl odkrytí a zakrytí hvězdy podle pokynů na internetu.Listy jsou zdravé velké,ale zbarvení žádné.Můžete mě poradit,co dělám špatně?
Děkuji, s pozdravem

Petr V.

Zdroj: diskuze Vánoční hvězda
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem Petr
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Detail odstavce: Pudinkový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: pokojové květiny-vánoční hvězda a její péče

ve středu jsem si v květinářství vánoční hvězdu-červené barvy a vánoční kaktus.prosím o radu.jak se mají zalévat.hvězda mně začala opadávat.mněla jsem ji v obývacím pokoji na stolečku a kaktus ,ten je zatím v pořádku.máme tu teplotu stálou 22stupńů.já už nevím co s květinamy.já tam žásdné mýt nemohu a nevím proč.přece kvůli květinám nebudu topit.já jsem ráda,že jsme se ze skřipky dostaly.já už nevímvětrám každý den.co s tím.hvězda ta bude brzy bez listů.dala jsem ji už do chodby ,ale nevím.co s ní.zalévala jsem ji jen trošku.prstem vždy vyzkouším ,jak je zemina vlhká.ale koukám ,že už je nakupovat nikdy nebudu.prosím o pomoc.děkuji a naschledanou.

Zdroj: diskuze Pokojové květiny-vánoční hvězda a její péče
Odesláno: 23.12.2017 uživatelem JANA HOMOLKOVÁ
Počet odpovědí: 0

PUDINKOVÝ KRÉM

Pravý pudinkový krém s máslem

Ingredience: 2 dl mléka, 400 g másla, 150 g cukru krupice, 25 g pudinkového prášku

Technologický postup: Polovinu mléka dáme ohřát s cukrem. Zbytek mléka promícháme s pudinkem a dobře promíchaný pudink přidáme již k vroucímu cukrovému mléku. Pudink společně povaříme, sundáme z plotny, a jakmile je vlažný, přidáme do něj nakrájené máslo o pokojové teplotě. Máslový pudinkový krém dobře promícháme (nejlépe rozšleháme pomocí mixéru) a používáme do různých dortů a zákusků.

Detail odstavce: Pravý pudinkový krém s máslem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: vánoční hvězda

Někdy i roslina onemocní. Například můžete mít v hlíně nějakého škůdce, který užírá kořeny a rostlina pak chřadne. Nebo může být přítomna houbová nákaza. Vezměte rostlinku do některého zahradnictví a zkuste požádat o pomoc tamního odborníka. Když nepochodíte, kupte rostlinu novou a těšte se z nové a zdravé krásy.

Zdroj: diskuze Vánoční hvězda
Odesláno: 9.5.2016 uživatelem Jirka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém bez másla

Ingredience: 50 ml moučkového cukru, 150 g čokolády na vaření, 1,5 balení čokoládového pudinku, 500 ml mléka, 2 žloutky

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr, pudinkový prášek a žloutky. Uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlažným čokoládovým krémem plníme korpusy, rolády.

Detail odstavce: Pudinkový krém bez másla
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: proč listy vánočního kaktusu červenají

Vánoční kaktus preferuje stanoviště s jasným, ale nepřímým světlem. Jeho vystavení na plné slunce může způsobit, že segmenty listů změní barvu na tmavočervenou. Je to důsledek úpalu rostliny.
Změňte kaktusu stanoviště. Pokud máte zahradu, dejte ho na léto ven, nejlépe ho pověste na severní stěnu. Do konce září se o něj nemusíte vůbec starat. Stačí mu voda ze vzduchu a ta co naprší. Pokud jste spokojen s jeho velikostí, tak nepotřebuje ani žádné hnojení. Venku si bude si připadat jako ve své domovině a bohatě vám pokvete. Záčátkem podzimu ho ukliďte domů.

Zdroj: diskuze Proč listy vánočního kaktusu červenají
Odesláno: 14.6.2019 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém s jogurtem

Ingredience: 3 lžíce moučkového cukru, 250 g banánového jogurtu, 3 lžíce cukru krupice, 1 balíček karamelového pudinku, 125 g másla, 500 ml mléka

Technologický postup: Do mléka nasypeme cukr krupici a metličkami vmícháme pudinkový prášek. Za občasného míchání přivedeme k varu a 2 minuty provaříme. Pudink postavíme do studené vodní lázně a za občasného míchání necháme vystydnout. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme do misky, zasypeme cukrem a vmícháme pudink. Přidáme jogurt, krém vymícháme do hladka a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Tento pudinkový krém můžeme použít libovolně, hodí se nejen k plnění moučníků, ale i různých dezertů a košíčků.

Detail odstavce: Pudinkový krém s jogurtem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: soolantra diskuze

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze
Odesláno: 15.5.2019 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Vanilkové rohlíčky

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g oříšků (lískových)

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme na slabé válečky, které nakrájíme a vytvarujeme z nich rohlíčky podle svých představ a dovedností. Toto vánoční cukroví se nerozpéká! Upečené vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Detail odstavce: Vanilkové rohlíčky
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: pestovani orchidee phalaenopsis

Jestli jste již orchidej zalévala, tak zřejmě došlo k převlečení a kořeny napadla hniloba - rostlina umírá s velmi malou šancí na přežití. Pokud jste ještě od té doby, co ji máte, nezelévala, tak je rostlina suchá a bude třeba ji na 10 minut ponořit do větší nádoby s odstátou vodou. Když to uděláte rychle, tak je velká šance na záchranu. Další možností je, že rostlina nastydla během cesty pod váš vánoční stromeček. Zde bude třeba vyčkat, jestli znovu obrazí a za několik let znovu vykvete. Nejlépe se příčina takového zvadnutí dá určit jen při vizuální kontrole rostliny, proto ji zkuste vzít do oblíbeného květinářství a pokuste se s jejich pomocí rostlinu zachránit.

Zdroj: diskuze Pestovani orchidee phalaenopsis
Odesláno: 4.1.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém na cupcake

Ingredience: 200 ml mléka, 20 g čokoládového pudinku, 125 g másla, 100 g cukr moučka, 100 g čokolády (nad 70 procent kakaa)

Technologický postup: Uvařte pudink ve 200 ml mléka a nechte ho za stálého míchání vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte 100 g kvalitní čokolády. Dobře vymíchejte 125 g měkkého másla se 100 g moučkového cukru a postupně přišlehejte pudink, nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

Detail odstavce: Pudinkový krém na cupcake
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Jak uchovat vánoční cukroví

Během vánoc a adventu úplně postačí, když cukroví dáte do papírové krabice na dorty, kterou dáte do pevného igelitu a takto zabalené to dáte do stínu na balkon. Mírný mráz ani déšť tomu nevadí. Domů si vždy naberte jen tolik, kolik sníte za jeden den.

Pokud vám zbyde cukroví po vánocích, tak pro jeho uchování je nejlepší hluboké zmrazení ve vakuové misce. O velikonocích nebo na Valentina pak budete mile překvapeni jeho čerstvostí a skvělou chutí.

Detail odstavce: Jak uchovat vánoční cukroví
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém s pudinkem

Suroviny:

  • ½ l mléka
  • pudinkový prášek – vanilka, jahoda, čokoláda (dle vlastní chuti)
  • 2 lžíce cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Nejdříve si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek dle vlastního výběru, přidáme cukr a uvaříme. Ještě horký nalijeme do misek nebo skleniček a necháme vystydnout.

Do mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr a vše společně smícháme a vyšleháme do hladkého krému. Tento krém dáme na vychladlý pudink, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme servírovat.

Detail odstavce: Tvarohový krém s pudinkem
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Medové ořechové cukroví

  • 160 g hladké mouky
  • polévková lžíce medu (tekutého)
  • 50 g oříšků
  • 60 g cukru moučka
  • špetka mleté skořice
  • 120 g másla

Zpracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku. Z placky vykrajujeme kolečka, která upečeme ve středně vyhřáté troubě a po vychladnutí slepujeme máslovým krémem. Poleva se připravuje z bílků. Cukroví lze dozdobit půlkou mandle.

Detail odstavce: Medové ořechové cukroví
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém s tvarohem

Ingredience: 1 jahodový pudink, 150 ml mléka, 1 jahody v plechovce, 150 ml šťávy z jahod, 1 nízkotučný tvaroh, 1 vanilkový cukr, cukr moučka na doslazení krému

Technologický postup: Uvaříme si pudink z mléka a šťávy z kompotu a uvaříme ho do husta. Ke konci vaření přidáme vanilkový cukr. Necháme vychladnout, aby se nám neutvořil škraloup, sem tam promícháváme nebo dáme těsně nad pudink igelit. Pak pudink po vychladnutí rozšleháme a přidáme tvaroh, případně cukr na doslazení. Tento krém není vhodný pod polevy, proto je potřeba si na dortu nejprve připravit takzvané máslové mantinely.

Detail odstavce: Pudinkový krém s tvarohem
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

NEPEČENÉ CUKROVÍ

Vánoční nepečené cukroví

Vosí hnízda

Suroviny na těsto:

  • 23 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg mletých piškotů
  • 14 dkg másla nebo Hery
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce rumu

Suroviny na krém:

  • 10 dkg másla
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek

Postup:

Těsto uděláme tak, že si dáme na vál moučkový cukr, mleté piškoty, máslo, kakao, mléko, rum a ze všech ingrediencí vypracujeme finální hmotu. Formičku na vosí hnízdo vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme do ní těsto, prstem uděláme důlek a plníme předem připraveným krémem z másla, moučkového cukru, rumu a žloutku. Přiklopíme piškotem a vyklepneme. Takto hotové máme připravené k podávání ke kávě nebo čaji.

Detail odstavce: Vánoční nepečené cukroví
Zdroj: Nepečené cukroví
Zveřejněno: 30.11.2014

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Kokosové na ozdobu (nepečené)

  • 125 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 100 g kokosu
  • 1 bílek
  • 1 polévková lžíce rumu

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Důležité je, aby formičky byly vypláchnuty vodou. Poté se do nich přidá těsto a vyklepnou se. Mohou se spojit marmeládou, nebo pokud jsou malé, dají se použít na ozdobu lineckého cukroví.

Detail odstavce: Kokosové na ozdobu (nepečené)
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

RECEPTY NA MAKROBIOTICKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Makrobiotické linecké cukroví

Suroviny na těsto:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek sójové mouky
  • 4 lžíce sušeného ječmenného sladu
  • 8 lžic vody
  • 6 lžic oleje
  • citronová kůra

Suroviny na náplň:

  • 1 hrnek strouhaných ořechů
  • 1 hrnek Mišutky (instantní kukuřičná kaše)
  • 2 lžíce ječmenného sladu
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce sušeného ovoce
  • 2 lžíce celozrnné mouky

Postup:

Suroviny na těsto si dáme na vál, smícháme a vypracujeme těsto. Z něho vykrajujeme tradiční linecká kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Hotové slepujeme předem připravenou náplní z ořechů, Mišutky, ječmenného sladu, kakaa, sušeného ovoce a celozrnné mouky. Pečeme a plníme těsně před Štědrým dnem, protože bez cukru krém podléhá rychle zkáze a kazí se. Dobrou chuť.

Detail odstavce: Makrobiotické linecké cukroví
Zdroj: Recepty na makrobiotické vánoční cukroví
Zveřejněno: 7.1.2015

SVATEBNÍ CUKROVÍ - RECEPTY S OBRÁZKY

Počet svatebního cukroví

Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.

Detail odstavce: Počet svatebního cukroví
Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky
Zveřejněno: 2.7.2017

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Co jsou to Vánoce?

V Česku je za vrchol Vánoc považován především Štědrý den, tedy 24. prosinec, coby předvečer samotné slavnosti, do Vánoc je někdy zahrnována i doba adventní, která Vánocům předchází. K Vánocům se pojí nejrůznější tradice, k nimž se řadí vánoční stromek, jesličky (betlém), vánoční dárky, které nosí Ježíšek, či vánoční cukroví; některé z těchto tradic pocházejí již z předkřesťanských dob a souvisí s oslavou slunovratu, který na tyto dny též připadá. V současné době se však původní, náboženský význam Vánoc vytrácí a Vánoce se považují i za jeden z nejvýznamnějších občanských svátků. Většina českých rodin si na Vánoce pořídí vánoční stromeček, který ozdobí skleněnými koulemi, třpytivými řetězy, vločkami, nebo slaměnými a jinými ozdobami. Na Štědrý den lidé podle tradice nesmí celý den nic jíst, aby viděli Zlaté prasátko. Ke štědrovečerní večeři se většinou podává smažený kapr nebo řízek s bramborovým salátem. Po večeři zazvoní zvoneček, a pokud jsme byli celý rok hodní, pod stromečkem najdeme dárky od Ježíška.

Detail odstavce: Co jsou to Vánoce?
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013

POLEVA NA PERNÍČKY

Poleva na vánoční cukroví

Ingredience: 450 g moučkového cukru, 5 lžic horké vody, 3 bílky

Postup: Elektrickým šlehačem šlehejte 450 g prosátého moučkového cukru, 5 lžic horké vody a 3 bílky. Šlehejte tak dlouho, dokud nůž protažený směsí nezanechá za sebou brázdičku.

Detail odstavce: Poleva na vánoční cukroví
Zdroj: Poleva na perníčky
Zveřejněno: 2.5.2015

LINECKÉ CUKROVÍ

Linecké těsto na koláč

Ingredience: 300 g hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru krupice, 150 g másla

Ingredience na náplň: 200 g cukr krupice, kapka oleje, 2 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 kelímky tvarohu, 1 vanilkový cukr

Technologický postup: Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Linecké těsto vyválíme, poklademe na dno pekáče a do výšky asi 2–3 cm i na boky pekáče. Jakmile máme připraveno těsto ve formě, připravíme si náplň, která je jednoduchá. Vše pouze rozmixujeme a řídkou náplň vlijeme na těsto. Linecký koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě na 160–180 °C asi 20–30 minut. Upečený linecký koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.

Detail odstavce: Linecké těsto na koláč
Zdroj: Linecké cukroví
Zveřejněno: 24.4.2017

RECEPTY NA ČESKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Základní linecké těsto

  • 600 g hladké mouky
  • 400 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 4 žloutky

Mouku prosejeme na vál a přidáme změklé máslo, cukr a žloutky, zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Z tohoto těsta lze dělat různé tvary cukroví s různými náplněmi. Dalším možným způsobem zpracování těsta je pomocí šlehače. Do šlehače se přidá změklé máslo a cukr a pěkně vyšlehá. Teprve potom se přidají žloutky a znovu vše našleháme. Těsto se nakonec zpracuje na vále a nechá odpočinout v chladu. Každý druh těsta by měl být uchováván v chladu.

Detail odstavce: Základní linecké těsto
Zdroj: Recepty na české vánoční cukroví
Zveřejněno: 10.10.2013