RAJSKÁ OMÁČKA
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Ingredience:
- 1 kg mletého hovězího masa nebo míchaného mletého masa
- 100 g vařené rýže
- 2 cibule
- 1 rajský protlak
- 100 g kečupu
- 2 perníky se švestkovou marmeládou
- 100 ml smetany na vaření
- 3 kusy bobkového listu
- 5 kusů nového koření
- 5 kusů celého černého pepře
- 5 kusů hřebíčku
- olej na smažení cibulky
- cukr
- sůl
Postup:
Mleté maso osolte a smíchejte s trochou uvařené rýže (maso potom nebude tak tuhé, ale rýže nesmíte použít příliš, aby se kuličky nerozpadaly). Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci nechte zpěnit cibuli na oleji, na cibuli dejte osmahnout připravené koule, které postupně otočte, aby se opekly se všech stran. Poté přidejte asi 1 litr vody, rajský protlak, kečup, koření a perník nalámaný na kousky (použijte ho i s čokoládou a marmeládou). Perník se rozvaří a omáčku jednak zahustí, jednak jí dodá chuť a barvu. Omáčku nechte za občasného míchání pomalu vařit asi 1 hodinu, masové kuličky jsou totiž hotové mnohem dříve než plátky hovězího masa. Kuličky vyjměte a omáčku přeceďte. Poté do omáčky přimíchejte smetanu, dochuťte solí a cukrem a krátce povařte.
Detail odstavce: Rajská omáčka s masovými kuličkami
Zdroj: Rajská omáčka
Zveřejněno: 3.2.2016