Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

RECEPT NA KOTLETU

Video s receptem

Zde najdete praktické videonávody na to, jak správně připravit pizzu.

Zdroj: Pizza recept

Diskuze: Re: pečení chleba v elektr.pekárně

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: www.ceskenapady.cz/d…

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Počet odpovědí: 3

Recept na sunomono se sezamem

Ingredience: 2 okurky, 4 lžíce rýžového octa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, 1 lžička sezamových semínek

Technologický postup: Okurky nastrouhejte na tenké špagetové plátky nebo na co nejtenčí plátky. Dejte do mísy, osolte, promíchejte a nechte 5 minut stát. Po 5 minutách z okurek vymačkejte přebytečnou vodu. Všechny ostatní ingredience (rýžový ocet, cukr, sójovou omáčku) kromě sezamu smíchejte ve skleničce, než se cukr pěkně rozpustí, a tímto dresinkem přelijte nakrájené okurky. Přidejte sezamové semínko, promíchejte a můžete servírovat.

Zdroj: Recept na sunomono

Diskuze: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Recept na sunomono s praženým sezamem

Ingredience: 1/2 salátové okurky, 2 lžíce japonského rýžového octa, 10 g cukru, 1/4 lžičky soli, 2–3 lžičky sezamových semínek

Technologický postup: Smícháme ocet s cukrem a solí. Sezamová semínka opečeme na suché pánvi. Pánev stačí rozpálit a pak snížíme teplotu a dáme na ni sezamová semínka. Stačí minuta či minuta a půl a semínka začínají hnědnout. Okurku přepůlíme a pak nakrájíme na jemné plátky, pokud chcete fajnovější verzi, okurku nastrouhejte na plátky. Vše smícháme. Připravený salát dáme vychladit. Dejte mu trochu víc času, aby se chutě krásně propojily.

Zdroj: Recept na sunomono

Diskuze: recept utopenci se zelím a křenem

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem
Počet odpovědí: 1

Pizza recept bez droždí

Suroviny:

  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 1,5 dl vody
  • 250 g hladké mouky

Postup:

Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smíchejte a vypracujte vláčné těsto. S vodou dávejte pozor, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřete olejem a těsto pomalu vymačkejte po celém plechu. Těsto se trošku smršťuje, musí se proto tlačit a zároveň s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pak pokládejte ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!

Zdroj: Pizza recept

Diskuze: Re: detralex cena doplatek 180

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180
Počet odpovědí: 5

Recept na klasické lečo

Ingredience: 1 cibule, 500 g červené papriky, 2 vejce, 800 g rajčat, 200 g měkkého salámu, 2 lžíce sádla, sůl, pepř mletý, špetka drceného kmínu

Technologický postup: Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, dokud paprika nezměkne. Pak přidáme rajčata, sůl, drcený kmín a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Jakmile bude zelenina měkká, vsypeme do leča nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jimi lečo. Nakonec pokrm ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.

Zdroj: Recept na lečo

Diskuze: Re: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Mnohokrát Vám děkuji !!! S pozdravem Ludmila

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Recepty na sunomono

Ingredience: 1 okurka, ¼ lžičky soli, 3 lžičky rýžového octa, 1 lžíce cukru, ¼ lžičky sójové omáčky, 1 lžička sezamových semínek

Technologický postup: Okurku nastrouháme na tenké plátky, přidáme sůl a po 5 minutách vymačkáme přebytečnou vodu. V misce smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr (cukr se musí rozpustit). Následně okurku smícháme s tímto dresinkem a posypeme sezamem.

Zdroj: Recept na sunomono

Diskuze: Marmeláda

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Zdroj: diskuze Marmeláda
Počet odpovědí: 0

Pizza z jogurtu

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 jogurtové kelímky polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • ¼ lžičky prášku do pečiva

Postup:

Nejprve ušlehejte jogurt s vejci, olejem a trochu osolte. Poté zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč (formu). Potřete kečupem, posypte kroužky nakrájené cibule, poklaďte kolečka salámu a hustě posypte strouhaným sýrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Pizza recept

Diskuze: cuketové bramboráky s bramborem

Na oslavu jako chuťovky to je perfektní a dobře potom chutná pivečko.Moc to chutnalo.Díky za recept.O.

Zdroj: diskuze Cuketové bramboráky s bramborem
Počet odpovědí: 0

Recept na sunomono s ředkvičkami a mrkví

Ingredience: 1 okurka, ½ lžičky soli, 4 lžic octa z rýžového vína, 4 lžíce jablečného octa, 250 g ředkviček, 120 g mrkve

Technologický postup: Okurky si oloupeme a zbavíme semínek (semínka se nejlépe odstraní pomocí kávové lžičky) a nakrájí se na velmi tenké plátky. Takto připravené okurky dáme do cedníku a zasypeme solí a necháme odstát cca 20 minut, poté vymačkáme z okurek uvolněnou tekutinu a propláchneme vodou a opět vymačkáme. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky, ty by měly být ve velikosti sirky. Smícháme ocet s cukrem a musíme míchat tak dlouho, aby se cukr úplně rozpustil. Do takto připraveného dresinku přidáme připravené ředkvičky, okurky a mrkev, vše řádně promícháme, přikryjeme a umístíme do chladničky na hodinu. Občas můžeme v chladničce promíchat, poté podáváme.

Zdroj: Recept na sunomono

Diskuze: Re: Re: zavařování kapusty

Milá Kamčo,moc díky za super recept ...i když je dost složitý,kvašení je nej zpusob .Zrovna nakládáme zelí . až vyzkouším kapustu napíšu .....zelí je zajeté už desítky let. Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Počet odpovědí: 1

Pizza doma

Pokud pizza patří také mezi vaše milovaná jídla, nemusíte se kvůli ní nutně trmácet do restaurace, bez problémů si ji můžete upéct doma v běžné troubě! Nabízíme vám dnes několik různých receptur na pizzové těsto, takže si vyzkoušejte, které vám bude nejvíce chutnat. Náplň si zvolte dle vlastní chuti a fantazie, nebo se nechte inspirovat našimi návrhy.

Zdroj: Pizza recept

Diskuze: originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem

Mám původní recept od babičky. V laskonkách mají být mandle.Krém s máslem,sněhem a s nadrceným krokantem.Vyzkoušejte.Přeji dobrou chuť Jarmila

Zdroj: diskuze Originál krém do laskonek je s nadrceným krokantem
Počet odpovědí: 0

Tatarský biftek podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g pravé svíčkové nebo očištěné hovězí kýty, 4 křepelčí vejce, 4 kusy bílého toustového chleba, 1–2 stroužky česneku, 2–3 lžíce kapary ve slaném nálevu, 3–4 lžičky dijonské hořčice, extra panenský olivový olej, čerstvě namletý černý pepř, mořská sůl

Postup: Maso naškrábeme nebo nasekáme najemno, ochutíme solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice. Tousty překrojíme na trojúhelníčky a zlehka opečeme na troše olivového oleje.

Křepelčí vejce opatrně vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem, usmažíme volská oka. Křepelčí vejce jdou hůře rozklepnout, mají tvrdou skořápku.

Na talíře navršíme kopečky masa, na vrch každého poklademe volské oko, přidáme plátky toustového chleba potřeného česnekem a ihned podáváme.

Tip: V přímém přenosu pan Pohlreich maso ještě zakápl citronovou šťávou a olivovým olejem. Recept je určen pro 4 osoby.

Zdroj: Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Diskuze: nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.
Počet odpovědí: 1

Recept na slávky, jak jej připravují Kluci v akci

Ingredience: 2 kg slávek, 100 ml olivového oleje, 2 šalotky, 8 stroužků česneku, svazek petrželky, 1 l bílého vína, pepř, sůl

Technologický postup: V hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme šalotku nakrájenou na větší kusy, česnek nakrájený na plátky, zarestujeme, zalijeme vínem, vhodíme slávky, petrželku, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a přiklopené vaříme 5–6 minut. Slávky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. Podáváme s bagetou.

Zdroj: Slávky jedlé

Recept na dětský punč

Suroviny:

  • 3 lžíce malinového sirupu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 700 ml bílé hroznové šťávy
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 ks skořicové tyčinky
  • 3 ks hřebíčku

Postup: Do hrnce dáme malinový sirup, citronovou šťávu, hroznovou šťávu, přidáme rozinky, skořicovou tyčinku a hřebíčky. Vše promícháme, ohřejeme, ale nevaříme. Necháme asi 5 minut odpočinout, poté rozdělíme do 4 skleniček a můžeme podávat. Dle chuti můžeme přisladit medem nebo cukrem.

Zdroj: Punč krásně zpříjemní vánoční atmosféru

Recept na domácí punč

Suroviny:

  • 1 l džusu z černého rybízu
  • 1 l ananasového džusu
  • 1 l červeného vína
  • 200 g cukru
  • 200 g rozinek
  • 3 dl rumu
  • 2 celé skořice
  • 1 celý badyán
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 1 vanilkový cukr

Postup: Džusy a víno nalijeme do velké nádoby, přidáme cukr, vanilku, skořici, badyán a umytý, na kolečka nakrájený citron a pomeranč. Vše dáme na plotnu a přivedeme k varu. Poté přidáme rum, ale již nevaříme. Punč podáváme horký.

Zdroj: Punč krásně zpříjemní vánoční atmosféru

Piškotové těsto hrníčkový recept

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vlažné vody

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s oběma cukry, postupně přidávejte olej, mouku, tuhý sníh z bílků, vodu a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Také tento korpus lze dotvořit libovolným způsobem.

Zdroj: Recepty na piškotové těsto

Co je to sunomono

Sunomono je japonský okurkový salát, který se připravuje z japonských okurek nakrájených na tenounké plátky. Japonské okurky samozřejmě v Čechách neseženete, ale jako náhražku můžete použít dlouhé salátové okurky (hadovky), které mají minimum zrníček.

Sunomono je velmi jednoduché jídlo, které se podává jako příloha k mnoha asijským pokrmům nebo jako samostatný osvěžující pokrm. V překladu sunomono (vyslovovat sú-nó-mó-nó) znamená rychle naloženou japonskou zeleninu (syrovou, nebo uvařenou) v octě.

Zdroj: Recept na sunomono

Omáčka z rajských jablek

Dej na rendlíček kousek másla, čtyry velká rajská jablíčka, kousek rozkrájené cibule, několik zrnek pepře a nového koření, a nech to dusit, pak to hodně rozmačkej, nalej na to 4 decilitry hovězí polívky a proceď to do hrnečku, přidej k tomu trochu octa a trochu vína, zapraš to bledou jíškou, dej do toho kousek cukru, trochu sekané citrónové kůry a nech to ještě povařit.

Jak je vidět, tak fantazii se při vaření rajské omáčky meze nekladou.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou omáčku

Domácí pizza

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky (část mouky můžete nahradit celozrnnou moukou, pizza je pak vláčnější)
  • 8 polévkových lžic oleje
  • ¼ l teplé vody
  • ½ kostky droždí
  • sůl

Postup:

Do mouky přidejte všechny ingredience a řádně uhněťte. Vláčné těsto hned rozprostřete na plech. Rozprostřené těsto potřete kečupem, přidejte například sterilované lečo, poklaďte sýrem, salámem, žampiony (prostě podle chuti nebo co dům dá), nakonec posypte strouhaným sýrem a okořeňte oreganem nebo kořením na pizzu. Pečte při 200  C cca 45 min.

Zdroj: Pizza recept

Recept na bešamel bez mléka

Ingredience: 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 0,5 l vody, sůl

Postup: Připravíme si máslo, hladkou mouku a do hrníčku si nalijeme studenou vodu. Na půl litru omáčky dáme 30 g másla a 1 vrchovatou lžíci mouky. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nezačne mouka na okrajích růžovět. Pořád mícháme, rychle nalijeme přichystanou vodu. Pokud je směs hustá, naředíme ji ještě vodou. Osolíme zarovnanou čajovou lžičkou soli a za stálého míchání povaříme pět minut.

Zdroj: Bešamel

Jídla z nutrie

Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, má nízký obsah cholesterolu a vysoký obsah bílkovin. Navíc je jemně vláknité s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní. Maso nutrií se vyrovná masu králičímu, kuřecímu a telecímu. Po biologické stránce je dokonce lepší. Má krásně růžovou barvu a chuťově je naprosto vynikající. Při pečení je mnohem lepší než třeba králičí maso, protože tak nevysychá. Úprava masa z nutrie je jednoduchá. Výborné jsou recepty na zelenině. Osvědčený je také recept na naloženou nutrii.

Zdroj: Nutrie - recepty

Recept na slávky na česneku

Ingredience: 1 kg slávek, 2 lžíce oleje, 12 stroužků česneku, sůl

Technologický postup: Do hrnce dáme vodu a uvedeme k varu. Ve chvíli, kdy se voda začne vařit, do ní vsypeme očištěné a proprané mušle. Ty, které jsou dobré, se po chvíli otevřou. Na pánvi (nejlépe Wok pánev) si rozehřejeme olej, přidáme česnek, vsypeme mušle a asi 5 minut za stálého promíchávání restujeme. Není třeba dalšího koření. Hotové mušle i s výborným sosem vysypeme na misku, posypeme zelenou petrželkou a můžeme debužírovat.

Zdroj: Slávky jedlé

Recepty na sunomono se zázvorem

Ingredience: 2 pevné malé okurky, 100 g nakládaného japonského zázvoru, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička přírodního krupicového cukru

Technologický postup: Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory. Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky. Suroviny na zálivku (vinný ocet, rostlinný olej, sójovou omáčku a cukr) prošlehejte. Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.

Zdroj: Recept na sunomono

Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Válková

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU