Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

RECEPT NA LOSOSA

Jak dělají tatarák z lososa Kluci v akci

Ingredience: 300 g filetu čerstvého lososa, 1 avokádo, 1 šalotka, 1 citron, 100 g crème fraîche, maldonská sůl, mletý pepř, pažitka

Postup: Kluci v akci lososa, avokádo a šalotku nakrájejí na drobné kostičky, ochutí citronovou šťávou (podle chuti i kůrou), crème fraîche, solí, mletým pepřem a nasekanou pažitkou. Podávají s bílým pečivem.

Zdroj: Tatarák z lososa

Diskuze: losos

muzu lososa na warfarin. obcas

Zdroj: diskuze Dotaz
Počet odpovědí: 5

Tatarák z lososa s koprem

Ingredience: 200 g uzeného lososa, 1 menší cibule, 3 lžíce jemného kečupu, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička kopru, 1 lžíce olivového citronového oleje, citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup: Rozmixujeme najemno nakrájenou cibuli s kečupem a worcestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund pomixujeme. Vynikající je s opečenou bílou bagetkou.

Zdroj: Tatarák z lososa

Diskuze: Re: losos

Lososa i jiné ryby můžete jíst bez omezení, i když užíváte Warfarin. Maso lososa obsahuje jen velmi málo vitamínu K. Právě vitamín K ovlivňuje účinky Warfarinu. Ale pozor! Losos obsahuje i nějaké tuky (26 gramů na 200 gramů syrového masa) a je známo, že rybí tuk může přispívat ke vzniku krvácení. Proto je potřeba hlídat reakci svého těla, co se týče možného krvácení, vždy po konzumaci tučných ryb.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz
Počet odpovědí: 5

Tatarák z lososa bez kopru

Ingredience: 0,5 kg filetu z lososa, 2 jarní cibulky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hořčice, pepř a sůl

Postup: Maso nakrájejte na malé kostičky, cibulky nakrájejte nadrobno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Vše důkladně promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a nechte 5 minut uležet v ledničce. Podávejte s opečeným toustovým chlebem.

Zdroj: Tatarák z lososa

Diskuze: Re: pečení chleba v elektr.pekárně

Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: www.ceskenapady.cz/d…

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Počet odpovědí: 3

Tatarák z lososa s avokádem

Ingredience: 200 g filetů čerstvého lososa, plocholistá pažitka, šťáva a kůra z 1 citronu, zralé a měkké avokádo, kysaná smetana, šalotka, sůl, pepř

Postup: Lososa nakrájíme na velmi malé kostičky, osolíme a opepříme, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a petrželku. Směs ochutíme citronovou šťávou i postrouhanou kůrou. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, přidáme kysanou smetanu a promícháme. Podáváme s listovými saláty a teplou opečenou bagetou.

Zdroj: Tatarák z lososa

Diskuze: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Chutný recept na lososa

Ingredience: 400 g lososa, šťáva z 1 pomeranče, citronová šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Základ je v marinádě, do které patří olivový olej, pomerančová šťáva, citronová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely. Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1–3 hodiny, v případě potřeby postačí 20 minut, ale je lepší vydržet. Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla. Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C na 8–10 minut, ke konci necháme trochu opéct pod grilem. Během pečení můžeme lososa polévat marinádou anebo si samotnou marinádu vedle v hrnečku svařit a hotový kousek jí pak na talíři přelít. Podáváme s vařenými či opékanými brambory.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze: recept utopenci se zelím a křenem

V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem
Počet odpovědí: 1

Losos na másle

Ingredience: 4 ks filet lososa, sůl, mletý kmín, čerstvý tymián, citronová šťáva, hladká mouka

Technologický postup: Čisté a osušené rybí plátky pokapeme citronem a necháme 10 minut odpočinout. Čerstvý tymián nasekáme nadrobno. Rybí plátky osolíme, okmínujeme a obalíme v mouce s tymiánem. Rybí filé opečeme na másle z obou stran a podáváme s bramborovou přílohou, lososa přelijeme výpekem.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze: Re: detralex cena doplatek 180

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180
Počet odpovědí: 5

Grilovaný losos

Ingredience: 4 porce lososa, 50 g rozehřátého másla, grilovací koření, nasekaná petržel, čerstvá zelenina (cuketa, paprika a cibule), bageta, pepř, sůl, Baskická omáčka s pepřem

Technologický postup: Smícháme dohromady rozehřáté máslo, nadrobno nasekanou čerstvou petrželku a grilovací koření. Dále si připravíme kousky lososa, které opepříme a osolíme. Takto připraveného lososa potřeme připravenou směsí a vložíme na středně rozehřátý gril. Grilujeme po obou stranách cca 18–20 minut (podle potřeby). Přitom lososa potíráme marinádou a obracíme. Jakmile je losos hotový, můžeme jej servírovat s Baskickou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, popřípadě grilované bagetky.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze: Re: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Mnohokrát Vám děkuji !!! S pozdravem Ludmila

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Losos s estragonovou omáčkou podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g lososa, máslo, jarní cibulka, 2 dl bílého vína, bílý vinný ocet, 4 žloutky, citronová šťáva, rajče, sůl, pepř, estragon, tymián, máta

Technologický postup: Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku. V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme. Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky zapéct dozlatova. Ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze: Marmeláda

Super recept na marmeládu,děkuji!Dělala jsem poprvé ze švestek a nemá chybu.

Zdroj: diskuze Marmeláda
Počet odpovědí: 0

Tatarák z lososa s topinkami

Ingredience: 300 g lososa, 5 plátků chleba, 1 hrnek oleje, 1 cibule, 1 žloutek, drcený kmín, sůl, pepř mletý, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 lžíce worcesterské omáčky, 5 stroužků česneku

Technologický postup: Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme hodně najemno a vsypeme do umělohmotné mísy. Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek, a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě ochutíme solí, pepřem, kmínem, hořčicí, jedním stroužkem prolisovaného česneku, sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou a žloutkem. Směs důkladně promícháme a podle vlastní chuti dochutíme. Chléb si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem. Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.

Zdroj: Recepty na lososa

Diskuze: cuketové bramboráky s bramborem

Na oslavu jako chuťovky to je perfektní a dobře potom chutná pivečko.Moc to chutnalo.Díky za recept.O.

Zdroj: diskuze Cuketové bramboráky s bramborem
Počet odpovědí: 0

Rybí polévka z lososa

Suroviny:

  • losos
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 kostka masoxu
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 miska kořenové zeleniny
  • nasekaná zelená petrželka
  • pepř, sůl, olej
  • 2 krajíce staršího chleba

Postup:

Stejně jako z kapra nám zůstávají při porcování lososa odkrojky. Hlavu, odkrojky a vnitřnosti dáme vařit do hrnce s vodou, asi tak 2 litry. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl, celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, scedíme a obereme všechny zbytky masa. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu, fazolové lusky, zeleninový masox a vaříme ještě 15 minut, než zelenina změkne. Do uvařené polévky přidáme obrané maso z lososa. Na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova na kostičky nakrájený chleba. Rybí polévku z lososa podáváme s nasekanou zelenou petrželkou a osmaženými kostičkami chleba.

Zdroj: Recepty na rybí polévku

Diskuze: Re: Re: zavařování kapusty

Milá Kamčo,moc díky za super recept ...i když je dost složitý,kvašení je nej zpusob .Zrovna nakládáme zelí . až vyzkouším kapustu napíšu .....zelí je zajeté už desítky let. Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Počet odpovědí: 1

Marinovaný pečený losos

Ingredience: 2 filety lososa, 1 lžíce oleje, šťáva z ½ citronu, bílý pepř, sušený česnek, sůl, olivový olej, bazalka, sterilovaná kapie

Technologický postup: Na marinádu smícháme všechny ingredience (šťáva z ½ citronu, bílý pepř, sušený česnek, sůl, olivový olej, bazalka) a vložíme do ní lososa. Necháme alespoň hodinu odležet. Rozpálíme lžíci oleje na pánvi, vložíme maso i s marinádou, nejprve opečeme zprudka po obou stranách, aby se maso zatáhlo, a pak zvolna propékáme po obou stranách. Celkově asi 10 až 15 minut. Mezitím si natrháme lístky bazalky. Na talíři posypeme hotovou rybu bazalkou a proužky kapie. Podáváme s přírodní rýží nebo pečivem.

Zdroj: Recepty na lososa

Francouzský tatarák z lososa

Ingredience: 1 steak z lososa bez kůže a kostí, 1 lžička hořčice standard, 1 lžička dijonské hořčice, ½ malé žluté cibule, ½ malé červené cibule, sůl, mletý bílý pepř (může být i černý), citronová nebo limetková šťáva, křepelčí vajíčko

Technologický postup: Lososa naškrábeme špičkou ostrého nože, jde to jako po másle. Máte-li hrubší kousky, ještě můžete posekat. Potom vložíme do mísy, kde vše budeme míchat dohromady. Cibuli si nakrájíme opravdu najemno (na jeden filet ½ malé cibulky žluté i červené). Poté opatrně přidáme po jedné kávové lžičce od každé hořčice. Osolíme a opepříme. Vidličkou mícháme tak dlouho, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Nakonec ještě zakápneme citronem nebo limetkou, promícháme, dochutíme a je hotovo. Na efekt a zjemnění posadíme při servírování nahoru křepelčí vajíčko – v poloviční skořápce. Podáváme s bílým pečivem (toast nebo bagetka).

Zdroj: Recepty na lososa

Uzený losos se zálivkou

Ingredience: 200 g uzeného lososa, 2 lžíce čerstvého kopru, 100 g salátové okurky, 150 g Cottage, citron, sůl, 2 lžíce olivového oleje

Technologický postup: Citron řádně omyjeme. Z jedné poloviny vymačkáme šťávu a druhou polovinu použijeme na ozdobu. Čerstvý kopr jemně usekáme. Okurku omyjeme, osušíme a pomocí škrabky nakrájíme na dlouhé nudle. Cottage promícháme s jednou lžící usekaného kopru a podle chuti osolíme. Připravíme si zálivku – olej promícháme s citronovou šťávou, jednou lžící usekaného kopru a necháme 15 minut rozležet. Na talíře rozložíme do půlkruhu plátky lososa a do středu navršíme ochucený Cottage. Na zbylou část talíře aranžujeme pruhy zelené okurky a vše zakapeme zálivkou. Ozdobíme kouskem citronu a snítkou kopru. Jako přílohu k uzenému lososu se zálivkou podáváme opečený toast z bílého chleba.

Zdroj: Recepty na lososa

Tatarák z lososa s kapary

Ingredience: steak z lososa bez kůže a kostí, hořčice standard a dijonská, žlutá a červená cibule, sůl, mletý bílý pepř (může být i černý), citronová nebo limetková šťáva

Ingredience pro gurmány: křepelčí vajíčko a lžička kapary

Doporučená příloha: toust z toustovače nebo bagetka z trouby

Postup: Lososa naškrábejte špičkou ostrého nože, jde to jako po másle. Máte-li hrubší kousky, ještě můžete posekat. Potom vložte do mísy, ve které budete tatarák míchat. Cibuli nakrájejte opravdu najemno (na jeden filet půlku malé cibulky, žluté i červené). Potom opatrně přidejte hořčici, cca kávovou lžičku od každé porce, a lžičku kapar. Podle množství osolte a opepřete. Vidličkou vymíchejte do pěkné konzistence. S cibulí i hořčicí opatrně, velmi snadno potom přebijete chuť lososa, kterou chcete zachovat. Hořčici i cibuli můžete přidat vždycky – opačně to jde dost těžko. Nakonec ještě zakápněte citronem nebo limetkou, promíchejte, dolaďte chutě a je hotovo. Na efekt a zjemnění posaďte při servírování nahoru křepelčí vajíčko v poloviční skořápce. Potom už jenom připravte bílé pečivo – toust v toustovači nebo bagetku v troubě.

Zdroj: Tatarák z lososa

Pečený losos

Ingredience: 1 filet lososa, 30 ml oleje, 1 kelímek smetany, 4 mrkve, 1 pórek, ¼ celeru, sůl

Technologický postup: Očistíme mrkev, nakrájíme ji na drobná kolečka a vložíme do pánve na trochu oleje. Pak přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer a promícháme s mrkví. Zeleninu necháme chvíli podusit a mezitím si nadrobno nakrájíme omytý pórek a přidáme do pánve. Když zelenina trochu změkne, vlijeme do ní asi půl decilitru smetany, osolíme ji a ještě necháme prohřát. Lososa položíme na plech, na který jsme předtím dali papír na pečení. Rybu nemyjeme, protože by ztratila chuť, jenom ji osušíme papírem nebo čistou utěrkou. Lososa můžeme posolit, z pánve na něj nahrneme zeleninu a celou rybu zeleninou rovnoměrně přikryjeme. Pak všechno zalijeme zbylou smetanou, jsou jí asi dva decilitry, čímž se vytvoří kolem ryby chutná omáčka. Plech s rybou dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C, a to asi na půl hodiny. K pečenému lososovi podáváme brambory vařené ve slupce a jednoduchý zeleninový salát.

Zdroj: Recepty na lososa

Video s receptem

Zde najdete praktické videonávody na to, jak správně připravit pizzu.

Zdroj: Pizza recept

Pizza recept bez droždí

Suroviny:

  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 1,5 dl vody
  • 250 g hladké mouky

Postup:

Uvedené suroviny (mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a sůl) smíchejte a vypracujte vláčné těsto. S vodou dávejte pozor, někdy stačí méně, někdy více. Plech potřete olejem a těsto pomalu vymačkejte po celém plechu. Těsto se trošku smršťuje, musí se proto tlačit a zároveň s těstem pracovat. Nejlépe je těsto potřít ochuceným rajským protlakem a na něj rovnou položit sýr. Až na tuto vrstvu pak pokládejte ostatní suroviny podle chuti. Sýr se tímto způsobem hezky vpije a upeče s těstem. Nekynuté těsto na pizzu je dobré a velmi rychlé!

Zdroj: Pizza recept

Recept na klasické lečo

Ingredience: 1 cibule, 500 g červené papriky, 2 vejce, 800 g rajčat, 200 g měkkého salámu, 2 lžíce sádla, sůl, pepř mletý, špetka drceného kmínu

Technologický postup: Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, dokud paprika nezměkne. Pak přidáme rajčata, sůl, drcený kmín a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Jakmile bude zelenina měkká, vsypeme do leča nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jimi lečo. Nakonec pokrm ochutíme solí a pepřem. Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.

Zdroj: Recept na lečo

Pizza z jogurtu

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 jogurtové kelímky polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • ¼ lžičky prášku do pečiva

Postup:

Nejprve ušlehejte jogurt s vejci, olejem a trochu osolte. Poté zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč (formu). Potřete kečupem, posypte kroužky nakrájené cibule, poklaďte kolečka salámu a hustě posypte strouhaným sýrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.

Zdroj: Pizza recept

Pizza doma

Pokud pizza patří také mezi vaše milovaná jídla, nemusíte se kvůli ní nutně trmácet do restaurace, bez problémů si ji můžete upéct doma v běžné troubě! Nabízíme vám dnes několik různých receptur na pizzové těsto, takže si vyzkoušejte, které vám bude nejvíce chutnat. Náplň si zvolte dle vlastní chuti a fantazie, nebo se nechte inspirovat našimi návrhy.

Zdroj: Pizza recept

Tatarský biftek podle Pohlreicha

Ingredience: 400 g pravé svíčkové nebo očištěné hovězí kýty, 4 křepelčí vejce, 4 kusy bílého toustového chleba, 1–2 stroužky česneku, 2–3 lžíce kapary ve slaném nálevu, 3–4 lžičky dijonské hořčice, extra panenský olivový olej, čerstvě namletý černý pepř, mořská sůl

Postup: Maso naškrábeme nebo nasekáme najemno, ochutíme solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice. Tousty překrojíme na trojúhelníčky a zlehka opečeme na troše olivového oleje.

Křepelčí vejce opatrně vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem, usmažíme volská oka. Křepelčí vejce jdou hůře rozklepnout, mají tvrdou skořápku.

Na talíře navršíme kopečky masa, na vrch každého poklademe volské oko, přidáme plátky toustového chleba potřeného česnekem a ihned podáváme.

Tip: V přímém přenosu pan Pohlreich maso ještě zakápl citronovou šťávou a olivovým olejem. Recept je určen pro 4 osoby.

Zdroj: Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Gabriela Štummerová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU