Postup: Ingredience smíchejte dohromady. Můžete přidat čerstvé nakrájené jahody, mražené lesní ovoce, maliny. Tvarohový dortovýkrém je vhodný na dort o průměru 26 cm. Potáhněte Smartflexem.
Tip: Uvařte 2 vanilkové pudinky v 500 ml mléka, přidejte 500 g tvarohu, 250 g másla, cukr a vanilkový cukr dle chuti.
Ingredience: 250 g tvarohu, 200 ml smetany na šlehání (nebo Rama Cremefine na šlehání), zhruba 1/2 sáčku ovocného nápoje Dia v prášku
Postup: Tvaroh dáme do mísy, přisypeme trochu nápojového prášku a rozšleháme. Zvlášť si ušleháme šlehačku a poté ji smícháme s tvarohem. Použijeme na dia moučníky, necháme vychladit. Ovocné nápoje v prášku se dělají v různých ovocných příchutích. Prášku je možné použít méně a dosladit krém sladidlem.
Tip: Dia tvarohový dortovýkrém použijte na upečené listové těsto. Povrch poprašte troškou sušeného mléka se sladidlem. V sezóně jde kombinovat s čerstvým ovocem.
V diskuzi TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Kubíčková.
Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Ingredience: 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 2 lžičky smetany Fix, 40 g cukru krupice, 250 g plnotučného tvarohu, rumová tresť, 500 ml mléka
Postup: Z půllitru mléka, několika lžic cukru a vanilkového pudingového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout. Do mísy dáme cukr, tvaroh, přidáme již chladný pudink, 2 lžičky smetany Fix a ručním šlehačem chvíli šleháme. Dle chuti můžeme přidat trochu rumové tresti. Tvarohový dortovýkrém rozetřeme na vychladlý piškot.
Tento korpus je báječný! Chutná vlastně jako opravdu dobré cukroví! Recept jsem si přizpůsobila a použila jsem 2 lžíce vanilky a 1 hrníček mléka. Tento korpus je vláčný, hutný a především lahodný! Navíc pečení trvalo jen 35 minut. Korpus byl ideální pro krémový dort. Určitě ho udělám znovu!
Ingredience
1 hrnek moučkového cukru
½ hrnku másla
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
1 ½ hrnku hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek mléka
Postup
Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Formu o rozměrech 23x23 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
Ve střední misce našlehejte krém z cukru a másla. Teď přidávejte jedno po druhém, nejdříve našlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte ji ke směsi a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte mléko, dokud není těsto hladké. Nalijte těsto do připravené formy.
Pečte 30 až 40 minut v předehřáté troubě. Dort je hotový, když do něho zapíchnete špejli, která po vytažení zůstane čistá, bez nalepeného těsta.
V naší poradně s názvem PEČENÍ CHLEBA V ELEKTR.PEKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimir Kalina.
Mám problém.Když mě chléb v pekárně krásně vykyne a zahájím pečení,vždy po vypnutí pekárny se chléb ve středu propadne a je z toho neforemný kus upečeného chleba.Dík azdraví Vladimír
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Zkuste jiný recept na pečení. Tady je podrobně vysvětlen netradiční recept z kvásku: www.ceskenapady.cz/d…
V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.
Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Recept na cibulovou šťávu je tady: www.ceskenapady.cz/j…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.
Proč název Korpus 1234? Tento nejlepší dortový korpus dostal své jméno podle poměru základních ingrediencí: jeden hrnek másla, dva hrnky cukru, tři hrnky mouky, čtyři vejce. Je to tak jednoduché, že si to možná ani nebudete muset zapisovat – takže snadno uděláte dojem na přátele a rodinu, ach, jen touto maličkostí, kterou jste vyšlehali.
Ingredience
1 hrnek změklého másla
2 hrnky krystalového cukru
4 velká vejce pokojové teploty
3 hrnky hladké mouky
1 polévková lžíce (12 gramů) prášku do pečiva
1 hrnek mléka pokojové teploty
2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Připravte si 2 kulaté dortové formy o průměru 23 cm a vymažte je tukem a moukou. Můžete použít sprej na pečení s moukou.
Ve velké míse mixérem vyšlehejte máslo a cukr při střední rychlosti do nadýchané hmoty, 3 až 4 minuty. Potom přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře prošlehejte.
Ve střední misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Postupně přidávejte moučnou směs do máslové směsi střídavě s mlékem a po každém přidání šlehejte, dokud se směs nespojí. Pak vmíchejte vanilku.
Těsto nalijte do připravených forem a v případě potřeby uhlaďte vršky. Pečte, dokud dřevěná špejle vložená do středu nevyjde čistá, což je 28 až 30 minut. Po upečení nechte ještě 10 minut vychladnout ve formě. Pak teprve vyjměte korpusy z forem a nechte zcela vychladnout na mřížkách.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.
Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .
Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření
Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.
V diskuzi RECEPT UTOPENCI SE ZELÍM A KŘENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Inka.
V severních Čechách v hospůdce U vodopádu v zimě podávávali utopence s cibulí, zelím a křenem. Bylo to ohromné s chlebem a 2 dcl svařáku. Má někdo na podobné utopence recept?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.
Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.
V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.
Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.
Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.
Do mísy si dáme tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a lžíci rumu. Vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto je krém hotov a můžeme jej začít používat na dorty nebo zákusky.
Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme tvaroh a rum. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Ten pak můžeme třeba namazat na připravený korpus, ozdobit ovocem a přelít želatinou. Je to jednoduchý a rychlý zákusek k nedělní kávě.
Technologický postup: V části mléka rozmícháme pudink, zbylou část přivedeme k varu. Do horkého mléka přidáme cukr a rozmíchaný pudink, vše povaříme, aby nám pudink zhoustl. Pudink necháme vychladnout a poté do něj vmícháme vyšlehané máslo. Takto připravený krém necháme v chladu, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.
Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.
Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany
Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.
Tvaroh dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka. Potom začneme postupně přidávat smetanu ke šlehání. Začínejte šlehat na nižších otáčkách a postupně přidávejte. Šlehejte do požadované hustoty. Poté nechte odpočinout v lednici.