Paštika z králičích jater
Suroviny:
- 500 g králičích jater
- 1 velká cibule
- 80 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2 rohlíky
- 50 ml červeného vína
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
- zázvor
- citronová kůra
- muškátový oříšek
Postup:
Králičí játra omyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Poté rozkrájejte také cibuli, slaninu a česnek a všechno spolu s rohlíky namočenými ve víně dvakrát umelte na masovém strojku. Přidejte žloutky, sůl, mletý pepř, zázvor, strouhanou citronovou kůru a muškátový oříšek a vše důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh ze dvou bílků. Ohnivzdornou mísu vymažte máslem, vložte do ní paštiku a dejte do nádoby s vařící vodou, přikryjte a vařte takto asi 1 hodinu. Studenou paštiku vyklopte z nádoby a podávejte s brusinkami, klikvovým kompotem nebo cumberlandskou omáčkou a teplými toasty nebo chlebem.
Zdroj: článek Recepty na králičí játra